Det tar aldrig slut...

I fredags var Oscar mycket bättre och nu är han frisk! Men i torsdags kväll började Claes känna sig hängig och var hemma från jobbet i fredags, igår kände han sig bättre, men idag är han sämre igen... Och inatt så kräktes Alva!!! På golvet i vårat sovrum...
I fredags höll jag på att gå upp i atomer hela dan. Jag exploderade för minsta lilla. Hur som så var det fint väder så jag klädde på Oscar och Alva kläder och lånade en bebispulka och tog Alvas skridskor. Oscar tyckte att det var jättekul ibörjan, men när vi väl kom ut på isen och Alva fått på sig skridskor så var det inte så kul längre. Det blåste och var kallt. Så efter 20 min var han helt hysterisk. Jag fick till slut ta ur Oscar ur pulkan och pulsa igenom den tunga snön hem och lämna Oscar. Alva satte jag i en snödriva och så fick jag gå tillbaka och hjälpa henne av med skridskorna. JAg kan ju bara säga att jag var väldigt irriterad och heligt förbannad.
När vi kom in drack vi varm choklad med vispgrädde och mashmallows. Sen skulle Elin gå till en kompis och sova där. Då fick Alva ett utbrott... Hon ville inte att Elin skulle gå!
Kvällen "rullade" på med på spåret, då vi återigen konstaterade att vi skulle vinna om Claes och jag var ett lag :-)

       


Linsskyddet frös i kylan, men det blev en riktigt bra bild!!!

Lördagmorgon innebär skridskoskola och Claes kände sig bättre så han tog med sig Alva. Senare så tog jag tjejerna med mig och åkte till Sollentuna. De gick på bio och såg Alvin och gänget 2 och jag fick 1,5 timme helt själv i ett köpcentrum!!! Jag gick i lite affärer och insåg hur tråkigt det var så då köpte jag en tidning och tog en fika. Väldigt skönt!!!
När vi kom hem så åkte Claes. Han skulle på ölprovning.
Vi lagade mat och tittade på tv. Sen fick jag Elin att hjälpa mig med min matblogg. SÅ nu har jag ny bakgrund och ny header. Tack gumman!!!

 
 Jag Klockan tolv kom Jenni förbi och stannade en timme ungefär, Claes kom precis innan hon skulle åka.
Jag tror knappt vi hann släcka lampan innnan Oscar vaknade och ville ha mat. Jag hade matat klart honom och så gott som somnat när Alva kom och ropade på mig. Jag hörde på henne på en gång vad som var på g. Jag kastade mig ur sängen och han ialla fall få bort henne från mattan. MEn hela golvet och halva väggen och större delen av badrummet gick inte att rädda... Oscar var ju vaken så Claes fick ta hand om honom, jag satte Alva i duschen och började skura. När allt var klart och jag låg i sängen och matade Oscar och Claes la sig hos Alva var nog klockan närmre 4. Sen har Oscar varit täppt i näsan och haft lite problem att andas. Sammanfattnig: VÄLDIGT lite sömn...

Idag var det Kick off i klubben, det började kl 13. Det var en föreläsning om mindfulness. Det var väldigt bra och jag klarade av att gå in i meditationerna och tänkte också att jag skulle applicera det härhemma. MEn så fort jag kom hem så exploderade jag igen...

Nu är det inget kul längre... Nu vill jag ha en frisk familj!!!

Yoga

Nu har jag varit där två gånger. Då är det en vana, eller hur?
Då är det väl motiverat att gå och köpa träningskläder???
Hur som helst så är det väldigt skönt att komma iväg. Det är ett väldigt bra pass för en som inte rört på sig på VÄLDIGT många år!!! Man mjukar upp hela kroppen, men det är även lite "styrke"övningar. Man behöver inte ha någon kondition alls, och det passar ju mig.
Jaja, jag SKA försöka komma iväg på något sånt pass också, men jag är rädd att jag kommer att tuppa av...

Projekt duscha Oscar avklarades idag. Han fick sitta i badbaljan i duschen, det var mycket kul och han plaskade för fullt.


på väg ner för att bada/duscha

Resten av dan har mest gått åt till att byta blöjor och tvätta...
Men jag har också hunnit med att prata endel i telefon. Skönt att få prata med vuxna människor under dagtid ibland, har inte varit så mycket av det denna vecka. Också trevligt att få uppdatera sig lite om sina vänner :-)

Även fast det varit ganska träligt idag så har jag blivit glad varje gång jag ser de fina liljorna som står på mitt köksbord. Har försökt att fota, men det blir inte riktigt rättvist. Sen har vissa av lökarna jag köpte och planterade förra veckan slagit ut.


Uttorkad???

Hur vet man om en liten kille är uttorkad? Svaret jag fick på sjukvårdsupplysningen var att kolla så att han kissar och kolla skinnet så att det "går tillbaka".
Han har sån diarré att det bara är vatten som kommer. Igår hade jag bytt blöja 5 gånger och ett antal kläder redan innan jag kom iväg och lämna Alva på dagis. Sen fortsatte det så hela dan. Vi bytte nog i genomsnitt 1 ggr/halvtimme.
Claes kom hem på em och var hemma med Oscar för Elin hade tid på Löwet för att göra spirometri och jag ville inte ha med honom då... Alva ville vara hos Måns (och mormor, men det var inte så viktigt).
Elin fick blåsa i ett rör som var kopplat till en dator i ca en timme, hon fick lite medicin emellan och så kollade de om hon andades bättre med hjälp av den. Vi fick en ny tid hos läkaren nästa vecka, då hon ska se om Elin har rätt medicin.
På vägen hem så handlade vi med oss mat, hade ingen lust eller ork att laga något.
Under kvällen tyckte jag att Oscar blev svagare och svagare och han ville ingenting, inte leka, inte sova... Till slut somnade han och sov ett par timmar, sen tog vi in honom till oss och där har han sovit korta stunder, ätit och krypit/ålat omkring och gnällt... Inte så mycket sömn för mig inatt alltså. Men jag har bara behövt byta bajsblöja en gång inatt...
Nu har jag "bara" bytt tre gånger sen han vaknade, så det kanske är på bättringsvägen nu. Håll tummarna!!! För nu prkar vi inte mycket mer...
Jag har en hel del tvätt att ta hand om, för bara igår så gick det ett underlakan, 3 par byxor, 2 heldressar och ca 6 bodysar och ett par av Claes byxor...
Det stora projektet idag är att duscha Oscar. Det är inte så lätt när man är ensam hemma med honom längre...

Nu ålar han ingenting nästan, han kryper bara. Det går inte jättefort, men det gör ingenting som han gör just nu. Det ska bli kul att se vilken fart han får när han blir frisk :-)

Hysteriskt mycket snö var det imorse!!! Jag hörde att Claes skottade i säkert 30 minuter innan han kom iväg och ändå höll jag knappt på att komma iväg... Alva undrade hur det kunde ha kommit så mycket snö under natten.
Det känns som att man är i fjällen så fort man kommer ut.

Jag tror att det blir yoga ikväll :-) Vill komma iväg ett tag och det var så skönt förra veckan, jag kom verkligen ner i varv och det tror jag att jag behöver.

Trött...

Jag fattar inte varför han ska vara så gnällig... Eller egentligen fattar jag väl det, men jag känner att jag inte riktigt orkar med. Jag borde egentligen passa på att sova nu när han sover, men jag tror att jag bara blir seg då, så jag sitter här vid datorn och tar det lungt en stund istället.
Ikväll efter maten tror jag att jag ska fly hemmet ett tag, bara för att få komma ut. Sen om det blir något köpcetrum, en promenad eller något annat är mindre viktigt. Det viktiga är att få komma hemifrån utan barn! Någon som vill följa med???

Jag har så ont just nu att jag knappt kan bära Oscar. När jag diskade tidigare idag så tappade jag en tallrik för att jag inte kunde hålla i den :-( Jag hoppas att jag kan få en tid hos sjukgymnasten snart för det här går inte längre... Jag känner att jag har en massa "knutar" som måste bort, så kanske jag kan röra på mig ialla fall.

Shit, nu låter han redan från sin säng. Och han har bara sovit 30 min... Hoppas att han somnar om.

Igår var vi bara hemma, gick fram och tillbaka till Kyrkis för att hämta och lämna Alva, men sen var Oscar och jag hemma resten av dan och kvällen. Claes kom inte hem förrens vid åtta. Alva kom iväg på gympan ialla fall. Jeanette var så snäll att hon hämtade och lämnade henne. Tack!!!
Sen på kvällen så var Oscar jättekinkig och när jag suttit med honom i över en timme så tog Claes över och då somnade han efter 10 min... Men i våran säng. Och jag vågade inte flytta på honom för då skulle han väl ha vaknat och vägrat att somna om. Men jag svor flera gånger inatt, då han knappt sov någonting utan bara sparkade på mig och ville äta typ en gång i kvarten. Nu får det vara nog!!! Så fort han blir friskare så ska jag ta tag i det här.

Oj, vilket gnälligt inlägg det blev... MEn det är faktiskt så jag känner just nu så då får det väl bli så. Jag lovar att bättra mig :-)

GRATTIS JENNIFER!!!

Idag fyller min (lilla) stora brorsdotter 5 år!!!

Vi har ju firat henne både lördag och söndag så idag ska vi inte träffa henne, men jag hoppas att hon får en jättebra dag!

 


Natten från hell

Hade vi här natten mellan lör och sön...
Det började när våra gäster åkte vid  strax före tre...
Oscar hade fått feber tidigare på lördagskvällen och varit hängig. Stackars liten har aldrig varit sjuk tidigare så han förstod nog ingenting.
Hur som så sov han till och från under kvällen och vi gav honom febernedsättande. HAn vaknade strax efter gästerna hade åkt så då tog jag in honom till vår säng och ammade honom, sen fick han vara kvar där så att jag hade koll på honom. Då hade han 39.9!
Claes tog upp Alva och kissade henne, som vi brukar. Två minuter efter att han lagt henne igen ropade hon på honom och då hade hon börjat blöda näsblod. Så sängen och barnet var full med blod och jag var fast i sängen med Oscar. Så Claes tog hand om Alva och sen tog det ett tag innan hon somnade, men efter  mycket om och men så sov vi allihop. Efter en liten stund skulle jag flytta på Oscar och lyfte upp honom. Då blev jag alldeles kladdig och tände lampan... Bajs i hela min säng... Inte kul! Så jag väckte Claes så fick han ta Oscar så bytte jag lakan i min säng. Sen hann vi sova en liten stund till innan det var dags för Alva och Claes att gå på skridskoskolan.
Däremellan så åt Oscar i stort sett hela natten...

Till råga på allt så gick vår diskmaskin sönder i lördags, så vi har berg av disk... Och en son som bara ville bli buren... Ingen bra kombination

I lördags på dan så var Alva bjuden på barnkalas på Barnenes djungel. Det var Jennifer som hade kalas. Jag tog Oscar med mig och satt där och fikade. När vi kom hem så kom vi i stort sett samtidigt som våra gäster. Claes var hemma medans vi var borta och fixade härhemma. Han sa på telefon att han hade städat här. Jag sa inget till honom, men jag inser att vi har olika meningar med vad som är viktigt att städa när man ska få gäster...

Det var Albin, Madde och barnen som var här. Jättetrevligt! Efter middagen spelade vi Elins nya spel, där man ska sjunga. Nu har jag spelat det två gånger med olika vänner och sjungit högt utan att tänka mig för. Det är inte förrens efteråt jag har kommit på vadjag har gjort, men då är det försent att ta tillbaka, då har de redan hört mig sjunga...

Igår var Alva och jag hemma hos Jennifer tillsammans med resten av hennes släkt. Claes fick vara hemma och ta hand om Oscar.

Nu har Oscar ingen feber längre men han är jättelös i magen. Frågan är om han är magsjuk, om det är pga av febern eller att han inte ätit mat utan bara bröstmjölk. Man lär ju inte få något svar även om man gärna vill. Men jag har själv fått ont i magen och mår illa, så det kanske är någon magåkomma han har ialla fall.

Alva är på kyrkis nu så vi ska snart gå och hämta henne. Sen vet jag inte vad jag ska göra. Claes blir borta sent idag och jag ska inte gå på gympan eftersom Oscar (och jag) är dålig.

Sjuk liten kille

Oscar blev sjuk igår kväll och hade 39.9 inatt :-(
Han har även diarré, och har gnällt och inte varit nöjd med någonting nu på kvällen.
Nu har jag fått ont i magen och mår illa, men jag hoppas att det beror på att jag inte sovit.
Så nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Skriver mer en annan dag...

Fredagsmys

Idag har hela dan varit en mysdag :-)
Har knappt varit utanför dörren.
Yogan igår kändes jättebra! Man kände att man hade muskler som man inte visste fanns... Jag trodde inte att jag skulle kunna gå idag, men det har inte varit så farligt. Vissa övningar fick jag hoppa över pga av nacken och handlederna, men det kändes ok.
Jag bestämde mig för att köpa ett terminskort på friskis. Så nu ska jag bara bestämma vilka pass jag ska gå på. Det blir nog yoga på torsdagar och ett till. Så får vi se hur länge det håller. Men jag kände igår att jag måste. Det är inte det att jag känner att jag måste för viktens skull, men för välmåendet. Jag känner att min kropp håller på att svika mig. Jag har ont överallt och det känns som att jag kommer att gå sönder snart. Och jag har ingen lust att vara krympling vid 40. Ialla fall inte om det går att gör något åt.

Alva och jag bestämde imorse att vi skulle baka idag. Så efter mycket om och men så blev det en tigerkaka i min julklappsform. Den blev väldigt snygg!!! Se http://nybergsmat.blogg.se 
Jag insåg också att det roligaste med att baka är att slicla skålar och vispar :-)Idag har jag plockat och fixat och det märks ingenting... Vid 2-tiden kom Jessica över och fikade.Trevligt! Det var väldigt länge sen jag såg henne sist. Hon sa att det var mång kilo sen hon hade sett Oscar :-)

Claes kom hem ganska sent idag för att vara fredag, men då hadehan handlat på vägen hem också. Ungefär samtidigt kom grannarna in. Vi hade bjudit över dem på tacos. Så idag gjorde vi vad säkert 60% av svenskarna gjort idag. Åt tacos alltså. Skulle vara kul att få en siffra på hur många som faktiskt äter tacos på fredagar...
Det var ialla fall väldigt trevligt!
Tjejerna och deras pappor ska ju upp på skridskoskolan imorgon bitti (börjar 08.00) så det blev en tidig kväll. Eller sen för tjejerna för klockan var nog tio när de gick.
Nu har Oscar också somnat så snart ska även jag krypa till kojs. Fullt upp imorgon med kalas och middagsgäster...

En kort vilopaus

tycker jag att jag är förtjänt av nu. Jag har slitit i Alvas rum i över en timme. Har tömt hennes bokhylla och burit ut den i vardagsrummet. Så nu står den där alldeles tom. Jag har fotat den och bett Claes att lägga ut den på blocket. Men det känns lite sorgligt. Den bokhyllan köpte morfar begagnat till mamma när hon var liten, sen har jag och mina syskon haft den och nu både Elin och Alva. Just nu är den rosa, men när man öppnar dörrarna så ser man att den varit både gul och blå. Om någon av mina bröder ser detta och vill ha hyllan, hojta till :-). Jag är inte så händig, men den här hyllan har jag faktiskt slipat och målat själv :-)Innan jag gick in i hennes rum så satte jag mig vid datorn och gjorde skolval för Alva. Så nu har vi önskat Bollsta som första val och Bredden som andra. Hörde att det är 80 barn i upptagningsområdet, men att det bara finns 60 platser. Ryktet säger att de går på närhet och då borde vi få plats, men man vet ju aldrig... Jag hoppas att hon kommer in på Bollsta och att Oscar får plats på Bryggan. Det skulle göra vardagen så mycket lättare till hösten.

Ikväll är planen att jag ska gå på yoga!!! Friskis har gratispass hela veckan och Yasemin och Sofia skulle gå ikväll så om allt går enligt planerna och Claes kommer hem i tid så ska jag iväg. Hmmmm, jag kan inte ens komma ihåg när jag tränade sist, men jag vet att det är VÄLDIGT många år sen...

Sömn

Sova, sömn, sovtider, sova hela natten...
Det är vad mina tankar handlar om mest hela tiden. Och inte så mycket när det gäller mig, utan mest sonen :-) Igår sov han 20 min på fm, 20 min på em och 10 min vid åtta. Sen var han vaken från åtta på morgonen till 01 på natten. Jag fattar inte hur han orkar vara igång och glad hela tiden.
Idag har han sovit 1,5 timme på fm och en kortis på em, sen somnade han vid åtta och har vaknat en gång för att äta. Nu håller jag alla tummar jag har för att han sover för natten. Men han lär nog vakna innan jag har skrivit klart det här inlägget...

Igår efter dagis och skola var jag och barnen i centrum. Elin tog hål i öronen!!! Sen gick vi och åt thaimat innan vi skjutsade Elin till träningen. Claes var borta med jobbet och kom hem sent.

Idag har Oscar och jag varit på ÖF och sjungit. HAn tycker att det är jättekul, det märks.
När vi hämtat Alva så hämtade vi upp mamma och åkte till Ulriksdals handelsträdgård. Där fikade vi och köpte lite blommor. Väldigt lite blommor för väldigt mycket pengar...
Hem och laga mat. Medans jag höll på så klättrade Oscar som vanligt. Han höll sig i mitt byxben och på något sätt så tappade han balansen och trillade. Det blödde jättemycket och det tog tid innan jag såg vart det kom ifrån. Men han har slagit av strängen under överläppen. Stackars liten!!! Men han bara skrattade och fortsatte leka.
Efter maten så tog jag både Alva och Oscar med mig i duschen och konstaterade att antingen får vi skaffa större dusch eller så får man vara färre därinne...
Jag la Oscar (vilket gick fort idag) och Claes la Alva (vilket tog fléra timmar men till slut sov de bägge två). Sen gick jag ner och fixade med lökarna som jag köpte idag. Jag är ganska nöjd med resultatet :-) Lägger in lite bilder:

 

Hur kan det redan vara måndagskväll???

Det var ju alldeles nyss fredag... Helgen hade vi vikt undan för att fixa i barnens rum. Kan inte säga att det har blivit så mycket gjort...
I lördags så var Alva och Claes på skridskoskolan på morgonen, sen var Claes en sväng till mamma och hjälpte henne och handlade lite. Jag gav barnen mat i olika omgångar och gjorde mig själv iordning, hann inte så mycket mer. Klockan två var vi bjudna på födelsedagsfika hos Mikail. Det var jättetrevligt!!! Oscar somnade när vi var där så jag satt kvar och väntade på att han skulle vakna och bara tog det lungt. Sen åkte vi till svärföräldrarna och åt mat. Elin hade en kompis här, så de var kvar hemma.I söndags var Alva och Claes på skridskoskola igen :-). När de kom hem så åkte Claes till Ikea och bytte en hylla och köpte lite annat smått och gott. När han kom hem så stod jag redo och åkte ner till hallen. Där var det trampolintävling. Kvaltävling till EM/JEM. Jag dömde och skötte sekretariatet. Jag var lite nervös inför dömeriet, men det gick bra.
Elin blev kvar i hallen för att träna och jag åkte och handlade och sen hem och laga mat. Sen var det kväll och söndagsfilm.

Idag har Alva varit på kyrkis medans jag, mamma och Oscar har varit hos sjukgymnasten och på barnens hus. Häromdagen visade jag Claes en ljuslykta som jag ville ha, men jag vågar inte köpa för han säger att det är det enda jag köper... MEn den här tyckte han var snygg och sa att jag "fick" köpa den. Så jag passade på idag, innan han ångrar sig :-)
Jag hämtade Alva och Albin på kyrkis och åkte hem och gjorde lunch. Sen var Albin här fram till ungefär halv fyra, ¨då började jag med middagen och sen var det gympa. Kul att träffa alla barnen igen. Konstigt att de har utvecklats så under lovet när vi inte har tränat :-) Men de är jätteduktiga!

Det lär nog ta ett tag till innan vi blir klara här hemma, det får vara kaos ett tag till...
Jag ska lära mig att stå ut bara...Fredagkväll

Så sitter jag här i soffan igen. Claes ligger bredvid och snarkar så jag knappt hör tv:n...
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men här kommer en snabb sammanfattning av dagen:

Öppna förskolan med Alva och Oscar, städa medans Oscar sover och Alva tittar på tv, sen vaknar Oscar och Alva vill pyssla. Efter 20 min ser det likadant ut igen.... Jag blir grinig och möblerar om lite i Elins rum, det blir inget bra så jag möblerar tillbaka. Sen kommer Claes hem och jag tar en dusch, vi packar ihop oss och åker till Scandic, äter middag tillsammans med trampolinarna. Trevligt!!!
Elin har kompis här, Oscar ställer sig upp i sängen och leker iställer för att sova, Alva somnar, Oscar somnar, tjejerna tittar på film och Claes sover i soffan...

Nu ska jag också gå och lägga mig!


Jag är glad att jag inte är blind :-)

Idag har jag varit hos ögonläkaren. När jag kom så fick jag en droppe av någonting i varje öga, sen skulle jag vänta 50 min innan jag fick träffa läkaren. Jag hade köpt en tidning innan som jag tänkte passa på att sitta i lugn och ro och läsa. Men efter ca 4 min så såg jag ingenting i tidningen. Jag såg hyfsat på långt håll, men på nära såg jag nada. Jätteläskigt! Så det var bara att sitta snällt i 45 min och vänta. Jag höll nästan på att somna. 
Hon konstaterade ialla fall att jag kan ha lite lägre styrka på glasögonen och linserna men med mer korrigering för astigmatismen. Nu skulle hon bara kolla av med hon som kollade skelningen sist så ska de ringa imorgon. Då ska jag ringa optikern på en gång och beställa tid för att få nya linser och glasögon. Då kommer problemet med att hitta nya bågar.... Det finns ju en anledning till att jag bara byter en gång var tionde år!!!

Nu ser jag lite bättre, men fortfarande är det sämre än vanligt på nära håll. Ska snart lägga mig och se om jag kan läsa lite innan jag somnar.

På fm idag så var Oscar och jag på öppna förskolan. Han tyckte att det var jättekul att åla/klättra omkring bland de andra barnen. Det var sångsamling också och det var poppis, bara han slapp sitta stilla :-)

Nu har äntligen alla julsaker kommit ner i kartongen så nu ska jag bara få Claes att gå upp på vinden imorgon. Vi ska även prova ett nytt sätt att möblera i Elins rum imorgon.Oscar "hjälper" till att packa ner julsakerna

 

Nu ska vi in i rutiner

Eller vi ska ialla fall försöka skapa några för varje familjemedlem...

Idag har jag inte fått så mycket gjort, har försökt att plocka bort julen, men har mest fått passa Oscar som gör hyss hela tiden :-) Till slut gav jag upp och gav honom hela min uppmärksamhet och satte mig och sjöng och lekte med honom och då blev han så nöjd!

Claes åkte kl 5 imorse och kom hem nu vid 22, så jag har varit ensam hela dan idag också och det känns. Jag är helt slut. Efter middagen så tog jag barnen med mig och åkte ner till hallen, vi hade barnledarträff. De fick springa/åla/klättra av sig och somnade gott båda två när vi väl kom hem.

Alva har varit på dagis idag.Hon har inte varit där sen den 17 dec. Men hon brydde sig inte alls när jag försökte säga hej då och frågade om hon ville vinka i fönstret :-)

Nähä, jag ska nog passa på att gå och lägga mig nu innan jag svimmar...

Helt slut

så det blir inget bloggande idag. Ialla fall inte mer än att jag skriver varför:-)
Gick upp tidigt och så har det varit full fart hela dan...
Claes kom inte hem förrens efter nio och då sov fortfarande inte Alva, hon hade i och för sig legat i sängen sen halv åtta...

Oscar har börjat ställa sig upp mot ALLT idag. Han släpper oxå och tror att han kan stå själv, men jag lovar det kan han INTE.
När jag började känna mig trött så gjorde jag mig en kopp kaffe från den nya fina bryggaren. Men den lyckades förstås Oscar ha ut när han ställde sig mot bordet.... Så när han somnat så gjorde jag en till.

Han somnade tjugo i åtta sov en timme, vaknade tittade lite på tv, åt och somnade om. Så nu undrar jag om det är någon idé att gå och lägga sig. Sover han för natten eller kommer han att vakna snart???

 

Oscar ska sova i eget rum inatt

Vi har flyttat in spjälsängen i det som ska bli Oscars rum så småningom. Just nu förvarar vi ickemonterade ikeamöbler där. Och Oscars spjälsäng förståss :-)
Jag hoppas att sover dåligt för att vi stör honom (läs Claes snarkar) och att detta innebär att han kommer att sova bättre.

Imorgon ska Alva på kyrkis och Claes ska jobba så det blir vardag igen. Jag hoppas att det också gör så att tiderna förbättras härhemma. Man kan ju alltid hoppas.

Idag har jag varit i hallen från 9-14, jag var ganska slut när jag kom hem. Har försökt att göra så lite som möjligt, men jag är inget bra på det...
Nu ska jag alldeles strax gå och sova, hoppas jag. 

Kall lördag i gympahallen

Imorse var det jobbigt att gå upp när klockan ringde, men jag gjorde det ändå :-) Tog en dusch och gav Oscar lite mat innan jag gjorde mig iordning och åkte ner till hallen.
Sen har jag stått på golvet nedanför en trampolin från 10 till 19. Jag är helt slut fast jag inte har ansträngt mig så mycket idag. Men det har varit riktigt kul! Det är så kul när man ger instruktioner och man faktiskt ser förändringa
Claes kom en sväng med Alva och Oscar på eftermiddagen. Då hade jag varit ifrån Oscar i 7 timmar, så länge har vi inte varit ifrån varandra förrut. Det märktes på honom när de kom, men det hade å andra sidan gått jättebra under dagen.

Efter middagen åkte jag hem och tänkte umgås med min familj, men de var inte hemma... De var inne hos grannen, barnen lekte och de vuxna drack vin och pratade. Så jag blev kvar där någon timme innan vi gick in till oss. Mycket trevligt!

Nu har vi fått båda barnen i säng och sitter och tittar på en film. Jag känner redan nu att jag inte kommer att orka se hela, ska nog krypa ner i säng snart :-) Förhoppningsvis innan Oscar vaknar igen...


Uvgk truppen i våras

Pulkaåkning och läger

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag gjorde igår. Jag försökte undvika att gå ut ialla fall, då det var svinkallt! Jeanette, Jennifer och Hampus var här och fikade lite. Jag hade precis kokat lite ärtor till Oscar och då fick Hampus lite också. Han lyckades stoppa en i näsan, så det var bara att hämta pincetten och pilla ut den, sen gick han och pata sig väldigt mycket i näsan. När de skulle åka hem och Jeanette la honom ner för att ta på overallen så upptäckte hon att han hade en ärta till i näsan...


När Claes kom hem så stack jag iväg, först till sjukgymnasten och sen till Ica Maxi med mamma. Det blev ett par timmar där vilket resulterade i många kassar att ta med hem och ett stort hål i plånboken... Men skönt med mat hemma. När jag kom hem så åt jag först för det hade jag inte hunnit innan jag åkte.

Idag har jag, Alva, Oscar, Anette och Alblin varit till pulkabacken. Jeanette, Jennifer och Hampus kom också dit. Vi hade kaffe och varm choklad med oss, det var jättemysigt. MEn väldigt kallt! Så kallt att när jag skulle packa ihop kopparna så hade kafferesterna frusit i koppen. När vi kom hem två timmar senare så ville Albin och Alva inte komma in, efter ytterligare en timme fick jag muta in dem med tv och choklad :-) Då var det -15.7!!!Jag tog en dusch och började med maten och när Claes kom hem så fick han hjälpa till. Vi åt och sen åkte jag ner till gympahallen. Det är trampolinläger i helgen, som började kl 18 idag och håller på till sön efter lunch. Det var 15 hoppare från klubben, 12 från TK Levo och 1 från Motala. Idag var det mycket lekar och lära känna varandra och lite träning. Det var kul och alla kändes taggade! Vi avslutade med streching och då passade jag på att vara med eftersom jag har kännt mig så otroligt stel sista tiden. Det kändes ganska ok, jag kom faktiskt nästan ner i spagat :-)

När jag klev innanför dörren härhemma så vaknade Oscar. Såklart! Så nu ska jag ge honom mat en gång till och sen tänker jag nog krypa ner i sängen. Jag ska vara nere i hallen 09 imorgon.Nyår igen...

Igår firade vi nyår igen :-)
De hade billig oxfilé på coop och eftersom vi inte åt det på nyår så sa vi att vi skulle bjuda hem familjen med många efternamn och äta nyårsmiddag igen. Vi hade jättetrevligt, åt god mat, spelade spel, pratade och skrattade. De åkte hem strax före tre och då vaknade Oscar och ville inte somna om.. Han somnade efter mycket om och men, men bara så länge jag låg med mitt ansikte på hans. OCh så ville han ha det hela netten, utom när han åt. Det blev inte mycket sömn, men sen låg jag kvar i sängen halva dan och bara tog det lungt.
JAg läste endel i boken jag håller på med: Familjens projektledare säger upp sig. 
Den är himla bra! Men jag vet inte om Claes håller med mig för den får en verkligen att tänka till. Både positivt och negativt. Jag får skriva mer sen när jag har läst ut den.
Idag åkte Claes till Ikea själv. Tack! Jag slapp alltså :-) Jag klädde på alla barnen och satte dem i bilen. När det var min tur att hoppa in så hade min dörr låst sig, så det var bara att klättre in över Oscar som satt fastspänd på passagerarstolen. Jag hade dessutom  mina stora klumpiga vinterkängor på mig. Inte en vacker syn när jag klättrade... Elin och Alva skrattade gott i baksätet och tyckte synd om sin lillebror...
Jag släppte av Elin och Alva hos Elins pappa, de skulle åka pulka. Det var -17 grader!!!
JAg och Oscar åkte hem till mamma och gjorde hennes räkningar. Sen åkte vi och hämtade Alva som hade druckit thé med Elin efter pulkaåkningen. Mysungar!!! Jag tror att de hade haft det jättemysigt.   
Elin fick komma ut med Alva för jag hade ingen lust att klättra mer än nödvändigt. Det räckte gott och väl med de fyra gångerna...
Imorgon tror jag att Claes ska ta min bil till jobbet så att den får stå inne i ett garage en hel dag. Hoppas att det hjälper.
Det ska bli konstigt att Claes ska gå och jobba igen, han har varit hemma så länge nu, Men vardagen måste väl börja någongång igen.     
Delar av sällskapet på "nyårsafton"
Oscar                   Frida                              Elin & Alva                    Jenni

Stadsbesök

Idag hade Claes ett möte vid lunch tid, men sen kom han hem och hämtade oss. Då åkte vi in till stan (alla utom Elin). Vi besökte först Odd Molly butiken för jag fick en kofta/kavaj i julklapp, men den var inte riktigt vad jag hade tänkt så jag skulle byta den... Hittade inget som kändes klockrent, så vi fick tillbaka pengarna så åker jag tillbaka i feb när vårkollektionen har kommit...
Nästa ärende var Nespresso-butiken. Jag kan ju konstatera att det inte bara var Claes som fick en sån i julklapp... Jag och barnen gick en sväng medans han köade. När vi gick på Biblioteksgatan så sa Alva att det är så fint här, hit måste vi åka oftare... Hoppas att hon skaffar ett bra jobb så att hon kan åka dit när hon blir äldre :-)

Sen åkte vi hem, vi stannade och handlade mat på vägen. Claes skjutsade en trött Elin till träningen och jag lagade mat. När vi ätit så kom det ett sms från Elin, då orkade hon inte träna mer, ,så jag drack lite kaffe och åkte och hämtade henne. Hon har gått och lagt sig sent flera dar i rad nu så jag hoppas att det inte kommer ett ordentligt migränanfall, hon såg inte pigg ut... Men hon har tagit en Ipren och ska lägga en kall handduk på tinningarna nu...

Jaha, nu har alla i familjen, utom jag och Oscar gått och lagt sig. Ingen av dem sover än...men snart hoppas jag att ialla fall tjejerna gör det. Och så hoppas jag att Oscar snart blir trött så kan jag lägga honom hos Claes och gå och lägga mig själv. Imorgon ska vi ha gäster och man kommer fortfarande inte in i vardagsrummet därnere... Så jag har att gör imorgon.
I och för sig kan vi bjuda dem på middag i köket, jag tror inte att de bryr sig så mycket, det är nog mest jag...


Kollade bla på denna idag. Den är skitsnygg, men är den värd över 3000:-???

Jaha...

...vad ska jag skriva idag då???
Har inte hänt så mycket härhemma. Jag har knappt varit utanför dörren idag. Claes var ner en sväng med Alva till Norrviken och åkte skridskor, sen åkte han till centrum och gick på coop och köpte billig oxfilé. Vi har bjudit hit Jenni och Robert på tis och tänker bjuda på nyårsmeny...
Jag har försökt att plocka lite härhemma, men det syns knappt idag heller... Vet inte riktigt vad som behövs för att det ska hända något.
Oscar har knappt sovit något på dan idag så vi trodde att han skulle sova lite längre nu, men han har precis vaknat efter att ha sovit ca 1 timme. Undra hur länge han tänker vara vaken nu???

Dagens Alpva: Hon, ALbin och Zara satt och spelade spel i hennes rum när hon kom ut och storgrät: -Mamma, visst spelar man för att vinna och inte för att ha kul...
Vad svarar man på det???

Jag längtar till värmen och ljuset, så här kommer lite Thailandsbilder från nov -07.
 
20100102

Hahaha, dagens datum är en palindrom, häftigt!
Idag och igår har det inte blivit många knop gjorda härhemma, eller visst vi har plockat och fixat lite, men vi absolut inte överansträngt oss..

Jag skjusade Elin och tre tjejer till till Kista för de skulle på bio. Elin kom hem och frågade om hon fick siva hos en av tjejerna så hon packade ihop grejjer och stack igen. Jag blev lite ställd eftersom jag litar och tror på henne, men vill ändå kolla så det slutade med att jag ringde henne och sa att jag ville prata med tjejens mamma. Så kollade jag bara av med henne att allt var ok, och det var det :-)

Igår kväll tänkte jag gå och lägga mig i hysad tid så jag var nog i säng vid strax efter tolv. Men Oscar vägrade sova så efter en dryg timme gick jag upp med honom, då blev han nöjd :-) Halv tre kom jag i säng... Nu har jag bestämt mig för att inte gå och lägga mig innan jag är säker på att han sover för natten.
Idag har han inte fått sova på kvällen så vi la honom vid nio för då var han jättetrött, men han vaknade igen vid halv elva och nu sitter han här i soffan emellan mig och Claes och är jättenöjd :-(

Nyårsafton var jättelyckad!!! God mat och trevligt sällskap! Kan man begära något mer?  (JA att Elin hade varit med...)
Alva var vaken till kvart över tre när vi åkte hem, men hon gnällde inte en ända gång. Tyvärr har det inneburit att hon har vänt lite på dygnet, men vi jobbar på att vända tillbaka det...

För en timme sen kom Alva ut från sitt rum med tårarna rinnandes och sa:- Jag trodde att det var lördags idag och då ska man mysa alla tillsammans i soffan.
Sötnos!
RSS 2.0