Vardagen har kommit ikapp...

Det är fredag och Claes snarkade i soffan redan 21.10...
Då var vi tillbaka in i vardagen igen...
Men innan han somnade så hade vi dukat upp en massa mat i vardagsrummet och tittade på DN-galan.

På dan idag har Alva och jag pysslat en hel del och varit en sväng till lekplatsen. Eller som Alva sa: -Mamma, kan vi gå till parken för jag behöver springa av mig

.Fredagsmiddag

Idag har min stora tjej namnsdag. GRATTIS ELIN!!!

Nu har Claes vaknat igen och vi tittar på en film...

Klänning!!!

Nu har den kommit! Jag har köpt den klänningen som jag hittade på nätet. Den kom igår... och den passade. Skönt! Nu slipper jag fundera på det mer.

Idag har jag, Alva och Oscar varit i stinsen med Jenni och Robert. Jag, Jenni och Oscar gick i affärer medans Robert var vid lekhörnan med Alva :-) Honom skulle jag gärna anställa som barnflicka... Vi strosade mest omkring, jag kikade lite på strumpbyxor som lyfter och håller in. Tittade även på "shape"underkläder att ha under klänningen. Men vi får se om det blir något sånt....
Jag tog en promend i rask takt efter maten istället. Men risken att man kommer i form på 1 vecka är ju inte så stor. Men man får väl tänka långsiktigt. Om inte annat så insåg jag att jag har grymt dålig kondis.

Till middag idag åt vi rökt sik, kokt potatis och grönsaker. Det var mycket gott! Det kändes väldigt nyttigt så vi åt en varsin munk till kaffet :-)

Igår var vi hemma under dagen och på em/kvällen var vi hos Claes föräldrar och träffade Claes kusin med familj. Det var trevligt. De har två tjejer som är ett år äldre och ett år yngre än Alva.
Oscar pratar med pappa
Oscar "pratar" med pappa Claes

Alva har gjort egen glass
Alva visar upp glassen som hon gjort innan hon äter den. Den var jättegod!!!


Nu ska jag gå och sussa. God natt!


Har vi lyckats vända tillbaka dygnet?

Igår kväll bestämde vi att Claes skulle väcka Alva när han gick till jobbet, så att hon skulle bli trött ikväll.
Men vi vaknade vid ca 05.30 av att Alva kom in och hade kissat i sängen. Vi la henne emellan oss efter att Claes varit upp och duschat henne och tagit ur lakan. Men hon kunde inte somna om...
Hon somnade i soffan kl 19.30. Så förhoppningsvis har vi börjat få in lite bättre rutiner nu...
I förmiddags så spelade Alva och spel, sen tittade hon på film och jag duschade och gjorde lunch. Efter lunchen så gjorde hon ich jag köttfärssås tillsammans. (Jag är inte bra på att ha barnen med vid matlagningen, men det gick bra idag)
Klockan tre hoppade vi in i bilen och åkte till Hagaparken. Där mötte vi upp Jonas och Carmen och var först i fjärilshuset och sen tog vi en promenad i parken. Mycket trevligt!!!


I väntan på Jonas och Carmen




Jonas, Carmen och Alva

Haga Slott



När vi kom hem så behövde vi bara koka spagetti och värma köttfärssåsen. Skönt! Ibland är det bra att vara förståndig. hihi
Imorgon ska jag, mamma, Jonas och  Mange till kuratorn och prata om pappa. Det kommer nog att bli skitjobbigt!!! Oscar får lov att följa med, men Alva ska vara hemma med Carmen.

Idag hade Claes med sig en gammal diskett till jobbet med bilder från Elins födelse. Så nu har jag dem på datorn istället
Mange och Elin
Mange och Elin (4 feb 1996)

Härlig vaknande

När jag öppnade ögonen imorse så låg Oscar och tittade på mig och skrattade. Kan dagen börja bättre?
Yasemin och jag (och Oscar) åkte till plantagen. Jag handlade för ganska mycket pengar, men det blev bra när jag kom hem och fick ner blommorna i krukor.
Claes tog Alva och Zara med sig och åkte och tvättade bilen. Alva har tjatat i flera dagar att hon vill göra det. Knasigt barn...
Vi åt en tidig middag (grillade resten från igår) och sen nåkte vi över till mina föräldrar och hälsade på dem och Jonas och Carmen.
Nu ska jag gå ner och hänga en maskin tvätt innan jag ska gå och sova. Oscar är vaken just nu så det blir nog bra. Då kanske han kan sova sin långa period nu.
Imorgon börjar Claes att jobba igen. Jag tycker synd om honom och hade gärna haft honom hemma ett tag till. Men eftersom jag vet att Jonas och Carmen är här nu och att jag kan hitta på nåt med dem emellanåt gör att det inte är lika tråkigt att han börjar jobba.
Zara åkte bort idag igen, så nu har vi inga kompisar hemma på ett par dar igen. Vi får väl se hur det går...

Jag längtar efter Elin nu... och det är en hel vecka kvar tils hon kommer. Jag såg en bild på en kompis blogg idag och då tänkte jag på Elin så jag lägger in den här. Den är till dig Elin om du läser det här :-)



Jag har förresten betalat för en klänning nu. Jag har hittat en på nätet på en annons... Känns väldigt märkligt att föra över pengar till en vilt främmande människa. Hon skulle kunna blåsa mig big time. Men jag håller tummarna för att klänningen kommer och att jag kan ha den.... 

Klädbytardag!!!

Idag har Alva lekt med Zara hela dan :-)
Claes har fixat i trädgården och jag har fixat härinne.
Klockan fyra kom Adam, Anna, Victor och Matilda hit. Matilda är född den 11 juni, så hon är 1 månad mindre än Oscar. Han såg jättestor ut.
Innan maten bjöd vi på lite småplock; chevrétoast, salami, bresaola, crostini med röror och drinkar på sprite, piggelinoch för vissa vodka.
Sen grillade vi kyckling, rostbiff, potatis och lök. Till det serverade vi en avacado/rödlök sallad och en melon/feta sallad.
Till efterrätt hade jag gjort en rabarberpaj som jag fyllt ut med lite hallon och vinbär.
Till kaffet "bytte" vi kläder. Oscar fick kläder efter Victor och Matilda fick kläder efter Alva. Så nu har Oscar jättemycket kläder i stl 62 och 68. Så nu kan jag köpa bara de fina kläderna. Jag behöver inte lägga pengar på vardagskläder.

Nu har jag satt på diskmaskinen, plockat ur tvättmaskinen och väntar på att Oscar ska vakna och äta sitt kvällsmål så att jag kan gå och lägga mig sen.

Hur kan en sån liten och söt stinka så mycket och så illa?

Oscar pruttar så man knappt kan vara i samma rum som honom.
Han babblar mer och mer för varje dag och är vaken och med. Han börjar bli en egen liten person nu. Det är så kul att se. Ska bli spännande och se om det är annorlunda med en kille.
Idag bestämde vi oss för att åka till Norrtälje och äta sen lunch. Och sent blev det... Men det var mycket gott. Efter maten gick vi och strosade lite innan vi åkte hem igen. Vi stannade på Ica på hemvägen och handlade frukost till våra kära grannar. 
Sen åkte Claes till arlanda och hämtade Yasemin, Luis, Zara och Mikail medans jag förberede lite tapas. Det blevkramkalas och tjoande när Alva och Zara träffades igen efter en hel vecka :-). Vi bar med oss tapasen och lite vin upp till dem.
Efter ett tag var det min tur att åka till arlanda. Den här gången var det Jonas och Carmen som skulle hämtas!!!  Jag skjutsade dem till mamma och pappa. De ska stanna i 2 veckor. Skönt att ha dem hemma!!!

Nu har jag precis mailat en tjej som har en klänning till salu. Så nu hoppas jag att hon kan skicka den till mig inom kort och att jag kan ha den. Det skulle vara så skönt att kunna släppa den biten och kunna koncentrera sig på annat. Jag har drömt om gröna klänningar den sista tiden...

Räkningar!

Vi hade bestämt att Mange, Jeanette och barnene skulle komma och fika kl 11 idag. Jaghade ställt klockan på 9 för att väcka Alva då så att vi skulle få henne i säng tidigare ikväll... Men precis då ville Oscar äta och sen somnade jag om... Vaknade 10.15 igen, så då var det bara att sätta fart och klä på oss och sätta på kaffe m.m
Det var kul att träffa dem igen, det var ett tag sen nu.
Sen åt vi lite lunch och sen skjutsade jag Alva till en kompis och så åkte jag och Oscar till mamma och pappa. Jag hade lovat pappa att hjälpa dem att göra räkningarna. Han ser inte riktigt på datorn och har även svårt att hitta rätt på tangenterna. Det tog flera timmar, men när jag åkte därifrån hade jag gjort deras, farmors och firmans räkningar plus att vi hade kollat mailen och skrivit en faktura. Så vi var riktigt duktiga.
Sen åkte jag och Oscar hem och gjorde mat. Det blev risoni med pesto, sparris och parmaskinka. Mycket gott!

middag

Efter maten var det dags att hämta Alva. Väl hemma igen har jag mest slappat i soffan...

stilleben i köket
Luktärtor på vårat fina fat


Klänningsletande

Det är inte lätt att hitta en grön eller silverfärgad klänning.... Det är nämligen vad jag ska hitta innan Jenny och Ronnies bröllop. Gärna en som passar mig och det är ett stort plus om jag kan amma med den.
Igår var Jenny och Ronnie och Molly här uppe och pratade om bröllopet. Claes ska vara toastmaster. Vi var även inne i stan och letade klänning utan resultat.
Idag har jag varit med Jenni i Jakobsberg och sen i Väsby, men hittade inger idag heller...

Nu har jag och Claes precis ätit en god ostbricka och spelat backgammaon. Och jag vann med 3-0!!!
Tuffa Alva 
En tuff Alva

Alva och Molly
Glada tjejer, Alva och Molly!!!

Ganska tråkig dag

Det hände inget alls på dan idag. Claes fortsatte med sitt CV som han kämpat med i flera dagar. Till slut blev han klar och då gick han och Alva ner till parken för det hade han lovat henne. När de kom tillbaka så åkte vi till Kista. Jag tänkte kolla hur utbudet på gröna klänningar såg ut. Vi gick först till Rolands mode. De hade några gröna ganska fina klänningar, men de kostade ca 1500:- och det tycker jag är för dyrt. Men efter att ha sprungit runt på alla affärer så inser jag att det får bli att titta i en sån affär och då handlar det om de priserna... Jenny kommer förhoppningsvis upp någongång i veckan så kan vi kolla lite ihop.
Den här har jag hittat ¨på nätet. Det tycker jag är fin, ialla fall på henne...
Kanske en sån?

Idag när vi satt och åt i Kista så charmade Oscar en tant som satt vid bordet bredvid. Han låg i vagnen och skrattade och pratade med sin sol som hänger i vagnen. TAnten kunde inte ta ögonen från honom :-)
Han är så söt när han bubblar.
Nu har han upptäkt sina händer också. De åker in i munnen mest hela tiden.
Imorgon ska vi till bvc och träffa doktorn. Ska bli spännande att se hur stor han är nu. Jag ska fråga lite om navelbrocket, jag vill att det ska gå tillbaka nu. Men han har ju inte ont av det så det spelar väl egentligen ingen roll.

Tanken var att städa idag :-)

När vi vaknade imorse så var det inte så fint väder så vi bestämde oss för att bara vara hemma och fixa. Hela huset är upp och ner vänt så jag hade att göra... Det började bra med att jag plockade unden och dammsög nedervåningen. Jag hann också få in en maskin tvätt. 
Sen kom Catarina och Moa hit och hälsade på. Det var jättetrevligt! Moa är så himla söt. Ett riktigt litet energiknippe!!!

När de hade åkt var Alva så rastlös och uttråkad. Jag fattar inte hur detta ska sluta. Det är 5 dagar kvar innan Zara kommer hem, Albin kommer nog om ännu längre.

Nu har jag vikt lite av all tvätt som ligger. Jag var duktig i förmiddags och tog ur sängkläderna i vår säng,men jag har inte bäddat med nya än. Så jag sitter här och drar mig för att gå och lägga mig. Då måste jag ju bädda först....

Idag har jag skjutsat Elin till Krille. Hon blir borta i två veckor... Jag saknar henne redan.

Mysdag med barnen

Imorse åkte Claes iväg till Linköping för att vara med på Ronnies svensexa. Jag hade tänkt att ta barnen och åka med. Men jag kände att det har varit för mycket flängande på oss sista tiden så vi stannade hemma.
Vi tog en lugn förmiddag och sen packade vi ihop oss och åkte till Kairo. Det v ar bara Elin som vågade bada. Alva tyckte att det var för kallt. Jag gick inte ens ner till vattnet och Oscar får inte.
Oscar har inte bajsat på en vecke, men när vi var på kairo så kom allt på en gång. Det gick igenom både blöja och kläder plus lakan och frotté i vagnen :-). Så då har man att tvätta igen....

På hemvägen stannade vi och handlade och vid vårat hus och hämtade lite saker.Sen åkte vi hem till mamma och pappa. Pappa hade beställt grillat kött så mamma föreslog att vi skulle ta fram grillpannan eftersom varken hon eller jag kan grilla. Men jag kände att vi inte kunde det så jag gav mig på grillen ialla fall.
Mange kom över en stund och hade en hel del goda råd och även pappa hade det. Det blev hur som helst lyckat. Pappa satt med under hela middagen innan han gick och lade sig i soffan. Han har inte ens varit på övervåningen på en vecka så kortionet han får nu verkar hjälpa. Till efterrätt hade han beställt hallon, blåbär, glass och grädde till barnens stora förtjusning.

Nu sitter Elin och tittar på tv, jag bloggar och Alva och Oscar sover. Jag ska snart gå och lälgga mig också och ska försöka få Elin i säng. Hon åker till Krille imorgon och blir borta i två veckor. De ska till Skåne så då har jag ingen chans att träffa henne alls under tiden :-(  

Min kära pappa!!!

Idag hade jag lovat mamma att skjutsa henne till affären för att hon skulle få handla mat. Och så ville pappa ha hjälp med datorn.
Det var ingen bra dag för honom idag. Det gör ont i hela kroppen när jag ser honom. Man ser att han har ont.
Livet är inte rättvist!!!

När jag kom hem från mamma och pappa så packade vi ihop oss och åkte till Anders och Birgitta. Vi badade och åt god mat. Anette och Robban kom dit oxå. Trevligt! Det var jättelänge sedan vi träffade dem.
Efter maten så såg vi flera luftballonger i luften. En av dem landade en bit ifrån huset, så Anders tog Elin och Alva med sig och gick dit. De fick prova att vara i korgen (när den stod på marken).

ÅBO!!!

Nöjda killar!!!


Imorse kom vi hem efter en jättetrevlig resa till Åbo. Vi åkte hela familjen tillsammans med Jenni, Robert, Frida och Elin. Båten gick redan 07.45 i tisdags och då skulle vi hämta ut biljetter m.m innan. Det var bara att gå upp i ottan. Sen var man ganska trött hela dan.
 
Elin och Fridas efterrätt på båten

I onsdags så gick vi upp vid 8 för att hinna äta frukost innan de stängde, de är ju en timme före där. Efter frukost och utcheckning så var det dags för äventyrsbad. Det låg ett i botten på hotellet. Jenni och jag hoppade i och badade med barnen medans karlarna drack öl. Sen tyckte vi att vi gjort vårt så då fick de ta över. Vi satt ute i solen mest hela dagen. Det var superhärligt!

Jenni och Robert ute på badet

Efter badandet så åkte vi in till Åbo och tittade lite i affärer och åt middag, sen var det dags att gå på båten igen.
Vi drack lite drinkar och tittade på folk som dansade. Alva somnade på soffan i dansbaren :-)

Alva sover på båten


Elin och Frida ville inte gå och lägga sig när vi gick och lade oss. Men jag kände mig inte bekväm med att ha dem ensamma på båten n är folk började vingla omkring. Så de fick snällt följa med till hytterna. Men väl där satte de sig på golvet i korridoren och snackade ett tag. Det är så kul att de trivs med varandra fortfarande. Dehar ju vuxit upp i stort sett som syskon. Frida trodde ju ialla fall att de var det när hon var liten.
Imorse kom vi i hamn 06.30. Så det blev en tidig morgon igen....
Väl hemma så sov först jag en stund och sen Claes, Elin sov hela fm och Alva sov inget alls...

Jag, elin och Oscar
Claes skjutsade Yasemin, Luis och barnen till arlanda och Alva fick ett utbrott för att Zara skulle resa bort. Men då kom Zara med en nalle som Alva skulle få låna medans hon är borta. Hon skulle bara krama den om hon saknade Zara, förklarade Zara. Så gulligt!

Nu har Elin tjänat ihop lite mer pengar genom att bl a dra upp 205 maskrosor i vår trädgård (och det finns många kvar...). Till middag grillade vi rostbif och till det hade vi potatis och en sallad på grillad sparris, halloumi, pinjenötter och basilika. Mycket gott!

Nu ska jag gå ner och göra gazpacho som vi ska ha till lunch imorgon.
 

Fika

Låg ganska länge i sängen. Tar ju tid att komma upp, då Oscar gärna äter mycket vid den tiden...
Mamma sa igår att hon ville komma ut idag, men när jag ringde så mådde pappa ingé bra så hon ville inte vara borta så länge. Så vi bestämde att vi skulle åka och fika.
Jag fick alla tre barnen med mig (inte min tanke från början) och så åkte vi till Ulriksdals handelsträdgård. De hade maräng och citronpaj, min favorit :-)
När vi satt och fikadeså kom Claes föräldrar förbi.

Väl hemma så lagade vi mat: couscous, grillade köttfärsbiffar smaksatta med spikummin, myntayoughurt och sallad på melon, gurka och fetaost.

Nu ska jag packa och gå och lägga mig. Vi ska ÅKA 06.15 imorgon....


Skön helg!

Har gjort en massa saker idag, men inte fått nåt gjort... Det är så rörigt härhemma just nu så jag vet inte vart jag ska börja... Flyttade alla kokböcker från arbetsrummet till skåpet i köket, men då var jag tvungen att flytta det som stod där innan och så bara fortsätter det så.
Jag har ialla fall tvättat 5 maskiner och Claes har lagat tumlaren så nu har jag snart vikt allt också. Claes har strykit hela dan.
Elin har jobbat av sin skuld till mig genom att städa badrummet, plocka ur diskmaskinen och dukat. Hon har även hjälpt Yasemin med att göra en blogg. (Se länk nere till höger)


Frida, Elin och Alva

Igår var vi hos Jenni, Robert och Frida på middag. Vi fick jättegod mat!!! Efter maten spelade vi Wii, eller Robert och Claes spelade mest och vi andra fick låna lite ibland. Oscar var vaken nästan hela kvällen. Vi åkte därifrån vid 01.30 och då var det ett tag innan som jag gav Oscar mat. Sen vaknade han inte förrens 07.00 och åt igen. Tänk om det är en vana!!! Vad skönt det skulle vara. Men jag kan väl inte tro att jag har sån tur. Jag får leva på dessa timmars sömn ett tag.



Elin och Oscar

Limeglass och bär

Eskilstuna

I onsdags morse åkte vi till Eskilstuna. Vi åkte först hem till Kerstin och Gunnar, Claes faster och man. Där fick vi kaffe, macka och toscakaka. Sen åkte vi, Kerstin och Claes föräldrar till Parken Zoo. Vi hade verkligen tur med vädret, det var en jätteskön dag. Vi såg en massa djur, sen fick Elin och Alva leka av sig i fantomenland innan vi gick ner till tivolidelen.
Det är så lagom stort. Jag kan verkligen rekomendera ett besök där.

Sen åkte vi hem till Kerstin och Gunnar och fick mat och sov där.
På torsdagen så packade vi ihop i ösregnet och åkte till ett köpcentrum i närheten. Där gick vi halva dan och sen åkte vi hem och lagade mat. (Jag shoppade lite kläder till Oscar. Elin köpte några linnen och Claes köpte en skjorta.)

Idag har jag påbörjat lite olika projekt. Bl annat har jag börjat röjja i arbetsrummet och så har jag varit uppe på vinden och rensat bland barnkläder. Vid 18-tiden så ringde grannarna och frågade om vi vill komma dit  och äta tacos. Och det ville vi :-) Så nu är jag och barnen hemma igen och Claes är kvar där.

Här kommer lite foton från Eskilstuna:


Tack Elin!!!

Tack för hjälpen med denna blogg. Elin har kämpat nästan hela dagen för att hjälpa mig. Men jag tycket att det blev jättebra och är väldigt nöjd!
Nu ska jag bara försöka att hålla den uppdaterad...


Min duktiga dotter!!!



KLART!!!

Nu gästbloggar jag här och säger att jag är klar med bloggen, nu får du väl säga till om det är något mer jag ska fixa, jag har inte riktigt tänkt efter så noga vad mer man kan göra, men du får väl säga till ;)

Nu kan du börja blogga!!

//Elin

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag blivit medlem här på blogg.se för att det var en lättare sida.
Innan dess har jag bloggat på blogspot på denna sida:
http://pernilla-nyberg.blogspot.com
Så om ni är intresserade av att titta till där får ni gärna göra det!

RSS 2.0