Stackars lilla söta Jennifer

Vaknade kvart i åtta och slängde på mig lite kläder och satte på kaffe. Klockan åtta kom en tjej från en firma som heter Hemfrid. Hon skulle räkna på vad vi skulle betala om vi skulle ha städning här varannan vecka. Det kändes både och... JAg tyckte att det skulle bli väldigt dyrt och då har de ändå dragit av ROT avdraget. Hon sa även att de städar fria ytor, vilket skulle innebära att jag ändå får dammtorka alla hyllor och annat själv ibland. Men å andra sidan skulle det vara så himla skönt att slippa göra det, att slippa få ont och att få mer tid över. Vi skulle ju oxå få ändan ur och verkligen plocka dagen innan de kom. Men jag tror att jag ska se om jag hittar någon firma som är billigare...

När hon hade gått så sov fortfarande barnen så jag tog en kopp kaffe och en tallrik yougurth och satte mig framför morgontv i en kvart innan de vaknade. Vilken kvalitetstid! Så när de vaknade så hade de en glad och trevlig mamma. De mös en stund i sängen innan vi gick ner och åt frukost (min andra).

Sen hade jag tänkt att bara vara hemma och börja packa... Men Jeanette ringde och hon var söder om stan och hade ingen bil och de hade ringt från dagis. Jennifer hade trillat och slagit upp hakan och de ville att någon skulle komma snarast. Så jag packade in barnen i bilen och skyndade till hennes dagis. Väl där så satt en liten, tystlåten tjej vid matbordet och petade i maten. När hon fick syn på mig så fick hon tårar i ögonen, jag började nästan gråta jag med. Men hon ville inte till doktorn, så vi åkte och köpte glass och väntade till Jeanette kom med tåget. Sen åkte vi till doktorn. JAg har aldrig sett någon bli så rädd i hela mitt liv. Hela barnet skakade och hon kunde knappt andas. Stackars liten! De tittade på såret, det såg fint ut och de tejpade ihop det. Det skulle bli snyggare ärr så sa de. Jennifer var jätteduktig och väl hemma hade hon sagt att hon inte var rädd för sjukhus längre :-)

Jag och barnen åkte hem och åt lunch och spelade spel. Sen kom Elin hem och skulle packa sina saker, men jag vet inte riktigt hur mycket hon packade och hur mycket hon satt vid datorn :-)
Elin blev kvar och åt mat med oss. Vi åt tandorikyckling och ris. Det var helt ok. Claes är ute med några från jobbet.
Sen duschade Alva innan det var dags för sängen. Elin skulle åka hem vid åtta. Hon tänkte ta bussen, men då frågade vår underbara granne om hon inte skulle skjutsa Elin istället. Tack!
Nu har jag tittat på Idol och sen säsongspremiären av Grays. Det var inte riktigt vad jag behövde idag. Det är så himla bra! Men väldigt mycket sorg och väldigt mycket cancer just nu... Klarar inte riktigt det, framförallt inte nu när jag är själv. Så jag surfade lite samtidigt för att inte känna efter för mycket.

Nu är jag också nyduschad och klockan är snart tolv idag IGEN så jag ska väl krypa ner... Fulltecknad dag imorgon, fredag och lördag. Sen ska jag BARA vila...

Usch, vilken dag!!!

Imorse gick allt över förväntan! Vi behövde inte stressa alls på morgonen och vi blev inte osams en enda gång. Det var väl redan då jag skulle börjat förstå att det här inte skulle sluta bra!
Massagen gick jättebra idag, Oscar var vaken hela tiden och tyckte att det var mysigt. Efteråt så fikade vi och fyllde i en utvärdering eftersom det var sista gången. Det var trevligt att sitta och prata med de andra mammorna.
När vi kom hem så slängde jag bara in de handdukar som Oscar hade kissat ner under massagen och drog iväg ner till centrum. När jag kom dit så slängde jag i mig en macka till lunch. Jag köpte några par trosor åt mig och en kortärmad body till Oscar och sen gick vi till BVC.
Jag ringde igår och fick en tid så att Oscar skulle få sina 5-månaders sprutor. Det var INTE kul! Han blev jätterädd när han fick den första och den andra gjorde ont :-(
Sen skyndade vi oss till dagis, och var där strax efter två. Då hade Alva redan frågat fröken om när jag skulle komma. Hon som annars brukar bli arg när jag kommer. Hon var väldigt grinig på vägen och väl hemma så hade hon fått post. Det var en rygga, en t-shirt och en keps från Bamseklubben. MEn hon bara grät. Allt var fel. Så då tog jag tempen på henne: 38.7!!! Inte bra!
Bäddade ner henne i soffan och tog hand om Oscar som hade lite ont efter sprutan. Och så började jag göra en köttfärssås. Jag lade ner lite extra krut på den och gjorde väldigt mycket så att jag skulle ha till lunch och att frysa in.
Strax innan Claes kom hem så behövde jag ha i lite mer vätska och tog lite grädde. Men grädden var gammal!!! Allt skar sig. Det var bara att kasta allt. Då var jag inte glad...

Efter maten (spagetti och pesto) skyndade jag mig och gick upp till öppna förskolan. Det var en föreläsning om gränssättning. Det var bra! Man fick lite tips och ideér.
Tanken var att Claes skulle ge Oscar flaskan när han blev hungrig. Men jag hade telefonen bredvid mig hela tiden ifall att. Han ringde inte. Men när vi närmade oss vårat hus så hörde jag han gallskrek här inne (Oscar alltså). Så jag sprang in och matade honom.

Nu är klockan nästan tolv igen... Dags att krypa ner i sängen. Har en sjukling att pyssla om imorgon. Någon som har tips på hur hon garanterat blir frisk till på lör???

Telefondag

Oscar har knorrat nästan hela natten, så när det var dags för mig att gå upp så sov han som en stock...
Men då fick jag och Alva lite mystid i soffan på morgonen. Hon fick gå med Albin till kyrkis så att jag slapp vääcka Oscar. Han sov ända till 9.40. Så jag hann få iväg några viktiga mail och ringa några samtal.
När han vaknade och hade ätit så tog vi en dusch. Ville få bort lite av hans skorv som har börjat lukta illa... Men det blev inte bättre så nu har jag bett Claes köpa skorvsalva som vi får prova. Men den ska tydligen stinka :-(
Så fort jag har lagt honom på golvet på ryggen idag så har han vänt sig. Han vill ligga på mage hela tiden.

Jag hämtade Alva kl 12 och gick hem och fixade lunch, men då kom grannen och frågade om Alva ville åka med dem tillgammelmorfar. Och det ville hon. Så hon stack till farsta.

Jag borde ha hunnit massor idag, men telefonen har gått varm här idag.

Alva kom hem precis när det var dags att åka till gympan. Carro var inte där idag heller, så vi körde Bamsegympa idag.  Det gick jättebra! De skötte sig bra och lyssnade på vad vi sa :-) Men guuud vad jag är imponerad av förskolepersonal!!! Jag blir helt slut efter 45 min oavsett om det är lungt eller stimmigt...

Efter gympan så åkte vi förbi McDonalds och köpte med oss mat hem. Det var bara Alva och jag som skulle äta. Claes är på fotboll. När vi nästan ätit klart så kom Elin och skulle hämta sin väska. När hon skulle åka igen, så blev Alva JÄTTEledsen. Hon grät så att hon hulkade för hon ville vara med Elin. Stackars liten!!! Man tycker att hon borde vara van, det har ju varit så här i hela hennes liv.

Alldeles precis nu har båda barnen somnat och jag sitter och kollar på tv.

Nu ska jag maila och tacka JA till ett bröllop i okt :-)


Andra saker är viktiga...

Tänk vad man kan ändra sig fort. Nu efter pappas död så känner jag att jag resonerar annorlunda på ganska många saker. Vissa saker är inte lika viktiga längre, man kan ha överseende med ganska mycket. Jag har omvärderat en del. Det är så dumt att hänga upp sig på saker som egentligen inte är så viktiga...

Idag har jag mest varit hemma, har försökt att fixa lite, men det har gått sådär... Det var för små hål i garderoben för att få upp hyllorna, så nu måste vi köpa nya plugg (när vi nu ska hinna det) och det fanns inga hyllplan i rätt storlek på någon affär... Allt verkar gå emot mig idag. Jag som hade tänkt hinna så mycket.
Det känns som att Elin aldrig kommer att få flytta ner, det är hela tiden något som inte stämmer.

Alva har varit på kalas, Claes har varit och klippt sig och Elin har varit och badat. Under tiden så sov Oscar i över 3 timmar :-) Så jag har i alla fall haft tid att uträtta saker på, men jag vet inte riktigt vad jag gjort...

Jag har ialla fall trollat fram en kycklingwok av det vi hade hemma. Det blev jättegott! Elin hade kompis här och alla (utom Alva) tog om.

Vid sex tiden så hämtade jag Mange och så åkte vi till mamma. Vi skulle prata om pappas firma och vad vi skulle göra med den. Det gick ganska bra, så nu kan jag stryka ännu en sak från min lista.

Nu ska jag göra räkningarna så kan jag stryka ännu en sak :-)

Helt galet! Turkiet here I come...

Idag har jag bokat och betalat en resa till Turkiet till mig, Elin, Alva, Oscar, Jenny och Molly. Det ska bli så kul!!! Jag
Oooopps nu bråkade Claes med mig så mycket så de raderna jag hade skrivit om hur synd jag tycker om honom för att han får stanna hemma försvann...
Jaja, det blir ialla fall 1 vecka på ett hotell med allt. Alva är inbokad på Bamse-klubb :-)
Det ska bli så himla skönt! Jag kan inte göra så mycket annat än att ta det lungt. Men det lär nog bli lite stressigt den här veckan som kommer. Just nu kan jag inte ens sortera tankarna på vad som måste fixas innan...

Imorse stack Claes och tjejerna iväg till loppisen, men det hade inte gått något bra. Elin var tapper och stod där hela dan, Claes nästan hela, han var iväg och gjorde några ärenden. Alva var med ett tag, sen fick hon skjuts hem av en kompis till Elin. Så hon kom hem lagom till lunch.
Under tiden så var Oscar och jag och gjorde pass till honom, det skall ta max 5 dagar, så senast fredag får vi hämta det.
Idaghar jag även röjjt i Alvas rum. Jag har städat, plockat, dammsugit och dammtorkat. Det tog nästan hela dan, men nu är det riktigt fint där. Så nu kan vi sätta upp de saker som vi köpte på Ikea.

När Claes och Elin kom hem så plockade Claes ur bilen, på de grejjer som var kvar, vilket var de flesta. Sen diskuterade vi vad vi skulle äta och så åkte Claes och handlade. Han var inte hemma förrens jättesent och påbörjade maten. Så vi åt inte förrens åtta (jag hade gett Alva lite innan). Men det var värt att vänta på. Han hade gjort sparrisrisotto och kycklingschnitzlar med citronsås. Mycket gott!!!

Nu har Elin gått till en kompis och de andra två barnen sover. Claes zappar mellan kanalerna så att jag inte hinner med så jag sitter vid den här burken istället :-)

Laleh i onsdags  

Fortfarande fredag

Jag, Alva och Oscar gick till öppna förskolan idag. Det är ganska skönt att gå dit så att Alva får leka med lite andra saker ett tag. Det är ju ändå inga kompisar hemma. Det var i och för sig ingen i hennes ålder på öf heller, men hon hittade deg och lekte med den ganska länge. Sen ritade hon en teckning och jag fick skriva en saga till som hon berättade för mig. Den var helknasig... Bl a frågar prinsessan sin mamma: -Är katta skitig?
Jag fattar inte vad hon får allt ifrån :-)
Vid tolv gick vi hem och åt lunch och spelade dataspel, tittade på tv, lekte, diskade och plockade tills Jessica kom och fikade. Hon var kavr tills det var dags för oss att åka igen. Den här gången ner till centrum och optikern.
Vi mötte upp Claes och Elin där. Det gick sådär hos optikern. De linserna jag brukar ha görs inte längre.. Så jag ska få prova nån ny sort. De kommer att vara lite starkare på ena ögat, men största skillnaden är astigmatismen som kommer att ändras drastiskt. Inte vet jag om det är till det bättre eller sämre, men förhoppningsvis så kommer jag att se bättre. Jag har tydligen någon sorts skelnings fel, utan att skela. Jag fattade inte riktigt vad han menade, men jag behöver inte göra något åt det om jag inte ska skaffa nya glas till glasögonen. Och då måste jag i så fall till en läkare för det får inte optikern korrigera...
Sen var det Elins tur att gå in och hennes syn hade blivit ganska mycket sämre. Stackars henne! Hoppas att hon inte blir lika blind som mig.
När vi var klara där så gick vi till den nya thairestaurangen i centrum. Den är inte speciellt mysig, men de har supergod mat där!!! Efter maten så åkte Claes och Alva hem så att hon skulle hinna leka med kompis och jag och Elin gick och shoppade.
Det blev ett par varsinna jeanstights, en mössa till mig och ett linne och en tröja till Elin.
Nu har vi haft lite fredagsmys och de yngsta barnen sover i sina sängar, Elin sitter vid datorn i sitt rum, Claes tittar på nån dålig film (med stängda ögon och konstigt läte) och jag funderar på att gå och sova :-)

Fredag igen

I onsdags var Catarina och Moa här. De kom vid 10 och stannade ända till efter två. Det var jättemysigt. Både att få prata med Catarina och att få träffa Moa. Hon kryper runt hela tiden och ställer sig upp. Men hon blev rädd för Oscar. Han låg som vanligt och testade sin röst :-) Varje gång han gav till ett tjut så blev hon rädd och började gråta. Hon som varit så kaxig innan, blev rädd för en sån liten skit. hihi
Alva var på utflykt med dagis så jag hämtade inte henne förrens kl 15. Hon hade matsäck med sig och de hade åkt tåg. De hade fått se "hur barn har det i andra länder och där bor alla i skräpkojjor".
Jag tog även med mig Albin hem. Barnen lekte medans jag förberedde maten. Jag gjorde crepe med svamp/skinkfyllning. Vi åt redan kl 16.30 för sen skulle jag och Claes iväg. Vi lämnade Alva hos mamma och Elin tog bussen till träningen och så åkte vi andra till Sigtuna och tillmitt jobb. Där var det konsert med LaLeh. Det var jättebra! Tyvärr bråkade Oscar ganska mycket så jag missade en del, men jag gick med honom precis utanför så jag hörde ialla fall...
Jag träffade på en del kollegor, det var trevligt! De sa att de saknade mig och det var ju skönt att höra :-) De har kanske märkt nu när jag är borta hur mycket jag gjorde... Men jag ska vara hemma ett år till :-)
När det var slut så skyndade vi oss hem och hämtade barnen för det var läoggdags för länge sen. Oscar sov inget i bilen heller, han var så övertrött så han skrek hela vägen hem.

Igår hade jag inget inbokat så då försökte jag röjja lite här. Men jag vet inte om jag stökade till det ännu mer bara.. Jag flyttade omkring på saker så till slut så hade jag bara bildat nya högar... Men några av de högarna stoppade jag ner i påsar för loppisförsäljning. Claes och tjejerna ska åka till Rotebro på lördag.
Jag hann tvätta 5 maskiner tvätt osckså och baka med Alva och Albin när de kom hem från dagis. Så på det stora hela så var jag väldigt nöjd med mig själv! Elin åkte till en kompis mellan skola och träning och Claes hade badminton så det var bara Alva och jag som åt mat. Eller Claes åt när han kom hem. MEn jag orkade inte handla så det blev stekt lövbiff, rösti och bea.
Vindrutetorkarna på min bil är trasiga så jag har inte vågat ut och köra när det regnar. Men idag har Claes min bil till jobbet så hoppas vi att killarna på bilfirman hinner titta på den och att det inte är något som är svindyrt att fixa.

Jag ska fixa pass till Oscar imorgon om det är öppet så får vi se hur lång tid det tar att få det. När jag vet det så tänket jag boka en resa. Det är ialla fall planen så får vi se hur det blir sen. Jag vill åka redan den 3 okt, för den veckan ska Claes ut och resa. Men jag vet inte om det blir för kort om tid, med tanke på pass och så...

Idag ska jag till optikern på em så jag får inte ha linser idag :-(
Jag vet inte riktigt vad Alva och jag ska hitta på idag. Jag ska sätta mig ner och prata med henne nu så får vi se vad hon vill...

Alvas inlägg:
vhhgfhtghdjsghdghej arsdarwtduydthg   mamma


Finbesök

Imorse när jag höll på att göra barnen klara så fick jag ett sms av Jenny, där hon undrade vad jag skulle göra idag :-)
Alva fick åka med grannarna till dagis så då slapp jag släpa Oscar fram och tillbaka dit. Så då försökte jag äta frukost och dammsuga och plocka och så innan jag skulle iväg. När det var dags att åka kom jag på att jag glömt att fixa mig själv...
Jag hämtade mamma och så åkte vi till sjukgymnasten, vi hade tiderna efter varandra. Sen skjutsade jag hem henne och åkte hem och då kom Jenny och Molly samtidigt som oss. Det var jättekul att träffa dem!!! Molly är så himla charmig :-) Oscar och hon kollade in varandra rejält, men ser så tydligt att de fattar att det är ett annat barn. Sen hämtade jag Alva så att hon hann säga hej till dem en snabbis innan det var dags att ge sig av igen.
Jag och barnen åkte till Ikea, Claes mötte upp efter en liten stund. Vi handlade en hel kundvagn full med saker, men jag vet inte riktigt vad vi fick med oss hem... Dyrt blev det ialla fall. Och vi har nog fått hem en hel del förvaring :-)
På vägen hem så stannade jag handlade hamburgare, och när vi kom hem så var Elin hemma. Hon gick hem från skolan igår för att hon kände sig hängig, och sen blev hon kvar hos sin pappa. Men idag har hon varit i skolan.
Nu på kvällen har vi kollat på tv och oackat upp en del av det vi köpte på Ikea. Claes har gräddat en dubbel sats pannkakor, Alva ska ha matsäck imorgon, och då fick hon välja vad hon ville ha med sig.

Igår var Alva på kyrkis och jag var hos optikern. Men det gick inget bra för mig. Oscar ville inte vara med... Han bara bökade och gnällde, inte likt honom. Det gick inte att han satt i mitt knä eller åt, inget funkade. Det slutade med att jag beställde en ny tid på fredag då Claes kan vara med och passa Oscar.
När jag hämtat Alva så fick hon lunch hos grannen så jag åt och sen tokstädade jag ett tag medans Oscar sov. Alva och Albin kom in hit sen och tittade på film. De såg Nalle Puh och Heffaklumpen och Alva grät så hon hulkade. Då sa Albin: -Du kan sitta här bredvid mig, så kan jag hålla dig i handen. 
Så sött!
När vi varit hemma en stund så bajsade Oscar så att han hade bajs ända upp i nacken... Inte så mysigt.
Sen förberedde jag maten innan det var dags för gympa och när vi kom hem så åt vi.
Sen duschade Oscar och jag innan det var dags att säga god natt. Han gillar verkligen att duscha och har inga problem med att få vatten på huvudet. Han försökte fånga strålarna. hihi

Elin kom 5:a!!!

Elin har tävlat i final i både trampolinoch DMT idag. Hon slutade 5:a i båda grenarna. Hon var jätteduktig och körde skitbra!!! Jag tror att hon var nöjd själv också.

Elin peppar innan serien


Oscar sov knappt något idag heller i hallen, han är alldeles för nyfiken...
Efter tävlingarna gick Jenni och jag och åt lunch på kinarestaurangen i närheten. Mysigt! Men Oscar vägrade sova då också, men så länge han fick sitta i mitt knä och vara med så var han nöjd:-)

Vi åkte hem och hämtade Claes och Alva och så åkte vi till Vallentuna. När vi kom dit så fikade vi och sen gick vi en promenad. Efter promenaden så blev vi bjudna på middag. Trevligt!!!

Det har varit en mycket trevlig söndag! Nu sitter jag och tittar på film och blir lika irriterad som förra söndagen över att de är så fruktansvärt dåligt dubbat... Tror jag ska titta på nåt annat nästa söndag.


Håll tummarna för Elin imorgon!!!

Idag har jag och Oscar varit i Uppsala coh tittat på trampolintävlingar hela dan. Elin var jätteduktig och hon ligger 6:a i trampolin och 5:a i DMT!!! Det är de 6 bästa i varje klass som går vidare.
Så vi åker dit imorgon och tittar på finalerna. Det börjar redan 9.30 så jag ska snart gå och lägga mig.
Oscar har varit jättesnäll idag, han har gått från famn till famn. Men nu sover han, han har knappt sovit nåt under dan. Han är alldeles för nyfiken...
När vi kom hem så stod Claes och lagade mat. Härligt att slippa tänka, planera och laga :-) Jag blev bjuden på rödbetschips, kronärtskocksblad med ost först. Och sen blev det bakad potatis, fläskfilé, kokta rödbetor med chevré, kokt blomkål och stuvad salladslök. Väldigt gott!

museeum, kaknäs och film...

Imorse gick vi upp ganska tidigt. Strax efter nio gick vi till öppna förskolan och var där i ett par timmar. Sen gick vi hem och gjorde lunch och gjorde oss iordning att åa. Claes hade erbjudit sig att komma och hämta oss, men Alva ville åka buss och tåg, så det gjorde vi. Vi åkte till tekniska museet. Det var jättemysigt att gå där med Alva. Oscar somnade när vi gick in och vaknade när vi nästan var klara. Claes kom också dit efter ett tag...
När vi var klara där så åkte vi över till Kaknästornet. Vi tittade först på utsikten och sen åt vi middag. Mycket god mat! Kan jag verkligen rekomendera.

Oscar i vagnen  i väntan på bussenAlva och jag på restaurangenutsiktKillarnakaknästornet


På vägen hem åkte vi föbi Claes föräldrar och lånade filmen "Män som hatar kvinnor". När vi sen kom hem blev det Idol och ostbågar, sen la vi barnen och nu har vi tittat på filmen, druckit vin och ätit ost :-)
Filmen var bra, men läskig och otäck.
Det har varit en väldigt trevlig dag och när jag verkligen tar mig tid med Alva så funkar det ju mycket bättre, även om hon gör tokiga saker och testar mig. Men jag har försökt att prata med henne och förklara varför hon inte kan göra vissa saker istället för att bara säga till. Vet inte om det hjälper, men jag inbillar mig det.

Igår när jag lämnat Alva på dagis så åkte jag och Oscar ner till minneslunden. Jag ville titta på blommorna en sista gång och bara sitta där en stund. Så fort jag fick syn på kyrkan så kom tårarna... Jag satt där en stund, och det kändes skönt. Sen åkte jag hem till mamma och väkte henne. Jag hade lovat henne att hjälpa henne med några saker så jag satt där nästan ända fram till lunch och fyllde i papper och fixade bankärenden. Sen åkte jag hem och åt lunch innan jag hämtade Alva. Då kom killarna från kabel tv och skulel sätta i fler uttag, så jag visade dem vart jag ville ha det och sen åkte jag... Vi handlade och lyckades även hämta ut Winnerbäck-biljetterna, son förresten inte blir den 7 nov utan den 8:e. När jag skulle hämta dem häromdan så hade de biljetterna blivit avbokade och det fanns inga nya, så vi fick ta en ny dag istället... (Jag som hade fått barnvakt till två av tre... nu är det bara att börja om)
Jag hade fått ett blomkålshuvud av mamma så det blev indisk pyttipanna tillmiddag. Mycket gott! Claes spelade badminton så han kom lite senare.

Imorgon blir det Uppsala och Svenska cupen tävlingar i trampolin. Elin ska tävla, så håll tummarna!!!


Stor kille

Stressigt imorse igen... fattar inte hur svårt det kan vara varje morgon. Jag tror att jag är i fas, men sen så blir  Oscar hungrig eller behöver ny blöja eller så bara sätter sig Alva på tvären. Jaja jag får öva helt enkelt för jag vägrar att gå upp flera timmar innan vi ska iväg.

När jag lämnat Alva på dagis så åkte jag hem och matade, böt blöja, åt frukost och gjorde mig iordning. Sen bar det iväg till centrum och optikern. Han konstaterade att jag spg väldigt dåligt med linserna, men han behövde träffa mig en gång till då jag inte har linserna på. Så jag fick en ny tid nästa vecka. Sen hann jag gå in i ett par affärer och köpa lite nya byxor till Alva då alla hennes slutar på halva vaden. Sen gick vi till bvc och vägde och mätte Oscar. Han var 65 cm lång och vägde 7590g. En stor, glad kille!!! Sen var det dags att åka och hämta Alva igen....

Vi åt mellis och sen "kastade" jag Alva i badet, Oscar fick leka på golvet. Och då vände han sig från rygg till mage!!! Jag tror i och för sig inte att han kan det men nappen låg där och han ville ha den...

Sen skulle Alva laga mat själv idag :-) Så redan igår bestämde vi att det skulle bli stekt falukorv och makaroner. Till det fixade hon majs, tomater och måltidsdryck. Hon var jätteduktig och väldigt stolt. Sötnos!

Min stora lilla tjej

Igår var det kyrkis på fm. Sen bjöd vi Albin och Anette på lunch, resterna från gårdagen :-)
JAg och mamma hade tid hos sjukgymnasten kl 16-17 och sen var det gympa 17.15. Klockan 18 var det möte på dagis, men det fick Claes ta. Alva och jag åkte till McDonals och köpte med oss mat hem.

Idag har Alva varit på dagis och Oscar och jag var på babymassage på fm. När jag hämtat Alva så tankade vi bilen och hämtade ut pengar. Sen var vi hemma tills Claes kom och hämtade oss. Då åkte vi och grattade Jenni som fyller 25 idag :-) Robert lagade jättegod mat och sen fick vi tårta, kakor och bullar. Så nu sitter vi hemma i soffan och jäser...

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Alva. Hur jag än gör så lyssnar hon inte på mig. Och jag har verkligen inget tålamod alls just nu... Jag känner att jag är på henne lite för mycket och varje gång jag bestämmer mig för att inte skälla på henne mer på ett tag så gör hon någon riktig dumhet som inte går att ignorera... 
Samtidigt förstår jag att det inte är så lätt för henne. Det händer en massa saker i hennes utveckling just nu, hon har precis blivit storesyster och vet inte hur hon ska tackla det och så har hon förlorat sin morfar. Hon känner ju på oss också att vi inte är som vanligt. Och fast jag vet allt det här och borde välja vilka gånger jag säger till henne och inte tjata hela tiden så blir det så fel hela tiden.
Jag känner mig som en så dålig mamma. Jag hoppas att det löser sig snart för det tar så mycket energi från oss allihop.
Jag älskar henne så mycket och jag vet att hon kan vara världens bästa, även om hon just nu visar att hon har andra sidor...



 sötnosarfina barnTokungar

Tårar och skratt

Imorse var det Mulle för Alva. Elin sov hos en kompis så hon var inte hemma. MEn resten av oss gick upp och gjorde oss iordning. Klockan tio lämnade vi Alva på Mulle med galonisar och matsäck :-)
Vi andra tog en promenad ner till Fresta kyrka och tittade på pappas blommor och satt en stund i minneslunden. Det känns som att allt det här är en dålig dröm och att jag snart ska vakna...
Vi hämtade Alva och gick hem till mamma och tog en fika, sen åkte vi hem. Jag plockade lite och började sen med maten. Jag gjorde en vegetarisk lasange, sallad och bröd.
Klockan fem åkte Claes och hämtade mamma, Jonas och Carmen och så åt vi middag ihop och sen skjutsade jag hem dem igen. Det var dags att säga adjö för denna gång för de åker tillbaka till Madrid tidigt imorgonbitti.
Nu har vi tittat på en helt ok svensk film, men många bra svenska skådisar. Men så har de förstört hela filmen med att dubba vissa skådisar skitdåligt! Man satt och irriterade sig på det jättemycket...
Oscar har varit lite grinig och skrikig idag, men så har han bajsat tre gånger så jag misstänker att han haft lite ont i magen. Stackars liten!
Nu ska jag gå och sova. God natt!

En svart fredag

Jaha, nu var det gjort. Det var skitjobbigt!!! Men det var fint.
Vi var i församlingshemmet kl 9 och förberedde inför em. Det var massor av folk där som hjälpte till.
Jag försökte göra någon nytta, men jag tror att jag mest sprang omkring och var förvirrad. Alva var på dagis. Strax före tolv så åkta jag, Elin och Oscar hem och Claes kom efter ett tag. Vi bytte om och försökte packa ihop vad vi kunde behöva under kvällen. Vår snälla granne var in med lite lunch (jag kunde inte äta för jag var för nervös) som Claes och Elin åt.
När vi kom ner till församlingshemmet så hade de andra glömt Claes slips... Men Jonas pratade med hon på fonus så hon fixade fram en ny åt honom. Anette kom och hämtade Oscar när jag hade väkt honom och proppat i honom mat. Han hade varit lite gnällig i början, men sen hade han somnat och sovit hela tiden :-)
Själva begravningen var SKITJOBBIG, men det var fint. Det var jättemycket fina blommor och den uppsättningen jag beställt från barnbarnen var jättefin. Det var så otroligt mycket folk där. 
Jag samlade alla mina krafter och bestämde mig för att läsa dikten. Men när jag ställde mig upp och vände mig om och såg hur mycket folk det var där så höll jag på att bryta ihop. Rösten svek och jag började skaka. Jag vet faktiskt inte vad jag sa. När jag skulle börja läsa dikten så såg jag inte vad det stod för jag hade så mycket tårar i ögonen. Men jag fick en servett av Claes och sen var det som att jag tryckte på nån knapp. För själva dikten gick jättebra att läsa.
Efteråt blev det smörrebröd, öl och gammeldansk och sen kladdkaka och kaffe. Mitt i allt elände var det trevligt att träffa folk man inte sett på jättelänge. Alla sa att det verkligen var i pappas anda. 
Jag tog med Elin och gick ner till minneslunden. Då hade redan blommorna från begravningen kommit dit.
När alla gärsterna (ca 120 st) hade åkt så var vi några kvar som röjde och gjorde iordning för middag. 
Så vid 7 tiden kom släkten tillbaka och så åt vi middag som vi tror att pappa skulle ha valt. Det blev svenska kräftor till förrätt, cour de filet till varmrätt och hallonsufflé till dessert.
Sen var man ganska slut. Det värkte i hela min kropp när vi kom hem så jag gick raka vägen i säng. 
Där låg jag kvar nästan hela dan i dan. Jag har gråtit, tittat på tv, tagit hand om Oscar och gråtit lite till.

Det är så många funderingar som finns där, men som ingen kan svara på. Vad händer egentligen efter döden? Vem ska jag ringa till nu när jag behöver hjälp med olika saker? Vem är det som ska säga "allt ordnar sig"? 

Jag har nog fortfarande inte fattat att han är borta. Jag tror på något sätt att han snart ska komma tillbaka och att jag ska kunna berätta om allt som hänt för honom. Samtidigt känns det som att han är med mig hela tiden.  

Jag känner att jag bara svamlar nu, så det är väl bäst att gå och lägga sig. Imorgon ska vi bjuda mamma, Jonas och Carmen på middag innan de åker tillbaka

Redan torsdag!!!

Dagarna bara försvinner... Jag vet inte riktigt vart de tar vägen och vad jag gör, men snabbt gå det. Skulle vilja stanna tiden. (snart är det fredag och det är väl dit jag inte vill...)

I tisdags var Alva hemma från dagis, eftrersom hon ska få gå imorgon. Så hon fick vara och leka med Zara när jag och Oscar var på babymassage. Sen gick vi också in dit och fikade. Jag hann knappt göra något hemma sen innan Jenni kom. Hon stannade och åt (Kyckling och grönsaker i panaengcurry och ris) och sen skjutsade hon Elin till träningen. Då ringde Linda och kom över med sin son och fikade. Henne har jag inte träffat på jättelänge. Det var kul!

Oscar leker

Igår var Alva på dagis och jag, Oscar och mamma var i Stinsen och letade kläder. Vi hittade en klänning och kofta till mamma där. Jag såg en klänning som var fin men inte fanns i min storlek, så de ringde till Väsby centrum och lade undan en i min storlek. Sen kastade vi i oss lite lunch och åkte och hämtade Alva. Sen ändrade vi planerna flera gånger och det slutade med att jag och alla barnen (Elin hade kompis med sig) åkte ner till Väsby och köpte klänning till mig, letade efter något till Elin, mötte Claes och åt middag där. Tjejerna gick till sin träning klockan sex och sen åkte jag och de andra barnen ner och tittade på när de tränade. Oscar skrattade så han tjöt när han såg alla hoppa. Så sött!!!

Idag har jag inte haft så mycket planerat. Jag har tvättat lite, plockat, dammsugit och lite så. På fm så masserade jag Oscar så sen sov han ganska länge. Jag packade ner några mackor, banan och kakor och så tog jag en promis till dagis. Det tog ca 10 min dit, hem tog det 1,5 timme :-). Men då stannade vi och klättrade i träd, åt mellis i lekparken osv. Vi tog Albin med oss så kunde jag sitta och läsa tidningen en stund medans de lekte.

          Alva äter mellis

Till middag blev det pannbiff med lök och potatis efter Elins önskemål. Sen åkte vi iväg till barnens hus och köpte pysselböcker. Mutor för morgondagen...

Nu har jag försökt att förbereda lite inför imorgon, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra och vad jag ska packa ner. Känner mig totalt förvirrad. Jag är jättetrött men vill inte gå och sova. Vill inte att det ska bli imorgon. Men det blir det väl hur som helst och då kanske det är bättre om jag sovit lite...
Jag har funderat i flera veckor på om jag ska hålla något tal eller inte. Men så har jag bestämt mig för att jag inte ska det. Men jag kan inte riktigt släppa det. Jag vill så gärna, men nu har jag inte förberett något och jag vet inte om jag klarar av det. Men jag har letat fram dikten jag läste på farfars begravning, så om jag orkar och vill så kan jag läsa den. Jag vet att pappa tyckte att den var jättefin.
Håll tummarna för att det går bra imorgon!

Winnerbäck!!!

Nu har jag bokat biljetter till den 7 november på annexet. Claes och jag ska gå och se Winnerbäck igen!!! Nu ska vi bara hitta barnvakt alla barnen :-) Men det löser sig på ett eller annat sätt.

Imorse vaknade jag av att det ringde på dörren 8.40. Klockan 9 skulle Alva vara på kyrkis. Men vi hann!!! Sen hämtade jag barnen och gick hem och åt lunch (som min granne lagat och ställt i min kyl så att det bara var att värma). Sen hämtade vi mamma och åkte ner till biblioteket. Jag talade om för barnen på vägen dit att man ska vara tysp på biblan. Så när vi kom dit så smög de in och hyschade åt oss. Så söta! Bibliotekarierna fick sig ett gott skratt.
Sen åkte vi hem och fikade hos grannen och sen var det dags för första gympan denna termin! Det var inte så många barn där, men å andra sidan hade inte kallelsen gått ut ordentligt. Jag, Alva, Oscar och Albin promenerade både dit och hem. De var jätteduktiga!
När vi kom hem så hade Claes maten klar. Det blev panerad rödspätta, smörstekta morötter och potatis.
Nu har jag hämtat Elin på träningen så hon har ätit och duschat, så nu ligger alla barn i sina respektive sängar.

Igår fyllde min lillebror 23 år!!! Vi var där på lunch, potatissallad och kallskuret. Claes åkte till Råsunda för att kolla fotboll och jag och barnen åkte med mamma hem och fixade några saker. Sen åkte vi  hem och rensade svamp som vi fick av mamma. Eller Alva rensade och jag förvällde. Sen blev det varma mackor med svampstuvning. Väldigt gott!!!
Charmtroll!
Alva rensar svamp 

Jag är gift igen!!!

Jaha så har ytterligare en dag gått. Jag fattar inte vart dagarna tar vägen...
Idag har jag varit så där arg igen. Ialla fall på fm. Och det gick ut över min stackars man. Öven om jag menade en del av det jag sa så sa jag det inte på ett så trevligt sätt och han kanske inte behövde få allt på en gång...
Men jag hoppas ju att han förstår varför jag beter mig såhär...
Jag fick ligga kvar i sängen imorse, det behövde jag. Tack! Claes gick ut och klippte gräset och häcken och Alva gick till en kompis.
Sen kom en dagiskompis till Alva hit och jag gick med dem och Yasemin med barn ner till lekparken.
Jag gjorde ingen nytta överhuvudtaget idag förutom att jag plockade ur en maskin disk och lagade lunch... Men vissa dagar får det räcka (försöker jag intala mig...)
Vid 16-tiden packade vi ihop oss och åkte till mina svärföräldrar på middag. Alva hoppade ner i badet när vi kom och sen tittade hon endel på tv.
De har inte sett Oscar på jättelänge, så de tyckte att han vuxit både fysiskt och till sättet. Det händer ju jättemycket varje dag nu så jag förstår om de tycker att det har hänt endel.
Vi fick en god middag innan det var dags för fotboll. HEJA SVERIGE!!! Zlatan är ju kung :-) 

Fick förresten på mig vigselringen idag!!! ´Har inte kunnat ha den på väldigt länge. Fick ta av den väldigt tidigt i graviditeten. Så det är säkert nästan ett år sen jag hade den...

Oscar softar i vagnenClaes har köpt ny napp till OscarAlva badar hos farmor och farfarMina fina killar :-)

Ibland är livet rättvist!!!

Vi tog en lugn morgon då jag gjorde mig och barnen iordning samtidigt som jag försökte hålla dem sysselsatta och nöjda. Alva spelade lite på datorn och Oscar lekte med babygymet. Målet var Täby centrum. Mamma skujlle leta efter en klänning att ha på begravningen och jag skulle titta på regnkläder till Alva. Men innan vi åkte så skulle jag kolla om jag hade några pengar kvar på kontot. Och det hade jag. Mer än jag hade räknat med!!! Jag hade fått pengar av trygg-hansa för min nacke. Jiippii!!!
Vi gick nästan hela dan i täby. Mamma hittade ingen klänning och jag hittade inga regnkläder... Men jag hittade lite kläder till Oscar och en klänning till Alva.
På väg hem åkte vi förbi Fonus och hämtade lappen på vilka som anmält sig till begravningen. Det blir mycket folk, men det hade vi räknat med. Pappa kände väldigt mycket folk och var engagerad i mycket.
När vi kom hem så gav jag Oscar mat, sen kaskadkräktes han rakt ner i min u-ringning så jag fick byta ALLT! Då var det dags för honom att bajsa så jag fick byta både blöja och kläder på honom...
När Claes kom hem så hade han köpt bubbel. Så jag fick ett glas bubbel och lite tilltugg och så satt jag vid köksbordet och tittade på medans han lagade mat :-) Som sagt så är livet rättvist ibland!
Alva satt uppe och tittade på Karlsson och åt popcorn (det mesta hamnade på mattan).

Nu borde jag gå och lägga mig för jag är jättetrött, men...

Oscar i babygymet

inga problem att hitta sysselsättning...

Här har det varit full fart som vanligt.
Igår var Alva på dagis 9-14. Vi skulle få nya uttag från com hem så jag skulle vara hemma 9-16... Men till slut ringde jag och frågade om de tänkte komma fm eller em. Em blev svaret så då tog jag Oscar och gick till Öppna förskolan på sångamling. Det Sen åkte vi hem och jag lagade mat. Provade ett nytt recept, strimmelgryta. Man stekte färsk rostbiff och rödlök och gjorde en sås på worcestersås, creme fraihe och vatten. Det var ok, men inte supergott.
Sen var det dags för föräldramöte i S-viksskolan.
JAg var helt slut när jag kom hem...
Idag lämnade jag Alva 9 igen och sen när jag kom hem så var jag fortfarande jättetrött, så jag gick och lade mig efter jag ätit frukost. Det var skönt!
Sen var jag hos sjukgymnasten, mamma och jag hade tiderna efter varandra. Så vi åkte hem till henne och tog en snabb fika efteråt. Så hann jag gå igenomm endel av alla papper som hade kommit.
Sen var det dags att åka till dagis igen. Det var drop-in-soppa. Väldigt trevligt!

Nu sitter jag och tittar på nån dålig film på TV... Kanske dags att gå och lägga sig


.jag och Oscar

Oscar har vänt sig!!!

Igår lämnade jag Alva på dagis klockan 9. Det var inga problem alls fastän hon inte varit där sen den 16 juni. Men hon har ju träffat de flesta av kompisarna och fröknarna är hon ju så trygg med. De är så himla gulliga på hennes avdelning. Jag frågade och det var ok att hon går fredag nästa vecka och är hemma en av de andra dagarna. Skönt! Jag harde funderat på vart jag skulle göra av henne.
Klockan 10 hade Oscar och jag babymassage. Vi höll på i en dryg timme, jättemysigt! Ocsar somnade medans jag masserade :-)
Klockan två var det dags att hämta Alva. Men innan dess hade jag hunnit damsuga och ta hand om lite tvätt. Alva ville inte riktigt gå hem... När vi kom hem så fick hon mellis och sen kom Albin hem så då lekte de.
Då gick jag ut och la en filt i gräset på baksidan och la mig bredvid Oscar. Då helt plötsligt så vände han sig från mage till rygg!!! Jag tänkte att det kanske bara var en slump, men han gjorde det en gång till sen. Senare på kvällen när vi skulle visa Claes så ville han inte men då rullade han från rygg till sidan.
Till middag blev det gratinerad blomkål. Smarrigt!


arg

Jag är så otroligt arg just nu. Har varit det ett bra tag. (Undra om det är mitt sätt att reagera på vad som hänt pappa) Jag skäller på min familj hela tiden. Jag vill inte, men kan inte hjälpa det...
Hoppas att de har överseende och att det snart går över.
Så jag passar på att be om ursäkt om någon som läser detta skulle råka ut för mig... Men det känns inte som att jag kan tygla det just nu.

Nu ska jag gå på babymassage och ta det lungt i en timme... Alva är på dagis :-)

RSS 2.0