Pappa

Idag skulle pappa ha fyllt 58 år!!!
Det känns jättekonstigt. Jag har nog förstått nu att han inte finns mer, men jag vet inte om jag har accepterat det ordentligt. Ibland leker jag struts och låtsas som ingenting. Det är nog många som tycker att jag är känslokall, men jag måste nog vara det utåt för att inte bryta ihop vissa gånger. Medans ibland känns det ganska ok.
Jag har ju mina barn att glädja mig åt, annars vet jag inte hur jag skulle ha klarat detta...

Vi brukar alltid fira Valborg med att att äta födelsedagsmiddag med pappa och sen gå till brasan i Fresta och sen gå tillbaka och vara där halva natten.
Mamma har bestämt att hon orkar ha oss där i år, det enda är att vi byter meny från de senste åren. Då har vi ätit cour de filé. Det hade vi på kvällen på pappas begravning så det känns inte som att vi vill ha det idag. Vi har istället bestämt att vi att vi ska grilla.

Hoppas att det går bra ikväll och att det inte blir alltför ledsamt.

Men först ska vi göra något kul!!! Vi ska hämta Claes på Arlanda!!! Gud, så skönt det ska bli att få hem honom!!! Nu har han varit borta i elva dagar och det börjar kännas nu.

Imorse när jag vaknade tror jag att en nerv hade hamnat i kläm, jag kunde knappt röra på vänsterarmen utan att det gjorde jätteont. Jag har ju i och för sig haft ont hela tiden, men jag undrar om jag inte riktigt har kännt efter förrens idag, eftersom jag vet att Claes kommer hem idag.

Just nu tokröjjer Oscar... Alva leker med Zara på sitt rum. Jag ska snart försöka söva Oscar så att jag kan ta ett varv med dammsugaren och ta en dusch. 

Sjuk kille!

Oscar blir bara mer och mer snorig... Och det har börjat rossla när han andas. Han har fått bricanyl och nässpray nu innan han somnade så förhoppningsvis kan han sova. Stackars liten!!!
I fm så åkte Oscar, jag och Anette till Åkersberga. Vi var på trädgårdsaffären där. De hade en mysig restaurang där vi åt lunch. Sen gck vi över vägen och tittade i en affär som hade trädgårdsmöbler.
Oj, vad fint man skulle kunna få det om man bara hade pengar och en större trädgård!!!

Oscar sov bara 30 min på fm så jag försökte få honom att sova när vi kom hem. Anette var så snäll att hon hämtade Alva så kunde jag koncentrera mig på Oscar. När han väl somnat så gick jag ut, det var superfint väder så. Så jag blev kvar ute i över två timmar. Oscar sov i nästan tre timmar innan jag fick väcka honom...

Luis åkte till Burger King och då fick han handla till mig och Alva också. Sen blev vi kvar där och åt och barnen lekte en stund innan det var dags att gå hem och göra natt.

Nu har jag slökollat på tv, bloggat och lagt barn. Borde egentligen plocka och städa lite här innan jag går och läggger mig, men jag tror jag skippar det och kryper ner i säng istället.

Detta sa de på lyxfällan ikväll:

Mammor är hjältar som jobbar i det tysta!!!


Jobbig dag

Inte ville Oscar sova i fm. Men efter mycket om och med så somnade han och jag med. Riktigt skönt!
När vi vaknade var det dags för lunch och sen hämta Alva. Sen åkte vi hem till mamma och fikade och gjorde räkningarna. Men hon var jätteförkyld och helt slut så det blev ingen lång visit idag. Jonas var där också och han orkade leka lite med barnen medans jag gjorde räkningarna.
Väl hemma så lekte vi en stund och Alva och jag läste i Oscars böcker som han fick i doppresent.
Bl a så läste vi den här ramsan:

Klappa klappa händer tills pappa kommer hem
Han har hundra kronor men mamma har bara fem
Klappa klappa händer tills pappa kommer hem


Vad är det vi ska lära våra barn??? Var tvungen att läsa flera gånger, men det stod verkligen så... Känns det 2010?

Oscar har varit jättegrinig hela dan :-( Han har velat vara på mig, klängt och gnällt, näsan rinner konstant. Ingen rolig dag alltså! Han somnade vid åtta, men har redan vaknat tre gånger och ätit två... Känns som att det kommer att bli en kul natt...

Men vi har också hunnit leka massor och han har varit jätteduktig.

Nu har jag precis tittat på Grays och då var det en man som sa till en kvinna: Jag vill inte vara din vän. Vänner har jag redan så många.
Precis så sa Claes till mig när vi träffades första gången :-)
Nu har han varit borta i 9 dagar och jag saknar honom otroligt mycket!!!


Så här hittade jag Oscar när jag trodde att han lekte i sitt rum. Jättekul att dra ut alla kläder på golvet :-)

          
Byggare Oscar                          -Titta vad duktig jag är!!!




Mammas prinsessa!!!

Vuxensällskap

Jag glömde skriva igår att jag fick trevligt vuxensällskap till middagen. Jenni kom hit efter jobbet och åt mat och pratade. Det var skönt med lite vuxet sällskap. Jag älskar visserligen mina barn, men ibland vill man prata om annat än vad de vill :-)

Inatt har Oscar knappt sovit något. Han har nog haft ont i munnen plus att han är så snorig att han har svårt att andas. Men han sov från och till fram till ca 5. Sen har han varit vaken (och grinig).
Jag passade på att duscha medans barnen åt frukost. Så skönt att Elin orkar ta dem till frukost. Tack gumman! I gengäld skjutsade jag henne till skolan. Men det är fördel för mig också för då sitter hon kvar i bilen med Oscar medans jag lämnar Alva.
Självklart somnade Oscar i bilen och sov i säkert 7 minuter innan jag försökte lägga ner honom i sängen. MEn nu är han vaken och leker i sitt rum. Och jag väntar på att han ska bli trött igen så att jag kan få gå lägga mig en stund :-)
Men det lär väl inte hända...

Massor av tänder!!!

Oscar har sovit ganska dåligt inatt så han somnade ganska tidigt på förmiddagen. Då hann jag boka tid för besiktning av bilen, se till så att det finns pengar på räkningskontot och lite mer sånt som måste göras. Jag hann även dammtorka i stort sett hela huset och dammsuga övervåningen innan han vaknade.
När han vaknade var det dags för lunsh. Han har varit snorig hela dan och har även dreglat endel. Han har stoppat in handen i munnen så att han nästan fått kvälvningar. Jag var rädd att det kunde vara pollen men hoppades på en ordentlig förkylning.
Det var så fint väder så vi tog en promenad till dagis. Det tog ca 10 min att gå dit och 1,5 timme att gå hem... Men då stannade vi på två lekplatser. det var jättevarmt och skönt! Alva lekte med en dagiskompis och när det sen var dags att gå hem så kom både Albin och Lovisa med sina pappor, så då fick vi sällskap hem.
Då somnade Oscar igen, så jag hann göra middag. Barnen åt tidigt så att Elin skulle hinna till träningen. Efter maten så stack hon och jag stoppade Oscar i badet. Han är verkligen helt tokig i att bada. Han bara plaskar och garvar, tills jag tog upp honom, då   gallskrek han.
Sen var det Alvas tur att bada. Oscar blev jättearg för att inte han fick bada igen :-)
Av någon anledning fick jag in ett finger i Oscars mun. Och döm om min förvåning när jag kände massor med nya tänder. Jag fick inte riktigt känna efter så det är svårt att säga hur många det var, men 4 eller 5 tror jag...
Inte konstigt att han varit grinig och sover dåligt. Så nu på kvällen plockade jag fram bitringen ur kylen.


Här kommer lite bilder på Oscar när han äter middag själv :-) (Och ett på hans fina systrar)

     

Oscar sover!!!

Undra hur länge han tänker göra det??? Hoppas att han inte tror att han sover middag. Han har inte somnat före 21.30 en enda kväll sen Claes åkte. Så antingen har det vänt eller så vaknar han snart igen. Han har ju bara sovit en gång idag.

Det har varit jättefint väder idag, så jag har varit ute mest hela tiden. Men jag har hunnit dammsuga och tvätta lite också. Så nu klarar man av att vara här igen.
Och så har vi haft gympa förstås. Oscar var med idag och det är inte optimalt. Han struntar i att stå i kö och går tvärs över mattan när barnen ska göra kullerbyttor... Men nästa vecka är det avslutning och förhoppningsvis så får vi en senare tid nästa termin.
Alva åkte med Zara hem efter gympan så kunde jag och Oscar åka och handla lite. Både kaffet och barngröten var slut. Nu har Alva och jag tittat på Halv åtta hos mig, så nu ska hon i säng och jag ska vänta hem Elin.

Igår var jag, Alva och Oscar i Sandaskogen. Det var friluftsfrämjandetsdag. Det var hur mycket folk som helst i skogen. Massor av människor som jag hälsade på och som hälsade på mig, och hälften kunde jag inte ens placera... Pinsamt!
Vi var i skogen med Luis, Zara, Mikail, Mange, Jennifer och Hampus. Det var faktiskt jättetrevligt! Det brukar ju vara Claes grej, men jag kan nog tänka mig att följa med nästa år igen... Men det är ju ett helt år kvar så jag hinner nog ångra mig :-)
Efter tre timmar i skogen var jag rätt mör. Men när vi kom hem så var det ingen idé att sätta sig ner och vila, jag kände att jag skulle somna om jag gjorde det. Och Elin skulle träna, vilket innebar att jag fick skjutsa henne 16.45 och att vi skulle äta middag innan dess...
Oscar somnade i bilen när vi lämnade henne och han fick sitta kvar där. Jag öppnade förrådet åt alla håll så kunde jag vara på baksidan medans han sov i godan ro. Efter en timme vaknade han och sen somnade han inte förrens 21.30... Jag kollade på söndagsfilmen och gjorde räkningarna på en gång. Det var inte kul att göra räkningarna denna gång... Alldeles för mycket pengar som ska ut denna månad och alldeles för lite pengar som kommer in... (Och jag som lovat Elin att vi ska shoppa på lördag...)

Nu ska jag titta på Winter och se om jag kan göra något åt den gigantiska tvätthögen...

     

Tävling och storfika

Idag har det fortsatt med fullspäckat schema... Det har verkligen varit fullt upp sen Claes åkte.
Imorse gick vi upp tidigt allihop och gjorde oss iordning. Vi började med att lämna av Alva hos Mange och Jeanette. Hon skulle få följa med dem till barnens djungel. Sen åkte vi andra till Åkersberga. Det var regiontävling där och jag skulle dörm. Elin och Emelie fick vara barnvakt till Oscar. De var jätteduktiga!!! Tack för hjälpen!
Jag var svårighetsdomare. Det tror jag knappt att jag varit tidigare, men det gick bra. Och det var kul!

När tävlingarna var slut så åkte vi hem till mamma och fikade. Dit kom även Mange, Nettan, Jennifer, Hampus, Alva, Jonas, Jenny och Molly. Så vi var tretton stycken allt som allt runt bordet. Det var verkligen full fart!!!
Hampus och Molly hade jättekul ihop. Oscar fick vara med lite oxå,

Efter ett par timmar åkte vi därifrån. Vi skjutsade hem Emelie på vägen, men Jenny och Molly följde med hem och åt hos oss. JAG grillade!!!
Det var supermysigt att ha dem här igen! När de skulle gå så gick Oscar sponant fram till Molly och gav henne både en puss och kram :-) Så sött!
Hon pussas och kramas hela tiden så han tänkte väl att det var hans tur nu.

Nu har jag, Alva och Oscar tittat på tv och senhar de somnat. Elin har varit en sväng till McDonalds och gården. Men nu sitter hon och jag i soffan med en varsin dator och slökollar på tv.
Men jag känner att det inte får bli jättesent idag för jag håller på att somna...

         

När är man vuxen?

Jag chattade med en kompis häromdan och då kom vi in på det här med vuxen. Hon har inget fast jobb, utan hoppar från en projektanställning till en annan. Så hon tyckte att man var vuxen när man hade en fast anställning.

Det har jag- men kanske inte det jobbet jag har drömt om...
Jag har dessutom tre barn, hus, bil och är gift! Det är ganska många vuxenpoäng! Men inte känner jag mig vuxen för det...

Att vara vuxen innebär bl a att man måste kunna en massa saker, att man måste ta en massa obekväma beslut och att lita på att man gör rätt.

Jag vet faktiskt inte om jag vill bli vuxen :-)

Alldeles nyss ringde Elin och sa att hon och en kompis (som ska sova här) är på gården och undrade när hon skulle komma hem. Jag hade sagt att de skulle vara hemma tio, men nu när jag visste var de var tänkte jag att de kunde få vara där en stund till. Men eftersom jag sitter här ensam så har jag ingen att bolla med. Det slutade med att jag ringde till kompisens pappa och kollade med honom... Sen tog jag ett eget beslut att de ska vara hemma 22.30.
Det är om 10 min, så det ska bli spännande att se om de är här då. De har förmodligen glömt bort tiden eller något annat som man körde med i den åldern :-)


Hektisk dag

Jag tog bussen ner till centrum och gick till optikern. Hon skulle beställa nya provlinser till mig och sen ska jag tillbaka igen...
Jag hann även köpa en varsin klänning till tjejerna. (Tyvärr passade inte Elins så den får vi lämna tillbaka...)
Sen tog jag bussen till dagis, hämtade Alva och tog bussen hem.
Alva fick mellis och sen var det baddags för henne. Medans hon badade så la jag Oscar och Jonas kom. Då var det dags för mig att åka igen.
Hämtade Elin och så iväg till hennes skola för samtal. Som vanligt så fick vi bara beröm. Hon är jätteduktig i skolan, har väldigt lätt för att lära och har nästan alltid full pott på proven. Så de senaste samtalen har det enda negativa de hittat om henne varit att hon kan vara negativ på lektionerna. Men till och med det har hon blivit bättre på :-)
Efter samtalet åkte vi förbi McDonalds och handlade mat till Elin, hon åt den i bilen medans jag åkte och köpte thai till oss andra. Sen skjutsade jag henne till träningen, åkte och handlade och lämnade alla kläderna som ska säljas imorgon.
Hem och äta, titta på "halv åtta", lägga barn.
21.30 hade två av tre barn somnat och Jonas åkt hem.
Nu (23) har Elin gått och lagt sig och Oscar har vaknat igen...

Bilfri dag

Det är en jättefin och bra tanke, men...
Den som kom på det har nog inte varit ensam hemma på morgonen med tre barn...
Elin sköter ju sig själv så henne såg jag knappt på morgonen. Sena som vanligt så skulle jag bara sätta på Oscar ytterkläder och då kommer den en stank från honom... Bara gå upp och byta blöja.
När vi väl kom ut så var klockan jättemycket och det kom något otäckt från himlen. Blandat regn och snö. Men jag hade kollat innan och visste att det skulle gå en buss. Så vi tog ett beslut och gick till bussen.
Där mötte vi en dagiskompis till Alva och hemmes mamma och syskon. Skönt att fler "fuskade".

Den andra mamman och jag bestämde oss föra tt ialla fall gå tillbaka. MEn när alla barn var lämnade så vräkte snön ner så det fick bli buss tillbaka också.

Det gick så smidigt att ta bussen så nu har jag bestämt att ta bussen ner till optikern. Så kan jag åka direkt till dagis sen :-)

I em är det utvecklingssamtal med Elin. Jag är inte speciellt orolig, snarare tvärtom :-)

Klädpriser

På fredag så fyller Bryggan (dagis) år och då ska det bl a vara klädbytardag där. Jag har anmält att jag vill äälja kläder och det är vad i stort sett hela dagen har gått åt till...
Oscar och jag var en sväng till öppna förskolan och sjöng och lekte och så somnade han på vägen hem. Då passade jag på att gå upp på vinden och hämta ner en massa kläder. Jag hann gå igenom dem medans Oscar sov och gjorde flera högar av dem: en att sälja, en att slänga, en att spara på vinden, en till Oscar och en till Alva.
Vi hämtade Alva (och Albin) och åkte hem och fixade mellis. Sen kom Elin och en kompis till henne hem. Jag började med maten och när vi ätit klart var det dags att skjutsa Elin till träningen. Jag, Alva och Oscar följde med in en stund. Alva hoppade lite och Oscar passade på att gå långa sträckor i sina skor. Bra träning :-) Han börjar bli riktigt bra på att gå med skorna på nu.
När barnen väl somnat (vilket tog lång tid för Oscar idag också) så satte jag igång och prismärka kläder. Jag har fyllt en flyttlåda med tjejkläder i stl 92-116. Jag har prismärkt allt utom ett regnställ i stl 100 från Didriksons. Någon som har förslag på vad man ska begära för det???
Det är jättesvårt att prissätta. Det mesta har jag satt 5 elelr 10 kr på. Så det kan ju inte vara för dyrt ialla fall...

Imorgon är det bilfri dag på dagis, vilket innebär att jag måste promenera både dit och hem. Hoppas att det inte tänker regna på oss.
Nähä, nu ska jag gå och dra ut soptunnan på gatan och sen är det mer än dags att krypa ner i säng.

Gräsänka

Jaha, så kom han iväg idag! 
Han kommer hem på Valborg!
Jaja, det som inte knäcker en gör en starkare. Eller vad man nu säger...

I fm var jag med i Elins klass under två lektioner. Det var riktigt kul. Vi föräldrar var ombedda att komma dit för att det har varit stökigt i klassen. Men de skötte sig jättebra. Sen är det klart att det är svårt att få 25-30 14-åringar att vara knäpptysta...
Men det är kul att komma in i klassrummet och observera. JAg känner ju inte dessa elever. Några av dem har Elin gått med tidigare, men inte alla. Jag kunde sätta in dem nästan allihop i olika fack. Den lite nördiga, de coola brudarna, idrottskillarna. Ja de fanns där allihop. Nu är det ju inte säkert att jag har rätt, jag såg dem ju bara under två timmar.

Oscar var hos mamma medans jag var i skolan. Så jag åkte dit och åt lunch och sen hämtade vi Alva och åkte tillbaka till mamma. Barnen var kvar där och jag åkte till arlanda och hämtade Jonas! Hans plan kunde flyga!!!
Sen åkte vi hem till mamma och lagade mat och åt innan klockan var mycket och det var dags att åka hem.
Vi fick tokstressa ut ur bilen för att Alva skulle hinna se "halv åtta hos mig". Hon somnade ganska snabbt efter det, men Oscar som jag trodde skulle somna på en gång, höll igång till 21.30.

Nu ska jag krypa ner i säng och se om jag kan sova. Brukar ha svårt att somna när Claes inte är hemma.

Nu verkar det funka igen!

Nu har Claes suttit och fixat med min dator i flera dagar och nu verkar det funka. Jiippie!!!
Jag orkar inte skriva ikapp...

Idag har dagen bara runnit iväg i vulkanens spår. Claes skulle ha åkt till Tyskland igår, men kom inte iväg. Så idag har i stort sett hela dan gått till att hitta en ny resväg, boka och boka av biljetter.
Men nu är det klart att han kommer iväg imorgon bitti. Han får åka tåg från Stockholm till Hamburg. Tåget går vid 8 från Stockholm och är framme i Hamburg vid 22... Drygt!
Nu håller jag tummarna frö att Jonas kommer hit imorgon. Än så länge så ser det inte helt kört ut! Flygplatser i Madrid är öppen och Arlanda är ju öppen till och från, så ett litet hopp finns det fortfarande...

Alva och Albin har bakat muffins idag! Gissa vad Alva tycker om dem???



Nu ska jag krypa ner i sängen. Måste vara pigg imorgon för då ska jag vara med i Elins klass i ett par timmar :-)


Datakrångel

Min dator har krånglat jättemycket sista tiden, så nu har vi köpt ett nytt operatiivsystem och förhoppningsvis får vi den att funka snart igen...
Just nu sitter jag vid dotterns laptop, men här kommer jag inte åt mina bilder. Så jag hoppas att jag kan blogga om korv stroganoff, coq au vin och årets första grillmiddag redan imorgon.

Håll till godo så hörs vi inom kort :-)

Mysiga dagar med trevliga tjejer

Tidigt igår morse så åkte Claes iväg till Tyskland. Jag lämnade Alva på dagis och sen gick Oscar och jag till öppna förskolan. Tanken var att han skulle få leka av sig så att han kunde sova i ett par timmar sen. Jag behövde nämligen röjja hemma innan vi skulle få gäster. Men medans jag var på öppna förskolan så kom Jenny och Molly :-) Oscar somnade så jag, Jenny och Molly hjälptes åt att röjja så att vi ialla fall kunde vara på nedervåningen...
På em så hämtade vi Alva och åkte ner till centrum. Jag hade tid på bvc med Oscar och Alva fick gå i affärer med Jenny under tiden. Det gick jättebra hos läkaren och han vägde 10600 och han var 77 cm lång. Han har gått upp 250 gr på två månader. Så nu märks det verkligen att han har börjat röra på sig.
Efter fika och lite shopping åkte vi hem igen och då började jag med maten.Sen kom Jenni hit och åt med oss. Det var länge sen jag fick med både Jenni och Jenny på en gång. Trevligt!!!

Imorse gick vi upp tidigt men kom inte iväg förrens ganska sent ialla fall. Det tar tid att göra iordning tvä tjejer (kärringar), en 6-åring och två småbarn. Hur som så kom vi iväg till öppna förskolan. De har sångstund på onsdagar, så jag tänkte att det kunde vara kul för Alva, Oscar och Molly att gå på. När vi kom dit så visade det sig att det var andakt idag... Det är det en gång per termin, snacka om att taima (?) fel! Jaja, de blev en massa sånger ialla fall, blandat barnsånger med psalmer. Hoppas att Jenny och Molly inte blev alltför skrämda.

Efter sången så gav vi de små barnen mat och sen gick vi hem och packade in oss i varsin bil. Jag och mina barn åkte in till stan och hälsade på Åsa, Esther och Valter. Det var väldigt trevligt och tjejerna lekte hur bra som helst! Killarna också, även fast de var tvungna att tanka lite mammakärlek emellanåt.
Vi var kvar ända tills halv fem så på vägen hem så stannade vi på burger king.

Nu fick jag precis ett sms av Claes. Han är på svensk mark!!! Skönt, nu är han hemma till på söndag.





Vardag igen!

Nu har vi varit lediga så länge allihop att det kändes konstigt när klockan ringde imorse. Alva skulle till kyrkis och jag skulle iväg med mamma till banken. Vi måste tillbaka med lite papper och ringa lite samtal osv. Men det mesta är klart ialla fall och det känns skönt!
Jag var även in på apoteket och hämtade ut en massa allergimedecin till Elin. Hon är ju i fjällen med sin pappa nu, men hon måste börja ta medecinen så fort hon kommer hem. Dyrt blev det. 750:-!!! Men det är det klart värt om hon slipper sina besvär, eller bara de blir lindrigare. Jag hoppas att hon slipper bli så där jättedålig i år.

Jag hittade även jackan vi tittat på till Oscar i centrum, så jag kände mig jätteduktig på väg därifrån. Hann hem och hämtade Alva på kyrkis. Sen blev det lunch innan vi åkte till Sollentuna och till nästa bank. Oscar fick ett bankkonto av sin farmor och farfar i doppresent. Men för att öppna det så behövde både jag och Claes vara med. Så äntligen idag fick vi ändan ur...

Vi har även hunnit med barngympan idag! Som vanligt full fart på alla barnen. De är så himla duktiga och söta!
Ska bli kul på avslutningen när de ska få visa upp sina konster för föräldrarna.

Nu sitter jag och slötittar på tv och bloggar, med en jättestor tvätthög bredvid mig. Ska nog ta hand om lite av den ialla fall...
Claes packar, han ska åka till Tyskland imorgon bitti...


datorer!!!

de ska bara funka! Min har inte gjort det den senaste veckan... Jag blir tokig.
Jag har varit in och gjort uppdateringar här på bloggen som inte sparas eller som bara försvinner... Otroligt irriterande!!!

Nu har det hänt så mycket sen jag skrev sist... Det har varit påsk, vi har varit hela familjen i Kolmården och jag har varit på tävling i Alingsås. Jag orkar inte skriva om allt, men jag lägger in lite bilder. Man säger ju att en bild säger mer än 1000 ord...

Påskafton:
                


Påskdagen:
   

Annandagen:
   


Kolmården:
                         

Alingsås

Just nu ligger jag på ett rum på ett vandrarhemi Alingsås. Vi körde hit idag och imorgon är det trampolintävlingar. JAg ska döma och Elin ska tävla. Direkt när tävlingarna är slut så ska vi köra hem, för Elin ska iväg och åka skidor en vecka med Krille. JAg hoppas att jag inte är helt slut, men jag får ladda med mycket kaffe och godis. Tänkte nog stanna och köpa någon bok på cd...
Det tog knappt 5 timmar att köra hit, men då gjorde vi några snabba stop.

I onsdags morse så packade vi in familjen i bilen och åkte till Kolmården. Sen bodde vi i Norrköping över natten och gick där dan efter. Jag får skriva mer om det och lägga upp lite bilder vid ett senare tillfälle.
Nu har jag knappt något batteri kvar i datorn plus att jag ska upp jättetidigt imorgon.


Flyga drake

Nu är Claes nere i köker och hämtar dricka och snacks och om ett par minuter ska vi titta på Flyga drake!
Jag har väldigt stora förväntningar, då boken var bland det bästa jag har läst.

Idag har vi varit i SOllentuna centrum och strosat och sen har jag, Alva och Zara klätt påskriset och planterat penseér. Så nu är det vår!!!

         

Påskkärringar

Sov lika dåligt inatt och kunde knappt röra på mig imorse heller. Det här är INTE kul! Om det nu är så att min kropp spelar mig ett 1:a april skämt, så uppskattas det inte!!!

Claes åkte iväg på fm och hämtade min medicin och min nya telefon. Imorse kom hans nya telefon. Så nu har vi två nya Iphones härhemma!!! Så det blev inte så mycket annat gjort. Jag har lagt upp lite nya apps och kollat om  jag förstår hur det fungerar. Men det blir nog bra..

På em gick Claes och Luis med Alva och Zara till blåkulla :-) Småkillarna fick följa med i varsin vagn. Jag passade på att påskpynta, riset ska vi klä imorgon.

     

Sen åkte papporna och handlade thaimat och så åt vi allihop middag här hemma tillsammans. Mycket trevligt!!! Jag gillar spontana middagar.

Nu ska jag blogga klart och sen ska jag krypa ner i sängen, jag har blivit lovad sovmorgon imorgon :-)

Bihåleinflammation :-(

Natten till igår så hade Oscar tungtt att andas, så jag satt upp och ammade eller sov med honom halva natten. Så när det var dags att gå upp på mogonen så var det inte bara bihålorna som värkte. Jag hade värk och ont i hela ryggen plus nackspärr. Jag var helt gråtfärdig...
Men dum som jag är så tog jag Oscar med mig och åkte till Eurostop. Jag gick först in på Ica och skulle egentligen bara köpa toapapper och smördeg, men jag hittade lite annat och vips så fick jag betala 1000:-. Dyrt toapapper!!! Sen gick jag till blomsterlandet och köpte lite mer blommor och mossa. Innan vi åkte hem så var vi även in i några affärer till och köpte lite saker till påskäggen. När vi kom hem så var jag HELT slut. Åt lunch och sen var det dags att hämta Alva. När jag kom hem så kände jag att jag inte orkade mer så då ringde jag och beställde läkartid. Men jag var helt väck och kunde för mitt liv inte komma på Oscars 4 sista, så då fick jag inte boka någon tid åt honom... Men jag letade upp siffrorna och ringde igen.
Sen gjorde jag mig iordning och packade väskor osv. Vid fem så åkte jag och Oscar till närakuten. De tog sänkan på honom, men det visade inget, så det är bara att fortsätta med bricanylen och avvakta tills det blir bättre. Till mig skrev hon ut penecillin och nässpray :-) Skönt då kanske det här går över snart!!!

Vi åkte raka vägen hem efter läkaren och hämtade Alva och Claes och sen bar det av till Klockvägen. Där var hela släkten (nästan) samlad för att fira min älskade farmor som fyllde 85 år!!! Det var jättetrevligt och jag tror att farmor var nöjd. Hon lekte kull och kurragömma med Alva och Jennifer kl 11 på kvällen!!! Så vill jag också vara när jag är 85 år. Ibland är hon hur klar i huvudet som helst och i nästa stund så har hon glömt allt. Det är inte lika kul.

   

Vi var inte förrens strax före tolv, så då däckade vi allihop. 


RSS 2.0