Höga förväntningar

Imorgon ska jag börja jobba igen!!!
Det ska bli riktigt kul. Men jag är lite orolig för att de har alldeles för höga förväntningar tills jag kommer tillbaka...
Hon som har varit där under min mammaledighet har inte klarat av jobbet så jättebra om jag har förstått det hela rätt.
Men nu verkar alla tro att allt ska lösa sig när jag kommer tillbaka. Hoppas att jag kan leva upp till det.
Jaja, jag kan bara göra mitt bästa :-)
Och så har jag lovat mig själv att bli hård på tiderna. Om jag jobbar över någon dag så ska jag redan samma vecka försöka ta ut det som komp. Men, men vi får väl se hur det går med det...
Det ska ialla fall bli kul att få komma iväg och göra något annat än att vara mamma...

Igår kväll var jag så trött och hade så ont så jag mådde riktigt illa. Så jag var på väg och gå och lägga mig, men då kom jag på att Elin inte kommit hem från träningen än... Men när hon kom hem så gick jag och la mig. JAg låg i sängen redan 20.30 och somnade nog strax efter nio.
Så idag är jag ialla fall inte trött :-) Ont har jag fortfarande, men jag ska till sjukgymnasten om ett par timmar, så då kanske det blir lite bättre...
Efter det tänker jag åka till Kista och äta lunch och strosa lite. Det är ju faktiskt min sista lediga dag :-)
Förhoppningsvis kommer jag hem med lite nya jobbkläder!

Igår var det full fart här till middag :-) Yasemin, Zara, Mikail och Albin var här och åt tacos med mig och mina barn. Mysigt, trevligt och stökigt var det. Det måste vi göra om! Eftersom våra karlar är borta titt som tätt så får vi väl passa på att umgås med varandra då så man får lite vuxensällskap.





Vinterkläder

Har nu hört och sett flera stycken som redan har inhandlat vinterkläder till barnen...
Samtidigt som jag tänker att det är faktiskt bara augusti, så jag har gott om tid, så får jag lite dåligt samvete för att jag inte ens har tänkt i de banorna...
Barnen har ju fortfarande kvar schorts och linnen i sina garderober. Tänker nog låta de ligga kvar där ett par veckor till för att hoppas lite på bättre väder.
Idag är det 10 grader och riktigt kallt så det känns ju snarare som vinter än sommar..
Och jag vet ju  att när jag väl kommer på det där med vinterkläder och har tid att komma ut i affärer så är det slut...

Så jag har ialla fall tagit steg 1 idag :-) Jag har varit upp på vinden och fyndat! 2 vinteroveraller + flera par skor till Oscar och så fick vi en overall häromdagen. Så honom lär jag inte behöva köpa så mycket mer till...
Nu ska jag gå ut i förrådet och kolla vad som kan finnas till Alva (och Elin).

Claes åkte till Göteborg imorse och kommer hem imorgon kväll så jag och barnen är ensamma. Grannen reste också bort så jag, Yasemin och barnen har planerat middag ihop. Så slipper vi sitta ensamma i varsitt hus :-)

Helgen är över

Sitter och tittar på söndagsfilmen: Irene Huss. Förra söndagen jag tittade var jag ensam och då tyckte jag att det var jätteläskigt. Nu sitter jag här med både Claes och Elin och tycker att det är bra, men inte ett dugg läskigt...
Söndagsfilmen... det betydet att helgen är slut. Borde som vanligt ha förberett inför nästa vecka, men det har jag ju inte... Barnen lär komma till dagis och skola ändå och ha med sig detmesta av vad de ska ha...

Igår var Alva på prinsesskalas hos en klasskompis. Hon var väldigt uppspelt innan. När hon inte fick gå dit i finskorna utan fick ha dem i en väska och gympadojjorna på så drog hon upp klänningen och visade: -Ska en prinsessa verkligen se ut så här???



Sen hade vi kräftskiva här :-) Väldigt trevligt!!! Vi tog en drink i trädgården först och då tittade till och med solen fram. Sen satt vi ute och åt, men kaffet och desserten tog vi inne, för då var det för kallt.
Det var full fart här, framförallt på ovanvåningen där barnen röjjde.







Idag har vi varit en sväng i stinsen hela familjen. Vi hann i stort sett ingenting av det vi skulle ha gjort... Men vi hann dte viktigaste. Present till svärfar och beställa glasögon till mig!!! Jag har beställt ett par på Lensway. Jag ska ju ha ett par med prismor, men då måste jag till någon optiker i stan och det lär ta ett tag innan jag kommer dit och får med mig smakråd. Så nu  har jag beställt ett par utan prismor som jag kan ha som extra. De kostar totalt 714:-. Bara mina glas brukar kosta runt 3000:-...

Sen har vi varit och firat svärfar som fyller år idag. Vi var där halv tre och åt strax efter det, sen skjutsade jag Elin till träningen till fem, åkte tillbaka och åt dessert och sen åkte vi allihop och hämtade Elin efter träningen. Så vi var hemma strax efter sju och då var det bara att stoppa de yngsta barnen i säng... Skola och dagis imorgon.

Bara två dagar kvar till jag ska jobba!!!

Me&i

I torsdags hade Alva med sig kompis hem efter skolan, så det var full fart här... När hon blev hämtad så stod vi andra klara och gick in till Albin. Han fyllde år och bjöd på paj och sallad. Mycket gott!!!
Fem i sju kom Claes hem från Göteborg, så då åkte jag iväg till en av Alvas klasskompisar. Hennes mamma hade ordnat me&i party. :-)
Det är ett klädesföretag som kör hempartyn. De har jättemycket fina kläder, men de är också väldigt dyra... I alla fall på barnkläder.
Till slut blev det en kofta till mig, en klänning till Alva och en tröja till Oscar. Men jag hade kunnat köpa hur mycket som helst... Jag har fram till söndag på mig och lägga till om jag vill ha fler saker :-)

 
Nu har jag försökt att lägga upp bilder på det jag har beställt, men lyckas inte med barnens kläder, så ni får hålla till godo med min kofta.

Igår när jag hade lämnat barnen på resp. skola och dagis så åkte jag hem till Jessica och klämde lite på hennes mage :-) Bebisen är beräknad till slutet av okt, så hon har gått 30 v nu. Det syns ordentligt, men hon har en ganska liten och söt mage.
På väg hem så indåg jag att klockan var lunchdags, så jag svängde av vid stinsen och väl där så bestämde jag mig för att alla sysslorna hemma skulle nog vara kvar ändå så jag strosade där lite. Fick med mig en rosa blus hem :-)

Nu har jag bakat bröd, kladdkaka, gjort ost och håller på att städa lite... Ikväll kommer två familjer hit, så vi ska ha lite kräftskiva :-)

Aktiviteter

Igår var Alva på dans för första gången. Hon tyckte att det var jättekul!
Det som inte är så kul är att det är på onsdagar 16.30-17.15... Väldigt tidigt!
Det som är bra är att man är hemma hyfsat tidigt, men Elin börjar ju sin träning 18...
Så igår hade jag förberett maten och slängde i mig den när vi kom hem, så att jag kunde skjutsa Elin.
Claes hade kommit hem tidigt och tagit Oscar och sett till så att Elin hade ätit när vi kom hem.

De är 7 tjejer från klassen + Zara så vi har gjort ett körschema, så man behöver bara skjutsa ca 3 ggr per termin. Då blir det hela mycket lättare :-)

Gympan börjar snart så då får vi stressiga måndagar också...
Sen har hon Mulle på söndagar...
Känns som att det är lite mycket... Nästa termin får hon bara ha två aktiviteter!

För ovanpå detta så har ju Elin träning 5 ggr/vecka. Nu är hon ju bara här varannan vecka, men ändå.
Det är tur att jag jobbar halvtid!

Jag fattar inte hur man utöver detta ska få tid att träna själv. Speciellt eftersom Claes är bortrest så mycket och man vill ju hinna umgås lite också. Och hemmet sköter sig ju inte själv (även om min familj tror det..). Men jag har börjat se städning som min träning och så har jag gått till och från skolan nu.


Nu ska jag fortsätta att träna lite (dammsuga), sen ska jag iväg och köpa present till Albin som fyller år idag. Vi ska dit på kalas en stund ikväll innan jag ska på Me&I party :-)


Vardag?

Jaha är detta vardagen nu?
Alva och Elin i skolan och Oscar på dagis.
Igår lämnade jag Oscar för första gången och det gick jättebra! Idag när jag lämnade honom så vinkade han och gick sen och lekte. Han brydde sig knappt att jag gick :-)
Det verkar gå jättebra för Alva också, hon verkar nöjd när hon kommer hem. Men jag blir lite orolig när hon säger att hon inte lekt med någon på rasterna. Vet inte om det är så eller om det är det hon kommer ihåg. Hon vill nämligen inte leka i vattentrappan och det verkar de andra vilja, så då väljer hon att vara själv...Jaja, det är nog inget att oroa sig för.
Idag ska Alva börja på dans. Det är någon Famegrupp så det är både dans och sång. De är 8 tjejer som hon känner som ska börja så det tycker hon ska bli jättespännande.

Nu ska jag snart åka till Ica maxi och handla, bl a hoppas jag att hitta ett par gummistövlar till mig...

Alvas första skoldag:



Mera dagis

Just nu är det bara inskolningar som gäller. Idag var sista dagen jag var med  Oscar och första dagen på riktigt för Alva. Claes är bortrest och jag är helt slut...
Det blev inte så mycket vila ihelgen. Helgen bestod istället av bröllop, kalas m.m. Väldigt trevligt, men inte så avkopplande.
Imorgon ska jag som sagt lämna Oscar, så vi får se om jag orkar blogga något på dagen då...

Jag har precis tittat på en film och nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.

God natt!!!


Dagis

Nu har jag påbörjat inskolningen på dagis med Oscar. Vi har varit där i två dagar nu. Vi är där båda två mellan 9 och 15. Sen är vi HELT slut båda två :-)
Det går jättebra! Jag tror inte att det ska bli några problem. Men just nu är han ju ganska mammig överhuvudtaget, men jag inbillar mig att om jag inte är i närheten så går det bättre...

Alva har gått i skolan i tre dagar nu. Det verkar gå jättebra! Hon studsar dit på morgnarna. Vi går tillsammans med Yasemin och Zara. Imorgon och på tor är det bara fritids, hon får gå imorgon när Oscar är på dagis, men på fredag är vi lediga allihop.

Som sagt var så är jag helt slut så jag orkar inte skriva mer.
Lägger in ett foto på Oscar när han leker hemma.


Matsalsstolar

När vi var på ikea sist så köpte vi tyg för att klä om våra matsalsstolar. Nu är det klart!!!!
Det blev väldigt annorlunda sen tidigare, men jag är mycket nöjd!

FÖRE:


EFTER:

Första skoldagen

Idag har Alva (och jag) varit i skolan för första gången!!!
Det var stort!
Det var i och för sig bara en timme, men var nog lagom. Vi gick dit tillsammans med Zara och Albin (och deras mammor). Det var tre uppspelta 6-åringar vi hade med oss :-)
Väl i klassrummet så fick alla barnen sätta sig i en ring på golvet och bli uppropade, sen fick alla föräldrar gå in i ett annat rum och få info medans barnen var kvar och lekte.
Elin passade Oscar medans vi var i skolan så när vi kom hem så var det dags för dem att sova middag. Det verkar som att tonåringar och 1-åringar har ungefär samma sovvanor... Förutom att hon är vaken sent på kvällarna och han vaknar tidigt på morgnarna...

Efter lunch och lek i parken så kom Claes och hämtade oss. Vi åkte till Kista och köpte bröllopspresent och åt mat. Jag lyckades komma hem med både klänning och skor!!!
Jag vet inte om jag kommer att kunna gå i dem, men jag ska försöka för de är skitsnygga!!!


Här är klänningen, fast jag har köpt den i en beigefärg, mot det guldiga hållet.

Sen vi kom hem har jag hunnit åka och handla mat, plockat fram barnens regnkläder, packat ner blöjor och annat till dagis och Alvas väska. Nu sitter jag och kollar på Dexter, sen blir det sängen! Jag är så trött så jag storknar snart.


Möhippa

Igår var jag på Malins möhippa. Det var jättetrevligt!
Jag blev hämtad hemma 10.30 och sen var jag inte hemma igen förrens 03.45. Så idag har det varit en ganska seg dag...
Vi började med brunch och sen var det stadsuppdraget, vilket innebar att vi blev indelade i två lag och skulle utföra en massa uppdrag runt om i Stockholm. Bl a skulle vi filmas när vi sjöng och dansade Små grodorna runt svampen på Stureplan... Pinsamt, men kul!
Sen var vi i en studio och fick lära oss en dans som filmades och skulle göras till en musikvideo till Malin. Temat var Bollywood. Svårt, men kul! Och det lär väl bli pinsamt när man får se videon.
Vi avslutade med kräftskiva hemma hos en av tjejerna. Vi satt på hennes innegård. Under kvällen lyckadesvi låsa oss ute från hennes lägenhet och fick ringa låssmed... Vi var inte ute på stan förrens 01.40 och då hade det mesta stängt så vi hamnade på GK. Hmmm, jag var inte äldst, men nästan...
Men vi dansade lite och tittade på folk. Och så kom jag på mig att jag INTE vill att Elin ska bli så där stor så att hon får gå på de där ställena... Det är faktiskt inte så lång tid kvar nu.

Imorgon ska min lilla prinsessa börja skolan!!!! Hon ska börja sexårs. Wow,vad stor hon är.
Det är bara en timme imorgon. Men jag tror att det var en nervös liten flicka som lade sig ikväll :-)

Nu har Claes och jag gått igenom våra almenackor. Vi har försökt att synka dem... Det var inte så kul för han ska ut och resa en hel del i höst. Och då är inte de vanliga mötena med...
Men som jag har sagt tidigare så nöter vi ju inte ut varandra på det sättet...


Snart helg igen

jag fattar inte vart dagarna tar vägen. Det har varit ganska tomt i almenackan under den här veckan, men ändå har dagarna bara sprungit iväg.
Igår hämtade jag hem Elin. Skönt! Hon hade varit borta i 2,5 vecka...
Sen har hon tränat både igår och idag, så det har blivit middag redan 17.15 för att hon ska hinna.  Så nu känns det att man är inne i vardagen igen...
Igår var det även trampolinmöte på kvällen. Vi började efter träningen 20.15 så jag var inte hemma förrens 23.30. De senaste dagarna har Alva och Oscar vaknat jättetidigt och varit jättepigga. Så igår var vi färdiga och ute och promenerade redan 09.15. Inte likt mig! Men jag kan tala om att det tar ca 15 min att gå till skolan (och 45 min att gå hem).
Elin, Oscar och jag hann en sväng till Eurostop också, medans Alva var och badade hos farmor och farfar. MEn jag hittade ingen klänning där heller... Nu har jag kollat Väsby C, Sollentuna C, Stinsen, Kista C och Eurostop och jag hittar knappt ens något att prova... Jaja, det är ju en hel vecka kvar tills bröllopet :-)

Nu har jag umgåts lite med mina döttrar. Alva följde med och hämtade Elin på träningen och sen åkte vi till McDonalds och åt glass :-) Sen åkte vi hem och Elin kastade sig i duschen och har nu tagit bussen till en kompis. Hon frågade när hon skulle komma hem, och jag har ingen aning om vad som är ok. Jaja, det löser sig väl.

Stackars, stackars lilla Albin i huset bredvid (6 år) har brutit benet :-( Så nu har han gips ända från ljumsken och ner över hela foten. Och han får inte stödja på benet på 2 veckor. Och skolan som börjar nästa vecka...

Barnen har varit ganska uttråkade från och till. De bokstavligen klättrar på väggarna :-)


Ikea en regning söndag

Hur dum får man vara egentligen? Och jag som egentligen inte gillar att gå på Ikea...
Men det var riktigt trevligt! Vi lämnadein Alva på lekavdelningen i en timme och så fick Oscar springa i sin egen takt med två föräldrar som bara brydde sig om honom. Det är han inte så bortskämd med :-)
Alva var jättenöjd när jag hämtade henne, det hade varit kul.
Vi tittade en stund till och sen gick vi och åt innan vi betalade. De hade slut på den maträtten jag hade siktat in mig på så jag hoppade över att äta...
På hemvägen så stannade vi på Ica och handlade, men när vi kom hem så åkte Claes tillbaka för vi kom på att vi ville hyra film.
Så nu har jag ätit middag och vi har tittat på film. Det blev "Up in the air" med George Clooney. Den var helt ok!

Igår var jag och Jenni hem till Ante och Mia och deras barn. Martin kom också dit. Han har en veckas semester i Sverige så då passade vi på att träffa honom. Jag träffade i och för sig honom för ett år sen på ett bröllop men innan dess var det ett tag sen. Det var jättetrevligt! Sen tycker jag alltid att det är så spännande att få höra folk berätta om sin vardag. Framför allt de som har en helt annan vardag än vad jag har. Det verkar jättehäftigt att bo i London.
Jenni följde med mig hem efteråt och då var redan Robert och Emil här. Vi åt en massa mat och drack bubbel och vin sen spelade vi spel. Jag vann!!! (Det är inte så ofta så jag måste få tala om det)

Nu är det bara en vecka kvar innan allvaret börjar. Ska försöka anpassa tiderna lite bättre den här veckan. MEn å andra sidan lärde komma in i det så småningom.
Värst blir det nog för Elin, hon har ju vänt på dygnet mest...


 

Plågad

Idag har jag blivit plågad ordentligt. Först var jag hos sjukgymnasten och det gjorde ont!!! Men ont på ett bra sätt, för jag vet att det blir bättre efter ett tag...
Sen åkte vi till Klockvägen. Monica hade lovat att titta på min fot, eller under min fot. JAg har haft något där i 3-4 år som har gjort ont, men som vanligt så prioriterar jag inte mig själv...
Hur som så karvade hon bort ganska mycket under foten och tror att det kan vara en vårta eller en liktorn. Så nu ska jag behandla den som en vårta i tio dagar och sen tillbaka.
Jag har haft lite ont under em och kvällen, men det beror väl på att hon skar bort en hel del...

När vi åkte ifrån Monica så hämtade vi upp Jennifer som skulle vara här och leka med Alva.
Tjejerna har lekt, jag har plockat, diskat, lekt med Oscar och varit ute lite.
Vid 19-tiden kom Mange, Jeanette och Hampus hit och hade Kinamat med sig. Så vi åt och drack kaffe/välling innan de åkte.
Nu har de åkt och jag har borstat två munnar med tänder och lagt lika många barn...
Så nu sitter jag här och känner att jag är JÄTTETRÖTT!!! Claes kommer vid midnatt, får se om jag orkar vara vaken tills dess.
Inatt vaknade jag vid 4 av att tv:n var på. Jag gick på toa, insåg att det vräkte ner ute och var tvungen att kolla om jag lagt på locket på sandlådan... När jag kom tillbaka kunde jag inte sova, utan fastnade i något skitdåligt
tvprogram som höll på fram till 5.05.
Jaja till slut somnade jag, men jag hade ställt klockan eftersom jag skulle iväg till sjukgymnasten.

Slö

Idag har vi en riktigt slö dag!!!
Vaknade före barnen och gissa om jag blev förvånad när jag kollade på klockan och den var 9.30. Barnen vaknade strax efter mig. Vi åt frukost och gjorde oss iordning och sen kom Claes hem. Vi skjutsade honom till Arlanda, han skulle till Tyskland. Kommer hem sent imorgon kväll...
Sen åkte vi till mamma och fikade och gav Oscar lunch.
Åkte hem och la honom och så åt Alva och jag lunch. Sen var jag helt slut och orkade inte ta tag i någonting så jag la mig på sängen och läste lite. Jag lyckades faktiskt somna en stund också...
Nu har jag precis vaknat, men Oscar sover fortfarande.
Tänkte jag ska hinna plocka ur och i diskmaskinen innan han vaknar. sen är det nog lek på baksidan innan det är dags för middag.
Kvällen har jag tänkt att tillbringa framför datorn. Jag ska försöka beställa foton för framkallning till Oscars album och till hans collage han ska ha på dagis.


Arg

Nu är jag så arg, irriterad och känner mig lurad!!!
Det är den där jä-la bilens fel
Man försöker göra rätt för sig och betala alla försäkringar och annat och sen då, när nåt händer, får man nåt för det då??? Nä!
Jag behöver ju ioch för sig "bara" betala 1500 för bärgningen.
Claes är just nu på väg hem från Linköping, han har kört fram och tillbaka (Tid och pengar) för att lämna våra nycklar till bilen och tömma den på sånt som är vårat. Tror ni inte att han fick betala 1700 på bilfirman för att de har haft bilen inne och kollat vad det var för fel...
Om bilen inte hade gått sönder så hade jag kunnat sälja den för minst det tredubbla och vi hade sluppit alla idiotiska extra utgifter och all tid allt det här tar.

Jaja, det är "bara" tid och pengar. Jag kommer nog över det här snart, men jag måste få vara "lite" arg och irriterad och ledsen.

Till råga på allt har det öst ner ute hela dan och vi har inte kunnat ta oss någonstans. Jag var på väg till bussen, men ångrade mig efter andra försöket. Vi skulle ha varit dyngsura redan innan vi kom till busshållsplatsen.
(Hade jag haft bil så hade jag ialla fall kunnat åka och handla...)

Bitter?? Jag??? Nä!!!
Men som sagt nu har jag fått det ur mig så nu blir det nog bättre....

Städsöndag

Imorse tog Claes barnen och en fikarygga med sig och åkte ut i skogen. Jag fick dra mig i sängen ett tag och sen så började jag att röjja här hemma. Jag bäddade nytt i alla sängar och städade de yngsta barnens rum. Fick även lite annat gjort.
När familjen kom hem så åt vi lunch och sen fick Oscar sova, han var helt slut efter att ha varit i skogen i flera timmar.
Eftermiddagen ägnades åt mer städ, disk, tvätt och gräsmatteklippning.
Sen grillade vi och åt en ganska sen middag. Klockan åtta hoppade Alva och jag in i bilen och åkte och hämtade Jonas på arlanda. Han har varit i Madrid. Det tog en väldig tid innan han kom ut, men det gjorde inget för det var friidrott på radion och det var jättespännande. Emma Green tog SILVER!!!

Nu har vi precis kommit hem och Alva har lagt sig i sängen. Undra hur lång tid det ska ta för henne innan hon somnar idag???

Idag är det 1 månad kvar innan jag börjar jobba igen. Känns konstigt. Men det ska faktiskt bli kul!
Hoppas bara att jag hittar någon bil innan dess, annars kommer det att bli jobbigt...

RSS 2.0