GOD JUL!

Nu sitter jag och väntar på att skinkan ska svalna och sista barnet ska somna så att tomten kan komma...

Idag har jag, Alva och Oscar bara varit hemma och fixat. Claes har åkt runt och gjort de sista ärendena.
Nu har vi slagait in alla julklappar och gjort endel av maten.

Alva badade idag och då talade hon om att hudfärg det är den färgen jag har på mig nu :-)

Imorgon ska vi till mamma och på lördag till svärföräldrarna. Sen åker vi till Åre en vecka. Ska bli jätteskönt!!!
Tror inte att jag kan blogga där. Jag hade tänkt att ta med datorn, men den gick sönder idag...

Nu är det dags att krypa till kojs så att jag kan njuta av dagarna som kommer.

GOD JUL på er allihop!!!

Dan före dan före dopparedan

Idag har jag alla barnen hemma :-)
Tanken från början var att Alva och Oscar skulle gå på fritids/dagis idag så att jag fick fixa det sista, men eftersom Oscar är sjuk så får Alvis också vara hemma.
Så när vi har myst klart i soffan så ska vi åka till mamma och hjälpa henne att klä granen, sen åker vii till rökeriet och handlar lite julmat.
Sen tänkte jag att Alva och jag skulle pynta lite här hemma. vi ska ju inte ha någon gran, men tomtar och annat får det bli ändå, och det är lika bra att få fram dem idag så kanske jag hittar någon julkänsla också.

-20 grader är det ute idag!!!!
MEn jag lyckades faktiskt köpa en varm jacka i söndags så förhoppningsvis så fryser jag inte så mycket :-)
Det blir inte så mycket leka i snön idag, vi får hålla oss inne helt enkelt.
Håller tumamrna för att det inte är så här kallt i Åre för då lär det inte gå att åka skidor. Vi får väl packa ner en massa spel...


VAB

Jaha, så sitter man här hemma några dagar före jul och vabbar...
Host, snuvel och gegga i ögonen.
Inte riktigt vad jag hade planerat, men man får väl göra det bästa av situationen.
Jag mår inte hundra själv, är ordentligt förkyld och har jätteont i nacken. Så den här pausen kanske var vad jag behövde.

Nu har jag precis kollat jobbmailen och pratat med dem.... Jag missar ett möte med köket idag och de har mailat en ny prislista som är helt galen. Jag hoppas att jag har missuppfattat den. Min kollega skulle gå på mötet och ringa mig sen. Hoppas att det går bra så jag slipper vara irriterad på det över jul.

Nu har Oscar fått tokryck och springer omkring och dansar och sjunger/skriker. Han ser helt galen ut! Men förhoppningsvis så leker han av sig så att han kan sova middag sen så kanske jag får en del gjort idag.



Duktig dotter!!!

Ikväll har Elin haft skolavslutning. Det var 17.00, utomhus!!! Kallt som attan!
Hon fick även sina första betyg. Riktigt bra betyg!
Hon kunde nog i och för sig vara värd bättre, men flera lärare hade sagt till henne att de är lite "snåla" med betygen såhär första gången... Så det ska bli spännande att se vad hon får till sommaren om hon ligger i lika hårt.

Imorse var vi duktiga ich gick upp när klockan ringde, så vi var i tid till skola, dagis och jobb. På jobbet hade vi glögg och julklappsutdelning. Alla fick varsin jättefin pläd och en pocketbok. Trevligt!!!!

Efter jobbet hann jag ner till centrum och köpa en julklapp till Oscar och sen hämta honom och hem en liten stund innan vi hämtade Alva och iväg till Elins skola.
De senaste dagarna har det varit minutplanering här hemma, så när jag kom hem idag och plogbilen hade plogat en tjock vägg av snö för vår infart så blev jag helt gråtfärdig... Om jag ska ta itu med den så kommer jag inte att komma upp ur sängen imorgon, så jag bestämde helt enkelt mig för att parkera mitt på vägen...

I måndags efter luciafirandet på dagis gick vi in till grannen så att även de stora barnen fick lussa:

Så fina!!!

...

skulle egentligen slå in julklappar nu och göra julgodis och plocka undan i huset, men Oscar vägrar sova så just nu sitter jag och håller tummarna föra tt han ska somna... Men det låter som att jag måste gå in till honom igen.... Har suttit hos honom, legat i min säng med honom osv. Men inget hjålper och ändå var han så trött redan före middagen att jag trodde att han skulle somna då.
Men är det något jag har lärt mig så är det att inget blir som man har tänkt sig...

Idag på jobbet har jag varit så arg och irriterad hela dagen så jag behöver verkligen min lediga dag imorgon. Planen är att lämna barnen och sen åka och hälsa på Jessica och Max innan affärerna öppnar. Sen ska sista julklapparna inhandlas...
Men det lär nog bli något helt annat då mina barn inte verkar vilja att jag ska träffa Max. Så någon lär nog vara sjuk imorgon...

Nu har han varit tyst i två minuter så har jag tur så somnar han när som helst, men nu hör jag hur Alva ligger och pratar och leker istället :-)

Turbulens...

Har varit dålig på att blogga ett tag, men det är turbulens runt omkring oss för tillfället.
Och det hjälper inte att det snart är jul...

JAg återkommer vid tillfälle!

Jag vann!!!

Under lunchen idag så kollade jag min mail och då hade jag fått ett mail från Barnsemester.se
Jag skickade in ett bidrag till deras julkalendertävling härom dagen och jag vann!!!
Det kommer ett paket hem från pagoni.se värt 500:-!!!
Pärlor
Jag vet inte om det är ett färdigt paket eller presentkort.
Då blev jag glad!

Efter lunch var det personalaktivitet med jobbet. Först curling, sen glögg hos en jobbarkompis och sen julbord på en restaurant inne i Uppsala. Trevligt!

Nu ska jag se om jag orkar ta mig till sängen...


usch

Nu är jag bara less på allt!!!
Det känns som att allt jag säger eller gör bara blir fel.
Och ingenting känns roligt :-(
Jag har en sån där morgon...
Så det slutade med att jag gjorde mig en latte och sitter just nu i soffan och inväntar någon sorts lugn så att jag kan åka till jobbet.
Efter lunch idag så ska vi åka och curla och sen ut och äta julmiddag (asiatiskt). Hoppas att det blir trevligt och att jag kan bli lite gladare.

Söndag

Idag var det min tur att sova lite längre. Tror ni inte att barnen gjorde det också??? Jag vet inte riktigt vad Claes gör, men det är inte första gången det händer....

Jag gick ialla fall upp och gjorde mig iordning och åkte till Kungsängen och mötte Jenni på Parsley. Det är en butik/café med heminrdning och kläder. Jättemysigt ställe. Men jag tyckte att de hade mindre inredningssaker idag. Jag hade ett presentkort som jag fått av Jenni och Robert förra året så jag kom hem med lite fina saker. Några julgranskulor i glas, rosa, vita och gråa och änglavingar som man sätter på ett blockljus och så en jättefin topp!!! Nu när jag tänker efter så var den nog lite dyr, men den var väldigt snygg :-)

Jag kom hem och hämtade Alva och skjutsade henne till Mulleavslutningen sen åkte jag ner till Ica och handlade mat och hämtade två paket med julklappar som jag beställt frånn nätet. Så nu har jag lite klappar gömda härhemma...

Medans jag förberedda middagen så packade Claes, sen drog han till Växjö och jag hämtade Alva. Hon slutade fyra och Elins träning började fem, så det var bara hem och äta och sen skjutsa Elin till träning. Jag, Alva och Oscar stannade en timme så att de fick springa av sig. De blev i och för sig trötta, men det blev jag med av att springa efter :-)

När vi kom hem så satt barnen i soffan en stund medans jag fixade nere innan det var sovdags för dem. Nu sitter Elin och jag i soffan och har en Beckfilm på som vi redan har sett och har varsin laptop i knät.
Ska nog krypa ner i säng snart...


Oväntat besök

Igår hade jag ganska lungt på jobbet så jag hann gå in på facebook och skriva till Jenni att hon var välkommen hit på kvällen om hon inte ville vara själv. Robert skulle nämligen bort. Så efter jobbet tog hon sig hit! Trevligt! Vi åt mat och snackade. Lagom till efterrätten kom Frida också, det var länge sen jag träffade henne. Mysigt!!!

På dan så var Lisa och hennes 2-månaders bebis och hälsade på på jobbet. Så jag fick en hel del bebisgos!!!

Alva hade fritidsgympa, ,så henne fick jag inte hämta förrens 16, så jag hämtade Oscar och tog lång tid på mig, men fick ändå sitta och vänta. Sen hände en sak som jag kanske berättar om om ett par dar för jag måste nog smälta det först. Det var så otroligt dumt och klantigt...

Både idag och imorgon så har tjejerna flera grejjer inbokade, Alva ska på disco idagoch har Mulleavslutning imorgon. Elin ska till make-up-store och bli sminkad idag, sen ska hon på tjejmiddag och imorgon har hon träning... Claes och jag och Oscar har inget inbokat, mer än att skjutsa tjejerna...

Nu ska jag byta en blöja på Oscar innan vi ska ner och äta frukost (har varit vakna ett par timmar nu så det börjar kurra i magen).

Barnen har nu gått in i Alvas rum för att leka med dockskåpet, men innan satt de och mös i soffan och tittade på tv.


18-månaders kontroll!!!

Check!!! Oscar gick igenom besiktningen utan problem :-)
Han chockade sin mamma och gjorde alla rätt. Sa en massa ord som jag inte hört honom säga förrut och byggde höga torn med klossar osv.
14.4 härliga kilon väger han nu och är 86 långa cm.
Tjejerna var betydligt mindre när de var i hans ålder. De var 80 och 81 cm och vägde ca 11 kg

När vi hämtade Alva så var det drop-in fika på skolan. Det var väldigt trevligt, vi fikade och tittade på deras fina alster. Pscar hittade fikabordet och stod och flörtade till sig kakor och russin mest hela tiden... Alva visade sina böcker och det märktes att hon tyckte att det är kul att jobba med bokstäver och siffror.

Sen hämtade vi Elin och Claes och åkte till Häggvik och åt på restaurang. Claes fyllde ju år igår!!! Vi var uppe tidigt och sjöng för honom och så fick han kaffe/lussekatt och paket :-)

Idag har jag jobbat igen, det är ganska lungt på jobbet just nu så jag hinner komma ikapp. Det känns jätteskönt!
När jag hade hämtat barnen och kom hem så var Jenny och Molly hemma hos oss. Så det blev en fartfylld em. Oscar var helt galen och var på Molly hela tiden. Hon sprang och hoppade upp i Jennys knä när han kom springande. Han var inte snäll hela tiden :-( Oftast ser det ut som att han bara vill väl, men att det blir fel. Men ibland är det nog med flit han puttas... inte bra...




RSS 2.0