Magsjuka...

Jag blev sjuk igår kväll och är fortfarande alldeles matt. Orkar ingenting...
Elin och Alva kräktes inatt och Oscar har blivit hänging och bajsar vatten nu på em.
Än så länge är Claes frisk och kan ta hand om oss....

Jag återkommer när jag mår bättre

Otäck upplevelse i badhuset

Igår var Oscar och jag på dopfest på fm. Det var trevligt. Först var vi i kyrkan och sjöng Imse vimse och andra barnsånger, sen gick vi till församlingshemmet och barnen fick burkmat och vi vuxna fick kaffe, macka och kaka. Innan vi åkte hem så gick vi ner till minneslunden en stund.
När vi kom hem så kom Jenny och Molly samtidigt. De var kvar ett par timmar och lekte. Mysigt!
Och så bokade Jenny och jag spa. Den 13-14 mars åker vi iväg, bara hon och jag och mår bra och tar det lungt en helg. Ska bli så skönt! Och jag tror att jag verkligen behöver det om jag ska orka vara en bra mamma och fru.

Igår kväll tvingade jag iväg mig på yogan igen :-) Det känns så skönt när man väl är där. Men igår var min kropp inget bra, så jag fick hoppa över vissa övningar...

Idag gick vi upp och åt frukost och packade ihop badsaker. Det tar lite tid att packa till tre personer samtidigt som man ska ha koll på den lille och den större vill ha hjälp med tusen saker... Men till slut kom vi ialla fall iväg.
Vi började i barn/bebisbassängen. De har som äventyrsbad för småbarn. Både Alva och Oscar tyckte att det var jättekul!!! Efter ett tag tyckte jag att det var dags att gå och äte lunch, men då kom det några killar skrikande att någon måste ringa efter ambulans. Det var en kvinna som sprang med och ringde. Jag gjorde allt för att Alva inte skulle förstå någonting, och efter ett tag gick vi in och bastade och efter ytterligare tid gick vi och skulle äta, men då var ambulansmännen kvar och jobbade med henne. Jag sa bara till Alva att någon gjort sig illa och att ambulansen var där så att vi gick och badade en stund till så att de kunde jobba ifred. När klockan var en stund efter ett så hade de åkt och vi kunde gå och äta lunch. Då var jag alldeles skakig. Jag märkte att mycket av det som hänt med pappa kom tillbaka, men även det som hände med min arbetskamrat i Polen. Konstigt att kroppen kan reagera så. Men jag tror inte att Alva märkte något. Och vad jag förstod senare så var det en kvinna som hade motionssimmat och sen hittade de henne på botten vid det djupaste. I Sollentuna är det 4 meter på det djupaste!!! Hur som så hade ambulansmännen fått liv i henne och hon hade andats när de åkte, men jag såg ambulansen och den hade blåljusen på.
Just när det hände så var det ingen badvakt där. Deras förklaring var att det var lunchbyte och hon som skulle jobba blev stoppad av en kvinna i omklädningsrummet som hade problem med skåpet. Men jag undrar om han som bytte verkligen får gå från bassängkanten innan hon kommer???
Läskigt!!!

Oscar sov i bilen på väg dit och på väg hem, sen har han inte sovit mer idag, så nu ska jag se om jag lyckas söva honom en stund. Ialla fall så jag hinner hänga upp våra blöta badkläder.

Sångstund

Oscra har knölat ganska mycket inatt. Jag fick sitta inne hos honom i flera timmar innan jag gav upp. Han fick ingen mat, men han fick sova med mig i sängen. Han sov bara i min famn, så fort jag la ner honom så vaknade han. Det innebar att jag var väldigt trött imorse...
Alva var desto piggare, när hon hade vaknat så tog hon gitarren och spelade och sjöng i tv-rummet så man trodde att hon sjöng för grannarna. Men fint var det :-)
Vi lämnade henne på dagis och åkte hem och åt frukost och så hann jag ta en dusch. Sen gick vi upp till öppna förskolan, det är sångsamling på onsdagar och vi har inte varit där på flera veckor.
Det var helt hysteriskt mycket folk där idag. 30 vuxna och lika många barn. Oscar tyckte att det var jättekul. Han skulle helst stå och hålla mig i en hand hela tiden. Och så dansade han. Det har jag inte sett honom göra förut. Supergulligt!

Det var inte svårt att få med Alva hem från dagis idag. Samtidigt som jag hämtade henne ringde Jeanette och var på väg med Jennifer. Vi hade bestämt redan igår att hon skulle komma hem till oss och leka och äta idag. De åt först mellis och sen har jag knappt sett dem förrens det var dags för middag. De leker så himla fint ihop.
Efter middagen så skjutsade jag hem Jennifer.

   

Elin kom hem idag!!! Hon har NO-prov imorgon så det blev ingen träning idag, hon kände att hon behövde plugga. Det tycker jag är väldigt klokt tänkt av en 14-åring. Jag har lovat att förhöra henne efter stafetten. Herrarna är i ledning nu. Men jag vågar inte ta ut något i förskott under detta OS. Men man kan ju alltid hoppas!

Elin ska till Skåne under sportlovet, så det är bara en kort visit hon gör härhemma. De åker på söndag. Men det känns skönt att alla är på plats igen. Det blir så tomt annars...

Redan tisdagskväll

ja, tiden bara springer iväg...
Igår var vi hemma hela dan och plockade och fixade här. Strax före fem åkte jag, Alva och Oscar till gympan och Claes åkte in till stan för att bowla. Det var inte så många barn på gympan. Kan tänka mig att kylan hade endel med det att göra. Men det gick riktigt bra. Jag hade som sagt Oscar med mig och det är ju inte lika lätt som förra terminen, men det går ok. Det blir ju inte varje gång nu när Claes är hemma på måndagar så det får lov att gå :-)
Vi åkte förbi Mcdonalds på vägen hem och köpte med oss mat. När vi ätit var vi fortfarande kalla, så vi gick in i badrummet och lekte på värmegolvet. Man får ta till alla knep sådana här dagar.
Jag kände mig inte helt hundra under dagen, ont i magen, huvudet och lite lätt illamående. Så jag gick och la mig hyfsat tidigt.

Imorse gick vi upp och skjutsade Alva till dagis, sen åkte vi hem och åt frukost. Sen försökte jag hålla Oscar vaken för kl 11 skulle jag vara hos sjukgymnasten. Han somnade så fort jag satte honom i bilstolen :-) Han sov sig igenom hela besöket, vilket var bra för mig som kunde koppla av då. Det var inte skönt idag, har inte varit där på 1,5 vecka och det märks. Jag har knutar och grejjer överallt. Kylan gör det ju inte bättre. Men nu hoppas jag att jag ska kunna röra mig lite bättre ett par dar igen...
Sen var det hem och äta lunch och iväg igen. Då var det dags för utvecklingssamtal för Alva. Det var bara positivt!!! Hon är jätteduktig både på att lära sig saker och att vara snäll mot sina kompisar. Det är verkligen en supertjej vi har!!! Och det är skönt att höra från andra, framför allt från dem som träffar henne i stort sett dagligen, själv kan man ju vara så trött på henne ibland...
Vi åkte raka vägen från dagis och hämtade mamma och for vidare till Eurostop. Vi skulle se om vi hittade lite underställ, vantar och mössor. Både att ha härhemma nu och i mars när vi ska till Sälen. Jag kom hem med ett underställ var till mig, Alva och Oscar och en mössa till Oscar. Så jag känner mig nöjd!
Hann även in en sväng till Icamaxi.
Sen åkte vi hem till mamma och åt mat och gjorde hennes räkningar. Vi var inte hemma förrens 19.30 så då var det raka vägen i säng för Alvis.
Nu sover båda barnen och Claes är ute med jobbet, så jag sitter med en latte, laptopen i knät och OS på tv. Så jag ska inte klaga.

                     
Oscar "äter" pastasallad :-)                                     och ris, med sked för första gången


Claes tog med sig kameran när han hämtade Alva på kyrkis i måndags:

     


Helgen

Jaha, så var det måndag morgon igen... -23 grader ute, så det lär bli en hemmadag idag :-)

I fredags tänkte jag hitta på något med barnen, men de varnade på radio att man inte skulle ta ut bilen för det var snökaos. Så vi fick bli hemma. Hann med en del tvätt och städ, men också lite skidåkning med Alva. Hon var jätteduktig, men det var inte skönt alls ute. Det blåste och var kallt. Oscar grät efter ett tag så det var bara att bege sig in igen. Då konstaterade jag att det finns nog en del saker som jag är bra på med barnen, men två saker där jag INTE är en bra mamma är:
*att leka med barnen (rollekar, med dockor, barbies osv.)
*att vara ute med barnen om det är kallare än +25
Det första undviker jag i allra flesta fall, men det andra måste jag ju uthärda...

På kvällen tog jag bussen till Sofie. Elin hoppade på halvvägs, och Jeanette var där också. Vi åt raclette och spelade melodifestivalspelet. Väldigt trevligt!!! God mat och roligt spel. Så det gjorde inget att Elin och Jeanette vann (pga av att vi hjälpte dem endel:-) ) Tack tjejer för en trevlig kväll!!!

 


I lördags så var Janna, Roland och barnen här. De kom redan vid två och skridskor stod på schemat. Det blåste om möjligt ännu mer då. Jag hade sån tur/otur att Oscar sov, så jag var tvungen att vara inne och passa honom och förbereda maten.
Efter ett tag kom de in med väldigt rosiga kinder. Så vi fikade och tände en brasa. Sen lekte barnen hela dan och kvällen. Det gick jättebra och det såg ut som att de hade jättekul. Axel var superhjälte och Alva prinsessa :-)

     

I går var en lugn dag, lite plock härhemma. Claes var ute och skottadde i flera timmar och jag kokade en köttgryta. Sen tog vi en promenad på en timme. Det bet ordentligt i kinderna, men det var skönt när vi kom in. Vi hämtade mamma och bjöd henne på middag. Tittade lite på os innan vi skjutsade hem henne igen.

     

Jaha, nu är det ny vecka och nya möjligheter! Får se om det händer något spännande...


Öl, nötter och OS

Sitter klistrad framför tv:n och kollar alla duktiga svenskar!
Stackars Anja! Det såg riktigt otäckt ut och jag håller med Wiberg att man ska nog vara glad att hon inte blev medvetslös. Ja, man får hoppas att det gick bra i alla fall...

I morse var jag uppe med tuppen (eller ialla fall ganska tidigt) och tog en dusch, sen skjutsade jag tjejerna och så åkte jag och Oscar till Ica Maxi och storhandlade. Jag förstår inte hur man ska kunna handla där på kortare tid än 2 timmar. För hur jag än gör så tar det 2 timmar...

Jag var helt slut när jag kom hem. Förkylningen har inte släppt än, men den har inte blivit värre heller.

Igår fick vi ett erbjudande om dagisplats till OScar!!! På Bryggan (Alvas dagis) from den 17 aug. Så idag har vi lämnat in den lappen och kryssat i JA. Men augusti!!! Det är ju snart. Hur ska vår lilla bebis kunna vara på dagis?

Jag var även in på kommunens hemsida och kollade och stämmer det så har Alva fått plats i Bollstanäs skolan. I så fall blir vi glada härhemma. För det var så vi vill ha det. Skulle vara så praktiskt!

Men jag har hört några på Alvas avdelning som har valt Bollstanäs, men som inte fick det, och de bor väldigt nära oss... Inte kul! Men jag har hört tidigare att det finns 60 platser och 80 barn i upptagsområdet...

OS-GULD!!!

OS-guld, OS-guld, OS-guld

Jiiippppiiiiii!!!!!

Kalla och Ferry, vilka hjältar!!!


Lite bilder

Har lite bilder liggande som jag tänkt lägga in när jag skriver om det som hänt, men det känns passé nu så jag lägger in bilderna bara. Och en bild säger ju mer än tusen ord...

Först från en söndagsmiddag hemma hos mamma, när Jonas var där. Barnen hade sina fina julklappskläder och skulle fotas, vilket inte är så lätt med ett barn, och med FYRA....

           

Och här kommer lite bilder från FRU-hippan

     

Alla hjärtans dag:

     


blandat:

 



Jag är jättesnorig och hängig så det blir nog inte så mycket gjort idag, plus att Oscar har varit vaken endel inatt...

Dagens outfit



Eller, han var så här fin i 5 minuter innan han spydde ner sig... Så det var bara att byta kläder innan vi gav oss av hemifrån...
Skriver mer om hur dagen varit imorgon för nu hägrar sängen. Natti natti

Alla hjärtans dag!!!

Vill bara skicka kramar till släkt och vänner!
Hoppas att ni får en bra dag och tänker lite extra på era käresta :-)
Även om ni inte planerat något speciellt idag, så passa på att göra något lite lyxigt för dig och dina nära.

KRAM




Fru-hippa!!!

Igår kväll hade vi Fru-hippa för Catarina. De gick ju och gifte sig i hemlighet i somras. De hade bjudit in till dop, men väl där så var det både dop och bröllop :-) Redan då bestämde vi att vi skulle hitta på något bus med henne. Sen har det kommit en massa emellan, men nu blev det av. Vi var några stycken som träffades på Golden hits och satte oss coh vänta... Vi var jättenervösa, kändes löjligt, men så var det.
När hon väl kom så blev hon väldigt förvånad! Hon hade inte anat något, men det vore ju konstigt om hon hade det så här långt efteråt. Vi skålade i bubbel med guldflagor i :-) (JA, alla utom Catarina som är gravid)
Vi åt mat och såg deras 80-tals show. Det var helt ok, men inte mer än så. Mycket nostalgi blev det! Sen dansade vi en hel del och klockan han bli ganska mycket. Till slut var det bara jag och Jenny kvar och hennes mamma kom och hämtade oss och skjutsade hem mig. Vilken lyx!!!
Så idag har jag varit väldigt seg... Just nu är Alva och Claes ute och leker, men när de kommer in så ska jag åka och handla och sen påbörja maten så att vi hinner äta innan Melodifestivalen :-)

Det blev Yoga i torsdags! Jag hade verkligen ingen lust, men jag tog mig i kragen och gick ialla fall. Och när jag väl var där så ångrade jag mig inte. Jag kände mig ganska nöjd med mig själv sen. Och jag var helt avslappnad när jag kom hem så jag gick och la mig hyfsat tidigt. (Om nu 23 är tidigt en vardag?) Så det har många fördelar med sig.


Yoga eller soffan???

Jag är helt slut! Vilket jag inte borde vara då jag fått sova två nätter nu... Men hur som helst så är jag ju det. Så den stora frågan nu är om jag ska orka iväg till yogan ikväll. Men jag har bestämt mig så det är ingen idé att jag känner efter. Jag skulle lätt kunna rada upp 10 anledningar till att stanna hemma ikväll:-)
Men nu går jag ner och ger Oscar mat och sen fixar mat till oss och sen åker jag och tränar... tror jag

Här är två sötnosar som har lekt idag:
     

Inte lätt att fånga de där två på bild...

Envishet lönar sig!!!

Jag vågar knappt tro det, men nu har Oscar sovit två hela nätter i rad!!! Eller inatt vaknade han vid 12 och då var jag in och gav nappen och buffade lite, så somnade han om efter 3 minuter.
Så nu hoppas vi att detta är en vana och inte bara någon lyckoträff...

Min dröm om ett fint flickrum är över!!!
Jag har ju köpt ett jättefint draperi som Alva har haft vid sängen. Tyvärr har det vid ett flertalet tillfällen "trillat" ner. Så illa så att väggen har släppt. Så förra veckan satte Claes upp en regel som han fäste draperiet i. Men igår kväll hände det som inte fick hända.... Alva dök ner i sin säng, eller simmade som hon sa själv. Och landade såklart på draperiet och det losnade. Så illa att till och med regeln som skulle vara idiotsäker kosnade :-( Och Claes hade gjort klart för Alva innan att det var SISTA gången han satte upp det. Så det var många tårar igår kväll... Och jag får väl inse att barnrum inte ska vara fina, de ska vara praktiska!!! (Ialla fall hos min vildingar som inte kan vara still)


Åka skridskor hem från dagis är inte många som kan! Men vi kan!!! :-)
Så igår när solen sken och det inte var så jättekallt så tog Oscar och jag promenadvägen till dagis och hämtade Alva. Sen gick vi ner på isen och satte på Alva skridskorna. Hon åkte hela vägen hem, det tog bara 10 min. När vi såg vårat hus så satte vi oss i snön och plockade fram lite mellis som jag hade tagit med mig. Stor succé! Medans jag plockade ihop så skulle Alva bara åka en liten bit till. Hon försvann så jag bara såg en liten rosa prick långt bort, men sen hade hon kommit på sig och vände. Då kom det stora provet för mig. Att ta mig från den plogade fina isbanan till gångvägen. Det fanns inga gångar så det var bara att gå i snön och mina fötter försvann ner i snön... Jag var HELT slut när jag kom hem...

Igår var Jeanette här och hade Aloe vera hemparty. Vi var totalt 8 st som lyssnade, fikade, babblade och shoppade. Riktigt trevligt!!! Jag visste ju redan vad jag skulle köpa, och det blev inget mer... Jag har kvar av det andra som jag brukar använda så jag får köpa nytt när det är slut.
Hon gör även Make up kvällar, kanske ska satsa på det fram till våren.


   Elin har hittat en smink-box som hon vill ha :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen för nu är Jenny och Molly på väg hit!!! Det ska bli så kul att se dem båda två, det var så himla länge sen. Jag har inte sett dem sen vi var i Turkiet, och det är 4 månader sen.


Jobbar natt

Ja, det är nog vad man kan kalla det. Även om dagarna rullar på som innan... Full fart med andra ord. Men det har blivit lite mer soffsittning de senaste dagarna.
Vi har tagit tag i nätterna här hemma nu. Målet är att Oscar inte ska äta på nätterna och sova hela nätterna, gärna i sin egen säng.
Natten till lördag, gick väl sådär... Vi höll ut ganska länge, men sen gav jag bröstet. Alva och Claes skulle ju upp tidigt... Natten till söndag skulle Claes ta och jag skulle sova i Elins säng. Men jag satt uppe sent och kollade på nån läskig film så jag la mig i vår säng och tänkta att jag går ner sen när jag inte kan sova. Claes tog Oscar och han var jättearg och bara skrek. Det var jättejobbigt och jag vet inte varför jag inte gick ner. Men det slutade med att vi var vakna alla tre... Hur som så gav jag mig inte, så till slut somnade vi utmattade allihop. Det tog väldigt lång tid :-(
Inatt så lade sig Claes i Elins säng på en gång, han skulle ju upp och jobba. JAg gick och la mig och Oscar vaknade ganska snabbt. Jag gick in och buffade lite och gick och la mig i gen. Så höll vi på så var 20:e min fram till ca 02.30. Då orkade jag inte springa med så jag la mig på en madrass på hans golv. Vid ca 05.30 hade jag så ont i kroppen så då la jag mig i vår säng igen och då fick jag sova ända till 07.30. Men då fick Oscar mat för då var det ju morgon!!!
Så inatt var han i säng hela natten och åt inget, sen sov han inte så mycket, men det är ju en bagatell...

Alva fick gå med grannen till kyrkis, så slapp jag klä på mig och Oscar. När han somnade på fm så passade jag på att gå och lägga mig också. Men efter att ha legat i 20 min och inte kunnat somna så gick jag upp och duscha, tvätta och diska istället...

På em/kvällen var det gympa. Idag var det 20 barn där, men vi var 3 "fröknar". Ändå var det rörigare och stökigare än förra gången. Men det kommer nog att bli jättebra när vi kommer in i det och barnen inser att de måste vara tysta för att vi ska hinna något.

När vi kom hem så åt jag, Alva och Oscar våfflor. Oscar tyckte att det var jättegott, men Alva tyckte att jag var snål som inte gav honom någon sylt och grädde :-)

Nu ska jag snart krypa ner i säng så att jag orkar med natten...

Jag kokar!!!

Idag har jag varit arg mest hela dan... Det är nog en blandning av pms och sömnbrist. Jag har ingen lust att vara så arg och otrevlig, men jag kan inte rå för det. Jag har försökt att räkna till  tio, andas lungt osv. Men idag ville det bara ut. Stackars Claes som fick ta det mesta (lite var han förtjänt av).

I fm åkte jag ialla fall ensam till Stinsen och klippte och slingade mig. Jag tror att det blev bra, men han stylade inget alls så håret var mest flygigt och fult. Jag blev ju inte på bättre humör av det... Vi ska inte ens tala om alla utslag/prickar jag har i ansiktet...

På kvällen har vi tittat på melodifestivalen och det var väl som vanligt, en massa dåliga bidrag som alla tycker olika om... Men mina två favoriter gick ialla fall direkt till Globen. Jag kommer inte att bli ledsen om jag missar någon vecka, men det är ganska bra lördagsunderhållning.

Jag har förresten en bra nyhet!!! Bra för mig ialla fall och Claes och barnen... Claes ska vara pappaledig på måndagar från och med den 15:e feb tills Oscar börjar på dagis!!! Vi har pratat om det ganska länge och nu har han fått ok av sin chef. Ska bli så bra!!! Vi pratade först om fredagar, men då är det nog lätt att man bara förlänger helgen. På måndagar måste vi ändå upp för Alva ska på kyrkis osv. Ska nog börja med att boka in ett besök hos en fotvårdsspecialist som jag tänkt länge :-)

Claes har lånat nån film av en jobbarkompis som han ska lämna tillbaka på måndag. Han satte på den för ett tag sen, men nu snarkar han så jag knappt kan blogga... Jag ska snart också gå och lägga mig. Funderar på om jag ska sova i Elins säng så att Claes får ta Oscar inatt.. Men jag kanska ska somna i min säng och gå ner sen...

Fortfarande fredag!!!

Sitter och slötittar på tv, Claes har lånat med sig någon film hem som vi kanske ska titta på ikväll. Får se om vi orkar.
Har tagit det ganska lungt idag. Claes var hos tandläkaren kl 15 och sen kom han hem och hämtade oss. Då var vi färdigpackade och stod klara. Först gjorde vi ett snabbt stop i centrum. Claes sprang in och lämnade in Alvas jacka och jeans. Vi får hämta dem på söndag, förhoppningsvis hela :-)

Sen åkte vi ner till badet. På kvittot står det 16.10. Klockan var 19 när vi gick därifrån. Det är svindyrt, litet, dålig service, fruktansvärt kallt. Men vi hade ändå ett par mysiga timmar. Barnen fick äta mat där och vi tog en varsin kaffe. Jag hade varit duktig och packat ner lite frukt, choklad och dricka. Jag kände mig så där duktig dom alla andra mammor som jag brukar se på badhus och andra offentliga platser... Ibörjan tyckte Oscar att det var kallt och var lite gnällig, men sen hittade vi rehab bassängen där det är lite varmare och då var det jättekul. Efter ett tag tog Alva av sig armpuffarna och simmade lite!!! En hel längd i den bassängen osn säker var 12 m lång. Jag vet inte vem som var stoltast, jag, Claes eller Alva :-)
Vi stannade och köpte thaimat på vägen hem och Alva fick lite popcorn innan hon gick och la sig.

Fredag!!!

Nu sover Oscar och Alva sitter och spelar Nintendo. Huset är städat sen igår och jag har ingen disk att ta hand om :-) LYX!!!
Men jag ska faktiskt inte slösa bort den tiden med att sitta och blogga, så jag återkommer senare...

Ha det så bra alla!!!

Min "lilla" dotter fyller 14 år idag!!!

Vart tog tiden vägen egentligen?
Det var ju alldeles nyss hon var bebis...
Hon har alltid varit världens bästa tjej! Det är klart att vi har våra duster och att hon inte alltid gör som man vill, men överlag är hon helt super!!! En smart, duktig, snygg tjej med skinn på näsan!

Och idag ska hon firas!
Imorse var vi och sjöng för henne och så fick hon frukost och paket på sängen :-)
När hon kommer hem så ska vi äta födelsedagsmiddag och sen får vi gäster och ska bjuda på fika.
(Så jag ska sätta fart och städa lite här så att de kommer in och slipper hoppa över allt som ligger på golvet...)

   


Igår var det full fart här: lämnade Alva på dagis, hämtade Elin och var hos läkaren med henne. Hon skrev ut allergimedeciner och sa att Elin måste medicinera från mars till aug... Hon fick även ta blodprov för att se om hon har någon födoämnesallergi. Hon har nog aldrig tagit blodprov tidigare, hon blev alldeles blek och började må illa... Snabb lunch i bilen, lämna Elin, åkte till mamma och hjälpte henne med räkningarna medans hon matade Oscar, hämta Alva och Albin på dagis, leta parkering, halvspringa till Kulturhuset. Titta på Mora Träsk!!! Oscar skrattade mest hela tiden och Alva tyckte att det var jättebra! Sen gick vi 3 vuxna och 6 barn och tog en "lugn" fika, handlade mat och sen hem och laga mat. Vid åtta hämtade jag Elin på träningen och åkte och handlade så att jag kan ägna den här dagen åt städning.
Jag kan ju tala om att jag somnade ovaggat igår...
Nu ska jag ta det lugnare på dagarna och inte boka in så mycket!!! (Hur många gånger har jag sagt det????)

Rastlös man...

Idag har alla varit friska, men Elin och Claes fick hålla sig hemma för att inte smitta någon... Claes var ganska rastlös efter att ha legat i sängen i flera dagar. Vilket var väldigt bra! Han avslutade flera av alla 1000 projekt vi har på gång här hemma :-)
Alva och jag åkte ner till centrum efter dagis för att göra några ärenden. Inget blev som vi hade tänkt... Bla skulle jag bara beställa linser, men fick prova ut ett nytt par och det tog ganska lång tid, sen kunde vi inte byta Alvas jacka på en gång (dragkedjan har gått sönder) de ska lämna den till skräddaren och så byter han kedja. Men det gör vi på fre em och hämtar på sön. Hon har  ju ingen annan jacka och jag vill nog att hon har en på dagis :-) Och så skulle vi köpa present till Elin, men...


Nu är det bara jag kvar...

Claes var hemma idag igen från jobbet, han är fortfarande inte bra. Alva höll jag hemma en dag extra så att hon inte skulle smitta någon. Elin åkte till skolan och ringde efter någon timme och ville komma hem. Hon hade ont i huvudet, efter en stund så sms:a hon igen och mådde illa. Så jag satte mig i bilen och hämtade henne. Hon hann hem, men det var precis, innan hon kräktes.
Sen somnade hon och när hon vaknade så var hon hungrig. Hon har ätit bra och inte mått något mer illa, bara haft lite ont i huvudet.
Jag tycker inte att jag har hunnit så mycket mer än att passa upp på min familj idag...

Men jag var tvungen att åka på gympan idag för både Carro och Sofie är bortresta. Alva fick vara hemma. Hon tyckte att det var lite orättvisst, men hon bräkade inte om det. Sofie ringde mig i lördags och frågade om det var ok att det kom några nya som hon hade mailat. Jag sa ja och jag uppfattade att det skulle vara 2 nya. Men idag kom det 6 nya barn!!! Det var jättekul och jag tyckte att det gick jättebra. Det kändes som att det var ganska lungt och städat trots att det var så mycket barn och många nya.

Håll nu tummarna för att Claes snart blir frisk och att jag slipper skiten!!!

RSS 2.0