Shopping igen...

Det blir många turer till olika shoppingcenter så här i december...
Idag blev det Kista c och inköp av present till min älskade make som fyller år imorgon :-)
Det blev även en present tillmin guddotter som har fyllt två år och kommer hit och hälsar på på torsdag. En julklapp till Oscar fick jag med mig hem också och så lite strumpbyxor till mig.

Nu sitter jag med en kopp thé och hoppas att det ska trolla bort mitt halsonda. Sen ska jag krypa ner i säng. Jag är ledig omorgon, men ska ju upp och fixa frukost och sjunga för Claes.

Sista gympan!!!

Lite sorgligt är det!!!
Idag har vi haft avslutning på gympan och jag coh Alva har bestämt att vi inte ska fortsätta nästa termin, hon ska börja på trampolin och jag ska träna där. Vilket i och för sig kommer tat bli bra, men jag kommer att sakna "min" måndagsgrupp. Vi har ju ändå haft den gruppen i flera år nu...

Igår när vi var i Täby så lyckade vi hitta en jacka till Oscar (han som hade minst behov...) och Alva blev klippt. Det var ju alltid något.
Så idag stack jag lite tidigare från jobbet och åkte och klippte och slingade mig, sen var det snabba puckar och hämta barnen, träningskläder och iväg till den lokala pizzerian för middag innan gympan böjade.
Claes var iväg på lunchen idag och kom hem med en jacka som han inte vet om han ska behålla...


JAg hjälper barnen att värma upp...

Alva i snygg brygga!

Koncentrerad tjej!

Det var en liten busig och trött kille där också

Alva gör kullerbytta på plinten

Tre nöjda ledare!!!

Första advent

Idag ska man ju ha en mysdag och bara gå hemma i velourbyxor och baka och njuta av ljusen, men...
Planen för dagen är att jag och Alva ska få kortare hår och att alla (utom Elin som redan fått) ska få nya vinterjackor!
JAja, vi får se hur det går... Tror ju absolut inte att vi kommer att lyckas med allt detta.

Igår innan vi åkte till mamma så påbörjade Alva och jag adventspyntet. Så här kommer lite smakprov:












Inga tomtar får vara framme före den 23:e dec, men dessa fina som Elin har gjort får varje år dispens...

Envis unge...

Jag la Oscar klockan sju, som vi brukar. Vi brukar ju bara lägga honom i sängen och gå därifrån, så somnar han i stort sett på en gång. Men inte idag...
Han har gråtit, skrikigt, skrattat, tittat på tv, sjungits för i flera timmar nu och ändå hör jag honom ligga och prata med Claes i sovrummet nu...

Lite blandade bilder....


Elin ber syskonen att posera!


Alva på väg på maskerad


Det äkta paret Alva och Albin


Hovet!!!

Molly matar Oscar :-)

Ett fullt fruktfat och nya ljuslyktor

Sjuk igen!!!

Nu har Oscar feber igen :-(
Jag tyckte att han kändes varm nu på em och då hade han strax över 38, men det gick snabbt upp till över 39... HAn fick alvedon och sover nu gott. Förhoppningsvis så sover han hela natten.
Imorgon får Claes vara hemma, om Oscar fortfarande är sjuk så är jag hemma på tisdag. JAg hade ändå funderat på att ta min lediga dag då.

Igår var vi på middag hos vänner. Vi var där redan tre och fikade och hängde. Barnen lekte och var verkligen exemplariska alla fyra. När barnen hade somnat så spelade vi sällskapsspel. Jag vann det ena :-) (Måste skryta lite då jag verkligen inte var favorit...)

Jag är lite irriterad just nu för jag såg en bild på en adventsljusstake i Aftonbladet söndag och det stod att man kunde köpa den på en site på nätet. Men när jag klickade in där så fanns den inte :-( Så om det är någon som vet vart man köper en adventsljusstake i fyra runda delar i cement så måste ni säga till snarast.

Dansavslutning!!!

Igår var vi hela familjen och tittade på Alva när hon hade avslutning på dansen. De var jätteduktiga!!!!
När de var klara så åkte vi snabbt till McDonals och kastade i oss mat och sen åkte Elin och jag ner till hallen. Jag var på föräldramöte och Elin tränade. Claes och barnen åkte hem.

   

 

Hela den här och förra veckan har varit kaotiska på jobbet, vilket resulterade i att jag hade missat en sak idag. Så de ringde och kollade hur vi skulle göra. Jag tar på mig att jag gjort fel, men jag skulle tycka att det var bra om andra som gör fel också kan erkänna det...
Jag var in och kollade mailen hemifrån och fick då en chock! Jag hade fått ett mail från en nära arbetskamrat där hon talade om att hon sagt upp sig idag... Hon kommer att jobba till den sista feb. En annan kollega sa upp sig förra veckan och blir bara kvar nov ut. Jag vet att jag kommer att få mer när de slutar och jag som har mer än min halvtid redan nu... Jaja, det är väl det minsta problemet, jag kommer att sakna dem väldigt mycket.

Idag har jag och Oscar varit lediga. Han vaknade 06.15 och vägrade ligga kvar i sängen, skulle bara springa... Redan innan åtta hade han trillat ner från en stol och slagit huvudet i golvet, sen har hela dan fortsatt på samma sätt. Han har några snygga blåmärken nu...
På fm åkte vi och hälsade på Catarina och lilla Axel. Han är 3,5 månad nu och supersöt. Oscar blev jättesvartis när jag höll i Axel ;-) När Oscar hade ätit lunch så åkte han och jag, han somnade på två röda så jag åkte till Sollentuna c och åt lunch och kikade lite i affärer.

Rut har varit här idag så nu är det sådär härligt rent igen :-) Lyxigt!!! Hoppas att vi kan fortsätta att ha det så här.

Jag behöver en vinterjacka!!! Juct nu går jag omkring med min trasiga tunna höstkappa. Den är INTE varm... Jag har kollat lite idag, men jag hittar inget som är snyggt. Och ser det ok ut så kostar det nästan 2000:- Något tips på vart man ska leta????

Måndagsgympa

Jaha, så var det måndag igen...
Lämnade barnen och åkte till jobbet. Fullt ös med möten och annat. Det känns som att jag är mer effektiv ju mer det är att göra.
Sjukgymnastbesök efter jobbet, hon pinade mig ordentligt idag. Tårarna sprutade och jag nästan skrek rakt ut.
Hämta barn, laga mat, äta byta om. Jag och Alva stod med ytterkläderna på när Claes kom hem. Så var det dags för gympa. De var jätteduktiga idag. Jag tänkte att de ska få klara uppvärmningen själa på uppvisningen. Det kommer att gå galant :-)
Jag tror inte att Alva kommer att fortsätta nästa termin. Hon vill hellre hoppa trampolin, så nu ska vi se om vi kan få till det på något sätt... Jag vet ju att det är lång kö, så jag måste nog komma med någon motprestation...

Vi har även kollat en ny dans, där det är mer discomusik. Det verkar som att de flesta andra tjejerna ska gå på den. Och Jennifer!!! Det blir i så fall på tisdagar i Vilunda.

Nu ska jag sova!!!

Vilken lördag!!!

Vilken härlig dag jag hade igår!!!
Jag lämnade barnen hos mamma och åkte hem med bilen. Sen tog jag mig kommunalt till Älvsjö och gick på matmässan med Jonas, Mange och Jeanette. Det var väldigt trevlligt! Inte så mycket mat, men desto mer vin, drinkar och bibbel. Nettan och jag lyckades prata till oss champangeprovningar på ett par ställen :-)
Trötta i benen åkte vi hem till Jonas, där Carmen hade fixat middag.
Efter middagen tog jag och mmina bröder en taxi till hovet för att se och framförallt lyssna på Håkan Hellström. Det var grymt!!! Vi hade sittplatser, men vi stod mest hela tiden. Dansade, sjöng och hoppade. Även när han gör lugna låtar så är det jä-la drag. 2,5 timme med fullt ös!!! Jag kan nog inte hitta tillräckligt med superlativ för att tala om hur bra det var.
Efter konserten mötte vi upp Nettan, Carmen och några andra, tog några öl och sen tog jag mig kommunalt hem.

Sov helt själv i huset i natt, vilken resulterade i att jag försov mig imorse. Vaknade av att telefonen ringde 2 timmar efter att jag ställt alarmet. Jag var nog inte så trevlig i telefon... Kastade mig in i duschen och ner till gympahallen. Där har jag gått HD i Vilundahoppet. Allt flöt på hur bra som helst!
Sofie åkte och hämtade barnen hos mamma, efter Mulle och kom ner till hallen med dem. (Tack Sofie, du är en ängel)

Oscar ville inte somna ikväll. Han var hur trött som helst, men vägrade, han skulle bara gosa med sin mamma :-) Det är priset man får betala när man lämnar bort dem i ett dygn. Och det är det helt klart värt. Kunde ha varit värre straff än gosiga barn :-)

Min underbara man!!!

Igår eller idag (vi har lite delade meningar om det...) har jag och Claes varit tillsammans i 10 år!!!
Så igår kväll när barnen sov, Claes hade jobbet klart och jag hade tittat på Grays, så hade vi en date.
När jag kom ner i vardagsrummet så hade han tänt en massa ljus och tagit fram champange :-) Jag fick ett paket också ;) En fotobok med bilder från vårat bröllop. Han hade beställt den från fotografen. Den var hur fin som helst!!! Tack älskling!!!

Idag har jag varit ledig, men eftersom Oscar bara har gått på dagis ons denna vecka så fick han gå ändå idag. Så jag tog sällskap med Claes in till stan. Han skulle på möte och sen till Zurich, kommer hem på söndag.
Jag gick i lite affärer, köpte bl a en poncho för det är så otroligt kallt på mitt jobb...
Sen gick jag och åt lunch med Jenni. Trevligt!!!
När jag kommit hem så kom Jenny och Molly! De stannade och åt och ska sova här. Så Jenny är nere nu och försöker få Molly att sova, jag har kämpat med Oscar ett bra tag. De ville inte sova någon av dem.

Väldigt trevligt att få umgås med både Jenni och Jenny på samma dag :-)
De var ju båda med när jag träffade Claes så de får vara med och fira lite...

Nu ska jag fylla på våra vinglas och hoppas på att Molly somnat så vi hinner prata lite mer innan jag ska gå och sova. Jag ska ju upp och jobba imorgon.


Alvas livskris

Igår morse tittade Alva på bolibompa och då visade de något om en tornado. Det var något tecknat och det gick tydligen bra för dem, men Alva har fått det här med tornado på hjärnan... Igår kunde hon inte somna för hon var så rädd. Tusen frågor: Kan man fastna i en tornado, om man fastnar kommer man någonsin loss då, finns det tornados i Sverige, varför finns det tornados... osv osv
Idag när vi åkte hem från gympan så började hon storgråta för att hon kom och tänka på tornados. Hon var enligt henne själv så rädd så att hon skakade :-(
Så när vi lagt lillebror så slog vi upp tornado på wikipedia och läste väl valda delar. Så jag tror att hon var lite nöjdare när hon gick och la sig...
Nu hoppas jag att det inte kommer någon tornado på väldigt många år i hennes närhet, för det har jag mer eller mindre lovat henne.

Rent hus

Idag har Rut och hennes kompis varit här och städat och putsat fönster :)

Så igår gick hela dagen åt till att plocka och fixa. Jag fick hur mycket som helst gjort, hade så mycket energi.

Så idag har jag njutit av mitt fina hem, den lilla tid jag varit hemma.

Oscar vaknade med ett geggigt öga idag :-( Han fick följa med mig till jobbet. Det gick faktiskt riktigt bra. Han sov i två timmar i vagnen så att jag fick en hel del gjort. Sen fick han åka med mig till sjukgymnasten och satt stilla i vagnen hela tiden. Hem och laga mat och sen iväg igen. Gympa! Hade helst hoppat över det idag då jag och Oscar var helt slut innan, men när vi väl var där så var det kul. Det är så duktiga våra gympatjejer :-) Osc Oscar fick springa av sig en del. Bl a så släckte han lamporna så att vi fick ha nattgympa...

Nu har Claes kommit hem och jag sitter och degar i soffan, snart blir det sängen. Det blir en hektisk dag på jobbet imorgon.

Elin tog lite foton igår:


Tittut!


Det här var innan Rut och hennes vän skurade duschväggarna :-)


Hemma igen

Sitter hemma i soffan efter ett dygn i Gävle. Oscar sov hela tågresan så vi andra kunde sitta i lugn och ro. Alva tyckte att det var jättemysigt, men hon litade inte på mig... Elin har ju åkt tåg till Gävle förrut och det hade Alva förstått. Vi hade lite youghurt, frukt och bullar med oss. Hon frågade först mig om man verkligen fick ha egen mat med sig på tåget och när jag sa ja, så tittade hon på Elin och frågade om man verkligen fick det :-)
Vi mötte upp Claes och gick till hotellet och lämnade väskorna, sen bar det av till bowlinghallen. Hotellet låg precis vid torget och allt var inom gångavstånd.
Jag orkade spela en och en halv serie sen sa min kropp stop, så då tog jag och Oscar en promenad medans de andra spelade klart. De andra var väldigt nöjda när de var klara. (Förutom att Elin inte hittade sin mobil, men vi konstaterade att den förmodligen var på rummet)
Vi gick bort till restaurangen som Claes hade blivit rekommenderad. Det var en amerikansk saloon. Alla som jobbade där var klädda som cowboys och de hade juldekorerat som bara amerikanare kan. Med andra ord julsaker som glittrar, blinkar och glimmar överallt!
När vi satt oss vid bordet så kom de och kastade hela jordnötetr med skal på på bordet. När man ätit dem så bara sopade man ner skalen på golvet. Alva tyckte att det var mycket konstigt. Oscar var ganska bråkig under middagen, eller det gick upp och ner, ibland satt han och pratade och var jätteglad, men ibland så skrek han och var allmänt missnöjd. Han somnade i stort sett på en gång när vi gick ut därifrån.
Vi gick tillbaka till rummet och letade efter Elins telefon som var spårlöst borta!!! Elin var mycket nere ett tag. Claes gick ut och letade och efter bara 5 minuter så ringde det på min telefon från Elins nummer :-) HAn hade hittat den. Någon hade lämnat in den i receptionen på hotellet.
Oscar sov och tjejerna fick cola, chips och godis och titta på idol. Då passade Claes och jag på att gå ner i hotellbaren och ta en kaffe/vin. Trevligt! Vi hade ju inte pratat med varandra på flera dar. Så den halvtimmen var välbehövlig.

Imorse gick Alva och Claes ner till poolen och badade lite före frukost. Då passade Oscar på att bajsa så mycket att det välde ut från blöjan och på fotöljen... Det var bara att ta en dusch med honom och sen rengöra rummet...
Hotellfrukost och planering av dagen. Alva och Claes åkte på järnvägsmuseet och jag, Elin och Oscar gick och shoppade. Det blev mest fönstershopping innan de andra kom tillbaka. Sen var vi ganska bra på att shoppa allihop.
Sen skrek Oscar i stort sett hela resan hem... När vi kom till Väsby så köpte vi ljus och åkte till Fresta kyrka. Både Claes mamma och min pappa ligger ju där. Det är så otroligt vackert med alla ljusen, speciellt när man kommer på kvällen.
Nu har vi ätet plock mat och jag har tagit hand om disken, tvätten osv. Så nu är det väl dags att krypa ner. Det är en dag imorgon också...


Nöjd tjej på tåget


Alva bowlar

Claes bowlar


Jordnötter -eller bara skal...

Tjejerna provar gungstolen utanför restaurangen



Minisemester

Nu drar vi till Gävle och möter upp Claes!!!
Har knappt sovit inatt för Oscar har gnällt och bråkat hela natten, så det känns som att jag har laddat på allra bästa sätt ;-)
Jaja, det blir nog mysigt! Ta det som det kommer och inga krav på någonting...

Jag får väl rapportera när jag kommer hem om det är så mysigt att dra iväg ett dygn med tre barn i helt olika åldrar... Kan bli jättebra, men kan också bli katastrof...

Nu ska jag packa det sista, ge barnen frukost och ta en dusch.

Igår var vi i Barkarby en sväng med Jessica. Hennes bebis var beräknad att komma igår, men ingen bebis kom... Hon såg ut att må jättebra! De säger att de ska sätta igång henne om en vecka om det inte kommit någon bebis, så vi får hålla tummarna för att den vill komma ut innan. Ska bli mysigt att få bebisgosa lite. Jag har ju varit på väg till Catarina och lilla Axel ett bar tag nu, men det är hela tiden någon som är sjuk. Han lär väl vara tonåring innan jag får träffa honom...

Hemmadag

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Oscars ögon har sett bra ut. Lite röd bara och så lite gegga emelanåt, men jag kan nog räkna gångerna jag har torkat ögona idag. Så jag bedömer honom så gott som frisk. Han ska ju ialla fall inte gå på dagis förrens på måndag.
Imorse var han uttråkad! Och vad gör man då som 1,5 åring? -Jo, man tar en gummiklubba och slåi i huvudet på sin syster... Jag sa till honom ordentligt och sen tröstade jag Alva, då kom Oscar fram och tittade på oss och sen slog han till henne igen med gummiklubban.

Efter lunch så var det dags för Oscar att sova. Då plockade Alva och jag fram pyssel. Elin kom och hjälpte till efter en stund och jag passade på att baka.
När Oscar vaknat och vi hade fikat så fick han vara med syrrorna en stund och pyssla. Han var så nöjd!!!

Efter middagen skjutsade vi Elin till träningen och tog en sväng till Rusta. De höll på och få upp alla julsaker. Så egentligen är det nu man borde vara ute och köpa sånt innan det tar slut...
Jag köpte ialla fall en varsin chokladkalender till tjejerna och Oscar gick omkring och sa hej till alla tomtar :-)



Oscar med sin fina min...igen. Men han tycker själv att han är sååå fin.


Nöjd kille som får vara med de stora tjejerna


Fina strasstomtar á la Elin


Mys med Elin till Grays anatomi


Telefonsamtal

Hittade Oscar med telefonen i handen igår morse. Han babblade och såg jätteglad ut :-) Efter en stund så tog jag luren från honom, då hörde jag en mansröst som sa -hallo, hallo.
-hallo, svarade jag. Då förklarade han att det inte var han som hade ringt upp utan bebisen... Jag bad om ursäkt och lade på.
Sen kollade jag senast slagna numret. Han hade ringt till Frankrike...

Hmmm, man ska nog ha koll på den killen i framtiden... Han verkar kunna hitta på vad som helst.

Han är ialla fall helt återställd från magsjukan, men har istället fått ögoninflammation... De ringde från dagis idag så jag fick komma och hämta lite tidigare. Men det ska tydligen gå över av sig självt.

Imorgon åker Claes till Sundsvall, så då blir vi själva ett par dagar. På fredag fm är planen att jag och barnen ska ta tåget tillGävle och möte upp Claes. Han har bokat bowling och ett hotellrum. Vi ska försöka hitta någon mysig barnvänlig restaurang också. På lördagen har vi än så länge inga planer, vi får väl se vad som händer.

Idag har jag varit en sväng till stinsen efter maten. Jag var bl a inne på panduro och köpte lite pyssel. Så nu ska här göras snögubbar och tomtar :-)


Så här ska några av dem se ut när de är klara :-) 
Jag ska fota våra imorgon nså får ni jämföra...

 

RSS 2.0