Höstlov!!!

Om Oscar har blivit frisk  och vi andra inte har blivit sjuka så ska vi ha höstlöv på måndag!!!
Jag jobbar bara tisdag nästa vecka och då ska barnen vara på skola resp. dagis. Sen är vi lediga resten av veckan. Claes åker till Sundsvall på onsdagen och sen har han möte där på tor och fre morgon. På fredag vid lunch har han ett möte i Gävle, men sen är han ledig. Då är planen att vi ska hitta på något hela familjen. Vi har pratat om att jag och barnen ska ta tåget och möta honom någonstans. Men vi har inte kommit på vart eller vad vi ska göra. Vi har även pratat om kryssning, men kommit på att det är helg och kanske inte så barnvänligt...
Så, är det någon som har något bra tips som passar både en 6-åring (som inte gillar att shoppa) och en 14-åring (som älskar att shoppa)?
Jag skulle tycka att det var mysigt att övernatta, men...
Förmodligen kommer det sluta med att vi sitter härhemma och gör ingenting eller möjligtvis tar en runda till något boring köpcenter.
Så tips tack!!!


Ovälkomnat besök...

...har vi just nu av magsjukan!!! :-(
Än så länge är det bara Oscar som har drabbats, men det kommer väl. Det är sällan det stannar vid bara en familjemedlem.
Igår så vaknade han före 04 och var så där gnällig och otröstlig. Han ville ingenting. Men vid sextiden började han kräkas och höll på fram till nio.
Jag var tvungen att jobba så Claes jobbade hemma och så åkte jag hem efter lunch. På em var det full fart och han åt bra. Han var lös i magen, men det var allt.
Imorse vaknade vi av att Oscar grät. Jag gick dit och hittade en HELT nerbajsad unge och säng. Så jag tog Oscar och duscade honom och Claes tog hand om säng och sängkläder. Då kom Alva upp och frågade vad det var som luktade så himla illa? - Det är Oscars bajs, svarade jag. -Kan ni inte ta borft det då?
Hmmm undra vad hon trodde att vi höll på med...

I torsdags kväll hade jag väntat besök. Då var nämligen Jeanette här och hade make up kväll. Vi var 7 st tjejer + Jeanette. Jättemysigt! Skönt med lite avbrott i vardagen, så att det händer lite annat.

Igår efter middagen fick barnen glass. Det var första gången Oscar åt en strut tror jag.

(Och självklart lägger han till "den löjliga minen" så fort kameran kommer i närheten:

Klumpen

Nu är den tillbaka, den där klumpen. Stressklumpen!!!
Nästan 2 månader tog det innan den var där som en ständig vän igen. Den har varit på besök till och från under mammaledigheten, men nu är den här som en trogen gammal vän, dygnet runt.
Jag vet ju hur man ska göra i teorin. Man ska leva i nuet, mindfulness, tacka nej till sånt som man inte vill, delegera och be om hjälp.
Men hur lätt är det i praktiken???
Finns det någon som verkligen klarar av det?
När jag är på jobbet så tänker jag på allt som jag ska hinna med när jag kommer hem och när jag är hemma så tänker jag på allt som jag ska hinna med på jobbet. Känns inte som att jag är närvarande någonstans...

Igår hade jag ledig dag och hade bestämt mig för att städa/plocka härhemma. Då ringde en kompis och frågade om hon fick komma över. Jag sa faktiskt nej för jag visste att jag skulle bli ännu mer stressad om jag inte fick gjort det jag hade planerat. Så det var ju bra av mig, men... självklart fick jag dåligt samvete mot henne för att jag sa att hon inte fick komma...

Det är så mycket jag vill hinna med, men så lite tid...

Näää, nu måste jag avsluta här för jag ska plocka ur och i diskmaskin och sätta på en maskin tvätt och plocka lite innan jag ska hämta barnen och skjutsa till Alvas dans...

Hur stoppar man tiden???

Dagarna bara försvinner! Jag vet inte riktigt vart de tar vägen. Vissa dagar hinner jag inte få någonting gjort överhuvudtaget, men vissa dagar gör jag hur mycket som helst. Jag tror verkligen att jag är antingen av eller på.

Helgen har varit smockfull. Fredag och lördag var jag nere i hallen (och resten av familjen också). Det har varit Nordiska mästerskapen och jag har varit tävlingsledare och jobbat i sekretariatet. Det har varit jättekul! Och allt har fungerat hur bra som helst. Alla är så duktiga på vad de ska göra så jag hade inget att göra. Så jag gick mest omkring och störde alla :-)
Lördagkvällen var det bankett på Scandic. Trevligt, men som vanligt blir jag besviken på maten där. Det verkar som att de tror att bara för att vi är gymnaster och mest ungdomar så bryr vi oss inte om maten...
Söndag fm var jag på föreläsning som hölls av Danmarks landslagstränare. Han har varit det i 25 år! Så han vet vad han pratar om :-) Det var en aha-upplevelse. Väldigt bra!
JAg var hemma i ett par timmar innan jag for iväg igen. Då var det Djurgården som hägrade. Middag på Ulla Winbladh och sen Mia Skäringer på Cirkus. Otroligt trevligt! Föreställningen var jättebra! Rolig men samtidigt väckte den många tankar. Hon är verkligen superduktig!!! Hon började hela showen med att komma in i bara bikini och prata om sin kropp!!! Otroligt modigt och coolt!

Hur många delar kan en matta bli???

Idag har jag varit ledig. Så Oscar och jag började med att ta en sovmorgon. Det innebar att vi vaknade 07.20. Inte riktigt vad jag skulle kalla sovmorgon för några år sen, men...
Vi kunde ialla fall ligga kvar i sängen och titta på tv ett tag innan vi gick upp och åt frukost.

Häromdagen tog Claes ner en matta från Oscars rum. Det var en som han har "ärvt" av Elin. Claes frågade vad vi skulle göra med den och sen har den legat kvar där nere. I fm bestämde jag mig för att tvätta den och se hur den blev innan jag skulle ta ett beslut.
Så jag slängde in den i tvättmaskinen och sen var det inte så svårt att bestämma sig...





Jag fick lite mer jobb kan man ju säga... Allt annat som hade gått med i maskinen var fulla i små små gröna partiklar. INTE kul!

Oscar är oftast ganska lätt att lägga (inte senaste kvällarna..). Vi går in och lägger honom i sängen, bäddar om och säger natti natti. Sen går vi ut och oftase somnar han på en gång. Idag hörde jag att han rörde sig lite så jag väntade ca 5 min innan jag gick in. Då halvsatt han och sov.



Jag passade på att städa, plocka och duscha när han sov och sen tog vi en promenad och hämtade Alva.
När jag kom hem så hade Elin kommit hem och Jessica var på ingång. Så de fick ansvar för barnen så åkte jag och handlade.
Nu har Elin varit på träning, Jessica åkt hem och de små barnen sover sött. Så nu är det nog även dags för mig att krypa ner. Det lär ju inte bli så mycket vila i helgen...

Bläää

Idag har jag haft en sån dag på jobbet där jag blivit påminnd om varför jag tyckte att det var så skönt att gå hem på mammaledighet...
Ingen bra dag alltså! Jag kan bli galen på vissa av mina kollegor och på vilka konstiga premisser vi arbetar.
Jag hoppa satt det ger med sig och att det snart blir bra och att jag kan se förbättringar.
Även om jag bara jobbar halvtid så är är det ju en stor del av ens liv...

I helgen har vi NM i Vilundahallen så då kommer jag att ha fullt upp och inte kunna tänka på jobbet. Skönt! Det ska bli riktigt kul!

Borde ha gått och lagt mig redan, men det blir ju ofta såhär när Claes är borta. Han är inne i stan så han kommer väl hem inatt...


Hjärnsläpp

Idag har det gått trögt på jobbet...
Kännt att jag har fått hjärnsläpp vid ett flertal tillfällen. Jobbigt! Framförallt när man sitter i möte och börjar argumentera, men sen är alla argument som bortblåsta... Jaja, nu är dagen snart över och det är dags att krypa ner i sängen.
Ska bli såååå skönt!
Imorse ringde klockan 05.45, det är inte kul. Det är becksvart ute då...
Alva skulle till simskolan för första gången idag. Hon ska gå tis, tor i 6 veckor nu. Då ska de samlas 07.30 utanför klassrummet.
Idag hade jag tid hos sjukgymnasten så jag var inte på jobbet förrens strax efter nio, trots att jag gick upp så tidigt.
Alva följde med en kompis hem efter skolan och jag hämtade inte henne förrens vid sju (jag blev kvar en stund). så Claes, jag och Oscar fick en lugn middag :-)

Imorgon kommer Elin :-)
Och Claes är på mässa hela dan och ska bort på kvällen, så han kommer inte förrens sent :-(
MEn vi får väl lägga Oscar tidigt och ha lite tjejmys innan Alva ska sova.

Natti natti

Jakten på vinterskor

Jag fick min sovmorgon igår. Skönt!
Claes bokade en tid på närakuten och kom hem med penicillin. Inte helt otippat... Men nu kanske han blir bättre om någon dag eller två.
Efter lunch så sov Oscar så då passade Alva och jag på att åka till centrum och titta på skor till henne. Men vi kom hem tomhänta.

Vi åkte hem och väckte Oscar och packade ner utekläder. Sen åkte vi hem till mamma, där mina bröder och Hampus var och hjälpte henne ute i trädgården. Vi började med att fika och sen var vi ute i det fina, men kalla vädret. Efter ett tag kom även Jeanette och Jennifer.
Sen åkte valda delar till McDolands och åt middag. Jennifer och Alva fick sitta vid ett eget bord, det tyckte de var jättespännande. Hampus sov så Mange passade på att lära Oscar en massa dumheter; att fäktas med sugrör och att göra grimaser. Tack Mange!!!
Sen var det hem och lägga Oscar innan jag och Alva åkte till Ica och handlade. När jag väl fått Alva i säng så var det dags att passa upp på sjuklingen. Thé och soppa var det beställt...

Och idag var det måndag igen... Hade kunnat sova mycket längre än till 06 imorse... Jobba, åka till Eurostop och leta skor till barnen (som jag inte hittade), hämta barn, hem och laga mat, till gympan, till stinsen (och hittade skor till mig och Alva!!!) hem och plocka, diska och nu har jag satt mig ner och kommer förmodligen inte upp härifrån mer...

Nu är det "bara" skor till Oscar kvar... Och så kommer ju Elin hit på onsdag och då behöver väl hon också skor...


Myslördag

Claes är sjuk och fick ligga kvar i sängen idag!
Jag och barnen har haft en jättemysig dag med Jenni. Först var vi på Överjärva gård och tittade på djuren, promenerade, åt lunch och fikade. Solen sken och det var jättefint ute, men JÄTTEKALLT!
Sen åkte vi till Stinsen och bytte Oscars skor och shoppade lite. Strosade och tog det i barnens tempo, vilken innebar att det inte var något gnäll :-)
Men några vinterskor till Alva hittade vi inte och så mätte jag de skor jag hade tänkt att Oscar ska ha i vinter och insåg att de var för små...
Stackarn och de har jag skickat honom till dagis med...
När vi kom hem lagade jag middag och nu har vi tittat på tv.
Jag har blivit lovad sovmorgon imorgon :-) Claes måste ändå upp och ringa någon läkare, han är så svullen i halsen så det ser ut som att han har påssjuka. Men det påstår han att han har haft, så det är det nog inte...







Fina barn!!! (men det saknas någon...)


En sån lekstuga skulle man ha hemma...


Lillshakira dansar till "waka waka"

När Oscar och jag hade duschat idag så visade jag Oscar hans handduk som det är en grod på och frågade honom va den säger, han svarade: -Elin!
Så gulligt!!!


Idol

Sitter pch tittar på Idol. Jag är imponerad, det är många riktigt duktiga i år!!!
Min favorit är nog ändå Linnea. Jag tycker att hon är grym!!!

Fick hem en febrig man med ont i halsen idag. Så ikväll är vi två som sitter och mår dåligt i soffan!
Jag har utöver ont i halsen, snorig, huvudvärk och en otrolig nackvärk en massa konstiga krämpor... Bla har jag från och till så ont i tummen att jag är alldeles gråtfärdig. Jag skulle kunna skriva flera inlägg om dagen om bara krämpor... En riktig gnällblogg alltså :-) Men jag ska nog bespara er läsare det. Jag har ju faktisk några som läser här då och då och jag kanske inte ska skrämma bort dem helt...

Vi skulle ha haft Jenni, Robert och Emil på middag här imorgon, men jag fick lov att ringa och avboka det eftersom vi inte mår så bra. Men jag har bestämt med Jenni att hon och jag och barnen ska träffas en sväng imorgon. Vi har inte träffat henne på ca 1,5 månad...

Nu har hösten kommit ordentligt (har till och med kommit några snöflingor idag...) så nu börjar jag känna den där myskänslan. Och med den kommer att jag vill fixa lite härhemma. Så det är väl bara att passa på och fixa när känslan infinner sig.

Om jag orkar så ska jag ta en sväng till stinsen med barnen imorgon. Clas var där och köpte skor till Oscar förra helgen, men jag är osäker på om det är rätt storlek, så jag ska mäta och prova en mindra storlek...
MEn de är skitsnygga! (JAg hade pekat på dem i en tidning innan :-) )


Home alone...

Sitter alldeles själv i soffan...
Oscar och Alva sover, Elin är hos Krille och Claes är i Östersund.
Så nu ska jag nog krypa ner och passa på att sova ikapp lite.
Disken är diskad och tvättmaskinen går så det finns inte så mycket mer att göra (HAHA, finns hur mycket som helst om man orkar!).

På jobbet är det fullt upp! Jag gillar ju när det är mycket att göra så det passar mig. Skulle bara önska att man slapp allt strul. Det finns så mycket som skulle kunna undvikas... Men det känns ialla fall som att vi jobbar åt rätt håll nu, det gjorde det inte innan föräldraledigheten.

I måndags var det fotografering både på dagis och i Alvas skola. SKa bli kul att se fotona på Oscar eftersom han har någon konstig ovana att smila (?) upp sig så fort han ser en kamera. Så här såg han ut häromdagen när vi övade:

Inte så snyggt om jag får säga vad jag tycker.

I måndags var jag hos läkaren med Oscar och fick goda nyheter. De tog bort bandagen, så nu ska vi smörja, smörja, smörja.
3 gånger om dan i en vecka och sen en gång om dan. Då ska salvan masseras in i en kvart och det ska vi hålla på med i flera månader. Om två veckor ska vi sätta på ett plåster som ska sitta på 23 timmar om dygnet i minst 6 månader. Så nu blir det jobba för oss, och förhoppningsvis så slipper han en massa fula ärr.
Läkaren konstaterade att det kommer att synas, men han kunde inte säga hur mycket.

Min nacke är inte kul nu... Och så har jag riktigt ont i halsen och i huvudet. Blääää! (Behövde bara klaga lite)
Stackars Claes ringde för en liten stund sen, han har bäddat ner sig på ett hotellrum i Östersund och kan knappt svälja, feberfrossar och mår allmänt dåligt. Och så ska han köra hem imorgon...

Tog en sväng till plantagen igår, så nu har jag lite växter som lever :-) Vi får se hur länge... JAg är ju inte så bra på det där. MEn jag tycker att det är fint, så jag ger inte upp.

Trampolintävling

Just nu sitter jag på ett hotellrum i Mölnlycke efetr en VÄLDIGT lång dag i gympahallen... Det har varit trampolintävlingar.
Det har gått jättebra för Elin!!!
Ja för hela klubben. Vi tog hem 12 av 36 medaljer...
6 av 12 guld...
Så vi är ett gäng trötta men otroligt nöja hoppare, domare, tränare och föräldrar ikväll!!!









Imorgon gör vi ett shoppingstop i Gällstad och Lager 157!!! Hoppas att jag hittar något fint :-)

Claes har varit och shoppat idag: nya skor till Oscar och Alva, en skjorta till honom och en BIL till mig!!! Vi ska hämta den på måndag :-)

Imorgon åker vi på spa!!!

Eller spa är det väl inte, vi har bokat en gourmetweekend med tillgång till relaxen!
Skönt ska det bli ialla fall :-)

Har fortfarande ont som... så nu ska jag krypa ner så jag orkar njuta imorgon.

RSS 2.0