FF

Igår kväll fick inte vi vara hemma... Elin skulle ha tjejmiddag!!! De var nio tjejer som åt mat här, sen hade de bjudit in lite killar och hade dansat och så halva kvällen.
När Claes skulle gå och lägga sig så låg ljuskronan i hans säng :-) De hade varit så smarta att när de skulle dansa och hoppa så hade tagit ner den. Då är det ett gäng ganska kloka 14-15-åringar :-)
Nu sover Elin och två av hennes kompisar därnere, men jag funderar på om jag snart ska skicka in småmonstrena till dem.
Vi andra hade bjudit in oss till mamma. Hon bjöd på en jättegod middag. Sen var vi ganska sega, brukar ju vara det på fredagar. Claes har ju varit i Sundsvall och hade ganska många mil i kroppen.
MAn vi hade fått order om att inte vara hemma före halv tolv, så det var bara att vänta... Vi var nog hemma vid  23.50, och då var Alva fortfarande vaken.

Nähä, nu ska jag försöka planera vad vi ska bjuda våra middagsgäster på ikväll :-)

Någon som vill köpa ett barn???

Ikväll är sonen billig!!!
Passa på för imorgon (eller redan om någon timme) har jag glömt detta och vill behålla honom :-)
Eller kanske redan nu när han ligger i min famn och sover. Då glömmer man lätt de senaste tre timmarnas bråk...



Elin har varit hemma från träningen idag för hon har prov imorgon. Och jag förstår att hon måste plugga, för en av frågorna lyder så här:

kom gärna med egna förslag hur vi ska lösa världssvälten



det känns ju som en nätt liten uppgift för en 15-åring...


Jennifer 6 år!!!

Idag fyller min brorsdotter 6 år!!!
Tänk att hon är så stor!
Hon är just nu i Åre och åker skidor som bara den :-)
Jag ringde och grattade henne imorse och Alva har ringt nu på em.
Då hör jag hur Alva frågar henne: Har du haft en bra dag? Sen är hon tyst en liten stund och sen säger hon: -Ja, det förstår jag att du har haft. (Ibland är hon så lillgammal)


(Ingen bra dag för min kropp idag, så nu ska jag  lägga ifrån mig datorn och värma vetekudden istället)


Återbesök på ks

Idag är jag hemma och vabbar, för Oscar och jag ska till ks.
Han ska visa upp sin arm.
Det känns ganska skönt att vara hemma idag, för Oscar och jag har haft en mardrömsnatt...
Han vaknade vid 1-tiden (då hade jag bara sovit en liten stund) och bara skrek.
Jag trodde först att han hade trillat ner för sängen, men jag vet inte. Han vägrade ialla fall att ligga i sin säng och i vår säng. Till slut gick soffan bra. Så vi satt/låg ett tag i soffan, men det är inte så jättebra för min nacke. Till slut fick jag honom att lägga sig i sin egen säng, men då var jag tvungen att ligga bredvid. Och jag kan bara konstatera att växa sängar är inte gjorde för vuxna, ialla fall inte för vuxna som är längre än 110 cm..
Efter ett par timmar i den sängen så bröt jag mig loss och gick och la mig i min egen säng. Då var det nästan morgon.
Till saken hör att det där timmen jag hade sovit i början av natten då drömde jag mardrömmar och vaknade strax innan Oscar och var jätterädd så första tiden i soffan satt jag och var rädd och vågade knappt titta mot trappen...

Inte nu IGEN

jodå, Alva har kräkts igen....
Under middagen började hon gråta och visste inte varför så jag sa att hon skulle gå upp och lägga sig och vila en stund. Men hon hann bara halvvägs upp för trappan innan hon kom ner springade och in på toa.
Hon kräktes jättemycket!!! Stackars liten!
39 timmar efter förra gången...
Sen la hon sig i vår säng och titta på tv en stund medans jag och Oscar åt klart (inte för att jag kunde äta så mycket mer, men...).
Efter typ 30 min så var hon i full gång igen. Stod på huvudet i soffan och gjorde andra konstiga saker.
Nu har hon ätit en rostad macka och gått och lagt sig, så får vi se hur lång tid det tar till nästa gång.

Oscar har förstått bråkat som vanligt vid sängdags. När jag säger till honom ordentligt så bara hånskrattar han åt mig. ett tag höll jag på att ge upp helt, då satt jag i hans säng och var väldigt nära till tårarna. Då hoppade han upp och gav mig världens gosigaste kram :-) Då är det svårt att vara sur.

Om Oscar hade blivit en tjej så skulle han ha hetat Maja. Jag läste idag att de vanligaste namnen 2010 var Maja och Oscar!!! Känns som att vi är väldigt fantasifulla när det gäller namn. Både Alva och Elin var topp 3.


Bilderna har kommit

och tyvärr är det som jag befarade. Jag är inte alls nöjd...
Jag kan ju se att fotografen var jätteduktig, men tyvärr kan jag inte säga detsamma om stylisten. Jag hade lite den känslan i lördags, men tänkte att de vet ju... Men håret ser flottigt ut och sminkningen är inte speciellt bra. Sen är det klart att man inte kan trolla med smink och hår, man ser ju ut som man gör ialla fall...
Men jag fick som sagt leva på känslan i en vecka, och det har kännts bra :-)

Idag har Alva varit med mig på jobbet. Hon var superduktig. Satt vid Evas dator nästan hela dan, ibland spelade hon nintendo och ritade lite. Och sprnag lite småärenden åt mig. Vi var inne före nio och var kvar ända till två. Vi stannade och handlade på vägen hem och sen hämtade vi Oscar.

Nu leker barnen i Oscars rum och jag ska snart gå ner och fixa middag.
Sen blir det fredagsmys!!! Då har Alva bestämt att vi ska ha Physalis, kiwi och vindruvor på tandpetare, för det har hon sett på bolibompa :-)

Faran över???

Alva har mått bra hela dagen, trött, men det är ju inte så konstigt efter den natten...
Nu hoppas jag att vi andra slipper få detta.
Har hört att de andra i hennes klass som fått magsjukan har varit mycket sjukare än vad hon var.

Om allt går åt rätt håll så får hon följa med mig till jobbet imorgon. Vi stannar ett par timmar så att jag får lite gjort för på mån blir det vab igen. Oscar ska nämligen tillbaka till ks och få armen kollad. Hoppas att de tycker att det ser bra ut.
Han har fått tid 11.30 så jag hinner varken till jobbet innan eller efter...

Idag har Claes varit i Örebro och han väntas hem runt midnatt och imorgon åker han till Sandhamn och kommer hem lör em. Få se vad jag och barnen hittar på.

Jag har bråkat med Oscar ett par timmar vid läggning, men nu sover båda barnen sött :-) Så nu kanske jag ska passa på att gå och lägga mig och läsa, eller ska jag orka ta tag i tvätthögen???

Åhhhh nej, magsjukan!!!!

Igår kväll när jag var på väg till sängen kom jag på att jag lovat mamma att hjälpa henne med en sak på datorn och medans jag satt med det så kom Alva uppspringandes.
Hon hade fått magsjukan :-(
Hon var uppe en gång till inatt. Men hon är såå homla duktig att hon hinner till toaletten eller hinken som jag ställt fram till henne.
Claes skjutsade Oscar till dagis imorse. Han behöver nog leka och eftersom vi inte vet hur dagen blir härhemma så behöver nog Alva lite lugn och ro.
Hon har ätit en macka och verkar må ganska bra så snart ska vi prova lite lunch.
Såg på facebook att två till av Alvas klasskompisar har magsjukan...
Och de verkar ha fått en mycket kraftigare variant än Alva, så nu håller vi tumamrna för att det inte blir värre än så här.

Ledig dag

Öppna förskolan med Oscar och en granne på fm. Det var sångstund och Oscar hade femte växeln i hela tiden. Han höll på att skrämma slag på flera andra föräldrar när han klättrade och hade sig :-)

Sen kom Jessica och Max och hälsade på!!! Mys!!! Jag fick bebisgosa ordentligt.
Oscat vägrade att sova middag i sin säng så vi struntade i det, men då somnade han i soffan när jag var och hämtade Alva istället.


Söta Max!!!

Vad livet vore enkelt

om alla kunde göra rätt och bra!!!
Just nu tycker jag att jag omges av människor som gör fel och tokigt. Både på jobbet och privat!
Det är också skönt att jag vet att fler tycker som jag :-)

Idag har inte varit någon bra dag. Började hos sjukgymnasten imorse och det gjorde inte saken bättre. Har varit yr och haft skitont hela dan. Så nu blir det nog sängen med en vetekudde eller spikmattan.
Imorgon är jag ledig så då blir det öppna förskolan och sen besök av Jessica och Max. Mysigt!!!
Väldigt lugn dag alltså!

Ny säng

I lördags på fm var Claes och hämtade/köpte en säng av en trampolinfamilj. Men vi har inte haft ork att fixa förräns idag.
Oscar gick och la sig och kom inte upp en enda gång :-)
Han låg vaken en stund, men sa inget...

Nu sitter jag, Claes och Elin och tittar på Idrottsgalan!!!






Barnen lekte feer med lysande pennor. Trollade bort allt onda på oss andra...
(Vet inte om jag har sett tigerfeer förr, men lite söta var de)


Vilken otrolig dag!!!

Igår hade jag en heldag!!! En jättebra dag som jag kommer att leva på länge.
Jag åkte in till stan och hann gå i några affärer innan jag begav mig till Mist. Där blev jag sminkad och fick håret fixat och sen åkte vi till en studio. Där fick jag sen leka modell. Jag var supernervös innan, men det släppte efter ett tag och då var det riktigt kul.
Nu ska jag leva på den här känslan ett tag innan bilderna kommer. Det skulle ta ca 1 vecka. Så just nu går jag omkring och tror att jag var jätteduktig och att bilderna kommer att bli bra. Så därför vill jag nog inte att de ska komma så att jag upptäcker att jag hade fel.
Efter jeansprovningen häromdagen så var det här en kick för självförtroendet.
När jag var klar så var det ca 4 timmar kvar tills Claes skulle komma in till stan. Min plan var att sitta på café och strosa på stan. Och det var väl i och för sig vad jag gjorde, men med en (två) otroligt tunga väskor att släpa på och jag tror att jag gick ett par mil allt som allt.
Modellandet, bärandet och traskandet har gjort att jag har träningsvärk och jä.ligt ont i nacken idag. Och i resten av kroppen också för den delen. Kan knappt röra mig.
Till slut satte jag mig och tog ett glas vin och sen kom Claes dit och mötte upp. Vi gick på restaurang! Åt underbar mat och hade verkligen en upplevelse. Men det skriver jag mer om på min matblogg http://nybergsmat.blogg.se

Sen gick vi och tog en drink (eller två blev det) och sen tog vi en taxi hem. Vi plockade upp Elin på vägen. Hon var hos en kompis.

Jonas och Carmen (och Rufus) var här och var barnvakt. Allt hade gått jättebra och barnen hade skött sig. Det var i alla fall vad de sa...

Idag har vi gjort ingenting! Claes är dålig och har feber och jag har som sagt ont överallt.

Imorgon är det måndag igen :-(

Skitunge

Jag kommer att ha grått hår innan februari månad kommer...
Mitt tålamod är slut för länge sen!
Igår höll jag på hur länge som helst med läggningen och idag har jag hållit på sen halv åtta och han sover fortfarande inte....
Ikväll har han kommit på att om han inte kommer ut hit så kan han sitta och leka i sitt rum. Alla hans böcker ligger nu på golvet, bilarna är utspridda och gosedjuren är överallt. Och då har vi haft Rut här idag och inte varit hemma på hela em/kvällen.
Kan jag gå och lägga mig innan han har somnat??? Vi ska upp tidigt imorgon så jag borde sova, men jag är mest bara less och arg.



Igår kväll när jag och Elin hade städat bort julen så tog vi en kopp theoch då passade jag på att öppna posten. Döm om min förvåning när jag hade fått ett brev där det stod att det var körförbud på min bil!!! Den skulle ha varit besiktigad senast den 31 dec. Jag gick på en gång ut på nätet för att boka tid. Första som fanns i närheten var den 20 jan. Det fanns en idag i Sala, men det skulle ta över två timmar enkel resa och det hade jag ingen lust med.
Jag kunde inte riktigt släppa det så jag sov jättedåligt inatt.
Imorse hade jag ialla fall bestämt mig för att boka den 20:e, men då hade det kommit in en avbokning, så kl 11 idag var jag och besiktigade bilen i Väsby!!! OCh den gick såklart igenom. Men jag måste tillbaka inom en månad och visa upp dragkroken.

Oscar tyckte att det var jättespännande att titta på bilarna, speciellt när de hissades upp och ner. Efter ett tag pekade han på sig själv och sen bilen. Han ville åka med :-)

Sen har vi varit i Stinsen hela dagen. Jag hittade INGENTING!!! Min plan var en vit snygg blus och ett par jeans. Oscar somnade enligt plan och jag gick in på JC. Hittade en jättetrevlig tjej där som hjälpte mig. Men jag kan ju säga att jag inte mådde så bra när jag kom ut därifrån... Jag fick en helt annan uppfattning om min kropp än vad jag hade innan. Och den var inte positiv! Det lär inte bli några nya jeans på ett tag...

Imorgon är det Knut

Så nu går jag ner och tar bort julen....
Återkommer senare :-)


slut

Jag är helt slut....
Jag var inte hemma förrens 19.30 idag.
Jag var i och för sig inte på jobbet förrens vid lunch, men jag var och lämnade Oscar före 8 imorse. Sen var jag till sjukgymnasten och blev "misshandlad". Efter det hann jag hem och dricka kaffe och äta macka i ca 40 min innan det var dags att åka till skolan och gå till skolsyster med Alva.
Det gick bra! Hon pratade med Alva om hur viktigt det är med mat, sömn och motion. Alva såg ut som ett frågetecken när hon berättade att det var viktigt att äta upp sina grönsaker och att man måste smaka på allt. Alva är ju jätteduktig på det och vi behöver aldrig tjata på just det, så hon fattade ingenting.

Vi har haft två intervjuver till i em. Det är verkligen jättesvårt. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka... En av tjejerna verkar jättebra och det var också hennes ansökan som jag fastnade mest för, men min magkänsla säger något annat.... Men jag kan inte sätta fingret på det.
Men vi har en intervjuv till imorgon och sen ska jag försöka fundera på vad jag tycker.


Intervjuver

Idag har vi haft två intervjuver för Evas tjänst på jobbet. Jag har fått vara med och intervjuva. Det var kul, men svårt. Imorgon har vi två till och på onsdag en. Sen är tanken att vi ska bestämma oss :-) Hoppas att vi hittar någon som är en lika bra klippa som Eva. Jag kommer att sakna henne jättemycket! Och det kommer att bli jätteläskigt att ha någon ny på hennes plats och att jag kommer att vara den som varit längst på stället på administrationen...

Oscar somnade 22.30 igår och 21.45 idag så det går framåt... Men han bara kör med mig fortfarande, det funkar bara när Claes lägger honom. Han till och med visade mig hur han klättrar ur sängen idag...

Idag hämtade jag barnen klockan fem och då åkte vi förbi McDonalds och köpte med oss mat hem, när vi ätit klart var klockan nästan halv sju. Jag fattar inte när folk som jobbar heltid hinner träffa sina barn. Och hur dom orkar! De lär ju inte köpa snabbmat varje dag. Jag är impad!!!

Imorgon ska jag jobba ännu senare, men då hämtar Claes barnen.
Näää, nu ska jag krypa ner i sängen för även om jag inte tänker vara på jobbet förrens vid lunchtid så har jag fullspäckat schema på fm.
Lämna barn, sjukgymnast och skolsyster med Alva...

Less på snön!

I fredags var vi hos några vänner på middag. Det var jättetrevligt! Det var en familj till där, så vi var 6 vuxna och 5 barn. Full fart med andra ord. Våra barn var vakna ända tills vi åkte hem, ca 23.30. Oscar hade inte sovit något på dagen... JAg fattar inte hur han orkade hålla sig vaken, i vanliga fall så sover han ju 2 timmar på dagen och deckar vid 19-tiden.

När vi kom hem från stan på natten med två sovande barn i bilen så hade plogbilen varit hemma på gatan. Det är ju i och för sig bra, men.... De hade lämnat en STOR snövall så jag kunde inte köra in på parkeringen. Inte så kul den tiden på dygnet. Claes hjälpte mig in med barnen sen fick han gå ut och skotta i ca 30 min...





I lördags så skjutsade Claes iväg Alva. Hon skulle in till stan och gå och se Karlsson på taket med Jennifer och hennes morfar med fru. Vi var hemma och fixade och förberedde mat och lyssnade på tracks. Det var de 40 bästa 80-tals låtarna. Många minnen flashade förbi :-)

Mange, Jeanette, HAmpus och teaterbesökarna kom hit sen och åt mat. Det var väldigt trevligt! Barnen fick leka massor och kvällen avslutades med sällskapsspel. Jag tror att klockan var närmre tre när Mange, Nettan och HAmpus tog taxi hem. Jennifer sov kvar här. Jag var in och kikade på dem innan jag gick och lade mig. Snacka om två avslappnade tjejer:


haha, jag ser nu att det ser ut som att de posar i sömnen :-)


Väntar på att få sätta sig till bords


Så här nöjd blir man när man har fått glass av faster :-)
´
Inatt vaknade jag av att jag hade otroliga kramper i magen och mådde illa. Inte kul alls!
Sen har det kommit och gått hela dan idag. Så idag har det verkligen blivit slappardag, men det är ju inte så mysigt när man mår dåligt och inte väljer det själv...

Hoppas att jag mår bättre imorgon för då ska jag jobba igen. Det känns som att det var väldigt länge sen jag jobbade :-)


Oordningen återställd

Vi hade Rut-damerna här i onsdags och efter det har jag försökt att hålla efter. Vi ska ju bla ha gäster på lördag så det vvore ju trevligt om de kom in då...
Men Oscar håller inte riktigt med sin mamma... Så fort jag tittar åt ett annat håll så är han och river någonstans och han är inte nöjd förrens hela golvet är täckt med grejjer.
Oscar chockade idag och sov nästan till nio!!! Men då vaknade förstås Alva redan vid 7 :-) Claes är och jobbar idag så han stack tidigt. Mitt mål är att göra så lite som möjligt idag. Hittills har det nog gått bra. Barnen har fått leka med play doh medans jag diskade. Nu väntar jag på att Oscar ska somna så att jag kan ta en dusch. Alva ligger i sin säng och lyssnar på Karlsson på taket. Hon ska på teater och se den imorgon så jag tänkte förbereda henne lite. Hoppas att det går bra! Hon ska gå med Jennifer och hennes morfar med fru. Sen kommer de hit allihop och ska äta middag.

Ikväll ska vi till några kompisar på middag. Det ska bli väldigt trevligt!
De ringde häromdagen och frågade och det var precis vad jag behövde. Mina tankar hade hamnat i en nedåtgående spiral...

Det verkar inte bli någon dusch för mig... Oscar kom gående från sitt rum!!! Inte nog med att han har lyckats ta sig ur spjälsängen, han har öppnat dörren till sitt rum också.... Jag lade ner honom igen pch efter ett par minuter kom han igen. Så det var ingen slump.
Vi får nog köpa en ny säng åt honom inom kort. För det är lite läskigt att han ska kasta sig ur den, då känns det bättre att han kan gå ur utan att riskera att göra sig illa...


Innan han hoppade ur sängen...


Det har kommit flera postorder kataloger de senaste dagarna och när jag var
inne i badrummet så gjorde Oscar så här fint med dem :-)

Shopping

Imorse började rean på MQ, även om vi inte hängde på låset så var vi där hyfsat tidigt. (11)
Men redan då var det väldigt utplockat. Jag hittade två linnen och ett par strumpor. Däremot hittade Claes både tröja, byxor, kavaj, strumpor och kallingar. Så nu behöver inte han shoppa mer på ett bra tag :-)

Sen slog min nacke till. Jag fick yrsenanfall, illamående och en fruktansvärd värk. Vi gick och åt lite lunch och sen tittade vi i några affärer till. Bla så köpte vi en klänning och tights till Alva, men inte på rean...
Jag drog vagnen så att jag hade något att luta mig emot...


Alvas nya klänning som hon fick jeanstights att ha till :-)

När vi kom hem så tog jag en kopp kaffe och lite värktabletter och sen lade jag mig på spikmattan en stund. Nu har jag vilat en liten stund. Det gör fortfarande lika ont, men det snurrar inte i skallen just nu.

Imorgon jobbar Claes och sen har vi blivit bortbjudna på middag. Trevligt!
Jag vet inte riktigt vad vi ska göra på dan för barnen behöver ju aktiveras, men min nacke behöver vila. Det går inte riktigt ihop.

Nu har vi blivit bjudna på porslinsskalas i Alvas rum och läst böcker för Oscar. Claes har gått ner och kagat mat och jag försöker sitta stilla utan att ta fram den superjättestora tvätthögen... Den måste tas hand om, men jag vet hur min nacke kommer att må sen...

Efter en dålig dag kommer alltid en bra dag!

Igår var ingen jättebra dag... Fick lite frispel på det mesta i min omgivning.

Men det gjorde ju den här dagen lite bättre :-) (Man ska väl se positivt på allt?)
Jag och barnen tog det lungt på fm och kom iväg vid halv tolv, då åkte vi till Åkersberga och lekiz.
Där tillbringade vi ett par timmar. Vi satt ner i ca 10 min och fikade, men sen var det full fart. Oscar
deckade i bilen på väg hem och jag var inte långt ifrån.

När vi kom hem så påbörjade jag maten, en boef bourgnon. Medans den puttrade på spisen så tände vi ljus och drack glögg. Alva pysslade med sina julklappar och Oscar åt frukt och russin :-) Alla var glada och nöjda!

Nu har vi (jag började, men misslyckade som vanligt så Claes tog över och lyckades... jag fattar inte varför jag ens försöker nu för tiden) lagt Oscar och varit inne i Alvas rum och tittat på show. Hon dansade och mimade/sjöng till en av Minnahs låtar. Dansen innehöll både akrobatik, riverdance, silly walks och kromande.

Nu blir det slötittande på tv, innan man får gå och sova.

Hemma!!!

Så var vi hemma igen!
Jag är ledig en vecka till, vilket ska bli jätteskönt!
Vi är superförkylda allihop så förhoppningsvis så hinner vi bli friska.
Idag ska jag bara ta det lungt, packa upp, tvätta lite och skriva en inköpslista för ikväll tänkte jag åka till Ica Maxi och fylla skåpen som ekar tomma...

Vi har haft underbara dagar i Åre!!! Några nackdelar: tiden går alldeles för fort så man hinner inte allt man tänkt sig, det är alldeles för långt bort så resan är inte rolig alls..
Jag klarar inte av att åka slalom riktigt med min nacke, men när jag vill ta ngra åk så är det så praktiskt att jag bara kan hoppa i Claes pjäxor och skidor och köra lite. Alva har gått skidskola hela veckan och är ett riktigt proffs nu :-) Hon kör de stora backarna utan problem. Elin är också jätteduktig!
En kväll gick vi vuxna ut och tittade på show och åt god mat, medans Elin var hemma med barnen! Jättekul (men jag var lite nervös och hade svårt att släppa dem där hemma...) Det var en bra show och de var verkligen superduktiga på att sjunga, efteråt när vi stod och väntade på att konserten skulle börja (Melody club) så var det några medelålders norska par som började swinga... Jag var tvungen att gå därifrån. Så vi lyssnade bara på 2-3 låtar innan vi åkte hem. Men klockan hann bli 2 ändå och det var skidskola och full fart dan efter...
Vi var även på restaurang allihop i lördags, jättetrevligt och alla barnen var superduktiga!

Jag ska ladda ner och kolla på fotona senare idag, så det kommer väl lite foton både från jul och Åre inom kort.

Men nu ska jag ta och stoppa in lite tvätt i maskin...

RSS 2.0