Mysonsdag

Ledig dag idag! Och den började med tandläkartid 07.40!!!
Men det gick bra, jag var hos en ny tandläkare och hon var jättebra!!!
Jag hade inga hål, men en gammallagning som måste göras om och så fick jag bassning för att jag är för dålig på att använda tandtråd...

När jag kom hem därifrån så hade Claes skjutsat Alva till skolan och då skjutsade jag och Oscar honom till arlanda. Han skulle till Göteborg och kommer inte hem förrens på fredag kväll. Så nu är vi solo ett par dagar igen :-( Men det var ett tag sedan sist.

Oscar och jag gick till Öppna förskolan och lekte och sjöng. Förutom en tjej till så var Oscar störst. De flesta andra var väldigt små i jämförelse, så det var väldigt mycket passande så att han inte skulle springa ner någon. Efter sångsamlingen så gick han in i dockvrån, satte på sig en guldig kungakrona, började duka bordet med tallrikar och sjöng samtidigt. Såååå söt!!!

När det var dags att hämta Alva så tog vi vagnen bort i solen. På vägen tillbaka tog det lite längre tid. Oscar ska härma Alva i allt hon gör just nu. Så de gick baklänges en lång bit :-) Sen skulle Alva visa att hon kan springa baklänges och föll raklång på ryggen i lervällingen! Så nu ligger både hennes och Oscars kläder i tvättmaskinen. Måste komma ihåg att hänga dem innan jag går och lägger mig.

Strax efter sex så somnade Oscar i soffan, men eftersom han inte hade ätit någon middag så ville jag att han skulle få välling. Så jag, mitt pucko, väckte honom och gav honom välling. Vilket resulterade i att han vägrade somna sen. Jag höll på i nästan två timmar. Alva kom in flera gånger och telefonen ringde konstant...
Nu har jag fått Alva i säng, men hon har inte somnat. Men hon har nog legat där i en timme...
Jag som hade tänkt att ha en lugn och skön tv-kväll. Jaja, jag ska gå ner och hämta lite glass så fort hon har somnat.


Ny logga

Idag har vi officiellt invigt vår nya logga på jobbet. Det gjordes med tal, fanfar och flagghissning :-)
Fint ska det va!
Nu ska vi snart få ny hemsida också. Så jag och några till var på "kurs" i wordpress idag så att vi ska kunna gå in och göra ändringar och uppdatera. Det var jättekul :-)
Men kursen var på em så jag var inte hemma förrens 17.15, men då var maten klar!


Här är flaggan på väg att hissas


Tal och fanfar av kollegor


Oscar har börjat få riktig två-årstrots. Lägger sig på golvet och skriker i flera timmar... Så idag ville han inte äta, vi försökte, men det slutade med att han fick gå från bordet utan mat. Men han verkade inte så hungrig ändå. Han brukar inte vara det till middagen. Tur att han får välling innan sovdags.
Och det går över lika fort som det kommer. Men jag fattar inte hur han kan bli så arg, det har han aldrig visat förr.
Nu ligger Oscar och Claes och tittar på fotboll och jag ska snart lägga Alva innan det är dags att åka och handla och hämta Elin.

Bröllop!!!

I lördags skulle vi på 40-års fest, men det blev bröllop!!!
Vi hade inte misstänkt någonting. Men på plats var det några som började tissla och tassla och då föll allt på plats, så när prästen kom upp för trappan så blev jag inte så förvånad.
De var sååå fina och det blev en jättelyckad fest! De stängde där kl 01, så då åkte vi vidare in till stan, men de hade stängt insläppet redan eftersom man skulle ställa om klockan.
Så vi gick hem till några vänner som bor i närheten och satt där och snackade tills klockan blev jättemycket. När vi kom hem så var klockan över 06, men då hade vi ställt om klockan...
Gissa om jag var trött dagen efter?!!!





Nu ska jag krypa ner i sängen, hörs imorgon!!!

Ledig torsdag

Idag har jag varit ledig!!! Det var välbehövligt, men dessvärre har väl högarna på jobbet inte blivit mindre pg av det...
Oscar och jag har softat på fm. Läst böcker, tittat på tv och lekt.
Efter lunch åkte vi till centrum och min plan funkade: han somnade i bilen :-)
Jag mötte upp Jessica och Max och så gick vi och tittade i affärer ett timmar.
Jag var ute efter något att ha på mig på lördag. Vi ska på 40-års fest då.
Men jag kom hem med ett par byxor och en blus. Tänkte att jag ska mannekänga lite för Claes nu, men jag fryser så det får vänta... Jag ska fundera ut vad jag ska ha på mig på lördag också, får ta något i garderoben.

Oscar och jag var på bvc och visade upp hans navel. Han ska få en remiss till Astrid Lindgren, så får någon läkare ta beslut på om det ska opereras eller inte. Vi fick också tips på att byta välling ett tag och se om hans mage blir bättre. Och så vägde och mätte vi; 15,6 kg och 90 cm! Min stora fina kille!!!

Hämta Alva, hem och kaga mat och sen ner till hallen. Så nu är jag helt slut fast jag varit ledig...

Onsdagstv

Onsdagar är min nya tv-kväll. De har lagt alla program jag vill se under veckan efter varandra på onsdagskvällar.
Det börjar redan halv åtta, men Halv åtta hos mig, sen är det Sveriges Mästerkock, Gray´s och sist Off the map.
Tur att jag är så bra på att tvätta så att jag kan sitta en hel kväll och vika tvätt.
Jag har även plockat på övervåningen i reklampauserna :-)

Idag var det ingen bra dag. När jag har så här ont, så är jag så nära tårarna hela tiden... Det började redan imorse när jag kom till jobbet och en kollega kom in och pratade. Jag tog det som kritik (vilket jag så här i efterhand inte tror att det var) och kände att jag var jättenära att börja gråta. Det hände flera gånger idag. Jag är så otroligt lättkänslig när jag har så här ont och ovanpå det så har jag stora sår i gomen och på tungan så jag får knappt i mig något...

Igår var vi och pysslade! Det var jättetrevligt. Men det blev sent. Det höll på 18-21 och innan vi kom därifrån var klockan jättemycket. Det var en klasskompis till Alva som fått det i julklapp av sin mamma och så var vi ett par mammor och tjejer som hängde på. Vi gav till Jennifer i födelsedagspresent att få följa med :-) Vi var fyra mammor  och 7 barn mellan 6 och 15 år. Mysigt! Det var också väldigt trevligt att få sitta i tre timmar och prata med de andra mammorna. Oftast så träffas man ju bara vid hämtningar och lämningar.


Vi gjorde två kort och en korg var. Detta var det första korten vi gjorde och enligt mig de finaste :-)



Elin pyssla...


...och det gör Alva och Jennifer också


Sprutor i nacken

I fredags vaknade jag och hade så ont så jag inte kom upp ur sängen. Men det var bara bita ihop och köra till Märsta. Tårarna rann så jag såg knappt vägen, men jag kom fram till slut.
Tanken var att jag skulle få botoxsprutor i nacken mot värken. Men jag fick två kortisonsprutor som var blandad med bedövning.
Det var inte kul!
Jag hörde riktigt hur vätskan kom in i huvudet...
Så nu ska jag tillbaka om ett par veckor och få botox.
Men sen dess har jag haft så jä-la ont, jag hoppas att det vänder snart. För det här är inte kul längre...

I lördags var vi inne i stan och gick och fikade och tog en öl innan vi åkte vidare till Jonas och Carmen. Där fick vi jättegod mat och hade väldigt trevligt. Tyvärr blev hemresan inte vad vi hade räknat med...
Kortfattat så hade vi bokat en stor bil, men när den kom så var det bara en vanlig bil. Chauffören försökte övertala mig att ha Alva i knät hela vägen hem, men jag vägrade, så jag bestämde mig för att åka kommunalt. De andra tog taxin och jag gick till bussen. Men sista bussen hade gått så det fick bli t-banan. det blev stop i tunnelbanan så när jag kom till centralen så gick tåget framför ögonen på mig... Det var bara att vänta 30 min på nästa tåg. Då ringde jag och bad Claes beställa en taxi till Rotebro. Men så klart blev det fel ocskå... Det slutade med att jag fick betala dubblapriset :-(
Så nu hoppas jag att Claes har ringt båda bolagen idag och klagat!

Igår var vi i stinsen och bl a så klippte Elin sig. Hon blev jättesnygg! (men hon var inte nöjd) Jag fick inte lägga ut bilder på henne på fb, så jag lägger dem här istället :-)




Underbara dagar i Jurmala!

Ihelgen hade vi en "lite" försenad möhippa för Jessica. Hon gifte sig för 12 år sen :-)
Vi började morgonen med att kidnappa henne på jobbet. Hon satt i möte och hade blivit tvingad att hålla i mötet fast hon hatar att stå inför folk. Då kom vi in en efter en och sa:-Ursäkta att jag är sen! och satte oss ner :-)
Gissa om hon blev paff.
Sen bar det av till Riga, närmre bestämt Jurmala. Vi stannade först hemma hos Jessica så att hon fick packa och så drack vi lite skumpa.
Sen har vi pratat, skrattat, ätit, druckit, kopplat av, tagit behandlingar och badat hela helgen. Hur skönt som helst!
Det var ett jättemysigt ställe! Och billigt! För resa (flyg), boende, frukost och inträde till spaavdelningen betalade jag under 1000:-.
Det här kommer jag att göra om :-)
Jessica var mycket nöjd!!!

Tyvärr har jag nästan haft ännu ondare efter helgen...


Mor och dotter dricker drinkar


Kamrern räknar pengar
När jag väl letade igenom bilderna så var det inte så många bra...
Men jag har många minnen ;-)

Trevlig helg!!!

Det tänker jag ha :-)
Jag ska iväg på lite hemligheter... Jag vet ju inte vilka som läser det här, så jag skriver inget om vad vi ska hitta på här.
Jag berättar på måndag istället :-)

Något smarthuvud har grävt av en kabel på jobbet så varken telefoni eller internet funkar. Ja ni kan ju tänka er hur lätt det är att sköta mitt jobb utan kontakt med omvärlden. Imorgon är jag ledig och på söndag kommer ca 20 pers och ska bo och på mån kommer ytterligare 55 st.
Jag var tvungen att sitta kvar till 15.30 för att hinna med lite grann och jag känner ändå att jag inte har någon koll...
Jaja, jag ska koppla bort det nu...

Jag är ju tränare på torsdagar så jag hann precis hem och laga mat och kasta i mig maten innan det var dags att sticka igen. Vi var inte hemma förrens 20.45, och då vill jag lova att Alva var trött.
Elin körde jättebra idag! Om hon sätter hela serien på tävlingen så kommer det att gå väldigt långt tror jag.


Den hemlige miljonären

Jaha, så sitter jag här och gråter igen då...
Jag vet inte om jag tycker att programmet är så jättebra, men de gånger jag är hemma och inte har annat så brukar jag titta och det slutar alltid med att jag gråter ohejdat.
Man blir så tacksam för det man har och uppskattar det lite extra ett tag.
Det finns så otroligt många olika livsöden och väldigt många är inte så positiva...

Nu har jag ialla fall två feberfria sovandes barn och en make på intåg. Synd bara att min huvudvärk blir värre och värre och att förkylningen kom som ett brev på posten. Jaja, det är bara att bita ihop.
Det var lite kaosigt på jobbet idag så imorgon har jag lite att bita i...

Ikväll när jag hade masserat Oscar och gick ner med hans flaska så ropade Alva på mig. Då hade Oscar tagit salva och satt och masserade armen själv. Så sött!



Skola!!!

Alva är i skolan!!!
Och än så länge är Oscar feberfri, så har Claes tur så slipper han vara hemma imorgon :-)

Det märktes att det var första dagen efter lov idag. Det var kaos på parkeringsplatsen. Det var kö nästan halvvägs hem. Och när vi var nästan framme så kom jag på att vi hade glömt Alvas fruktburk hemma, så jag vände. Istället för att bråka om p-platser, och om hon kommer försent ett par minuter gör ju inget. Hon är alltid i tid annars.
Så jag vände hem och sprang in och hämtade burken som stod färdig på diskbänken och körde tillbaka. När vi kom fram stod hela klassen och väntade... Tisdagar ska de ju börja med att vara ute. Det hade jag helt glömt och Alva hade för en gång skull inte termobyxorna på sig.

Jaha, så fick jag så där dåligt mammasamvete igen...

Idag är det internationella kvinnodagen och semeldagen. Så jag har lovat Alva semlor!!! JAg har läst om något nytt kondis som öppnat i Väsby, så jag tänkte prova det efter att jag har hämtat Alva idag. JAg är inte så jätteförtjust i semlor, men Alva vill ha och en per år kan man ju offra sig på.

Funderingar kring mammalivet

Jag håller på och läser en bok som heter: 12 steg till ett skönare mammaliv!
Jag har kommit till Steg 8. Man får sig en hel del tankeställare. Och det är så skönt att läsa om andra som inte heller är perfekta.
De kvinnorna som berättar i boken om sina liv lever liv som är väldigt långt ifrån mitt, men ändå har man samma problem.
Nu drar jag alla över en kam, men jag tror att vi kvinnor är väldigt duktiga på att jämföra oss med varandra. Det gäller bara att inse att hon som har så fint hemma oftast inte är samma person som hinner träna jättemycket, eller engagera sig i olika saker, eller alltid har senaste modet. De som leker mest med sina barn är kanske inte de som gör mysiga utflykter eller läser många böcker eller är konsekventa, eller....
Jag är expert på att lägga ihop alla bra delar från min omgivning och inbillar mig att det finns någon som har allt det här.
Jag trodde att man skulle komma bort från dessa osäkerhetskänslor när man kom ur tonåren, men jag har ialla fall inte gjort det.
Jag kan gå omkring i veckor och fundera på något jag har sagt och hur omgivningen tolkade det. Tro att andra har blivit sura, illa berörda eller något fast det inte var så jag menade. Och förmodligen har de andra glömt det jag sa redan efter ett par minuter...

Det kanske blir bättre när jag blir vuxen :-)

Oscar har haft mer eller mindre feber hela dagen. Som minst har han haft 38,0. Så han blir hemma imorgon med. Alva har varit feberfri hela dagen, så tanken är att hon ska gå imorgon. Men just nu hostar hon som attan, så vi får se hur natten blir.
Oscar har varit hängig så honom har jag inte behövt sysselsätta så mycket, men Alva var rätt rastlös ett tag så så plockade vi fram lite lera.





39,3

var Oscars morgontemp...
Vilket innebär att han måste vara hemma minst imorgon också.
Han är jättehängig och det rosslar när hans andas. Stackarn!
Alva hade ingen feber, men hostar som bara den. Hon kanske kan gå imorgon.

Just nu är min högsta önskan friska barn!!!
Ialla fall i två veckor i följd... det är väl inte för mycket begärt?


Febriga barn

Igår skulle Alva åka skridskor med Sofie och Jennifer, men hon vaknade med feber som bara steg under dagen. Istället fick hon vara inne och hjälpa Claes och montera ihop skåp. Jag klädde på Oscar och gick ut istället. Det var jättefint väder, men han verkade inte uppskatta det. Vi tittade lite på när Sofie, Nicke och Jennifer fick på sig skridskorna och kom iväg, sen satte jag Oscar i pulkan och då blundade han. Jag tror att det var för att han fick solen i ögonen, men efter en stund så sov han ;-) Eller så tyckte han bara att det var mysigt att ligga på pulkan i fällen och bli dragen. Jag passade ialla fall på att gå en sväng.
När vi kom in så visade det sig att även Oscar hade fått feber. Så det var därför han satt så stilla...



Vi frågade Alva och hon ville ändå åka till farmor och farfar, så det gjorde vi. Men vi förvarnade att vi kom med febriga barn och att vi kanske behövde åka hastigt. Barnen fick alvedon och sen var de speedade resten av kvällen. Vi stannade och tittade på andra chansen och sen åkte vi hem.

I fm så åkte Claes iväg till Bauhaus, K-rauta och Ikea för att köpa lampa och lita annat till badrummet. På em åkte jag in till jobbet. Claes åker till Växjö imorgonbitti och blir borta till tis kväll, så om barnen tänker fortsätta att vara febriga så tar det ett tag innan jag kommer tillbaka till jobbet. Och jag har ju inte varit där sen i tisdags.

När jag kom hem så stod maten på bordet och lampan i badrummet var på plats :-)
Nu behöver vi bara hjälp av någon att sätta fast handfatet och framförallt blandaren. Sånt får/kan man tydligen inte göra själv.

 

Täby C med bio och bus

Skönt att sportlovet snart är över så man får börja jobba och vila lite ;-)
Igår tog vi det ganska lungt på fm, barnen lekte jättefint ihop i Oscars rum så jag ville inte störa dem utan lät dem hållas.
Den åkte vi till Täby C och mötte upp Jeanette, Jennifer, Hampus coh Jeanettes systrar och mamma. Alla tjejernma gick på bio och såh Hotell Gyllene Knorren. Den var jättebra enligt Alva och Jennifer.
Vi andra gick och fikade (inte så lungt och stilla med Hampus och Oscar) och sen gjorde vi ett försök agtt gå in i en affär. Men efter att ha jagat två killar som sprungit ut ur affären, gömt sig i klädställningar m.m. så gav vi upp. Vi gick bort till ett ställe där de fick leka och busa istället.
De har verkligen samma tempo de där två och de jagar upp varandra. Nettan och jag var helt slut, men killarna hade kul ;-) Och det är faktiskt riktigt kul att se dem leka ihop. De har verkligen utbyta av varandra.
Efter bion gick vi på McDonalds och utfodrade alla barnen. Så när vi kom hem så gick jag och la Oscar i tron om att jag och Claes skulle få äta i lugn och ro....
Han vägrade att sova så till slut så dukade vi upp maten framför tv:n och försökte titta på  På spåret samtitigt som vi åt och sa till Oscar var tredje minut att gå tillbaka och lägga sig i sängen. Inte riktigt den utvecklingen vi ville ha....


Ibland sover han faktiskt, och då är han riktigt söt (och lugn)


Det var inte lätt att få dem båda på samma bild... Här har de hittat en varsin rosa bil som det står Princess på :-)


Tant Klaver

Igår var vi på teater på öppna förskolan. Jennifer, Hampus och Jeanette var med också. Alva och Jennifer tyckte att teatern var jättebra. Oscar satt i ca 5 min och Hampus lite längre, men de tyckte att det var kul a tt leka :-) Vi var kvar och lekte i ett par timmar och sen var vi ute och lekte en stund. Solen sken och det var riktigt mysigt ute.
Sen gick vi in och åt lunch. Efter lunch åkte Jeanette och Hampus hem, men Jennifer stannade och lekte med Alva. Efter middagen skjutsade jag hem henne och åkte ner med en kaffekorg till träningen. Det var väldigt få hoppare där så jag behövde inte vara tränare. Men jag visste att både Jenni och Therese skulle ner så jag åkte ner i alla fall. Det var trevligt! Sen åkte Jenni med mig först till mamma och sen till Krille för att lämna olika saker innan vi åkte hem. Då hade Robert redan hunnit hem till oss för att hämta Jenni. Barnen var vakna och blev superspeedade av att vi fick besök så sent :-)


Bus och lek

Klockan tio träffade vi Jenny och Molly utanför Bus och lek i Infra. Det öppnade i fredags, så det var jättefräscht. Stort som bara den. Mycket lek för barnen och mycket spring för mig...
Oscar och Molly lekte lika fint idag.
Vi träffade även Madde, Hugo och Eliott där så då hade Alva några att leka med också.
Jag var säker på att Oscar skulle däcka efter 3 timmars intensiv lek, men det ville inte han. Efter mycket om och med fick jag honom att sova och då kunde jag passa på att göra en massa som legat på hög ett tag. Känns jätteskönt när det är gjort :-)
Elin åkte till Krille idag.
Efter middagen åkte vi andra till Ica Maxi och handlade. Det lät som en bra idé när vi pratade om det tidigare på dan. -Det kan ju vara trevligt att åka alla ihop!
Men så här efteråt kan jag konstatera att det var inte alls mysigt. Hädanefter åker jag själv! Då går det fortare, jag får göra det på mitt sätt och jag tycker faktiskt att det är lite mysigt att gå där och komponera måltider för kommande veckan.

Idag fick jag kallelsen till läkaren som ska ge mig botox i nacken... Läskigt! Vet inte om jag vågar åka själv, Claes får nog följa med och hålla handen. Men jag har några veckor på mig att förbereda mig.

RSS 2.0