Skitnacke!!!

Nu har jag så ont i min nacke att jag inte vet vad jag ska göra. Det har varit värre än någonsin de senaste dagarna. Inte kul alls!!!
Jag får knappt sova på nätterna så inte nog med att jag har ont jag är trött också. Och detta gör mig förvirrad. Jag vet knappt vad det är för veckodag.
Idag hefter lunch slog jag upp min personliga almenacka för att kolla om jag hade någon tid att passa. Då insåg jag att jag skulle ha lämnat in bilen på verkstaden imorse.
Det var bara att ringa och erkänna och få en ny tid. Så nästa torsdags morgon ska jag lämna in bilen. Påminn mig gärna!!!

I onsdags kväll var Anders och Birgitta här och fikade. Då frågade de Oscar vad han önskar sig i födelsedagspresent. -En telefon, svarade han. -Vad för telefon frågade jag. -En sån, sa han och pekade på min Iphone.
-Jaha, önskar du dig inget annat? -Jo en padda!!!
Så nu vet ni vad 3-åringar vill ha...


Dålig uppdatering

Har inte varit så bra på det här...
Och det kommer tyvärr att fortsätta så ett tag.
Min nacke är verkligen kass just nu. Orkar inte sitta vid datorn.

I helgen var Jenni och jag på spa. Urmysigt!!! Jättegod mat, massor med prat och skratt! Det var verkligen vad jag behövde.
Hoppas att vi kan göra om det!!!

Nu har vi kört igång det nya bokningssystemet på jobbet! Det kommer nog att bli jättebra, men det krävs många timmars jobb till innan dess.


Konversationer

Idag har Oscar och jag varit lediga.
Vi började med att gå upp med Alva och jag var ovanligt pigg, så jag tog en dusch och så var vi klara så att vi hann ta en promenad till skolan. Mysigt! Alva och jag hann prata på vägen dit och Oscar och jag stannade på lekplatsen på hemvägen.
Sen var vi hemma och väntade på att Stinsen skulle öppna. Då åkte vi dit och gick och tittade efter en bikini till mig. Men hittade förstås ingen. Jag ska på spa ihelgen och hade behövt något att sätta på mig... Men som vanligt kom jag hem med saker till barnen.
Vi satt även en stund och åt glass. Jag har haft många långa samtal med Oscar idag. Bl a så pratar han jättemycket om sin födelsedag. Och jag har försökt att fråga vad han önskar sig. Men jag vet inte om jag förstår riktigt. Tror faktiskt inte han glr det själv heller :-)
Väl hemma så åt vi lunch och sen vilade vi en stund innan jag försökte städa lite.
Vi har tagit beslutet att säga upp Rut. Mest för att vi/jag var missnöjda, men också för att spara pengar. Kanske inte var bästa tiden nu när jag har så fruktansvärt ont, men det är väl aldrig rätt tid...
Middag, skjutsa till träning, lägga barn, göra middag tills imorgon och nu sitter jag som en strandad säl i soffan. Helt slut!!!
Claes kommer ju inte hem förrens sent imorgon kväll så dte är en hel del planering gjord för att vi ska få morgondagen att fungera. Men om allt klaffar så ska det nog funka.

Älskade barn!!!

Så sitter jag här framför tv:n och gråter igen.
Jag skulle ju inte ens titta på tv ikväll, så den var bara på.
Det jag "råkade" titta på var Född 2010. Man fick följa flera familjer och deras barn som var födda 2010. Bl a en liten kille med en tumör (han klarade sig och allt blev bra). Men det fick mig att tänka på hur lyckligt lottad jag är som har tre så fina, friska, vackra, duktiga och härliga barn!!!
Elin kommer imorgon så då är alla tre samlade igen :-)
Idag vid middagen såg Oscar så otroligt busig ut så jag försökte fånga det på bild. Inte alltid så lätt, men...










Även busiga killar kan hjälpa till hemma ;-)



Idag har Claes åkt till Tyskland och kommer hem sent på torsdag kväll. Så nu får jag dra hela lasset själv...
Men jag har förberett genom att låta Claes storhandla. Jag har planerat alla middagar, så det behöver jag inte fundera på och så kommer ju Elin och håller mig lite sällskap imorgon :-)
Sen får jag åka bort i helgen och ha egentid!

Bilder på nyfrissade barn

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1246696/images/2012/pic_198445302.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1246696/images/2012/pic_198445302.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1246696/images/2012/pic_198445302.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1246696/images/2012/pic_198445302.jpg" class="image">


Nyfrissade

Idag har projektet varit att klippa 4 familjemedlemmar.
Vi gjorde íordning oss och åkte ner till centrum och mötte upp Elin där.
Det tog lite längre tid än beräknat då min kropp inte riktigt vill vara med...
Men väl på plats gick allt väldigt smidigt.
Oscar hade bestämt redan innan att hanville ha blått och gult hår :-)
Och sån tur var så hade de det!
Vi hann även med lite shopping och lunch.
Sen har Alva varit på tjejmiddag :-) Oscar följde med och hämtade henne och bara sprang in och pratade med alla.
Nu har vi ätit god middag och sitter framför tv:n och myser. Oscar har däckat och snart är det även Alvas (och min) tur.
Nu är det bara en dag kvar på min semester :( Men det ska bli skönt att komma in i vanligt rutiner igen. Oscar har sagt de senaste dagarna att han vill till dagis. Alva har ju lekt med kompisar i stort sett alla dagar så henne går det ingen nöd på.

Hmmmm, jag får visst inte upp några bilder här. Ska prova att mobilblogga och se om jag får in dem då...

Lillskansen

Idag har vi varit på skansen i kylan och regnet.
Vi åkte dit för att titta på nya lillskansen och det är mest inomhus.
Det var verkligen jättefint! Dit återkommer vi i sommar när det är lite varmare ute.
Mange, Jeanette, Jennisfer och Hampus var med också. Vi hade vagnarna med till grabbarna, men jag tror inte att de satt i dem mer än sammanlagt tre minuter... Sen sprang de!
Inne på Lillskansen fanns ett vattenfall där Hampus satte sig i Jeanettes knä och satt alldeles lugn en jättelång stund. Så jag funderar på om han ska få ett vattenfall i födelsedagspresent :-)

Inatt vaknade Oscar vid halv tre och var jätteledsen. Det slutade med att han somnade i vår säng efter mycket om och men. Men då kunde inte jag somna... Så jag har planerat massor inatt.
Ikväll när jag lade honom så var det mycket prat om monster, häxor och troll. Stackarn, han är jätterädd. Hoppas att han får sova inatt (och jag med)
-Mamma, jag vill vara i din mage! säger han när han är rädd






Oscar passade på att kasta sina sista nappar i nappmaskinen :-)






en lugn dag till...

Idag har vi bara tagit det lugnt igen...
Oscar och jag tog en sväng och hämtade Alva som sovit hos Jennifer. Killarna fick leka lite och bråka lite, men jag tror att de var nöjda. Vi fick både lunch och fika :-)
Sen tog vi med oss Jennifer hem. Barnen var ute en lång stund när vi kom hem. Skönt att det ialla fall börjar bli varmare, även om solen inte har lust att titta fram.
JEnnifer blev hämtad efter maten och sen var det dags för läggning här hemma. Alva badade innan hon la sig, men hon ville gå upp ur badet för hon var sååå trött. Men hon ligger fortfarande vaken i sin säng...
Nacken har samma status idag, så det vill jag inte prata om...

Tänkte bjuda på några påskkärringar som gömt sig i Elins kamera:




vissa dagar vill man glömma

igår var en sån... Inte för att något gick fel direkt. Mer för att jag hade riktigt ont och knappt kunde göra något. Tyvärr följer dåligt humör och dåligt tålamod oftast med värken :-(
Idag har jag inte riktigt hnnit känna efter, men efter att ha sovit som en kratta så tror jag inte att den här dagen blir bättre.
Tur att jag inte har några måsten!
Igår hade Alva kompis här och sen blev hon hämtad av Jeanette. Så hon är kvar där och har sovit där. Så idag ska Oscar och jag hämta henne och stanna en stund och leka. Så får grabbarna leka också.
I em ska Oscar på gympa, men den tror jag att Claes får ta...
I tisdags hade vi en väldigt trevlig dag på Fjärilshuset. Vi var i Sollentuna C först och åt lunch.
Oscar går ju inte runt och tittar som alla andra. Han springer mest omkring och hittar saker att klättra på osv. Så jag var helt slut när vi kom hem. Men det var han också, så vi tog det lite lugnt i soffan innan det var dags att sätta fart med mat och annat.


Det var tydligen väldigt roligt på Fjärilshuset :)




Det gällde att hålla i honom ordentligt så han inte trillade i...

...man vill ju gärna att fingrarna ska sitta kvar





Igår satt vi och planerade semestern, så på måndag ska jag lämna in mitt förslag på jobbet. Jag ser inte att det blir något problem då de har sagt att jag i stort sett kan ta så mycket jag vill. Men enligt planen nu så tar jag 6 veckor!!!
Vi insåg också att vi (Claes) har föräldrardagar kvar för Alva och de fryser inne när hon fyller år. Så han ska passa på att ta ut dem nu. Det får bli lite halva fredagar, så får han hämta henne tidigare. Han ska börja med att ta en pappadag redan imorgon och följa med oss till Skansen. Sen är det ju lite klämdagar här framöver. Så om han inte är ledig då så kan han plocka dagar då.
Undra hur vi ska hinna ta ut allt för Oscar??? Har massor av dagar kvar för honom, både jag och Claes.


godis, godis

Oscar som aldrig varit speciellt intresserad av godis springer runt och ropar godis, godis.
Just nu ligger det ju godis lite överallt. Han och Alva har tömt sina ägg i hela sina rum...
Men han lyssnar ialla fall när jag säger att han måste äta frukost först :-)
Och när han väl får äta så stoppar han in i munnen och spottar ut för det var inte så gott.

Idag bär det av till Fjärilsmuseet med svärföräldrarna och alla tre barnen + ett bonus. Trevligt!!!
Men innan dess ska vi äta frukost, göra oss iordning och så ska jag till sjukgymnasten.

Påskfirande

Nu har vi firat påsk i flera dagar :-)
I lördags var vi hos mamma tillsammans med mina bröder och derras familjer. Mycket god mat och massor av stoj. Vi avslutade kvällen med att spela spel innan vi tog taxi hem. Claes beställde taxi via sin app på telefonen. Där kan man inte beställa bilbarnstol, men vi hade en "lös" i vår bil så det hade han tänkt på. Men när taxin ringde och sa att de var nästan framme så frågade min bror mig om vi hade beställt en stor bil? Jag tittade på honom och svarade nej. Sen tog det någon sekund innan jag ropade på Claes och insåg att vi faktiskt är 5 i familjen och inte får plats i en vanlig bil.... Tur att Carmen körde så att hon kunde köra hem Elin :-)
Igår var vi hos svärföräldrarna. Även där mycket god mat. Elin var med och åt, sen tog hon tåg och buss hem och mötte upp en kompis. De satt hemma hos oss och kollade på tv. Så då var det lättare när vi beställde taxi...

Idag har vi inge planer på dagen. Ikväll har Elin och jag träning. Jag ska försöka komma ikapp lite i tvätthögen, den börjar bli väldigt stor.
Känns väldigt skönt just nu att jag är ledig hela veckan!!!

JAg måste försöka träna den här veckan pckså. Jag tränade inte alls förra veckan. Jag har haft alldeles för ont. Jag har ju haft väldigt ont tidigare men ändå gått dit, men inte som nu. MEn jag ska väl kunna gå dit och göra något ialla fall. Snart går mitt gymkort ut, då jag måste ta något sorts beslut på om jag ska fortsätta på Friskis eller hur jag ska göra. Det är ju inget kul om jag ska lägga ut en massa penger om jag inte kommer att gå dit... Så jag måste de först om dte funkar att träna fast jag är så här dålig i nacken.


Alla barnen har letet och hittat sina påskägg.


Äggmålning hos mamma


Sötnosar!






Här är Alvas idé om hur man sitter i en soffa...


Alla tre barnen "samsas" om paddan

Semesterdrömmar

Vaknade igår av att snön yrde utanför fönstret :( Känns inte ok när man vill ha vår och sol.
Vid frukost frågade Alva vad vi skulle göra och både Claes och jag svarade att vi gärna skulle sitta och läsa en bok hela dagen. Hon gillade inte det förslaget så vi började fundera, men blev räddade av telefonen. Det var en kompis till Alva som frågade om hon ville komma dit. Så efter en snabbdusch skjutsade Claes dit hene och hämtade henne inte förrens vid 19. Hon var jättenöjd!
Sen gick dagen i lite olika projekt. Jag gick bl a igenom mina scrapbookgrejjer och insåg att det hade varit kul att sätta sig lite med det. Kanske ska passa på lite under nästa vecka.
Claes la ut annonser på blocket så idag ska vi sälja lite grejjer :-)
Oscar och Elin bakade kladdkakemuffins och bjöd på fika! Trevligt!!!
Sen åkte Elin till sin pappa för att äta lite påskmiddag med dem, Alva var ju inte hemma och Oscar åt tidigare än oss. Så vi satt helt själva i lugn och ro och åt middag igår.
Efter maten föreslog Claes att vi skulle spela backammon, men jag tror han ångrade sig när jag vann med 3-0!!!
Till slut gav han upp och då började vi planera vår 40-års fest lite och även prata semester.
Vi har kommit fram till att vi inte har råd att åka till USA. Bara resan för oss skulle gå på ca 40000:- och sen ska man ju ha pengar att leva av där. Det är bara inse att man inte kan göra allt här i världen, även fast man vill.
Så nu funderar vi på att ta någon annan resa.
Vi vill åka till något mysigt pittoreskt ställe, gärna i Kroatien, Italien eller Spanien. Gärna en färdig paketresa med flyg, transfer och boende. Pool och frukost ska finnas, men absolut inga barnklubbar eller shower. Nära någon liten by eller strandpromenad med mysiga små restauranger. Varmt ska det förstås vara. Och billigt!!!
Någon som har tips???


Lånade en bild från Elins blogg på deras muffins

GLAD PÅSK!!!


Nu är påsken här :-)

och det innebär 10 dagars ledigt för mig och barnen!!!!
Guud, vad skönt! Hoppas att jag får vila upp mig och framförallt att nacken blir bättre så att jag kan röra på mig igen...
Det har varit full fart här hela veckan. I måndags hade vi träning som vanligt. I tisdags kväll var jag ute med Jenny och åt god mat (och gott vin) och sen hamnade vi på Norra Brunn. Väldigt trevlig kväll!!!
Igår hade jag ledig dag så då var Oscar och jag hos mamma och han hjälpte henne att klä påskriset. På kvällen var mamma och jag på Ica maxi.
Idaghar jag jobbat på dan. Vi var inte många på jobbet idag. Långa stunder var jag helt ensam på hela stället.
Sen har barnen hunnit vara påskkärringar, vi har påskpyntat och ätit god mat. Nu slappar vi i soffan en stund. Elin är på tjejmiddag så jag måste hålla mig vaken tills hon vill bli hämtad...

Lite bilder från UVGK Cup:

Här får jag lite hjälp i sekreteriatet :-)


Elin koncentrerar sig!


Undra vad de säger till  varandra? :-)




Resultatet blev två bronsmedaljer och en 5:e (?) plats i dmt. Grymt duktig tjej!!!



RSS 2.0