Febern har spridit sig...

Elin kände sig bättre redan igår, så det var inte någon influensa för henne ialla fall.
Men imorse vaknade Oscar med feber och den har bara stigit under dagen. Somnade med 38.9. Stackarn lilla killen! Men inte är han lugn för det...
Jag har ju kurs på jobbet mån, tis och sen ska vi har sportlov. Claes har kurs på tisdag... Vet inte riktigt hur vi ska lösa det här... Imorgon är Claes hemma med Oscar så håller jag tummarna för att han vaknar feberfri så att vi båda kan gå på kurs på tisdag.
Det lär ju inte hända så jag får väl vara hemma på tisdag...

Idag har vi rensat härhemma. Vi har gått igenom både Elin och Alvas garderober och sen gick det av bara farten så jag gick igenom några av mina lådor också :-) Känns riktigt skönt!!!
Claes har fixat endel och fått upp tavellister och annat. Så även fast vi har varit fast härhemma så har vi varit produktiva.


Lugn helg

Fredag!!!!
Inget planerat i helgen förutom att Alva ska gå på teater med någon av oss imorgon.
Elin vaknade med feber imorse så hon blir hemma från helgens landslagsläger :(
Jag har tänkt att komma iväg imorgon fm och träna. Skönt!

Det är fortfarande lika mycket på jobbet och jag ser ingen ljusning på många veckor. Men sen ska det förhoppningsvis bli bättre...

Men nu ska jag koppla bort jobbet och bara njuta av helgen. Det börjar bra, Claes kom precis hem och ska börja med maten, så nu ska jag bara slappa ett tag. Kanske att jag får ett glas vin också.

Bebismys!!!

I fredags gick allt som kan gå fel fel.
Det började med att jag behövde tanka på morgonen och insåg att jag glömt plånboken hemma...
Sen var jobbdagen ganska ok. Jag lånade pengar på jobbet så att jag kunde tanka på hemvägen.
Jag stannade på macken i Sigtuna och skulle fylla på tanken, men såg då att det bara fanns automater för kort. Men mackägaren var väldigt snäll och hjälpte mig!
Skyndade mig hem för att packa och när jag kom hem så hade jag inga hemmanycklar... Ringde Claes och åkte ner till hans jobb, han kastade ner sina nycklar från fönstret, rakt ner i en snödriva. När jag väl grävt fram dem så åkte jag hem och packade.
Sen tog det en bra stund innan Claes kom. Jag var bra irriterad och stressad över att vi var sena, men vi hämtade barnen och kom iväg.
Men vilka köer!!!
1,5 timme till Solna!
Totalt till Linköping tog det över 4 timmar...
Men det var det värt!!! Jag har inte träffat familjen Bergdahl på alldeles för länge.
Och så har jag fått mysa massor med Lilla Jack :-) Men även med storesyster Molly.

Igår tog papporna barnen och åkte till Busfabriken, medans Jenny, jag och Jack åkte till ett shoppingcenter. Trevligt att få prata tjejsnack, det var alldeles för länge sen.
På kvällen åt vi middag och tittade på mello och sen åkte vi hem.
(Riktigt läskig hemresa med snömodd och dålig sikt)

Idag har vi haft en riktig hemmafixardag. Oscar och jag har varit en sväng till IcaMaxi. Medans Alva och Claes har fixat härhemma. Bl a har Cales fått upp nya saker i badrummet och fixat en fin stenhörna i hallen. Bilder kommer när det är helt klart.

 




Alla <3 dag!!!

Till alla underbara människor därute vill jag bara önska en trevlig, mysig och rolig alla hjärtans dag!
Det är ni värda!!!
Oavsett hur eran dag har sett ut så hoppas jag att den har varit bra!

Jag fick lite panik häromdagen då jag insåg att det snart var alla hjärtans och jag inte hade fixat något och det fanns ingen tid att fixa... Då bestämde jag att det skulle inte bli några presenter eller blommor.
Eftersom vi också skulle ha väldigt kort om tid idag så bestämde vi oss för att gå ut och äta middag. Det fick bli pizzeria/pasta rastaurangen i Infra.
Efter att ha suttit på kurs hela dagen idag så hämtade jag barnen kloclan fem och sen åkte vi raka vägen till Infra och käkade. Jag bröt upp lite innan resten av familjen och åkte och tränade. Skönt att få träna, men jobbigt var det.
När jag hämtat Elin från träningen så dukade vi upp en ostbricka och öppnade en flaska bubbel :)
Och så fick jag paket av min älskade man. (Jag skällde lite på honom eftersom jag sagt att vi inte skulle ge något...) Jag fick ett superfint armband som jag pekat lite på tidigare :)

Massor av kärlek till alla mina läsare!!!






Jag lekte med kameran och kunde inte bestämma vilken bild jag ville lägga upp...


Så var det måndag igen...

Har haft kurs hela dan på jobbet idag och det blir det imorgon också. Kursen håller 9-16. Så det blir långa dagar för mig som är van att jobba halvtid... Ont i kroppen och slut i skallen.
Stressa till skola och dagis och sen hem och trolla fram lite mat och ner till gympahallen för träning.
När vi kom hem vid åtta var jag helt död. Har mest bara suttit nu. Men nu ska jag ta mig upp ur soffan och ta mig till sängen. Ska bara först...
Claes sover i soffan redan och Elin pluggar till prov.

Igår var vi en sväng till Ikea, hittade unte vad vi skulle, men lyckades shoppa endel ändå :-) Massor med små bra att ha saker. Har inte varit på Ikea på ca ett halvår och jag förstår varför. Nu tar det nog ett halvår till innan jag åker dit.

Morgonstund har guld i mun...

Eller hur????
Jag är inte alls sugen på att gå upp när barnen vaknar. Men jag måste väl ibland. Jag kan ju inte begära att Claes ska gå upp varje helgmorgon. Jag har varit sån här i flera veckor nu. Vill bara ligga kvar i sängen.
Igår tog Claes ut barnen på fm för att åka pulka, medans jag hjälpte Elin. Sen åkte hon och jag till Sollentuna. hon hade tid för att göra en sminkning. Hon blev jättesnygg. (Jag ska låna en av hennes bilder sen och lägga in)
Sen tokshoppade vi på kort tid. Hon hittar ju aldrig något som hon är nöjd med. MEn hon kom därifrån med 4 toppar och ett par byxor som hon bytt storlek på och så smink förstås.
Själv hittade jag två par byxor av samma sort som jag bor i, men i andra färger. Bara att passa på :-)
Sen var det hem och lite mer fix innan det var dags att åka.
Först hämta Alva som var på discokalas och sen hem till Jonas. Vi åt mat tittade på mello och spelade spel. Mycket trevligt!
Vid tolv fick jag ett sms av Elin att vi fickkomma hem, men då var vi mitt i TP, så vi var kvar nån timme till.
När vi kom hem blev vi positivt överreaskade. Det syntes knappt att det hade varit fest härhemma. Duktiga tjejer!!!
Nu ligger tre av dem och sover därnere. De somnade ialla fall efter mig och jag släckte inte förrens 02.30.


Äntligen fredag

Det har varit en tuff vecka, så nu är det extra skönt med helg!!!
Nästa vecka lär bli lika tuff. Startar med två heldagars kurs på jobbet.
Nu har vi ätit middag och tittat på "På spåret" och nu ska vi se om vi lyckas hyra en film på headweb. Vi tänkte titta på Cornelis filmen. Det har vi pratat om att göra sen den kom ut för två år sen... Ja ni förstår hur ofta vi tittar på film.
Vi har även hjälpt Elin att förbereda lite inför hennes middag imorgon. Vi andra får dra härifrån. Vi åker hem till min bror, ska bli väldigt trevligt! Vi har inte varit där sen de flyttade så det ska bli kul att se hur de bor.
Alva ska på discokalas innan vi åker :-) Vi måste försöka trötta ut Oscar lite också så att han inte röjjer hela lägenheten...

Hade jag inte haft barnen och en massa som måste göras så hade jag krypit ner i sängen och dragit ett täcke över huvudet och inte kommit fram på flera dagar...

För mycket???

Igår när jag kom hem efter en lång dag på jobbet och föräldramöte på Elins skola så var jag helt slut...
Det känns som att det är så otroligt mycket just nu, både på jobbet och hemma.
Så idag ska jag inte göra någonting!
Jag har en stresskänsla mest hela tiden och har väldigt svårt att "vara här och nu".
Men jag är medveten om det och försöker att jobba med det så det är nog ingen större fara.
Det är bara det att jag vet inte hur jag ska få mindre, jag får ju inte ens in allt i schemat som jag borde och vill...

Igår satt jag i anställningsintervjuver halva dan på jobbet. Gud vad trött man blir av att bara sitta. OCh när man sitter där så måste man koncentrera sig på vad de säger och vad de INTE säger och varför. Av tre vi intervjuvade så känns två jättebra, så vi får se hur det blir. Men det verkar bli någon redan den 1 mars. Ska bli jätteskönt, men samtidigt ett stressmoment till eftersom jag måste ta mig tid och lära upp den personen.
Efter intervjuverna var jag tvungen att sitta kvar och komma ikapp det som jag missat under dagen... Jag satt till halv fem, men kunde ha suttit i många timmar till...
Idag är jag som sagt ledig och imorgon och fredag är tanken att jag ska jobba med bokningssystemet. För mån-tis är det kurs i det igen. Så sen ligger jag fyra dagar efter som jag måste komma ikapp....

Jag skulle ju vilja hinna med att träna nu när jag har kommit igång. Men jag kommer ju inte ifrån jobbet så jag hinner innan jag hämtar barnen och Claes åkte till Linköping idag och kommer hem fre. Och då måste vi handla inför Elins fest hon ska ha på lördag. Så jag vet inte riktigt när jag ska hinna.
Har ialla fall bestämt att jag ska ta samma pass på sön som förra veckan. Och då tänker jag ta mig tid oavsett om det passar eller ej!

Imorgon har Oscar gympa, så då blir det minutplanering igen. Tror att Elin och Alva ska få vara hemma medans vi tränar och sen får de stå klara när vi kommer så vi hinner skjutsa Elin till sin träning. Så det blir full fart fram till ca 19. Men sen kan jag ta det lungt!

Jag vet inte riktigt vad jag skulle dra ner på för att känna mindre stress. Jobbet kan jag inte göra så mycket åt just nu. JAg vet ju att så fort vi är klara med den här processen så kommer allt att bli mycket bättre, så det får ta den här tiden.
Och hemma; ska jag strunta i föräldramöten??? ska barnen inte få gå på sina fritidsaktiviteter??? (Alva och Oscar har ju bara en gång var i vecka, Elin har ju många fler men hon kan sköta mycket själv.) Ska jag strunta i att fira mina barn när de fyller år??? När jag äntligen kommit igån med träningen, ska jag strunta i den då så jag slipper den inre stressen???
Ja jag ser inte att jag kan prioritera bort något av detta. Så då får det helt enkelt fortsätta vara så här ett tag :-) JAg tror att det kommer att kännas lite lättare när våren kommer och man bara kan hoppa in i bilen, utan att klä på sig en massa och skrapa rutor.

Ajajaj

Nu börjar det värka i kroppen, vågar inte riktigt tänka på hur det kommer att kännas imorgon.
Jag kom iväg på passet igår. Det var lite jobbigt eftersom höger armen domnade och gjort ont mest hela tiden. Men jag körde igenom hela passet... Jag kände mig ialla fall väldigt duktig och det känns idag att jag har jobbat med muskler som behövde det :-)
Full fart på jobbet och har bara hunnit en bråkdel av vad jag skulle ha gjort...
Imorgon ska vi ha anställningsintervjuver hela dan, så då hinner jag inget annat och på onsdag är jag ledig. Så vi får se när jag kommer hem på tor och fre. Jag har ju en hel del som måste vara klart tills på måndag. Och det går inte att ta med sig och jobba hemifrån. Jag är skeptisk just nu att vi kommer att hinna, men...

Idag har vi varit nere ihallen igen, som vi brukar på måndagar. Alva tränar med sin grupp och jag har ett annat gäng som jag tränar på trampolin, medans Elin kör dmt. Hela tjejligan alltså!!!

Härliga söndag

Idag har jag en sån där härlig, mysig söndag utan en massa måsten. Ialla fall inte vad jag kommit på än...
Elin har åkt till sin pappa, Alva är hos kompis, Claes gör en massa ärenden och Oscar tittar just nu på tv och leker. Själv har jag tagit en bloggpaus med en stor latte!
Jag mest gått runt och fixat och donat idag. Sånna där saker som man tänkt att det behöver göras, men man tar sig inte tid. Det har jag gjort idag. Bla har jag fixat om fatet med ljus där stearinet runnit ut några av ljusen var helt nedbrunna...
Så här blev det efter fixet:





Jag har bestämt att jag ska gå på ett pass på friskis kl 17. Det är ett medelpass och jag känner mig inte helt hundra i kroppen, så vi får se hur det går. Bla funkar inte högerarmen som den ska, men det är bara att bestämma sig för att köra så mycket jag kan i min egen takt.

Jätteskönt att få en lugn söndag så här när jag vet att nästa vecka kommer att bli lika fulltecknad som denna har varit. Det är just nu otroligt mycket, både jobbet och hemma känns det som. Så då blir det extra skönt att få dra i handbromsen så här en söndag.

Sweet 16!!!

Igår fyllde Elin 16 år!!!
Jag har lite svårt att förstå det. Inte att hon är 16 år, men att JAG har en dotter som är så stor.
Hon kom hit redan i sent i fredags och sov här så att vi kunde väcka henne med paket och "skön"sång på morgonen.
Hon är ju inte så lätt att få med på bild, men några bilder på annat kommer här:









Vid två så hade vi "kalas" för henne här hemma. Vi hade bjudit in närmsta släkten. Endel är ju ute och far i världen så alla kunde inte komma, men vi var ändå 16 st som fikade. Trevligt!
Sen stannade Jenni, Robert och Andrea (Elins kompis) kvar och åt middag med oss. Tjejerna kollade mello och vi andra pratade och spelade spel. Men vi missade tydligen inget. JAg känner att jag borde hänga med eftersom jag ska gå och se genrepet...



Jag hoppas att Elin är nöjd med dagen!

Konsert

Ikväll ska Claes och jag på konsert på mitt jobb. Vi ska se/höra Anna Ternheim! Det har vi sett fram emot länge :-)
Så nu hoppas jag att inget går fel. Min minutplanering har redan fått ändringar. Vi har nämligen en förkyld liten kille här hemma. Så jag är hemma nu på fm och sen kommer Claes och löser av mig och är hemma tills mamma kommer och löser av honom.
Egentligen skulle vi ha fått in Oscars gympa också, men det blir inget nu när han är förkyld. Jag ska däremot hinna möte upp Elin och Krille på Arlandagymnasiet och kolla lite ikväll innan konserten.
Jag gjorde dagens middagsmat redan igår för att vi skulle få ihop allt. Så nu får Claes det ganska lungt :-)
Oscar är superpigg, men snorig och hostig. Jag hoppas han kan gå imorgon, men vi får se. Annars får jag vabba. Ska se till på jobbet så att jag gör så mycket som möjligt idag ifall jag behöver vara hemma imorgon.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, för snart är det lunch och sen drar jag till jobbet.

 

Kallt....

Jag gillar i och för sig att det är snö och kallt, men -18... Det är inte ok.
Som tur är så är jag ledig idag så jag behöver inte gå utanför dörren. Eller jag måste nog åka och hämta Alva...
Så idag passar jag på att baka till Elins kalas och göra middag tills imorgon när vi har superkörigt. Eller nu vet jag inte hur körigt det blir för Oscar är hostig och snorig.

Jag är lite bekymrad. JAg har verkligen kommit in i det här nya träningstänket, så även om jag inte tränat så mycket än så är hjärnan inställd på det. Och det är ju ett väldigt stort och bra första steg. Men så skiter det sig den här veckan. Passen jag vill gå på är så konstiga tider och jag vet inte när jag hinner dit...
Jag får ta ett kortare pass på roddmaskinen och styrka här hemma idag så jag har gjort något ialla fall.
Jag fattar inte hur alla hinner med att jobba heltid, ha barn OCH träna själva. Tips mottages gärna :)


RSS 2.0