Helt slut

massor att göra. Blir snurrig bara jag tänker på hur jag ska hinna med allt. Så jag går nog och lägger mig istället...

Snart är helgen över

Igår morse var jag jätteduktig och åkte till Friskis och gick på ett pass. Jag hade bestä,t att jag ville gå ett bas eller till och med start pass som första pass. Jag ville verkligen kolla om jag orkade. Så jag kollade på schemat och på lör 10.30 stod det blandat. Så det testade jag. Men när jag väl kom dit så var det ett medelpass. Efter 15 minuters hopp, spring och konditionsträning så var jag HELT död. Och då var det 40 min kvar... Men jag tog mig igenom passet och överlevde.
Idag på em/kvällen har träningsvärken börjat komma. Ska bli spännande att se hur det känns imorgon.

Vi var iväg en sväng till centrum när jag hade tränat och köpte lite saker till barnen. Sen åkte vill Anders och Birgitta och åt middag där.
Vi var inte hemma förrens vid halv tre så vi var lite sega i förmiddags...
Men efter ett tag kom vi ialla fall ut på isen med barnen och en fikakorg. Mycket trevligt! Det har varit helt underbart väder. Alva och jag tog en extra tur så jag har fått endel motion idag med :-)

Jag gjorde mig till och gjorde helstekt entrecote tillmiddag. Men den blev helt misslyckad så nu har vi istället fått lov att äta lite plockmat.
Elin kom hem på em och det hade gått bra för henna. Knäna hade hållt, men idag på em så hade ryggen ballat ur. Så nu ska jag smörja henne med heat lotion innan det är dags att gå och sova.

Imorgon ska jag på kurs hela dan. Ska bli jättekul, men jag vet inte vad min kropp tycker om det...


En ganska ostadig kille :-)


Fikapaus i solen

En skönhet klär i allt, tom en hjälm!


Fredag!!!!

Jaha så var det redan fredag!!!
Vi har haft en hektisk vecka på jobbet och allt har gått bra. Framtills nu...
Nu ringde telefonen och det är strul på jobbet. Men efter ett visst antal telefonsamtal så tror jag att vi har löst krisen för nu. Inte kul!
Men nu ska jag försöka släppa det och ta helg!
Typiskt, jag som varit så glad och nöjd för att allt gått så bra.

Elin har åkt iväg på landslagsläger idag och kommer hem på söndag. Hoppas att det går bra för henne, hon har haft jätteont i knäna senaste tiden.
Nu fick jag ett mess där det står att det har gått bra idag, men de har inte kört dmt. Håller alla mina tumamr för att hon kan köra hela helgen.

Imorse när jag kom ur duschen så hade Oscar bajsat ner hela sin säng, så nu har han ingen madrass i sin säng. Den står på tork. Så nu sover han i Alvas säng och hon vill att han ska ligga där hela natten. Sötnosar!!!


Hahahaha

Idag har jag och Oscar varit lediga. Jeanette och Hampus kom hit redan 8.20. Killarna lekte jättemycket både inne och ute, de hann pyssla och äta och leka ännu mera. När de var tvugna att åka 13.15 för att hämta Jennifer så ville inte Hampus åka hem. Han hade varit här så kort tid sa han :-)
Det är så kul att se killarna leka, de har lika kul som tjejerna har.
När jag skulle åka och hämta Alva och hennes kompis så hämtade jag posten först och kunde inte låta bli att öppna ett kuvert som var till mig. Sen skrattade jag högt!!! Jag var tvungen att gå in och visa Elin och hennes kompis. När jag satt i bilen så började jag skratta för mig själv flera gånger :-)
Jessica är bar knasig!!! Men otroligt rolig!



Nu ska jag vika en massa tvätt innan jag får gå och lägga mig.
Imorgon är det jobb igen!!!
Och så är det ju dags att inviga Oscar i UVGKs värld!!!

Duktig!!!

Känner mig väldigt duktig!!!
Jag kom faktiskt iväg till gymmet idag. Det var nära att det sket sig. Hade jättemycket på jobbet och jag är ledig imorgon så jag var tvungen att hinna klart med vissa saker innan jag gick. Men jag blev endast en halvtimme sen. Så jag hann!
Sen tror jag att en slutsats av det hela nog är att jag ska försöka äta och framförallt dricka innan jag tränar. Igår blev det bara en tallrik fil till middag (hann inte annat) och som vanligt åt jag en banan till frukost i bilen och sen en banan till lunch. Det kanske inte är den bästa uppladdningen. Nu ska jag ju inte påstå att jag tar i så att jag behöver någon energi, men såsmåningom är det ju meningen att jag inte ska frysa när jag har tränat klart.
Fick kramp i fötterna hela tiden idag, och det var nog resultatet av att jag inte druckit något annat än kaffe.

Alla påstår ju att man får en massa extra energi av att träna. Jag är helt slut! Men jag har efter träningen hämtat barn, lagat mat, tvättat, planerat middag för resten av veckan och storhandlat! Så lite energi har jag kanske fått, och det känns som att jag får vara trött :-)

Min krutfarmor bröt benet i lördags kväll, igår opererade de henne och idag när mamma var där och hälsade på så var hon jättepigg och hade till och med varit uppe och gått några steg!!! Hon är HELT FANTASTISK!!!

Här kommer några bilder från i söndags när vi åkte pulka:





Ny vecka igen...

Men snart är måndagen över.
Hade för en gångs skull en lugn och trevlig morgon. När jag lämnat barnen åkte jag hem och gjorde mig iordning och sen åkte jag till jobbet.
Vi hade en liten cermoni för att vi har blivit bokningsbara på nätet på vårat vandrarhem. Sen gjorde en kollega en fake förstasida med en bild på mig när jag satte upp flaggan :-)
På em hade vi personaldag, inte kul för min kropp att sitta stilla på en stol i 3,5 timme...
Sen var det bara att gasa för att hämta barnen och värma lite mat till Alva och se till så att hon fick byta om, och sen iväg igen...
Jag hann även laga mat till Claes och Oscar, så när Claes kom hem var deras mat precis klar.
Nu har jag tagit en tallrik fil och känner mig ganska nöjd jag med.
När jag kom hem så var det Guldbagge-galan på tv. Men jag klarar inte av att titta på det. Jag tycker bara att det är pinsamt.
Människor som man tycker borde veta hur man för sig, gör bort sig på löpande band. Så jag bytte kanal och tittar istället på mammor & minimodeller. De är ialla fall som man förväntar sig. Det blir inte pinsamt för de beter sig precis som mina fördomar tror...
Men jag är supertrött, så strax är det dags att krypa ner i sängen

Sånt man ångrar när man dör

Vad kommer ni att ångra när ni ligger på dödsbädden?
Jag kommer inte att ångra något som jag har gjort, snarare sånt som jag inte har gjort!
Nu är jag ju inte så gammal så jag har ju faktiskt tid på mig att göra visa saker innan det är dags.

Jag har sedan jag var tonåring haft en dröm om att åka till Afrika och jobba som volontär. Nu är det inte specifikt Afrika längre, jag kan även tänka mig Asien eller Sydamerika.
Jag inser också att jag kanske inte kan åka som volontär med familjen. Men bara att få komma bort och jobba och bo i ett annat land (gärna utanför Europa) skulle jag tycka var jättespännande.
Eller att ta barnen och Claes och backpacka genom Asien. Det finns så mycket ställen jag skulle vilja se och uppleva.


Bilder från idag

Här kommer några bilder från idag:


Alva spanar


Alva och jag gör test om hur man bäst energisparar vid mathantering. Vi fick fullpott!!!


Alva cyklar


Vem är vem?


Oscar funderar

Museum

Idag hade vi inga planer alls, mer än att Alva skulle vara borta vid 18.
Så efter frukost bestämde vi oss för att åka till Tekniska museet. Det var riktigt trevligt!!! Mycket folk, men det var helt ok ändå. Barnen hade jättekul och Claes och jag hade trevligt!
Sen åkte vi raka vägen och lämnade Alva hos Jennifer. Jennifer skulle ha bowlingkalas och sen ska Alva sova där.
Oscar tyckte att det var lite konstigt att Alva inte var med oss hem. Men han fick ett Happy meal och sen en skål ostbågar och en festis och titta lite på film innan han däckade. När vi skulle gå upp och sätta på tv:n så sa han till mig att inte glömma hans party :-) Det var ostbågarna och festisen...

Nu har Claes och jag ätit gott och sitter framför tv:n och tittar på P3 Guld. Mycket bra musik!
Flera av mina bilkörarlåtar är med. Sånna låtear som jag lyssnar på när jag åker till och från jobbet, höjer volymen till max och sjunger/skriker med. (Det är tur att ingen hör eller ser mig då)

Imorgon fm står det kalas på schemat!!!

Välkommen till familjen!

Idag kom min nya dator!!! Så nu ska jag lära mig hur den fungerar. Claes har jobbat hemma idag så att han kunde ta emot leveransen när vi andra var på skola, jobb och dagis. Det innebar också att det mesta var fixat med datorn när jag kom hem :-) Så nu kan jag bara jobba på. Tack!






Efter jobbet idag var jag jätteduktig och åkte till Friskis och Svettis och köpte ett tremånaders kort. Och så passade jag på att "träna" lite. Jag satt i roddmaskinen i ca 10 min och sen testade jag de olika övningarna som jag ska köra. Jag vill inte börja för hårt för då ballar väl min kropp ur redan efter första gången. Så korta pass med lite träning åt gången o början är min plan. Då kanske jag håller längre. Men jag känner mig väldigt duktig ialla fall. Jag har faktiskt tagit fram roddmaskinen härhemma och kört lite denna vecka också. Också har jag tänkt lite extra på vad jag äter. Vi får se om det ger något resultat...

Det känns att det är fredag idag! Jag har varit helt slut!!! När vi had hämtat barnen så åkte vi ner till centrum och klippte Alva, Oscar och Claes. Det gick jättebra och de blev jättefina. Oscar satt jättefint hela tiden och protesterade knappt någonting.


Ledig dag

Nu är vi inne på första riktiga veckan för oss. Eftersom vi åkte bort förra vecka så räknas den inte riktigt. Men nu är vi inne i vardagen. Idagär oscar och jag lediga och jag har inte planerat så mycket mer än tvätt och plock härhemma. En promenad om vädret tillåter och så presentinköp när vi har hämtat alva. Det är ju kalas i helgen!!! Snart är det dags att fira elin, jag ska se om jag kan få ut någon inbjudan idag. Måste bara bestämma vilken tid. Det blir ialla fall den 4:e. Sen ska jag försöka få ur henne vad hon önskar sig... Någon present ska vi väl köpa till henne.

Effektiv morgon

Sitter i väntrummet hos sjukgymnasten, snart min tur. Sen måste jag åka raka vägen till jobbet för vi har möte.
Jag lämnade Oscar före åtta och hade tid över innan sjukgymnasten, så jag har redan varit och handlat inför middagen. Skönt! Då sparar man tid på em.

Idag är det Elins matdag, så jag ska tvätta upp lite och plocka upp blommorna jag köpte igår. Jag var på plantagen efter jobbet. De hade halva priset på alla gröna växter.

Nähä, nu är det min tur...


Vad hände???

Ligger redan i sängen. Är helt slut! Oscar sover sen ett bra tag tillbaka och Alva, Claes och jag har lagt oss. Elin tycker vi är jättetråkiga.
Men efter mycket frisk luft och motionerande så är vi helt slut. Skönt! Det som inte är så skönt är att jag redan har ont i hela kroppen. Hur ska det bli imorgon? Och hur ska bilresan bli?
Vi har ställt klockan på sju, för tio ska vi vara ute ur stugan och då ska allt vara packat och vi ska ha ätit frukost. Sen blir det några timmar i backen innan lunch och sen bär det av hemåt.

Barnen lär väl somna i bilen så det ska bli spännande hur vi ska få dem i säng på kvällen. Jaha, det är morgondagens problem. Nu ska jag släcka lampan och sova :)


Sälen

Nu sitter Oscar och jag och fikar lite, snart ska vi möta upp resten av familjen för lunch. De är uppe i backarna. Tror att jag ska ta några åk efter lunch...
Idag har jag haft ett ordentligt träningspass på fm. Det var en pärs att ta Oscar med skidor, skötväska och pulka i alla uppförsbackar hit. Han har sina pjäxor på sig så han går inte så bra. Men det blir bra träning för mig ;)

Oscar är jätteduktig och står riktigt bra på skidorna.
Alva stackarn gjorde en riktig vurpa igår. Det gick bra men hon blev lite rädd. När hon skulle göra ett nytt försök så trilla hon i liften och bygeln spräckte läppen på henne... Men idag verkar det gå bättre.

Vi hade en lugn myskväll igår med hemmagjord pizza, tv, spel och bastu. Blir nog ungefär samma ikväll.


Dags att packa

Jag borde egentligen packa just nu, men jag har tagit en liten paus. Jag har tittat på mitt favvoprogram Sveriges mästerkock. Nu börjar biggest loser ochdet är jag inte så intresserad av... Så jag ska snart ta tag i packningen igen. Nu har jag jobbat tre dagar och det känns fortfarande jättebra. Det går bra för barnen också. Däremot sover tydligen inte oscar på dagarna. Men inte sjutton somnar han tidigare för det... Idag kom äntligen guldklimpen!!!! Jenny och ronnie fick en son!!! Grattis till dem och till Jacks systrar. Vad mysigt med en liten bebis. Jag måste åka dit snart och gosa och sniffa lite. När jag berättade för barnen imorse så ställde sig oscar upp och frågade om vi skulle åka dit på en gång ;) sen frågade han igen när vi hämtade honom på dagis. Han vill åka och träffa bebisen och Molly!!!

Första jobbdagen

Jaha, så var vardagen här! Det var riktigt roligt att komma tillbaka och jobba. Det var full fart som vanligt, men inget strul. Och snart drar vi igång med det nya bokningssystemet. Vi ska få gå lite kurser först och det är en hel del jobb med att lägga in allt i systemet. Men det ser jag bara fram emot. Får se om jag säger samma sak ett par veckor... Hämtade barnen och oscar var riktigt trött efter att ha varit på dagis hela dan, så medans de slappade så lagade jag mat. Efter maten var det dags för mig att åka ner på träning, och nu har jag precis kommit hem. Nu sitter jag inne hos alva och hoppas att hon ska somna snart, hon har lite svårt att somna på kvällarna :) En väldigt vanlig dag med andra ord. Men faktiskt riktigt skönt med rutiner igen.

Julen är väck

Nu är julen borta!!! Eller ialla fall nästan. Det står några kartongenframme, men de är färdig packade ialla fall. Nu ska vi bara få upp dem på vinden :) Alva har haft kompis här idag, riktigt skönt för både oss och henne. Och så tycker jag att det är så kul att hon har så många kompisar :) Jag var iväg en sväng till icamaxi på em... Jag har aldrig sett så mycket folk där, jag kommer att fortsätta att handla sena vardagslvällar. Mennu finns det ialla fall mat hemma. Mycket grönsaker och inget snacks ;) I orgon är det dags för vardag igen... Blandade känslor. Men det blir inte så mycket vardag för oss för på torsdag åker vi till sälen. Ska bli härligt att få se lite snö. Vi ska åka skidor, pulka, promenera i det fina vädret och på kvällarna ska vi spela spel och läsa böcker! Det ärialla fall planen, sen blir det ju aldrig som jag har tänkt.

Sena kvällar...

Nu har vi haft middagsgäster här både fredag och lördag så idag känner jag mig ganska mör. Sena kvällar har det blivit med massor av mat, vin och spel. Men trevligt!!! I fredags var Albin, Madde och barnen här och då började vi med att åka till Albins jobb,som är i närheten. De har pool och gympassl där, så vi lekte barnen trötta ;) Igår fick jag sovmorgon och när jag vaknade så tog jag på mig dubbla lager med kläder och tog en rask promenad på 40 min. Skönt! Sen var jag mest hemma och röjde från gårdagen och förberedde inför kvällen. Alva hade kompis här och claes och oscar åkte iväg en sväng. Idag ska viplocka bort julen och det känns lite dubbelt. Jätteskönt för att granen barrar bara man tittar på den. Men lite tråkigt, då jag tycker att det är mysigt och fint med alla saker, ljus och dofter. Men nu ska den ialla fall ut idag. Sen ska vi nog bara förbredea inför nästa vecka. Imorgon är det skola, dagis och jobb som gäller!!! Det var länge sen sist, närmre bestämt 18 dagar sen...

Premiär

Idag har vi varit i ishallen på allmänhetens åktid. Alva har ju åkt endel och är jätteduktig,men för oscar var det första gången. Han ville jättemycket och trodde att han kunde själv. När vi kom hem så berättade han hur snabbt han åkt ;) jaja självförtroendet och viljan är det inge fel på hos honom i alla fall!
Och det är tur att han inte är någon prylbög, för då jade han nog inte accepterat att åka i elins gamla vita flickskridskor som det står pernilla på :)
Han mer eller mindre hängde i claes ben, men med ett stort leende hela tiden.
Jag hade packat ner lite "fika" så vi tog en paus och så fortsatte de att åka ett tag till.
Vi hade en jättetrevlig em tyckte vi alla fyra.
Sen åkte jag och handlade för vi ska ha gäster imorgon, men när jag hade varit i fyra affärer och ingen hade hälleflundra så gav jag upp. Claes får åka och kolla imorgon, men då får han inte ge upp...

Trasig dator

Jaha, så gick datorn sönder...
Vi har varit på bl a elgiganten idag för att kolla ny dator till mig. Vi visste att den var på väg att lägga av.
Vi såg en dator på nätet igår som jag har bestämt mig för. Men då kan det ta 2-3 veckor innan den kommer. Inte trodde vi att min dator skulle lägga av redan ikväll :(
Detta lär ju påverka mitt bloggande endel...
Det funkar ju att blogga på paddan, men jag kan inte lägga in bilder osv. Eller det kanske man kan, men JAG kan inte.
Jaja jag kanske får en massa annat gjort nu istället :) man ska väl alltid se det positiva på allt...
Jag hoppas bara att claes kan få igång datorn så pass mycket så att vi hinner rädda alla filer och bilder jag har på datorn.

Vardag tack!

Trodde inte att jag skulle be om det, men ibland behövs det.
Jag skulle nog kunna vara ledig ett tag till och gå härhemma och skrota. Har en hel del jag skulle kunna göra. Rensa bland gamla tidningar, rensa i garderober, gå igenom Alvas alla leksaker och andra mer eller mindre roliga projekt.
Men med det här otroligt tråkiga vädret så är vi mer eller mindre fast här inne. Det är inte direkt så att man vill gå ut och leka. Varken jag eller barnen... Och nu har vi hittat på en massa olika saker; lek & bus, Pelle Svanslös m.m Man kan ju inte hitta på saker varje dag heller.
Men det innebär att barnen blir rastlösa och vill ha hjälp till sysselsättning. Mina projekt blir alltså liggande... Men vi har lekt, spelat spel, ritat, pysslat och lekt.
Och de är så rastlösa så de bara röjjer, vilket innebär att jag måste gå efter och städa hela tiden...
Så nu smyglängtar jag faktiskt efter att de ska få gå till dagis och skola :-)



Kondition och viktminskning

Jag "råkade" ställa mig på vågen igår och i år är nog första gången i mitt liv som jag har gått upp i vikt under julhelgerna :-) Så jag ska inte klaga eftersom det inte är något jag brukar dras med.
Men jag har funderat ganska mycket sista tiden på att jag verkligen MÅSTE börja träna. Men det är mest pg av att jag har så fruktansvärt dålig kondition och grundstyrka. Och ska min kropp klara av att göra allt jag vill att den ska göra så måste jag börja träna.
Min nacke kommer i slutändan också må bättre av det. Det jobbiga är att det är en period på ganska länge som jag blir sämre innan det blir bättre. Jag vet inte hur länge för jag har aldrig orkat mig så långt...

Så mitt mål är att till den 1 juli ha gått ner 4 kg och omfördelat en del :-)
Jag ska då även känna att jag mår bättre av träningen och att jag orkar mer.
Jag hoppas också på vad alla säger med bättre tålamod, bättre sömn osv.

Så håll tummarna för mig nu att jag orkar stå ut när kroppen säger nej.
Jag ska peppa mig själv ett tag till och börja när vardager börjar härhemma. Så det blir den 16 jan som startskottet går!!!

Jag skriver om det här för ni är några som läser och då kan jag inte komma undan :-)


2012

Jaha då är det dags att blicka framåt och fundera på vad jag vill få ut av 2012.
Jag blandar både större och mindre saker, både rent praktiska och sånna som mer är personliga...
Observera att det är inga nyårslöften, utan mera förhoppningar, förväntningar och önskningar inför 2012

*Jag vill göra om vårat sovrum!!! (gärna första kvartalet)
*Jag MÅSTE börja träna!!!
*Jag ska vara mer i nuet när jag är med barnen
*Jag måste lära mig att säga Nej (har blivit bättre på det de senare åren, men borde bli ännu bättre...)
*Jag önskar att vi kan spara ihop pengar så att vi kan åka till USA på semester i sommar
*Jag ska "låta" familjen hjälpa till mer härhemma
*Jag vill umgås mer med mina vänner, gärna en snabbfika på stan eller hemma hos. Man räknar inte med vardagarna längre, men jat tror att det funkar alldeles utmärkt att umgås på vardagskvällar. Bjud gärna in er på middag en vardag här, det skulle uppskattas
*Jag måste lyssna på min kropp! Säger nacken NEJ så måste jag lära mig att vila

Ja, det var nog det jag kom på nu, men det går ju alltid att fylla på när man kommer på mer saker :-)







RSS 2.0