Tornerspel

I fredags var vi i Skokloster och tittade på tornerspel. Det var fint väder och lagom med folk. Det kan jag tänka mig att göra igen. Barnen tyckte att det var kul och det fanns lite andra aktiviteter såsom ponnyridning, knivkastning m.m.
Jag tänkte visa lite bilder från fredagen nedan.
 
Idag har vi packat och packat... Och jag är nästan klar. Det sista måste jag ju lägga ner imorgon. Några saker ska jag fixa innanjag går och lägger mig. Vilket blir snart för taxin kommer 04.45 och hämtar oss imorgon. Känns väldigt tidigt, men å andra sidan ligger vid vi poolen vid 3-tiden. Och det känns ju ganska bra :-)
 

Trött

Dagen idag har ägnats åt os och tvätt. En ganska skön kombination ;) Men nu är jag så trött så jag orkar inte hålla upp ögonen längre. Så jag går och lägger mig och hoppas att jag är piggare imorgon...


OS

Ligger och slötittar på os-invigningen. Men snart börjar det på riktigt. Då kan man slå på tv:n när som helst och kolla på sport ;) även om det är sån sport som jag inte är så intresserad av i vanliga fall så är det kul när det är os. Nu åker ju vi snart, men lite lär vi kolla där också. Idag har vi varit i skokloster och kollat tornerspel. Det var trevligt! Jeanette och barnen var med också. Det är så kul att se hur mycket barnen tycker om varandra.


Semester!!!

Nu har jag haft semester så pass länge att jag har glömt hur det är med fasta rutiner. Såååå skönt!!!
Vi tar dagen som den kommer, vissa dagar gör vi ingenting och vissa dagar så hittar vi på saker.
Och man kan festa till det med "fin"mat på en torsdag och ta både två och tre glas vin till utan att tänka på morgondagen :)
Imorgon börjar OS och på måndag åker vi till Cypern. Kan det bli bättre???
 
Nu hoppas jag bara att hösten blir lugnare än vad året innan har varit. Hoppas att min nya kollega kommer in i sina arbetsuppgifter så att jag får lite avlastning. Jag hoppas ialla fall att jag kan gå hem när min arbetstid är över för dan...

Värmen har kommit :-)

Äntligen har vi haft varmt!!!
Igår åkte vi iväg till Täby c för att hämta våra nya pass och shoppa lite. När vi kom hem så hängde vi på baksidan. Jätteskönt! Sen björ Claes på middag och vi blev kvar ute på altanen. det var äntligen så varmt ute att man bara kunde sitta och njuta. Vi spelade några partier back gammon och jag vann!!!
Idag vaknade vi tll 29 grader :-)
Vi packade ihop oss och åkte hem till svärföräldrarna. De är inte hemma, men vi hängde vid deras pool ett par timmar. Sen åkte vi hem och Alva och Claes började att packa. Efter ett par timmar var de klara och drog iväg. De åkte ut mot Vaxholm med tält, sovsäckar och annat. De skulle vandra och tälta. Låter jättemysigt, men jag tror inte min n acke skulle klara av sånt. Jag pratade med dem för ett tag sen coh då regnade det på dem. Trist! Hoppas att de haft det mysigt ialla fall.
Jag och Oscar har lagat mat, lekt och så har han badat innan det var dags för sängen. Han babblar och babblar hela tiden. :-)
Nu är det snart dags för mig att gå och lägga mig också.
 

Bröllop och Kolmården

Sitter i bilen och är snart hemma. Vi åkte hemifrån i lördags morse. Då bar det av till Nyköping för bröllop. Själva vigseln var utomhus och de hade otrolig tur med vädret. Det var fint hela em och kvällen. Ett jättefint bröllop, god mat och trevlig fest. En toppenkväll alltså. Sen är ju inte min man och jag de som har vett att gå och lägga sig i tid, så det var efterfest på vårt rum och klockan hann bli nästan fyra innan jag kom i säng... Dagen efter var det brunch och paketöppning. Sen styrde vi mot Norrköping, vi hann få ett par timmar där innan svärföräldrarna kom tillsammans med oscar och Alva. Middag, lek och sen sova på hotell. Imorse gick vi upp ganska tidigt, åt frukost och packade ihop. Vid tio var vi på Kolmården. Och sen har vi varit där hela dan. Åtta timmar totalt!!! Jättemysigt, men jag är grymt trött nu. Vi har åkt linbana över safariparken, sett delfinshow, rovfågelsshow, massa andra djur, lekt i olika temaparker och gått, gått och gått. Alla nöjda och glada, men jag hoppas barnen somnar fort när vi kommer hem för det lär jag göra ;)


Siggesta gård

Igår hade vi en underbar dag på Siggesta gård.
Vi packade ihop oss och åkte till Värmdö med bilen. Vi fick ta två bilfäljor på vägen.
När vi kom fram så började vi med lunch. Kanske inte världens bästa service, men när maten väl kom så var det jättegott!
Efter maten tittad evi lite på några smådjur och sen köpte vi en sagobok och gick Träsktrollensstig. Det var jättemysigt och barnen tyckte att det var kul. även om Oscra inte hade ro att lyssna på hela sagan så tyckte Alva att det var intressant. Oscar tyckte mest att det var konstigt att det inte var några riktiga troll :-)
Efter lite glass och mer lek så hoppade vi in i bilen och åkte vidare.
Vi hamnade vid Lillsveds brygga där vi hittade en fin liten strand. Claes och barnen bytte om och killarna hoppade i vattnet. Alva ångrade sig ;-)
Ytterligare ett stop med lite korv till barnen så var vi hemma vid halv åtta.
Claes och jag tog en ostbricka och ett glas vin innan vi gick och la oss.
Fint väder hade vi hela dan också.
Verkligen en supermysig dag!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Airfloss

Jag har under en tid fått prova Philips Sonicare Airfloss genom Smartson.
Jag var väldigt nyfiken på den och satte igång så fort jag hade laddat den. Även Claes provade.
Man ska ha den istället för tandtråd. Det är vätska (vatten) som sprutas in mellas tänderna och ska ha samma effekt som tandtråd, men ska vara smidigare att använda.
Tyvärr är vi överrens om att det inte var något för oss.
Claes tycker inte att den riktigt kommer in m ellan hans tänder och jag kände mest att det sprutade vatten överallt. Man blev blöt i hela ansiktet och även spegeln blev helt våt.
Vi har gett den några försök till, men jag är rädd att det är ytterligare en grej som bara kommer att stå och samla damm...
 

Rastlös

Idag har vi gjort ingenting. Det borde ju vara skönt, men jag har mest varit rastlös...
Så efter maten tog vi en kvällspromenad. Vi skulle gå en liten bit i skogen, men vi kom aldrig ut, så det blev en lång tur i skogen med rötter, lera och massa mygg med barnvagnen... Men vi hittade massor med blåbär, så barnen var glada :-)
Igår hade vi tänkt att åka in på Allsången, men eftersom vädret inte kunde bestämma sig så ändrade vi planer flera gånger. Tillslut tog vi vår matsäck och åkte till Fyrishov istället. Det blev kvällsbad. När vi badat, åkt kanor, bubblat, hoppat i hopptorn m.m i över tre timmar så åkte vi hemåt. Jag var helt slut!!! Men inte barnen... Vi hade hoppats på att de skulle somna i bilen, men inte...
Imorgon vill jag åka till skärgården, så Claes sitter just nu och kollar på vart vi ska åka och vad vi ska packa ner. Vi får se om det blir båt eller bil. Håll tummarna för att det inte regnar på oss hela tiden.
 

Hemåt

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Sälen. Trots det dåliga vädret har vi haft det jättebra!!! Igår var Alva på vandring i en och en halv timme med flera andra barn och några ledare. Hon var jättenöjd när hon kom tillbaka. Då var vi och åt lunch och sen tog vi liften upp till toppstugan. Vi fikade lite och sen tog vi liften ner igen. Det var häftigt!


Sälen

Ligger just nu i en stuga i Sälen och försöker få barnen att vila en stund. Det går inget vidare... Vi har varit ute en sväng och tittat på lite djur och barnen har fått rida häst. Ikväll ska vi ut och äta, så vi vill gärna att barnen ska vara pigga då... Igår var vi på älgsafari. Det var jättekul!!! Vi fick tom klappa älgarna ;) Sen var vi en sväng i Norge. De stora tjejerna ville stå med en fot i varje land. I onsdags var Jenny och jag på spa. Urmysigt!!! Sen i söndags har jag mått jättedåligt. Haft ont i magen och mått illa. Jag har inte kunnat äta någonting :( men igår mådde jag bättre och idag också. Jag har lite ont och mår lite illa. Nähä nu ska jag se om barnen kan komma till ro.


Mer kalas

Igår tillbringade vi nästan hela dagen på ett bad i Täby. Solen sken oavbrutet och det var verkligen sommar!!! Efter ett visst antal timmar tog jag Oscar med mig hem och fixade iordning oss. Alva stannade kvar med sin kusin.
Jag, Oscar och Elin åkte ner till centrum och gjorde några ärenden och klippte Oscar. Han har pratat i flera dagar om att han vill ha blått hår och han kunde knappt vänta när vi kom ner till centrum. Utan protest hoppade han upp i bilen (frisörstolen) och satt fint hela tiden. Det var en mycket nöjd kille som tittade sig i spegeln när han var klar.
 
 
Sen packade vi ihop oss och åkte till Jonas som fyllde år. De hade ordnat mat i trädgården där de bor. Jättemysigt!
 
Idag har Alva lekt med kompis hela dagen och jag, Elin och Oscar har varit på Ikea. Vi lämnade in Oscar där och han tyckte att det var jätteroligt. Det är första gången vi har fått göra det. Han har varit för liten innan.
Alva var iväg en sväng ikväll igen och badade hos en granne. Så efter flera timmar i poolen så somnade hon gott.
Nu sitter Claes och jag och gör olika förberedelser inför festen.
Inte så mycket vi kan göra idag, känns som att allt ska göras imorgon och på lördag. Jaja, det är bara hoppas att vi blir klara innan gästerna kommer. Och det som inte är klart får vi helt enkelt strunta i...
 
 

Kalasdax

Ikväll har vi varit på kalas hos min kusin. Fullt med folk i en lägenhet toppat med överenergiska barn... Men det var trevligt! Och så var släktens lilla nyskott där, en liten tjej som är ca 7 veckor gammal och idag har kommit upp i 3400g. Sååå söt!!!
Idag har det varit sommar på riktigt!!!
Vi åkte till särföräldrarna i förmiddags och tog ett dopp i poolen. Vi blev bjudna på fika också. Barnen var i poolen nästan hela tiden, men även jag badade lite :-)
Sen åkte vi hem och hängde på baksidan. Jag tycker inte att jag satt så länge i solen, men tillräckligt för att få sngga röda märken efter linnet...
Vi fick med oss ett extra barn hem från kalaset, så nu har jag två tjejer som ligger och fnittrar i Alvas rum.
Imorgon kväll blir det kalas igen :-)
Sen ska jag ta tag i vår fest som närmar sig med stormsteg...

Måndagmorgon

Nu här helgen över, men det gör inget :)
För nu ska vi ha helg varje dag i sex veckor...
Men utan godis, läsk, alkohol och annat. Kan bli jobbigt annars...
Jag fick i och för sig champange både fre och lör och tänkte att det blir bra semester om jag får det varje dag. Men det blir så dyrt. Och jag är inte säker på att kroppen mår så bra av att drick varje dag, även om det är champange...
 
I lördags var det gosedjurskalas här. Det regnade hela fm så vi dukade inne. Men en halvtimme innan gästerna kom så sken det upp. Jaja, de fick vara inne ialla fall. De två timmarna bara flög iväg. Tror att om hon vill ha kalas hemma nästa år så får vi ta längre tid.
 
 
Medans tjejerna fikade nere så fick gosejuren sitta uppe och fika :-)
 
Här sitter tjejerna och får instruktioner om en ny "vems gosedjurs" lek
 
Efter kalaset kom Jenni och Robert över. Vi grillade, snackade, lekte med barnen och spelade spel. Som vanligt när de är här så springer tiden iväg. klockan var efter tre när jag släckte lampan...
Men det var supertrevligt!
 
 
Man kan ha mycket kul med pringels...
 
Igår fick jag en ordentlig sovmorgon. Vaknade och fick dåligt samvete, men bestämde mig sen för att jag behövde det.
Efter en skön frukost ute i 25 graders värme så gjorde jag mig iordning och åkte till Täby c. Målet var att hitta en klänning till på lördag. Jag höll på att bli galen. Men till slut hittade jag två klänningar som jag köpte och tänkte prova hemma. Och väl hemma och med hjälp av olika smakråd så tror jag att jag bestämt mig för en av dem :-)
Claes gick in till grannen på kvällen för att titta på fotboll, men jag bestämde mig för att barnen behövde gå och sova. Det märks redan på dem att det blivit många sena kvällar.
 

RSS 2.0