Tävlingar imorgon

I helgen är det UVGK cup i trampolin. Så jag (och resten av familjen) ska tillbringa helgen i en gympahall. Det ska bli kul, men jobbigt. Min nacke är ju kass redan så jag vill inte ens tänka på hur den är efter helgen...
Elin ska tävla!!! Hon har en ny serie, så det ska bli kul att se.
Så håll era tummar för henne imorgon em!!!

Idag har det varit full fart som vanligt. Drop-in fika på dagis, Alva kalas mellan 17-19 och jag har varit i centrum och delat ut lappar om tävlingen.
När jag kom hem hade Claes lagat jättegod mat och sen började vi prata om semestern. När vi ska ta och vad vi ska göra. Det vi kom fram till var att om vi ska fest som vi har planerat så lär det inte bli någon fancy semester. Det räcker inte pengarna till för. Vi kom egentligen inte fram till något, så vi får fortsätta diskussionen senare

Nä, nu ska jag SOVA!!!

seeeeg

Idag är en otroligt seg dag. Känner mig hängig, trött och har jä-ligt ont. Och inte är det något fint väder heller...

Jessica och Max har varit här på fm och lekt. Det var trevligt, men lite jobbigt då jag var tvungen att punktmarkera Oscar hela tiden. Han skulle ha allt som Max hittade...
Nu har vi varit och hämtat hem Alva och en kompis. De speler melodifestivalskivan på högsta volym i hennes rum :-)
Snart är det dags att börja med maten och sen ska jag ner till hallen och provbedöma. Vi ska ha en inför-tävling. Det är riktig tävling för våra gymnaster på lördag så nu ska de få sina serier bedömda för att öva lite.


VÅR!!!

Nu är våren här!!! Om en bara för ett par dagar. De hotar med att det ska bli vinter igen till helgen, men sen ska våren komma för att stanna.
Alva hittade några tussilago idag som hon plockade och sen gärna ville bli fotad med :-)



Idag har jag fått känna på 3-års trots på hög nivå :(
Inte kul!!!

Har även hunnit med att träna. Jag gick på ett medelpass, och det kändes att det var ett tag sen sist... Jag var helt slut!!! Och just nu mår nacken inte bra alls så jag fick hoppa över nästan alla armrörelser. Men jag hoppas fortfarande att det ska vända och att det ska bli bättre snart. Men jag vet inte hur länge jag orkar vänta.

Kläder efter väder

Att man ska ha kläder efter väder kan tydligen tolkas lite hur man vill.
Igår tittade Oscar ut genom förnstret och konstaterade att det var blått och gult väder (blå himmel och sol) så då ville han ha blåa och gula kläder :)
Till och med strumporna skulle matcha...

Idag ser det än så länge ganska mulet ut, undra vad han vill ha idag...

Ikväll ska Claes och jag på 40-års fest. SKa bli jättekul! Ser verkligen fram emot det! Det känns som att det var länge sen vi gjorde något "vuxet".
Elin åker till en kompis, de ska gå ut och äta och sen sova hos kompisen. Alva och Oscar ska till mormor. De har sett fram emot det länge nu :)

Igår var vi iväg och tittade på en lokal för vår 40-års fest i sommar. Så vi har nästan bestämt oss. Om inte någon vet nån lokal som man får ta med sig mat och dryck och inte är så dyr att hyra.

Trevlig helg!!!

Ordningen återställd

Idag har alla fem varit på skola/jobb/dagis!!! Schhhhhh, jag kanske inte ska säga det för högt... Jaja, vi får se hur länge det håller i sig.
Oscar var väldigt nöjd när jag lämnade honom imorse och hade knappt tid att säga hej då.
Vi hoppade över gympan idag, då det var hans första "friska" dag.
Alva hade kompis med sig hem, så när kompisen åkt hem var det dags för henne att kämpa med läxan. Jag har bett henne i flera dagar, men hon har "glömt". Hon brukar tycka att det är kul, men den här veckan har det bara varit jobbigt.
Nu på kvällen har jag provat klänningar inför lördagens fest. I inbjudan står det att det blir mingel, bubbel, plockmat och glamourösa människor :) Så det får väl bli en cocktailklänning och höga klackar :-) Jag har även en annan i reserv om jag inte känner mig bekväm på lördag. Det är bara små axelband på klänningen och jag vet inte om jag vill visa mina armar hela kvällen.... Och om jag ska ha den så behöver jag något att ha över. Så är det någon som bor i närheten och har en svart bolero eller jättesnygg kofta att låna ut????
Av erfarenhet vet jag ju att det inte spelar så stor roll i slutändan vad man har på sig. Det är sällan (eller aldrig) klädernas fel om man inte har kul. Men det blir ju mindre spänt i början om man känner sig bekväm.

 

Onsdagskväll=tvätt och tv

På onsdagskvällarna brukar jag passa på att vika tvätt och titta på tv. Denna onsdag är inget undantag :)

Idag har jag haft ytterligare en utbildning på jobbet. Det gick hyfsat bra, eller jag tror att min del gick bra. Det blev en massa frågor och diskussioner om rutiner som egentligen inte rör programmet. Så jag får nog säga att jag är nöjd så långt. Jag har fått bort endel av min hög också. Skönt!!!

Min kropp har fått en hormonchock. Så jag har mer finnar och blemmor i ansiktet än värsta tonåringen. Kul, när vi ska gå på fest på lördag. Det finns inget smink i världen som kan dölja detta :(
Jaja, det är inget jag kan påverka, men jag kan ju gnälla lite ialla fall...

Oscar har varit feberfri idag också. Så imorgon blir det dagis om inget händer inatt! Han har varit pigg och glad hela dan. Till jag kom hem... Sen har han bara gnällt och grinat.
Så här ser han ut när han låtsas grinar :)

Jobb och träning

Idag var det min tur att åka till jobbet.
Claes fick äran att vara hemma med Oscra. Oscar fick feber igen igår em och vaknade med 38.6.
Men sen har han inte haft någon feber, men däremot varit hängig så han får vara hemma med Claes imorgon också. Men sen ska han väl kunna gå...
Jag hade en väldigt full inbox efter att ha varit hemma en vecka. Och jag var ju långt ifårn ikapp innan jag började vabba :-(
Jaja, det gäller att släcka bränder de närmsta dagarna.
Jag höll också i två utbildninngar i nya bokningsprogrammet idag. Det gick över förväntan. Eftersom vi knappt har jobbat i det själva så är det inte så lätt att lära ut.
Imorgon har jag en utbildning till, så ska vi gå lite mer in på djupet. Får se hur det går...
Efter jobbet var jag på utvecklingssamtal med Elin. Och som vanligt :-) så fick vi bara höra positiva saker om henne. Hon fick till och med höra att hon kunde softa lite resten av terminen. Hon har ju de betygen hon behöver för att komma in på den linjen hon har sökt. Hon skulle till och med ha råd att sänka vissa betyg, men hon är nog snarare på väg upp på några. Så det här ska nog gå bra!
Efter middagen så somnade Oscar på soffan, så då passade jag på att åka och träna och handla inför imorgon.
Förra veckan var jag ju dålig så då blev det ingen träning alls. Eller jag var ju faktiskt ute och gick en timme i lördags, det måste ju räknas... Det tog emot idag, men jag kom iväg och gjorde mitt program. Men det känns att kroppen inte är helt hundra. Får ta det lungt den här veckan och sen köra något pass nästa vecka.


Fortfarande hemma...

Eller idag så var det ju planerat att jag skulle vara hemma. Alva har studiedag, så jag har tagit min lediga dag idag. Vi skulle hitta på någon kul ihop. Men jag sitter härhemma med en krasslig Oscar...
Som tur var så ringde Jeanette och frågade om Alva ville följa med dem till Nickis idag. Och det ville hon förstås! Tack så jättemycket för att hon fick följa med!!!
Igår var Alva och jag iväg en sväng och köpte vårskor till henne. Och nu på morgonen så snöade det...
Vi passade även på att åka och fika bara hon och jag! Mysigt!
Annars har helgen mest gått åt till att fösöka reda någon ordning härhemma. Ji mer ordning vi försöker få, ju mer oreda verkar det bli någonannanstans... Men dte blir nog bra till slut.
Claes kom hem i fredags kväll och hade hela bagageluckan full med olika lådor från Ikea.


Praktiskt och snyggt i tvättstugan :-)


och i förrådet under trappen


och på min sida i klädkammaren


och här bor alla mina finskor :-)

Som sagt så blir det nog bra, men det är en massa saker som just nu ligger på hög och inte har någon plats...

Idag har Oscar mått bättre. Han är fortfarande lite hängig, men tempen visar inte så högt. Fortsätter det så här så kanske han kan gå till dagis imorgon. Men mycket kan hända, klockan är ju bara elva. Claes har lovat att vara hemma imorgon om det behövs för jag ska ju hålla utbildning på jobbet imorgon. I ett program som jag knappt kan själv... Jaja, det blir nog bra

Näste man till rakning...

Både Alva och jag mår mycket bättre. Så planen var skola och jobb idag.
Men då hade jag inte räknat med att Oscar skulle få feber...
Alva kom iväg till skolan ialla fall. Hon fick lifta med grannen, skönt att ha barnen i samma klass så man kan hjälpas åt när det behövs. Tack!
Jag förstod redan igårkväll att något var på g hos Oscar. Han låg och gnydde och mumlade i sömnen. Men jag försökte ignorera det och hoppas på att vi skulle vakna friska. Det gick ju inget bra :-( Klockan fem imorse kom han in och då var han jättevarm! Jag fick honom att somna om efter en stund, men det var bara att konstatera att jag skulle bli hemma idag...
När jag fått iväg Alva till skolan och kom upp med en kopp kaffe frågade Oscar:
-Är det där ditt kaffe?
-Ja
-Har du gjort det?
-Ja
-Alldeles själv???
-Ja....
Haha, undra om han tror att jag får hjälp av någon med annars....

Ikväll kommer Claes hem, så imorgon ska han få umgås med sina barn ;)
Det blir ganska intensivt när man går hemma och vabbar i tre dagar och inte har något vuxet sällskap alls...


Morgon eller natt???

Oscar kom in till mig med ett stort leende kl 5 imorse och undrade vad jag tittade på. Tv:n stod på och hade gjort så hela natten. Och så skulle jag försöka förklara för honom att det var natt och att han skulle sova ett tag till. Det gick inte så bra...
Så han gick och hämtade en massa saker och satt och lekte i min säng med mig som berg. Jag kunde slumra lite från och till.
Nu har jag skjutsat honom till dagis och Alva och jag har börjat dagen med en varsin smothie.
Hon var feberfri igår, men klagade på huvudvärk. Och då har jag ingen lust att lämna henne i skolan. Men planen är att vi ska till skola och jobb imorgon. Känner hon sig ok idag, så åker vi till Oscars gympa ikväll. Men vi får se.

Idag ska jag plocka lite mer, se till så att Alva är sysselsatt och försöka vila så att jag blir frisk också!

Sjukstuga

Jaha, nu har vi sjukstuga härhemma!
Jag blev tokförkyld i lördags kväll och det blir bara värre och värre...
Snoret rinner, huvudet spränger och tempen är förhöjd.
Men jag har kämpat på och jobbat och var på träningen igår. Efter träningen var vi hem till Sofie och gjorde klart Anatomi provet. Så nu är det inskickat. Ska bli spännande och se om vi har förstått någonting överhuvudtaget.

Inatt kom Alva in till oss och grät för att hon inte kunde svälja. Och imorse hade hon feber, och den har bara stigit hela dan. Under em/kvällen har hon legat på över 39 även med alvedon i kroppen.
Hoppas att det vänder imorgon! Hon är inte kaxig alls :(
Claes har jobbat hemma idag, men imorgon åker han till Linköping och kommer inte hem förrens på fre kväll. Så det är bara för mig att vara hemma. Ioch för sig behöver jag nog det så kanske jag också hinner bli frisk. Men jobbmässigt är det katastrof!
Nästa vecka har jag min lediga dag på mån så förmodligen är jag inte på jobbet förrens på tis nästa vecka och då ska jag hålla kurs för hela personalen i ett program som jag inte kan... Känns sådär

Tänkte visa några bilder på projekten vi (läs Claes) har fixat här hemma. Så i veckan ska jag försöka ställa in saker på hyllor och flytta runt saker.


Hörnan nedan för trappen var tråkig och mörk, men nu har den fått spottar, stenar och en grön växt.
Det blev jättebra!


Förrådet under trappen, där vi tidigare bara har stuvat in saker har fått hyllor :)

Mello + projekt

Igår laddade vi hela dan inför Mello :-)
Claes började med att gå ut och springa på morgonen, sen åkte han och Mange till K-rauta och köpte hyllor.
Jeanette och barnen stannade här och fikade och lekte, sen åkte de och lämnade kvar Jennifer här så att hon och Alva kunde leka. Jag hittade massor med små vita papperslappar på hela Alvas golv och ifrågasatte var de hade gjort. Men de hade ju bara mimat till Loreen och då var det ju tvunget att snöa :)
Jag var iväg på em till Friskis & Svettis och gick på ett Schlagerpass. Det var sjukt jobbigt, men skönt!
Efter att ha skjutsat hem Jennifer och handlat så gjorde Elin och jag småplock till kvällens mello.
Sen tittade vi på mello och åt tills vi höll på att spricka.
Idag har jag fått sovmorgon!!!
Sen har Claes fortsatt att sätta upp hyllor och fixat hela dan. Så nu har vi massor av nytt förvaringsutrymme. Vi ska bara komma på smarta sätt att förvara sakerna på. Mycket saker är det som ska få plats.
Men det kommer att bli jättebra!
Idag har Jenni varit här och fikat!!! Det var jättelängesen jag träffade henne, så det var supertrevligt att träffa henne!

Elin hade sin kamera med sig i fredags, så här kommer lite bilder från Globen:









Mello!!!

Nu ligger jag i sängen och är helt slut!!!
Vi åkte hemifrån vid fyra och var hemma halv tolv...
Först åt vi på jensens och sen var det Globen som gällde.
Innan showen började så sjöng tjejerna Manboy på en liten scen. Jättesöta!!!
Sen var det dags.

Alla låtar var faktiskt mycket bättre live. Så nu vet jag inte vilken jag hejjar på imorgon.
Jag tror alla var mycket nöjda!


Laddar inför morgondagen :)

Igår hade jag en riktigt skön dag. Kändes som att jag landade :)
Kom iväg och tränade på morgonen (körde bland annat insida lår, vilket känns idag) sen blev det klippning och slingning innan jag åkte hem och åt lunch och tvättade och plockade lite.
När klockan närmade sig två och solen sken så bestämde jag mig för att ta en promenad och hämta barnen. Men det var inte så skönt, det båste smådjävlar och var jättekallt.
Dagen avslutades med dubbelavsnitt av Greys anatomi. Kan det bli bättre?!
Idag har jag jobbat igen. Kom till jobbet redo att hugga tag i allt, men då hade jag fått en ny dator. Vilket i och för sig är bra. Men jag har inte tid nu!!! Det är ju en hel del inställningar som måste göras och flera enkla funktioner har bytt plats så jag inte hittar dem...
Satt till ett, sen var jag tvungen att åka för jag hade tid hos sjukgymnasten. Jag stannade på McDonalds på vägen och köpte en cheesburgare. Mest för att jag var hungrig, men också för att flera på jobbet påpekade för mig idag att jag inte ätit lunch på flera dagar och att det inte är bra. Haha, de har koll på en :-)
Men när jag är superstressad och maten inte tilltalar så får jag ingen matlust alls...
Imorgn tar jag med mig låda så då ska jag äta.

Imorgon efter jobbet är det dags!!! Då drar vi först in till stan och äter på Jensens och sen vidare till Globen och Mello. Ska bli jättekul faktiskt!
Vi är fyra vuxna, Elin och fem mindre tjejer som ska åka. Måste leta fram lite glitter och glamour kläder till Alva ;-)

Träna, klippa, städa

Ja ungefär så ser min plan  för dagen ut.
Har precis ätit en stadig frukost så nu ska jag packa ihop och åka och träna. Sen tänkte jag hitta någonstan att åka och klippa mig...
Oscar är på dagis och jag brottas lite med dåligt samvete, men det är inte ofta han är där när jag är hemma. Och han hade inte kunnat följa med mig idag.

Igår fick vi mail med tentafrågor till anatomikursen från helgen. Så jag satte mig igår kväll och tittade på dem. Claes skulle ändå kolla på fotboll. Så jag lyckade faktiskt göra alla. Menjag har ingen aning om jag har något rätt överhuvudtaget...

Nu har jag jobbat både må och tis mellan 8-15 utan lunch. Jag har inte riktigt ro att sätta mig och äta när det är så stressigt. Dumt jag vet. Sen har jag inte haft någon matlåda med mig och de har inte serverat någon god mat i restaurangen.

Nähä, dags att byta om :)

Färdiglärd!!!

Nu är jag hemma efter en lång helg i Uppsala!!!
Jag har blivit pumpad med kunskap. Mycket som jag redan visste men en hel del nytt!
Massor med nytt som jag ska ner i hallen och testa på gymnasterna :-)
Framför allt ska jag testa en del på Elin. Hon får vara min försökskanin :-)

Imorgon är det vardag igen efter sportlovet. Oscar var inte på dagis på hela förra veckan och Alva gick ju bara mån-tis. Så det lär vara trötta barn som jag hämtar hem imorgon. På kvällen har Alva och jag träning.
Min tanke just nu är att Oscar ska få gå hela veckan så ska jag passa på att klippa mig och träna på onsdag. Men jag vet inte om mitt dåliga samvete vinner så att jag har honom hemma ialla fall. Men som sagt målet är att han ska gå.
Nu ska jag titta lite på tv innan jag kryper ner och däckar.

God Natt!

Nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen så jag orkar med morgondagen.
Efter två långa dagar i ett litet konferensrum så är jag helt slut bådei kroppen och i knoppen.
Min kropp mår inte bra av att sitta stilla på en stol i så många timmar...
Men jag lär mig en massa. Tror att jag ska testa vissa saker redan på måndag :)

Kursen jag går är en Steg 2 teori, en tränarkurs i gymnastik/trampolin. Det är mycket anatomi, bioteknik, skadehantering, träningslära och annat som jag faktiskt inte har läst så mycket av överhuvudtaget innan. Mycket mer intressant än vad jag trodde innan jag åkte dit i fredags.

Ikväll har det varit andra chansen på Mello. Inte så mycket att se. Man blir alltid lika förvånad över hur svenska folket röstar.
Hur som så ska det bli riktigt kul på fredag då vi ska till Globen och se genrepet.

Kurs

Nu åker jag snart till Uppsala på kurs. Kursen håller på HELA helgen...
JAg lär vara helt slut på söndag kväll.
Jag hade först tänkta tt hoppa över min lediga dag nästa vecka för jag behöver jobba. Men inser att jag nog måste vara ledig. Nacken värker redan nu och efter helgen lär det inte vara bättre...

Idag har vi varit och hälsat på Jessica och MAx. De har flyttat till en jättefin lägenhet som ligger precis bredvid Mulle Meck-parken. Så först fikade vi lite hos dem och sen gick vi till parken och lekte.
Allt för att underlätta för Claes som ska vara ensam med dem hela helgen ;)


Sportlov!!!

Nu har febern försvunnit och vi är alla på benen.
Claes var hemma med Oscar i mån och tis. Lagom tills jag hade tagit sportlov så var han frisk :-) Skönt! Men jag hade behövt lite lugn och ro...
Igår var Alva med en kompis på lek & bus och Oscar och jag var ut en stund och lekte i det fina vädret. Sen hängde vi mest här hemma, byggde tågbanor, badade, tvättade och sånt...
På kvällen var jag iväg och körde ett pass på friskis. Och jä-ar vad hon körde med oss. Hon log och peppade hela tiden och tokkörde. Jag var helt slut! Men skönt var det. Men vi får se om jag vågar mig dit fler onsdagar...

Idag var vi på teater på öppna förskolan på fm. Mange och barnen var med. När teatern var slut så lekte barnen en stund och sen kom Jeanette. Då bestämde vi oss för att gå på bio. Så vi hämtade bilarna och åkte till Kista. Började med lunch och sen bio. Oscar är helt hopplös just nu och lyssnar inte ett dugg på vad jag säger... Jag håller på att bli helt tokig! Han bara springer iväg. Har ingen koll på om jag är efter eller inte.

Nu ska jag stoppa i en maskin tvätt och göra våra och mammas räkningar. Men först ska jag nog väcka Oscar som somnade i bilen och har sovit i ca 25 min nu. Vi får se vad han tycker om det...

Idag fick jag leverans på lite Aloe Vera produkter som jag beställt

RSS 2.0