London

Imorgon drar vi!!!
Vi blir hämtade 05.00....
Sitter just nu nyduschad och tittar på Sveriges mästerkock, sen ska jag få ner det sista i packningen innan jag ska försöka få några timmars skönhetssömn.
Det ska bli så kul! Hoppas att vi får bra dagar och hinner med det vi vill hinna med.
Så nästa gång vi hörs är nästa vecka och förhoppningsvis kan jag visa er en massa saker jag har shoppat då :-)
 
Trevlig helg!!!

Domarkurs

Igår var jag på kurs hela dagen. Det var domarkurs, den nationella. Jag har ju gått den internationella de senaste typ 12 åren. Men nu har jag bestämt mig för att inte göra det av en massa olika anledningar. Men det gjorde att jag kände extra press på mig att klara denna...
På fm gick vi igenom lite av de nya ändringar som är och sen hade vi prov hela em. Det kändes inte så bra :-(
Väl hemma så var det middag och mello och sen var jag så trött så jag höll på att somna. Men då fick jag ett mail med resultatet på kursen, och jag klarade det!!! Puh, vad skönt!
Då fick jag lite extra energi så jag tog en promenad och mötte Elin som hade varit hos en kompis.
 
Idag har vi haft en jättehärlig dag. Solen har strålat hela dagen så vi har varit ute en del.
Jag har även hunnit med att tvätta, vattna blommor och annat som behövs göras.
Nu har Elin åkt till Kista för att kolla på bio och jag har sagt att om jag är vaken när det slutar så ska jag komma och hämta henne. Vi får väl se...
Imorgon blir det museum med Alva, Oscar och mamma.
 
 

Semester!

Jag fick iväg papprena till Trygg-Hansa idag! Skönt!
Imorgon ska jag på domarkurs hela dagen... Det var ett tag sen jag dömde stil så lite nervös är jag... MEn det ska förhoppningsvis gå bra. Och gör det inte det så är det nog inte meningen att jag ska döma...
 
Eftersom jag varit borta så mycket på jobbet och ingen egentligen har avlastat så har det varit otroigt mycket den här veckan... Och nästa vecka ska jag ha sportlov. Det är planerat sedan länge. Så idag fick det blli en lång jobbdag. Jobbigt! Men värt det när jag kan vara ledig i en vecka och veta att det inte är något akut som hamnat i min stora hög. Jag fick faktiskt undan en hel del idag.
 

Försäkringspapper...

Sitter och försöker fylla i papper till Trygg-Hansa ang krocken. Det går inget bra alls... Jag får be Claes hjälpa mig när han kommer hem för jag behöver få in de papprena nu.
Har en del annat pappersarbete jag borde göra, men just nu känns allt så trögt :-(
Imorse var vi iväg och lämnade in min bil till verkstaden. Sen har Oscar och jag varit på öppna förskolan och spelat spel. Han vann hela tiden :-) Han är jätteduktig på att spela spel just nu. Han vill göra det hela tiden.
Men när vi skulle därifrån så började han bråka. Då bestämde jag mig snabbt för att inte gå ut något mer med honom idag. Så nu måste jag hitta på någon middag av det vi har hemma. Men det kan det vara värt om jag slipper bråka med honom :-)
Nähä, om jag ska sätta fart och göra lite mer av det jag hade tänkt få gjort idag...

Halvtid igen

Idag har jag jobbat hela min halvtid igen, och det känns... Men jag känner mig sååå mycket bättre. Skönt!!!
 
Ifredags var jag och barnen och badade. Mysigt! Sen åkte vi till centrum och klippte mig och Alva. Det var 4 (!) månader sen jag klippte och slingade senast, och det märktes. Men jag behöver verkligen hitta någon bra frisör. Jag tycker inte att det blir så bra där jag går...
Så är dte någon som har något bra tips så tar jag gärna emot det!!!
 
De middagsgäster vi skulle haft i lördags messade morgonen och hade sjuka barn. Men eftersom vi redan tagit fram kött ur frysen så ringde vi in några reserver :-) som fick komma och hjälpa oss att äta upp oxfilen. Dt blev Jenni och Robert som kom och de hade med sig Frida och Lovisa. Väldigt trevligt!
 
I söndags lekte Alva med en kompis och när de kom in efetr att ha varit ute en stund så berättade de att de lekte att deras föräldrar hade dött. Hmmm, kul lek...
Vi avslutade söndagen med familjebowling med Claes korpenlag. Det var väldigt trevligt och barnen tyckte att dte var jättekul. Tills vi skulle åka hem då Oscar vägrade och bara sprang åt fel håll.
 
Så här ser min barn ut när jag ber dm vara naturliga framför kameran:
 

Valentines day

Idag har jag haft Alva med mig på jobbet igen. Det gick jättebra! Hon har suttit i rummet bredvid mig och tittat/spelat på datorn. När jag hade jobbat klart så värmde vi lite mat som vi hade med oss och sen åkte vi in till SIgtuna och gick på Tant Beun och fikade. Mysigt!
Man behöver ha lite egentid med varje barn då och då :-)
Imorgon nska vi vara hemma, men då ska ju Oscar vara hemma med oss, får se vad vi hittar på.
Nu har vi precis ätit middag och väntar på att grabbarna ska komma hem från gympan. Alva och jag ska fixa lite så ska vi ha lite mys ikväll. Det är ju faktiskt Alla <3 dag idag och vi är lediga imorgon.
Tog en snabb titt i kylen och vi kan få ihop lite smått och gott :-)
 
Idag har ryggen känts lite bättre!!! Hoppas att det blir bättre för varje dag nu, för nu orkar jag inte gå omkring och vara orörlig längre. Ont har jag ju mer eller mindre varje dag, men ju mindre desto bättre.
 
Claes var ju på föräldramöte igår och deras lärare som började efter jul är gravid och ska bara vara kvar denna termin :-( Kul för henne, men tråkigt för oss för hon verkade bra. Nu ska de få en ny efter sommaren som de (förhoppningsvis) ska ha tills de går ut femman. Så det är ju bra ialla fall.
Sen berättade de att det är stökigt i klassen. Tydligen många av barnen som stör på lektionerna och de är inte så snälla mot varandra. Vi har pratat med Alva och hon säger att hon inte brukar störa på lektionerna och det är vad lärarna har sagt till oss också på samtalen så vi väljer att tro på henne.
Hoppas att de får bukt med det innan det går för långt. Det var ju strul i Elins klass under hela låg och mellanstadiet och det vill vi inte gå igenom en gång till...
 
Tant Brun och tant Grå

Tv-onsdag

Nu har jag bänkat mig framför tv:n :-)
Från nu och flera timmar framåt är det bara Nilla-program.
Tvätten är vikt och ostbågarna är upphällda, så nu är det min tid.
 
Jag började morgonen med ett sjukgymnastbesök. Det behövdes. Ultraljud på ryggen och så fick hon bort några hemska låsningar i övre ryggen. Skönt!
 
I måndags hade vi utvecklingssamtal med några av våra hoppare. Det kändes jättebra, så nu hoppas jag att vi tränare hinner sätta oss och prata igenom detta och göra någon sorts planering så kommer det att bli jättebra.
Igår hade kostföreläsning för alla hoppare och föräldrar. Jättenyttigt!!!
Men det känns i kroppen idag att jag har varit i farten, så Claes fick ta föräldramötet ikväll :-)
 
Imorgon ska Alva få följa med mig till jobbet igen. Hon har studiedagar imorgon och på fredag. Så på fredag ska vi vara lediga, då får Oscar vara hemma med oss också.
 
 
Här räknas det hur många kalorier man behöver äta per dag för att orka med
 

Man hör det man vill höra...

Vaknade av att Oscar kom in 07.15 och frågade om han och Hampus fick äta av snacksen som stod på bordet. Mitt svar var -Nej! Då hör jag följande:
-Hampus, mamma sa JA!
Hmmmmm......
Jag trodde killarna skulle sova lite längre idag eftersom de somnade sent igår, men....
 
Just nu sitter de och spelar Skylanders och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag hör hur de här små killarna säger att nu ska jag döda och skjut då. Känns inte ok. Samtidigt så är det ju två väldigt snälla killar som sällan eller aldrig slåss och inte säger en massa dumma saker till sina kompisar, så det är kanske inte så farligt ialla fall. Men jag fattar inte att alla spel ska någon sort skjutning med...
Men å andra sidan så kanske Oscar behöver det, han har ju gått omkring sista tiden och sagt att han vill vara en tjej. En tjej med rosa klänning och två tofflor i håret.

Buskillar

 
Idag kändes det riktigt bra när jag vaknade, men efter ett par timmars jobb så kändes det inte lika bra...
Inser att jag nog ska vara sjukskriven på halvtid även nästa vecka.
Men det går ialla fall framåt, så om jag fortsätter att lyssna på kroppen och ta det lugnt så kanske det blir bra snart...
Jag har varit hos sjukymnasten idag och det var välbehövligt!
Vi fem skjutsade jag Alva till Jennifer, hon skulle på disco där. Tjejkalas!!! Hon var jättespänd och tyckte att det skulle bli jättekul! När jag lämnade henne så tog jag med mig Hampus hem :-)
Så nu har grabbarna ätit, lekt, tittat på tv och nu ligger de på madrasser i Oscars rum och försöker sova. Det går sådär...
Jag har precis gått in och satt mig i Oscars rum för att få dem att lugna ner sig. Hampus ser riktigt trött ut och kommer nog att somna snart, men Oscar håller låda...
Men lite gulligt är det när han klappar på Hampus :-)
 
Tyvärr bara låtsassover de här... Men det hade ju varit gulligt om det var på riktigt.
 
Nu sover Hampus...
Hoppas bara att Oscar snart gör detsamma så att jag kan gå och titta på kvällens avsnitt av På spåret

Trött medhjälpare

Inatt vid halv tre så kom Alva in och väckte mig. Hon hade kramper i magen. Sen låg hon vaken hos oss och hade ont i flera timmar. Så varken hon eller jag kunde sova. Vi var vakna i tre-fyra timmar. Men sen somnade vi en liten stund.
När vi väckte henne så hade hon inte ont längre. Men eftersom hon inte sovit under natten så kändes det taskigt att skicka iväg henne till skolan. Så hon fick följa med mig till jobbet istället. Jag jobbar ju bara 2,5 timme, så det blev inte så lång dag.
Hon fick börja med att fika i tv-soffan och sen satt hon vid en dator och spelade innan det var dags att åka hem.
Vi tankade, åt lunch och handlade och sen åkte vi hem och intog soffläge. Jag somnade på en gång, men inte Alva...
Sen hämtade jag Elin och Oscar och har lagat mat och ätit. Nu är Oscar och Claes iväg på gympa och Alva kämpar för att inte somna. Jag har sagt att hon får hålla sig vaken en liten stund till.
Hoppas att hon får sova inatt! Hon har inte haft något mer ont under dagen, så jag fatttar inte riktigt vad det var.
 

Ledig onsdag

Idag har jag haft min lediga dag och Oscar har varit hemma med mig.
Vi har målat med vattenfärger, bakat och tittat på film. Men framåt em blev Oscar helt vild, så det märktes att det inte var tillräckligt med stimulans för honom idag. Eftersom jag fortfarande har ont så orkade jag helt enkelt inte gå ut med honom... Tur att han får gå på dagis imorgon :-) Och sen har han gympa på kvällen.
 
Elin skulle ha kommit idag, men hon är sjuk så jag hämtar henne imorgon istället. Hoppas att hon mår bättre snart. Inte kul att vara sjuk!
 
Så här har det sett ut utanför fönstret i stort sett hela dagen :(
Men det är vackert med snö när det ligger på marken
 
Min lilla hjälpreda i köket idag

Jobb

Igår åkte jag oc jobbade, men efter två och en halv timme så var det inget kul. Eller kul... Jag fick jätteont, så jag bokade en ny tid hos min läkare.
Han sjukskrev mig på halvtid i två veckor. Så nu ska jag jobba 2,5 timme om dagen. Det känns lagom. Jag får komma ut lite och hinner göra en del på jobbet. Men mer än så klarar jag inte just nu.
I morse när jag vaknade så kändes det ordentligt att jag hade varit "i farten" dagen innan. Så efter jobbet var det bara åka hem och inta viloläge ett tag. Sen hade jag tid hos optikern. Så när jag var klar där så hämtade jag barnen och sen hem och laga mat. Efter maten skickade jag Claes till Ica Maxi och Alva till scouterna. Så nu sitter jag i soffan och väntar på att jag ska få ta nästa omgång med tabletter.
Jag la Oscar för snart två timmar sen och han har fortfarande inte somnat...
Som tur är ska han få vara hemma med mig och ha ledig dag imorgon. Vi ska baka och titta på film :-)
 
Idag när jag var på jobbet så ringde de från dagis. Jag blev jätterädd att något hade hänt, men dte var det första hon sa att det var ingen fara. Han hade blivit biten av en komis, men det hade inte gått hål. Men hon ville bara berätta det om hon inte skulle vara kvar när jag hämtade. Det tycker jag var väldigt omtänksamt och gulligt!
 

Elin 17 år!!!

 
Tänk att min lilla tjej fyller 17 år idag!
Massor med GRATTIS!!!
 
Idag är hon hos sin pappa och vi får nog inte träffa henne :(
Men jag hoppas att hon får en underbar födelsedag. Och vi ska fira henne i helgen!
Men hon får ingen present av oss... Vi har ju bokat en London resa, så det är hennes present :-) Så det är inte så synd om henne.
 
Här är hon alldeles nyfödd :)
Min ängel!!!
 
 
Elin: Jag älskar dig!!! Hoppas att du får en fantastisk födelsedag!!! / Mamma
 
 

Alltid något...

 
Vaknade imorse och kände mig mycket bättre i ryggen!!! Har faktiskt kunnat gå hyfsat bra idag :-)
Men då har allt satt sig i nacken istället. Nackspärr plus otrolg smärta :( Men det är en smärta jag känner igen och vet hur jag ska hantera. Så i det stora hela är det positivt!
Imorgon ska Claes till Linköping så då har jag hela lasset själv. Ska till tandläkaren efter jag har lämnat barnen, så får vi se hur jag känner mig sen om jag åker hem eller till jobbet. Håll tummarna för att jag kommer iväg till jobbet.
Jag kan ju inte påstå att humöret är det bästa när man bara har varit hemma i två veckor med smärta och ens bästa vänner är tablettburkarna...
 
Igår var det Mello och vi satt alla fyra och tittade. Vi var ganska överrens om att det var mest skitlåtar och vi var också alla överrens om att det var rätt låtar som gick vidare.
Alva och Oscar hade segerdans när de läste upp vilka som gick vidare till finalen :-)
 
Idag har Alva varit på friidrott och sen var hon med en kompis hem. På em kom Anders och Birgitta hit och hade semlor med sig :-)
 
Partyprinsessan :-)
 
 
 
 
 

Dagarna bara försvinner

Jag fattar inte vart dagarna tar vägen. Jag gör ju ingenting!!! Men nu är det redan lördag :-)
Ikväll är det första deltävlingen i Mello! Då ska jag sitta i soffan och äta något gott. Frågan är bara vad???
Alva ska på kalas/tjejmiddag som slutar halv åtta, så hon hinner hem och titta med oss. Oscar vill också titta säger han, men jag tror inte att han förstår vad det är. Claes har inte så stort val :-)
 
Igår var Alva hos tandläkaren. Hon var jätteduktig! Inga hål, men lite tandsten som skulle bort. Och på em i skolan så tappade hon sin jättelösa tand :-) Men hon har 11 mjölktänder kvar att tappa.
Sen hade hon en kompis med sig hem efter skolan. När hon blev hämtad så talade Oscar om för hennes pappa att han aldrig varit hemma hos dem :-) Hon har en syster på samma avdelning som Oscar. Så nu får vi nog åka dit någon gång så att småttingarna får leka lite :-)
 
Jenny kom sent igårkväll och skulle sova här några timmar innan hon skulle vara på arlanda kl 05.00. Men vi hann prata lite innan det var dags att krypa till kojs. Trevligt!!!
 
Idag känns det lite bättre i ryggen :-) Kan fortfarande inte gå ordentligt, men lite positivt ialla fall.
Nu ska jag se om jag klarar av att vika lite tvätt.

RSS 2.0