Home sweet home

I söndags em åkte jag till Nynäshamn och STFs Värd-konferens. Det var tredje året som jag var där så lite folk har man lärt känna, men den här gången lärde jag känna ännu fler.
Det är hektiska dagar och jag är helt slut nu. I söndags kom jag ändå i säng tidigt, men igår blev det lite senare. Det var gala-middag med prisutdelningar och jättegod mat. Sen var det häng i baren och mingel. Det är jättekul att träffa andra värdar och höra hur de gör och få lite tips och ideer.
Nu hoppas jag att jag kan överföra lite entusiasm på mina kollegor :-)
Mina ögon går i kors så nu kryper jag ner i sängen. God natt!!!
 

KBT

Idag var jag på min första gruppträff i KBT. Jag var lite fundersam innan och undrade va som skulle hända och hur det skulle vara. Men det kändes riktigt bra! Vi var 6 st i olika åldrar och med olika besvär. Eller det vet jag inte för vi pratade inte om vad vi hade för problem. Bara om hur smärtan påverkar oss och hur vi kan hantera det. Och det är förvånansvärt lika för alla.
Vi har fått några hemuppgifter till nästa vecka som jag ska fundera lite på.
Men så här efter första gången så känns det som att det kommer att bli bra. Sen om jag blir hjälpt eller inte det vet jag inte. Men jag kommer definitivt att lära mig mer om mig själv och fundera på varför jag reagerar på olika sätt i olika situationer.
Imorgon är det dags för tjejträff och vi ska vara här på fm. Så idag har jag varit och storhandlat och städat hela huset. Men jag har även hunnit med ett besök på gymmet.
Det är tredje dagen på plankan-utmaningen och än så länge går det bra .-) Men snart ska man öka tiden. Vi får se hur det går då...
 

Energi

De senaste dagarna har jag fått tillbaka min energi. Så skönt!!!
Jag har haft för lite av den varan under den långa förkylningen.
Så igår efter jobbet åkte jag till plantagen och köpte lite växter som jag gick ut i regnet och planterade.
När Alva gått till scouterna så bakade jag biscotti med saffran och mandel.
Idag var jag hos frissan efter jobbet och sen när jag kom hem så slängde jag ihop en köttfärssås och en ostsås på 30 min som Elin fick göra lasange av medans jag var med Alva på musiken. Efter maten så har jag kört ett träningspass. Jag gick/sprang 4,5 km och sen körde jag lite styrka här hemma.
Nu är det strax sovdags!
Jag har sett flera utmaningar på fb senaste tiden och framförallt en som jag fastnat för. Plankan-utmaningen!
Man börjar med 20 sek och kör sen lite mer varje dag. Efter en måna ska man vara uppe i 3 min. Nu har jag fått med mig ett gäng så att vi kan peppa varandra! Så får vi se hur det går... Hoppas att min nacke tycker att det är ok.
 
 

Oplanerad helg

Den här helgen hade vi ingenting planerat. Skönt!!!
Nu har vi lyckats fylla helgen ändå... Det finns ju alltid saker att göra. Men vi har gjort det i lugn takt och det som faller på.
I fredags köpte Claes med sig hämtmat hem och sen åkte vi alla utan Elin till Sigma. Claes och barnen bowlade med Mange och barnen och jag gick upp till Nettan. Hon och en kompis hade ordnat afterwork med försäljning av kläder och skönhetsprodukter. De bjöd på vin och tilltugg. Väldigt trevligt!!!
Jag tiggde till mig skjuts när fotbollen var slut. Alva blev kvar där och Hampus stannade hos oss och sov.
Så i lördags lekte killarna jättefint hela dagen. Jag hörde dem knappt tjafsa någonting.
Imorse skjutsade jag Alva och en kompis till friidrotten och sen passade jag på att träna medans de var där. Det var tredje gången jag var på gymmet den här veckan plus att jag var ute och gick  i torsdags. Man får hoppas att det håller i sig. Eller så många gånger behöver de inte bli, men ialla fall två gånger i veckan.
Det känns i kroppen idag. Tyvärr inte träningsvärk... Men det är det värt för jag mår bra psykiskt!!!
Idag har vi gläntat på dörren till julen och bakat lussebullar :-)
 
 

Matt

Igår vaknade jag med en olust- och trötthetskänsla i hela kroppen och det satt i hela dagen och kvällen.
Jag tog mig iväg till ks och träffade den psykolog som ska hålla i grupp-kbt:n. Han verkar bra och jag fick förtroende för honom. Vi diskuterade om vad mina mål för den här "kursen" ska vara. Det kändes bra när jag gick därifrån, men jag var helt slut. Man är ju inte van att sitta och prata om sig själv i en timme och framförallt inte om sin smärta.
Jag tog mig till gymmet efter ks och körde ett pass fast det kändes otroligt tungt. Men ett kort dåligt pass är bättre än att sitta hemma i soffan :-)
Efter lunch så däckade jag i sängen och sov en stund innan det var dags att ta mig till sjukgymnasten.
Efter middagen så plockade vi och vek tvätt. Sen orkade jag inte röra en fena!!!
 
Idag har det känts bättre. Skönt! Kroppen känns fortfarande trött och sliten, men långt ifrån hur den kändes igår.
 
Vi har inga planer alls i helgen så min plan är att komma ikapp. Och då menar jag energimässigt!
 
 
 
 

vabb

Idag är jag hemma och vabbar. Jag vet faktiskt inte när jag var det senast. Det var så länge sen att jag inte kommer ihåg.
Barnen har fått vår förkylning och Alva värst. Hon har jätteont i halsen. Så i natt kom hon in till mig och bara grät för att hon hade så ont. Stackarn!!! Men ingen feber.
Jag lämnade Oscar på dagis ändå i morse så att Alva skulle få lite lugn och ro. Vi har spelat spel, läst och tagit det lugnt. Min förkylning är ju fortfarande kvar så jag behövde nog också en lugn hemmadag.
Snart är det dags att hämta hem energiknippet...
 
 
 

Helgen

Måndag igen... Claes har åkt iväg så jag gjorde en deal med Sofie, hon blev bjuden på middag och som betalning fick hon köra Alva till och från träningen :-)
Så Oscar och jag passade på att spela spel och läsa böcker. Mysigt!
 
I fredags var Sofie och jag på matmässan. Supertrevligt!!!
I lördags tog vi det lugnt, jag och barnen var iväg och köpte fars-dagspresent och sen lagade vi Fars dags middag och bjöd Claes på.
I går var det Fars dag så då fick Claes present, kort och kaffe på sängen innan jag och Alva drog ner till hallen. Det var dags för årets Vilundahoppet. Jag var tävlingsledare och huvuddomare. Jag var helt slut både fysiskt och psykiskt när jag kom hem. Claes hade middag en klar när vi kom hem och så fort barnen hade lagt sig gick jag också och la mig. Så innan nio låg jag i säng...
Alva lyckades inte köra alla övningar hon skulle, men några av de hon gjorde var riktigt bra! Och hon verkar inte bry sig. Hon tycker bara att det är kul att vara med och tävla. Vilken skillnad mot Elin som är en sån vinnarskalle. Hon skulle aldrig tävla bara för att det är kul.
Jag frågade Alva i bilen på hemvägen och hon tyckte att det hade gått bra och att det hade varit roligt. Och det är ju det viktigaste!!!
 
 

Lilla konstnären

Jag var slut hela dagen igår efter min lilla träning...
Avslutade kvällen med tv-kväll i sängen och sen hosta fram till två...
Idag har det varit oroväckande lugnt på jobbet och jag har ju en del som ligger som jag borde ta tag i, men idag orkade jag bara inte... Jag fick några saker gjort ialla fall.
Nu har jag lyckats laga och äta mat och varit med Oscar på gympan. Jeanette och jag tog en promenad på 2,5 km medans grabbarna hade gympa. Skönt! Men jag känner att kroppen skriken NEJ! Men jag orkar inte lyssna...
Imorgon ska jag på matmässan så då måste jag må bättre. Det ska bli jättekul!!! Och jag går oavsett hur jag mår ;-)
 
Här är Oscars månadsteckning. Det är mormor :-)
 
 

Förkylning

Jag blir aldrig av med den här förkylningen. Nu får det vara nog!
Jag vill kunna träna igen och sova på nätterna. Jag blir så trött på det här...
Idag har jag försökt att trotsa. Min tanke var att åka till gymmet idag, men med ont i halsen, hosta och nysningar så hoppade jag över det.
Men efter att ha lämnat en liten mus på dagis så gick jag ut och tog en powerwalk på 15 min och sen körde jag lite styrka härhemma.
Nu har jag hunnit med att fylla tvättmaskinen, tömma diskmaskinen och satt en gryta på spisen. Det softar och puttrar härligt där nere :-)
Själv har jag lagt mig i soffan en liten stund innan jag ska göra lite mer nytta.
 
 
 

RSS 2.0