Höstlov

Den här veckan har jag kompat ut från jobbet :-)
Jag har en del komp att ta ut så det passar bra när barnen har lov.
Igår var vi på teater och idag på bio så imorgon blir det en hemmadag med bullbak har jag tänkt.
I helgen var jag iväg på tävlingar i Göteborg och dömde. Min kropp mår inte så bra av det, men vi har haft roligt så det var värt det ändå.
En av mina äldsta kompisar är också domare och även fast vi inte bor så långt ifrån varandra så träffas vi inte så ofta. Vi lever ganska olika liv just nu. Så om inte annat är det mysigt att umgås med henne en hel helg :-)
Det är ju många i trampolinvärlden som jag känt länge så det känns som att man är bland familj och vänner.
 
Jag och mina syskon har börjat prata lite smått om julen. Det känns som att det är långt kvar, men jag vet ju hur snabbt tiden går så det är väl dags att börja planera. Jag har faktiskt inköpt första julklappen idag :-)
 
 
 
 

Tankar

Tankarna snurrar ju i huvudet hela tiden och jag har tänkt flera gånger sista veckan att jag ska skriva ner dem här. Men nu när jag sitter här med datorn i knät så står det stilla....
I torsdags var jag på ks på återbesök och då bestämde vi att när de får ihop en grupp så ska jag börja kbt mot smärtan. Vi kommer att vara 5-8 pers som träffas ca 1 ggr i veckan under tre månader. Det ska bli jättespännande, men samtidigt jätteläskigt.
Jag vet ju att jag blev mer påmind om min smärta bara av att vara där och prata med läkarna, så vi får se hur det går. Men jag har försäkrat mig om att det går att hoppa av om man känner att det inte är rätt.
Jag har under senaste veckan funderat mycket på hur olika vi människor hanterar smärta. Och det finns nog inga rätt eller fel sätt. Jag måste nog bestämma mig för att det faktiskt är så innan jag börjar med det här, för det är ju inte säkert att de andra i gruppen hanterar smärtan på samma sätt som jag. Och vi är ju faktiskt där allihop för att förändra våra vardagar.
Jag vet att de inte kan bota smärtan på något sätt, de kommer inte ens att försöka. Men förhoppningsvis så får man redskap att hantera det bättre.
Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas att jag får sova i natt för påsarna under mina ögon är inte att leka med! 
  

Hösten kan vara vacker!!!

Det har inte varit en sån rolig vecka...
Smärtan har tagit över helt :-(
Men nu har jag bestämt mig för att det ska vända!!!
Jag gjorde några roliga saker förra veckan. Jag var med Alva i skolan i onsdags fm och det var riktigt kul. Kul att se att det har ändrats så mycket. Förra läsåret så var det bara snack om hur stökigt det var i klassen osv. Men nu var det lugnt och skönt. Deras nya fröken verkar veta vad hon sysslar med!
I fredags var Claes och jag på Spök med hans föräldrar. Vi fick det i julklapp av dem förra året. Väldigt trevligt med julklappar som räcker länge :-) Vi åt mat på cirkus först, maten var ok ,men ljudnivån var helt horribel. Det gick knappt att prata med varandra. Tyvärr kunde jag inte riktigt njuta av kvällen då jag hade så ont, men det var skönt att tänka på annat.
Igår hade Alva scoutaktivitet hela dan, så vi åkte hela familjen och lämnade av henne på Skeppartorp. Sen tog Claes, jag och Oscar en prommis i skogen och fikade lite. Härligt! Man får passa på när det är fint väder. Nu har det ju hotat med att det ska snöa på fredag :-(
 
 
 
 
 
 
 
 

Personaldag

Idag har vi haft personaldag med administrations och service avdelningen på jobbet. Vi har varit i Södertälje och besökt en annan folkhögskola. Vi har tittat runt, men även besökt de som har samma tjänster som oss där.
Väldigt nyttigt! Man hittar saker som man kan och vill förändra på hemmaplan, men man ser även sånt som vi är bra på :-)
Det var en bra dag och vi fick klappa oss på axeln mycket :-)
Jag hann hem och blev serverad middag innan det var dags att åka ner till hallen och hålla träning.
Väldigt trött och mycket ont idag :-( Så det får bli tidigt i säng så hoppas vi på en bättre dag imorgon!

Skön söndag!

Jaha, så var det söndag igen och ytterligare en vecka har gått...
I fredags kom Jenny och barnen hit. De stannade hela helgen. Barnen har lekt jättefint och vi vuxna har hunnit prata ikapp oss :-) När man inte ses så ofta så blir det mycket babbel när vi väl ses.
I lördags åkte hon och barnen iväg på olika saker och vi åkte till Örebro över dagen och firade svågern som fyllt 50!!! Lite långt att sitta i bilen fram och tillbaka för min kropp, men det var väldigt trevligt där! Och det gick över förväntan med barnen. På ditvägen stannade vi och åt lunch och hittade en godisaffär med 1000 sorters smågodis :-)
Oscar undrade om man fick ta av alla sorter? Det fick han inte :-)
I morse vaknade alla barnen jättetidigt så det var bara att gå upp och göra frukost, sen har vi mest bara slappat hela dan. Eller slappat och slappat. Claes har tömt hela förrådet och jag har tvättat, diskat och gått igenom barnens garderober. Men vi har inte stressat runt :-)
 
I fredags morse var jag sådär duktig igen och var och tränade på morgonen :-)
När jag var nästan framme på jobbet så messade Elin och frågade om jag hade tränat. Hon hade precis kommit till gymmet då och tjejen i receptionen hade frågat om hennes mamma hade varit där och tränat :-)
Vi är nog mer lika än vad vi tror!!!
 
 

Helt slut!!!

Jag åkte hemifrån redan 6,45 i morse, men det var inte så mycket köer och jag hittade parkering precis utanför så jag var där redan 7,10 :-)
Jag fick börja med att svara på ett långt frågeformulär på en padda och sen träffade jag en psykolog i en timme och sen en läkare i en timme.
Jag var helt slut efteråt!!!
Det är väldigt jobbigt att sitta och prata om sin smärta och sina handikapp, man inser hur ont man egentligen har och hur mycket jag faktiskt inte klarar av att göra. Det är väldigt deprimerande och jag har känt mig nedstämd hela dagen efter...
Som tur var hade jag bokat tid med min sjukgymnast på gymmet, annars hade jag nog inte kommit ut något mer idag... Det gick inte så bra på gymmet, men jag var där ialla fall...
 
Förra veckan var jag och lämnade in lite saker på en second hand affär och idag var jag där och hämtade lite saker som de inte kunde sälja. Men de hade redan sålt några saker så jag fick lite pengar :-)
När vi kom hem så hade Elin lagat mat :-) Ibland är det bra med stora barn!
Nu har Elin blivit hämtad av sin pappa och de andra barnen ligger i sina sängar. Så nu ska jag snart gå ner och göra i ordning matsäck till Alva som ska på vandring imorgon.
 
 

Ibland händer det...

För ca ett år sen skulle min läkare skicka en remiss till smärtcentrum på ks. Men den kom aldrig iväg, och då har jag ändå påpekat det flera gånger... Jaja, jag fick tag på honom för någon vecka sen och då fick han iväg den. I slutet av förra veckan fick jag ett brev att remissen kommit fram och att det är 3 månaders väntetid :-(
Men man kunde höra av sig om man kunde komma med kort varsel, så det gjorde jag. Och idag ringde de. Och nu har jag fått en tid imorgon kl 7.30!!!!
Inte för att jag vet om de kan hjälpa mig, men då har jag ialla fall gett det ett försök. Så håll tummarna för mig imorgon!!!
 
Både igår och idag har jag varit jättetrött och hängig, vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om det bara är hösten och kylan som gör sig påmind.
 

RSS 2.0