Lyxhelg

Igår åkte vi hemifrån vid tre och lämnade barnen hos min bror och svägerska. De hade sett fram jättemycket mot att vara där och tyckte inte att vi kunde åka därifrån fort nog :-)
Claes och jag åkte in till stan och checkade in på ett hotell!!! Tog ett glas bubbel, bytte om och gjorde oss iordning. Sen gick vi ner på stan och letade restaurang, vi fick ett bord på Miss Voon. En fantastisk restaurang som vi verkligen kan rekommendera!!! När vi ätit klart så gick vi vidare till en vän som hade 40-års fest! Jättetrevligt! Minglade med massa gamla kompisar och dansade halva natten.
Imorse sov vi ut och gick sen ner och åt en god hotellfrukost innan vi mötte upp barnen och barnvakterna på Kulturhuset. Vi hann även med att äta lunch ihop innan vi drog oss hemåt.
Väl hemma har vi mest tagit det lugnt. Jag var så frusen så jag tände en brasa och satte mig och läste ett tag. Härligt!!!
 
 
 
 

Duktiga flickor

Började morgonen med att väcka Elin och åka till gymmet :-)
Vi var där redan 07.10!!! Elin var inte riktigt vaken, men körde på ett tag ialla fall innan hon åkte hem. Jag körde mitt vanliga pass på ca en timme innan jag duschade och åkte till jobbet.
Igår hade Oscar gympa och då passade jag på att ta en snabb promenad på 2 km. Skönt att jag har kommit igång, men jobbigt att jag fortfarande får jätteont så fort jag rör på mig...
Fredagslugnet har lagt sig härhemma. Vi har ätit, tittat på idol och ätit snacks. Nu ska jag nog ta och krypa ner snart. Imorgon blir det 40-års fest så det är lika bra att jag är pigg då. Ska bli kul att träffa massa kompisar från förr :-)
 
Morgonstund har guld i mun!!!
 
 

Nu ska jag bli bättre

Så var det redan onsdag igen. Veckorna bara rasar iväg. Det går lite för fort tycker jag. Men jag har faktiskt börjat bli bättre på att stanna upp och njuta i vardagen!
Eftersom Oscar går på Knytte på onsdagar så har jag bestämt att onsdagarna är bara mina! I alla fall mellan 9 och 15.
I morse var jag iväg och hämtade mina skoinlägg som var klara, sen hann jag hem och äta lite innan det var dags att åka till mvc. För ca 1,5 år sen så satte jag in en p-stav som jag tog ut förra onsdagen så idag diskuterade vi olika möjligheter och nu ska jag prova något nytt p-piller i tre månader.
Sen jag satte in staven så har jag fått ondare i nacken och ryggen så pillrena jag har fått nu innehåller två sorters hormoner som förhoppningsvis ska göra att jag mår bättre. På flera plan.
Efter det åkte jag till gymmet och tränade en timme.
Så bara saker för mig själv!!!
Nu får jag avvakta ett par månader och se om dessa tilltag gör någon skillnad. Håll tummarna!!!
(för nu är jag less på att ha så här ont hela tiden och vill bli i alla fall liiite bättre)
 
När vi kom hem så blev Oscar hämtad av en leksugen kusin och jag och tjejerna åkte iväg. Alva skulle på gitarr och Elin och jag passade på att åka till den nya second-hand affären i Väsby och lämnade in kläder, skor och leksaker. Vi får se om det ger något. Sen handlade vi med oss thaimat hem. Oscar kom hem strax före sju och nu har båda barnen lagt sig och Elin och jag tänkte kolla på någon film.
En riktigt bra dag!!!

Söndag

Oscar vaknade ganska tidigt imorse, men var nöjd med att titta på tv ett tag, så jag passade på att ligga och dra mig en stund.
Efter frukost spelade vi spel och fixade lite sen kom två trötta hajkare hem.
Jag passade på att åka till gymmet och det kändes riktigt bra idag. Körde på ordentligt så vi får se hur det känns imorgon... Träningsvärk tar jag tacksamt emot, men annat undanbedes!
Så skönt att träna på en söndag, idag var vi 9 st på gymmet.
Nu har jag vikt en massa tvätt och ska få in det i garderober innan jag kryper ner i sängen.
Har hämtat hem Elin idag så nu är vi fulltaliga!!! Ialla fall ett par dagar innan Claes åker iväg...
Idag har jag bjudit familjen på en hederlig svensk söndagsmiddag! Det är så härligt när alla sitter vid bordet och samtalar. Vi är ganska bra på det i vår familj. Eller det är väl så att Claes och jag tycker att det är viktigt och ser till så att middagen blir en hyfsat lugn (Oscar bråkar gärna) tillställning då vi kan prata om dagen och annat. Jag har ju fått det med mig hemifrån så det är inget konstigt för mig. Men jag vet ju att det är ganska vanligt att det inte ser ut så i svenska hem. Men jag tror att det är viktigt att man sitter ner ihop hela familjen och pratar med varandra och att alla får komma till tals oavsett ålder. Jag hoppas att mina barn uppskattar det när de blir större även om de kanske inte alltid gör det nu.
Sen är det klart att vi av olika skäl inte kan äta ihop alla dagar men de som är hemma äter ihop och så får den som kommer hem senare äta själv.
För en 4-åring som gärna vill stå i centrum hela tiden är det väldigt bra träning att lyssna på vad andra har att säga och att vänta på sin tur :-)
Men idag var han genuint intresserad av vad Alva hade att berätta om sitt läger. Så mysigt att se!!!
 

Lek & Bus

Igår morse var jag på möte på begravningsbyrån... Det var boupptäckning efter farmor. Vi gick igenom tillgångar och skulder och sen är det en massa pappersarbete innan det beräknas vara klart om ca en månad. Min farbror har varit och kollat i bankfacket och där hittade han bl a skedar, 102 st skedar!!!
 
Imorse åkte Alva och Claes iväg på hajk. De kommer hem igen imorgon till lunch. De var förvantasfulla båda två och har verkligen haft tur med vädret idag.
Oscar har fått bestämma vad vi skulle göra idag, så efter lunch åkte vi och hämtade Hampus och sen bar det iväg till Lek & Bus. Och de lekte verkligen... De hade jättekul och lekte jättefint med varandra. Jag smög lite på dem och såg hur duktiga de var och hur Hampus hjälpte Oscar när han inte riktigt kom upp på klättertornet.
Efter tre timmar var det dags att åka hem. Då berättade Hampus allvarligt för mig att man behövde faktiskt inte vara kvar i tre timmar även om man fick det :-)
Efter tre timmars spring och lek skulle man ju kunna tro att grabbarna var trötta, men... De fortsatte leka i någon timme här innan Jeanette hämtade Hampus.
Nu har Oscar hjälpt mig att laga mat och valt en film. Vi tittar på Ice Age för säkert 78:e gången. Oscar berättar hela tiden för mig vad som ska hända :-)
När filmen är slut är det sängdags för honom och filmdags för mig!!!
 
 
 

Effektiv dag

Jag började med att ta en skön långfrukost i soffan när resten av familjen hade åkt.
Sen åkte jag till gymmet och körde ett pass. Idag kändes det lite bättre på löpbandet så jag vågade mig på att springa lite. Det skulle jag inte ha gjort...
Jaja, det var skönt att få röra lite på sig ialla fall.
Väl på jobbet så hade vi personaldag med jobb inför verksamhetsplan osv. Jag vet inte om det gav så mycket, men det är trevligt att få träffa alla sina kollegor och inte b ara mötas och säga hej i korridorerna.
Det var slut 17 och 18 var det föräldramöte på förskolan. Ingen ny information, men eftersom Oscar har bytt avdelning så var det bra att få träffa fröknarna och de andra föräldrarna.
Nu har jag kommit hem och parkerat mig i soffan. Och här tänker jag stanna ett tag :-)
 

Vissa dagar...

vill man bara stryka ur kalendern och det här är en sån :-(Har knappt fått sova inatt pga av värk. När jag väl kom till jobbet så ballade magen ur efter alla värktabletter den senaste veckan. Så jag åkte hem och la mig ett tag innan det var dags att åka till sjukgymnasten.Claes är bortrest och Elin är hos sin pappa så det är bara jag och småbarnen hemma så idag lagade Alva maten.Jag har insett att jag måste bli bättre på att släppa in barnen i köket. Jag har alldeles för stort kontrollbehov, framför allt när det gäller mat. Men jag har bearbetat mig själv ett par månader :-) Men nu ska jag bli bättre på att släppa in barnen och de ska få göra på sitt sätt. Det kan ju inte bli värre än att vi får åka till pizzerian...Idag var det bra start för mig; färdiga köttbullar och makaroner, gurka och paprika. Det går ju liksom inte att misslyckas med :-)Och jag fick en jättestolt dotter på kuppen!

Hej bloggen!

Ojoj vad jag har varit dålig på det här!!!
Men jag ska ge det ett nytt försök...
Sommaren har varit jättebra och nu har vi kastat oss in i vardagen igen. Alla aktiviteter är igång, men sommaren hänger sig kvar. Vi har haft ursköna varma dagar.
Den här helgen har vi haft gäster på fredagen och sen varit borta både lördag och söndag.
Trevligt att träffa en massa folk som vi inte träffat på länge.
Imorgon är det ny vecka och nya utmaningar på gång. Barnen ligger i sina sängar och snart tänker jag göra likadant :-) Jag ska bara.... först
 
 
 
 

RSS 2.0