Sista dan...

på jobbet med min närmsta kollega. Det känns lite sorgligt. Men vi har bestämt att vi ska gå ut och äta någon kväll inom kort med några andra kollegor. Hon ska gå i pension, så det är inte direkt så att vi kommer att hålla kontakten för att vi har gemensamma intressen eller barn i samma ålder... Men jag kommer att sakna henne jättemycket!!!

Nu sitter jag och väntar på att tumlaren ska gå klart så att jag kan fylla den igen innan det är dags att krypa ner i bingen ;-)

Imorgon ska jag träna för första gången på jag vet inte hur länge... Hoppas att det inte blir någon engångsföreteelse... Jag behöver verkligen träna, av många olika anledningar. Den största är förstås att nacken ska må bättre. Sen gör det ju inget om kroppen kommer i form, konditionen blir bättre, man blir piggare och mår i allmänhet bättre. Ni ser, det är inga små krav jag ställer på träningen.



Myshelg i Linköping

Söndagkväll framför Wallander med min dotter. De yngre barnen och Claes sover i varsin helg. Helt slut efter helgen :-)
Igår fm packade vi ihop oss och åkte till Linköping. Elin stannade hemma, UVGK hade uppvisning i centrum och sen hängde hon med dem. Hon sov hos Krille (hoppas jag).
När vi kom fram så klädde vi på oss och sen gick vi ut på isen. Claes, Ronnie och Alva åkte skridskor och Jenny och jag drog en varsin pulka med Oscar och Molly i.
Sen blev det god mat, melodifestival och en massa snack om allt mellan himmel och jord.


Molly tycker att det är jättekul att åka pulka.

Oscar ringer viktiga samtal och Molly fixar med datorn

I förmiddags efter frukosten så packade vi ihop oss. Vi hade en jättemysig dag. Vi började med att titta på getter, kaniner och hästar och sen åkte vi pulka. et var en ganska brant backe. Och Alva skulle förståss åka ända uppofrån. Hon fick världens fart och skrattade så att hon kiknade. De andra barnen tyckte också att det var jättekul och ville åka mer och mer.
Sen gick vi på ett värdshus och åt lunch. Det låg i gamla Linköping. Jättefint! Dit vill jag åka igen.






Alva hittade sitt favoritplats!


Alva in action i backen


Familjen Bergdahl!!! Tack för en supertrevlig helg!


Så vi har verkligen haft en superhelg! Nu ska jag kolla klart på Wallander och krypa ner i sängen så jag orkar med nästa vecka.


Ikea

Idag har vi varit och spontanshoppat ett badrum :-)
Claes skulle till Ikea och köpa vissa saker till kontoret så då passade jag och Oscar på att följa med.
Oscar trodde att hela varujuset var ett enda stort lekhus. Han provade sängar, hoppade upp i soffor och väntade på att någon skulle sätta på tv:n :-)
Efter ett tag så åt vi lunch. 16:- för 8 köttbullar med mos till Oscar, 39:- för kycklingfilé och pommes. Otroligt billigt!!!
Efter lunchen så somnade Oscar i vagnen och då passade vi på att shoppa loss.
Vi har pratat om att köpa lite nytt, men billigt till badrummet på ovanvåningen. I väntan på att vi har råd och tid att renovera helt. Vi hittade en ho, ett underskåp och ett överskåp och allt gick på under 500:-. Det var 75% rea på den serien,s å det var ju bara att passa på.
Nu ska vi bara se när det kommer upp.... Det lär nog ta ett tag :-)

Alva hade med sig en kompis hem idag. Det är så kul tycker jag. Jag har varit lite orolig för att hon kanske inte har någon att leka med. Men hon har inte sagt något på länge och nu har hon börjat ta hem kompisar. Känns jätteskönt i mammahjärtat.

Nähä, nu ska jag plocka lite härhemma så att Rut kommer åt att städa imorgon ;-)
Och kanske bjuda den vakna delen av familjen på en kopp thé.

Världens bästa man!!!

Min dator har ju varit helt trasig och i väldigt många smådelar...
Claes var och skulle lämna in den, men de skulle ha 3500:- för att laga den.
Nu är den hel!!! Och det är min underbara man som har lagat den :-)
Tack älskling!!!

(Undra om han tyckte att det var jobbigt att behöva umgås med mig på kvällarna?)


Här sitter Claes med min dator utspridd över hela bordet. Jag kan ju ärligt erkänna att jag var j-ligt orolig då...


I fredags var jag i Fresta skolan från 17-23. (Jag var iväg och åt lite en stud) Elins klass skulle ha disco och det var inte så många föräldrar som ställde upp. Jag var sammankallande i vårgruppen och helt plötsligt hade jag eget ansvar för allt ihop... Men till slut var det några som hjälpte till med handlingen och det dök upp en del föräldrar under kvällen. Men man kan ju fundera på om de andra föräldrarna inte tror att de behövs längre när barnen går i åttan.
Det blev i alla fall väldigt lyckat och det kom ca 150 barn. Det var full fart hela kvällen :-)

I lördags var vi på 2x50-års fest i Grimstagården. Det gör ju inte så jättemycket att det är -20 grader när man bara har ca 150 m hem :-)
Det var väldigt trevligt, men det blev sent och vi var sega och trötta i söndags. Men vi hade inget planerat så det var riktigt skönt att bara såsa omkring.
Tack Therese och Leffe för en jättetrevlig fest!

Jag orkar inte uppdatera allt som hänt medans datorn varit trasig.
Jag undrar om jag håller på att bli sjuk för jag är alldeles frusen och känner mig allmänt hängig. Och då blir ju varken humöret eller självkänslan på topp. Så jag känner mig bara allmänt värdelös just nu. Även om självkänslan aldrig är speciellt bra så brukar ju ialla fall humöret vara gott för det mesta :-)


Härom morgonen gick Oscar in i min garderob och hämtade en klänning som han skulle ha på sig. Så fort han fick den på sig så började han snurra och dansa :-) Taskig mamma som man är gså tog jag av den innan han fick gå till dagis...



Trasig dator och hel bil

Min dator har länge varit på väg att gå i flera delar. Och det var precis vad som hände häromdagen...
Claes tog med den till it-doktorn igår och de skulle ha 3500:- för att laga den... Så nu ska vi se om vi kan laga den själva.
Men fram tills dess så kommer mitt bloggande att bli väldigt sporadiskt.
Idag är jag hemma och vabbar och Elin är i skolan så då kan jag passa på att låna hennes dator. Men den är jag inte riktigt vän med...
Och alla bilder har jag ju i min dator.

Igår lämnade jag in bilen för att laga backspegeln som blev sönderslagen på Elins födelsedag. Då passade vi på att ge bilen service också. Det gick på den nätta summan av 3800:-!!! Det är inte billigt att ha bil... Och då gick ändå backspegeln på försäkringen.

Inatt vaknade jag av att det kom en liten kamin gående.Det var Oscar som hade över 39 graders feber :-( Det blev inte många timmars sömn för oss... Men förhoppningsvis så vill han snart sova middag och då kan jag sova med honom.


Lördagkväll

och vi har precis tittat på melodifestivalen. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det blev inte riktigt som vi ville, men det blir det ju aldrig...
Vi lämnade Alva hos Jennifer klockan elva i fm och sen åkte resten av familjen till Stinsen för ett par timmars shopping. Det blev ett par byxor ich en tröja till mig och lite alla hjärtans dags presenter till barnen. Sen åkte vi också till Jennifer för slääktkalas. Barnen hade varit på bio på dagen och sett trassel.
När vi parkerade bilen så var vi goda medborgare och hjälpte en stackare som inte kom ut från sin parkeringsplats pg av snön. Vi puttade (Claes och hans som ägde puttade och jag gasade) men vi lyckades inte och jag var tvungen att springa för vi var redan sena...
Men de var tacksamma och bilen var borta när vi kom tillbaka.


Elin tycker att det är lite pinsamt när vi sjunger för henne på kalaset förra söndagen :-)


Nyklippt lillebror!

Fullt schema

Lämna barn på dagis
Sjukgymnast
Ombesiktiga bilen
Jobba
Infomöte på jobbet
Utvecklingssamtal på jobbet
Hämta barn på dagis och skola

Sen tog min ork slut, så Claes fick köpa med sig pizza hem. Och jag har mest suttit hela kvällen :-)


Ont!!!!

Imorse var jag hos min husläkare för att be honom skicka remiss till en läkare i Märsta.
Jag ska få botox i nacken!!!! Läskigt!
Men förhoppningsvis så hjälper det.
Just nu har jag så ont så jag vet inte vart jag ska ta väge, eller det vet jag visst.... till sängen bär det nu.
Imorgon bitti ska jag till sjukgymnasten och jag hoppas att hon kan göra mirakel!!!

Junibacken och badhus

Jag är helt slut!!! Jag har gjort saker med mina yngsta barn och försökt hålla deras tempo... Jag lyckas inte så bra och det hela slutar med att jag är jättetrött. Tanken var ju att de skulle vara trötta :-)

Igår åkte vi tåg, buss och spårvagn till Junibacken och var där och lekte i flera timmar innan restaurangbesöket. Tanken var som sagt att de skulle vara trötta och sitta stilla, men...
Vi gick till och med hela vägen från Djurgården till Sveavägen, eller Alva halvsprang. Och ändå orkade hon leka i lekrummet på restaurangen.
I fm packade vi ihop osso ch åkte till Sollentuna badet och badade ett par timmar. Alva simmar som en fisk, både ovanför och under vattnet. Och Oscar bara kör på. Han är inte ett dugg rädd för vattnet, har inte ens respekt. Får han huvudet under vattnet så bara skrattar han och är på´t igen.
När vi kom hem så bakade Alva och jag till kalaset imrogon och nu har vi tittat på melodifestivalen. BArnen var nöjda och glada och dansade och hoppade när Danny gick vidare. Till och med Oscar kunde sjunga med i refrängen.

Elin skulle till en kompis som bor i närheten av oss ikväll, så hon kommer förmodligen hit och sover inatt.


Vilken fin tavla de hade på Junibacken ;-)


Nöjd kille!

Elin 15 år!!!



Det är 15 år sedan hon föddes på KS! Tänk vad tiden har gått fort, men samtidigt har det hänt så mycket.
Jag kan fatta att hon är så stor, men jag har svårt att fatta att jag har varit mamma i 15 år...

Hon är hos Krille just nu, men vi har varit allihop (jag, Claes, Alva, Oscar, Krille, Ellen, Adam, Hanna och Elin) och ätit på Jensens inne i stan. Väldigt trevligt!
Och jag tror att födelsedagsbarnet uppskattade det också.
Hon fick ju kameran av oss i kombinerad julklapp och födelsedagspresent så hon fick inget av oss idag. Däremot hade Alva och Oscar med sig ett par mysbyxor och tre par örhängen :-)
På söndag ska vi ha kalas för henne härhemma. Då kommer släkten och firar.


vab igen...

tycker att någon har varit sjuk härhemma under väldigt lång tid. Det har variterat i både sjukdomar och personer, men jag orkar snart inte mer ialla fall.
Just nu är det Oscar som är dålig i magen. Claes var hemma med honom igår och idag på fm, sen kom jag hem och löste av...
Nu ska jag betala några räkningar, anmäla vab på nätet och hitta på nån mat.
Ikväll ska jag ner till hallen igen. Det ska bli kul! (Hoppas att jag inte får någon skäll idag... Sist hade jag inte varit nere på evigheter och fick ändå skäll för saker jag inte gjort. Kändes inte så välkomnande precis.)
Den här veckan har jag smittit ifrån lite. Jag var ute och åt middag med några kollegor i måndags, fikade med en annan fd kollega i tisdags och ikväll är det träning :-)

Imorgon ska vi ut och äta och fira Elin! Hon fyller 15 år!!!
Jag kan inte riktigt fatta vart tiden har tagit vägen... Hon har blivit så stor!

RSS 2.0