Samlar kraft :-)

Imorgon är det jobb!!!
Idag har Claes syster och sambo varit här på middag. Trevligt!!! Det var ett tag sen vi träffades.
Nu ska jag varva ner lite och snart ska jag gå och lägga mig. Hoppas att jag kan sova :-)
Men det är bara fyra dagars jobb, sen ska Claes och jag ut på äventyr. Vi ska till Dalhalla, bara vi. Det ska bli jättemysigt.

Trevliga dagar

I torsdags gick vi upp tidigt och packade in oss i bilen (jag och barnen). Vi åkte ut till Simpnäs, Väddö, för att lämna Elin där. Familjen Jeppson har landställe där så hon ska vara där till på måndagmorgon. Vi stannade kvar hela dagen, var ner till havet, badade i deras tunna, hoppade studsmatta, gick till hamnen och åt glass, åt mat, fikade och åt mat igen. Jag, Alva och Oscar åkte tillbaka hem vid strax efter åtta. Och så tog det ca 1,5 timme att köra. Jag var helt slut när vi kom hem. Men vi hade en kanondag.







I fredags gick vi upp tidigt igen och packade ihop oss, den här gången bar det av till Ljusterö och familjen Lindgren. Full fart även denna dag med bad, fiske, lek och mat. Därifrån åkte vi inte förrens 12 och det tar ca 1 timme. När barnen fiskade så fick Thor upp 2 st abborrar som var så pass stora att de kunde äta dem. Så barnen åt stekt abbore till middag :-) Alva tyckte att det var jättegott!





Igår passade vi på att städa och fixa lite härhemma på dagen. Inte så kul när det var supervarmt ute, men det måste ju göras och vi hade ju faktiskt varit ute ordentligt i 2 dagar. Framåt eftermiddagen kom Henke och Bettan hit på middag. Jättetrevligt! De sov kvar, men åkte tidigt imorse . Men klockan hann nog bli 02 innan jag kom i säng.

Men ikväll ska jag i säng tidigt, förmodligen före barnen ;-) Jag ska ju upp och jobba imorgon. Känns sådär...

Stan idag igen :-)

Nu hatr jag varit ute och slarvat igen...
Idag på dagen har vi bara hängt härhemma. Alva har haft en klasskompis här. Skönt! Hon behövde verkligen leka av sig. Lillebror var inte så glad när han inte fick vara med hela tiden :-)
Strax innan jag åkte in till stan så skjutsade Claes Alva och hennes kompis hem till kompisen. deh ade lekt ända fram till 19.30. Härligt!
Jag åkte in till stan och mötte upp Kristin.. Hon bor ju i USA nu, så det blir inte så ofta man ses. Vi drack en massa gott vin, åt tapas och pratade massor. Jättetrevligt!
Jag hoppas någonstans att jag ska hinna komma och hälsa på dem innan de flyttar hem igen. Men jag tror tyvärr inte att varken pengar eller tid räcker till. Men hoppet är det sista som överger en...

Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgonbitti ska jag och barnen köra ut till Väddö. Elin ska till Frida och vara kvar över helgen, så vi andra passar på att ta en dag i skärgården.

Turister i vår egen stad

Efter att ha varit på så dåligt humör och rastlös igår, så fick ingen gå från frukostbordet idag innan vi bestämt vad vi skulle göra idag. Skansen blev det bestämt.
Men när vi väl kom fram till Djurgården och letade parkering och såg köerna så ändrade vi oss. Det blev parklek i Vasaparken istället. Jeanette, Mange, JEnnifer och Hampus var också på väg till skansken, men kom till oss istället :-)
Efter flera timmars lek gick vi allihop till Hard Rock och åt middag. Väldigt trevligt!!!
Hampus somnade redan innan maten kom och de andra barnen skötte sig exemplariskt :-)
Oscar somnade i bilen på väg hem, så 19.15 hade vi ätit middag och Oscar sov. Vad gör man nu då???
Men det känns som att Claes och jag är lika slut som barnen, så det blir nog tidigt i säng för oss. Alva tittar på Allsång och det ser ut som att hon kommer att somna när som helst.
Elin däremot verkar pigg, så hon ska gå ut och träffa sina kompisar.










Fel sida

Idaag har jag vaknat på fel sida... så håll er ur vägen. Känns som att allt är fel och det kokar i mig....
Måste nog hitta på något så att jag blir av med dessa känslor.
Claes har åkt iväg och ska hämta grus och sand till trädgården, och jag och barnen har inget planerat. Men vi får se vad som händer. Förmodligen blir vi bara hemma och gör inget alls.
Det som är positivt är att Elin kommer hem idag :-)

Bjuder på en bild på en arg Oscar så har ni en liten känsla om hur jag känner mig :-)



Klippning

Idag har vi gjort något som vi dragit oss för i flera månader...
Claes var iväg och klippte barnen samma dag som vi firade Elin, alltså i början av februari. Det gick inte så bra... Så nu har vi dragit oss för det jättelänge. men idag var det dags.
Och det var inte lätt idag heller. Jag fick ha Oscar i knät och blåhålla honom. Både jag, frisören och Oscar var genomblöta av svett när han var klar. Men han blev fin!!!
Alva satt som ett ljus hela tiden. Hon klippte "bara" topparna, men var ändå tvungen att ta en del. Tror inte att vi har klippt henne heller sen i februari...


Före


Efter

Bara en vecka kvar...

Sen är min semester slut :-( Men jag har haft 4 veckor nu och har en vecka kvar, så jag ska inte klaga. Det ska samtidigt bli lite skönt att komma ini vanliga rutiner igen. MEn man kan ju inte säga annat än att det är trevligt när vi spontant hamnar hos grannarna och sitter och dricker vin halva kvällen medans barnen tittar på film och äter popcorn.

I fredags på dan var det fint väder så så bestämde vi att hela familjen skulle ut och paddla. Jag måste erkänna att jag protesterade först, men när vi väl kom ut så var det jättemysigt. Vi paddlade en bit, sen stannade vi och fikade och sen paddlade vi hem.
På kvällen åkte jag in till stan och träffade Jenny. Jättetrevligt att få träffas utan barn och hinna prata hela meningar :-) Vi var först och åt och sen var vi på Gondolen och tog några drinkar. Fördelen med att gå ut med någon som är gravid är att de kör :-) JEnny var så snäll så hon skjutsade mig hela vägen hem.

Igår på dan kom Jenny och Molly hit och lekte. Vi tog en sväng till lekplatserna och sen åt vi lunch. Jättemysigt att få träffa Molly, det är alltför sällan.












Imorgon kommer Elin hem igen :-) Ska bli skönt för vi saknar henne!!! Sen vet jag inte hur mycket vi får se henne för hon pratar om att åka och hälsa på Frida.

Trevligt besök

Idag kom Kristin, Tuva och Tobias hit och hälsade på!
De bor ju i Boston nu och flyttar inte hem förrens i aug nästa år. Så det är inte så ofta man får träffa dem. De är hemma på somrarna så vi träffades en snabbis förra året.
Men idag hann vi umgår ordentligt!!! Jättetrevligt!
Nu hoppas jag att hon får barnvakt någon kväll så att vi kan umgås över ett glas vin eller två :-)


Motion

Igår var jag jätteduktig och gick ut och promenerade i 45 min. I raskt tempo, jag sprang till och med vissa bitar. Det var inte alls meningen, men jag blev så sugen :-)
Idag tvingade jag Claes att ta en promenad med mig efter middagen. Vi tog Oscar med oss och var ute i en timme. Vi strosade mest, men det måste ju vara bättre än att sitta hemma i soffan.
När vi kom hem från semestern så såg jag bilder på mig själv i bikini (som jag inte tänker dela med mig av) och insåg att det är dags att göra något. Jag behöver kanske inte gå ner så jättemycket i vikt, men det behöver omfördelas och shapas up. Det är väldigt dallrigt på sina ställen :-)
Jag ska ialla fall ge det ett försök och promenera och träna lite härhemma. Sen när vardagen kommer så ska jag se om jag kan försöka gå ner på F&S och träna lite.
Jag tror också att hela min kropp mår bra av att röra på sig. dEt kanske till och med är så att om jag kommer igång med träningen så sover jag bättre. Jag vill ju ialla fall tro att det för en massa gott med sig :-)

Sigtuna

Idagh ar vi umgåts med grannarna. Vi packade ihop oss i bilar och åkte till Sigtuna för att spela minigolf. Väldigt trevligt!!! Sen kom även Jonas dit när vi hade ca 5 hål kvar. När minigolfurndan var klar så blev det fika.
Innan vi åkte hem igen så åkte vi förbi mitt jobb eftersom jag var så nyfiken på hur det såg ut i renoveringen av receptionen. det var väldigt mycket byggarbetsplats fortfarande, men det kommer nog att bli jättebra. Det enda jag störde mig på var att väggarna som skulle vara gråa såg väääldigt lila ut. Men förhoppningsvis blir det bättre när vi får in möbler och annat.
Jonas följde med hem och åt middag med oss. Trevligt!!!
Medans Jonas och jag lagade mat så fixade Claes poolen. Så nu kan vi bada om vädret vill :-) Barnen tog premiärdop. Det var bara 15 grader!!!! Alva grät för att hon frös så, Mikail var i en snabbis, men Oscar och Zara simmade och var i ganska länge. Tokungar!

Har haft en helmysig dag!


Bästa vänner!!!



Svårta tt tro att det bara är 15 grader i vattnet när man ser deras miner :-)


Bromma

Vi väntade besök i fm, men de hade fått magsjukan, så då var det bara att planera om. Och med regn utanför så planerades inomhusaktiviteter. Första stoppet var Lekplatsen i Bromma. Tanken var att barnen skulle få springa av sig. Och det fick de :-) Ett tag var vi helt ensamma, lyxigt! Det var ett ganska litet ställe, men det kostade inte så mycket och var precis lagom. Det var såpass att barnen kunde leka och klättra själva och vi kunde sitta vid ett bord och titta på. Klart att vi var tvungna att hjälpa till lite, men vi behövde inte springa och passa hela tiden. Oscar skulle såklart göra allt som Alva gjorde och klättrade efter henne högst upp i alla klätterställninger.

När barnen var trötta så gick vi över till Bromma Blocks. Det var premiär för oss. Ett väldigt trevligt centrum. Dit åker jag gärna igen. "Tyvärr" var det rea överallt så det blev endel shopping.
Jag var på pop´s rea i Stinsen när den bara varit i några dagar och det fanns inget kvar. Här fanns massor kvar :-) Så ett tips till er som vill handla på deras rea är att åka dit.


Claes byggde ett litet hus till barnen


Såg mer ut som ett fängelse när vi fick dit taket :-)


Oscar åker kana


Claes åker kana


Alva åker kana (och hon gör det snyggast)


Mina nya fina skor! Jag blev kär vid första ögonkastet...


Och en klänning till mamma :-)


Och så lite fynd till barnen på pop
Vi handlade även lite till, så pappa blev inte helt lottlös :-)
Han hittade även en jacka, men som inte fanns i hans storlek, men den hänger nu och väntar på honom i Globen. Så vi får se vad vi hittar på imorgon. Något söder om stan låter det som.


Lite pyssel

När Oscar sov igår så passade Alva och jag på att göra kort. Alva gjorde ett fint födelsedagskort till farmor och jag bara testade lite.




Dagarna bara springer iväg...

Nu har ytterligare dagar bara försvunnit :-) Men trevliga dagar.
Igår var vi hos Mange och Jeanett på middag och stannade coh spelade spel halva natten. Som Claes och jag vann!!!
Idag har vi varit och firat Birgitta. Claes och barnen har badat i poolen och så har vi fikat och ätit gott. MEn sen spårade barnen ur, så vi var hemma vid tio. Det har nog varit lite för mycket farande för dem...


Här kommer fler bilder från semestern:









Slappardagar = semester

Antingen har vi varit väldigt aktiva under vår resa, eller så behöver jag bara slappa :-)
Jätteskönt att sitta kvar vid frukostbordet och läsa med en kaffekopp i evigheter.
Barnen verkar också behöva slappa, de vill titta på tv och leka på sina rum. Passar mig jättebra.
Jag har ju inte varit helt sysslolös utan tvättat ett antal maskiner tvätt sen vi kom hem. Så jag ska nog vika lite av den. Men inte all på en gång, utan lite i taget :-)
Planen idag är att Claes ska klippa gräset och sen ska vi till brorsan på middag. Barnen hoppade jämnfota när de fick höra det! De längtar såååå efter sina kusiner.


Min snygga man!!!


Ölpaus i Lökken

Fruktpaus med mormor och farmor

Fårup sommarland

Oscar tar körkort

Karusell för de små barnen (och Elin och Frida)

Hemma igen!!!

Igår kväll kom vi hem igen efter 12 dagars resande. Ganska skönt faktiskt!
Vi kom hem till ett städat hus, jätteskönt. Det kändes vuxet :-)
När vi ätit och fått ur all packning så tog jag en lång dusch med ansiktsmask, skrubb osv. Jättehärligt! Det är inte så att vi inte har kunnat duscha, men det var skönt att få göra det hemma i min egen dusch.

Vi har haft det jättebra. Vi började med en vecka i ett hus i Jylland tillsammans med Anders, Birgitta, mamma och Frida. Och så vi fem :-) Det var ett gansaka stort hus med 5 sovrum, ett kök och vardagsrum och ett poolrum och en ganska stor altan.
Vi hade superväder alla dagar utom en, den sista dagen. Så vi har badat i havet och i poolen, solat, varit i Skagen, på Fårup sommarland m.m.
Claes och jag har även firat bröllopsdag! 4 år har vi varir gifta nu. Claes fick i present av mig att vi ska till Dalhalla i aug och titta på Saleem och bo på hotell.

När vi åkte ifrån huset så åkte Anders, Birgitta, mamma, Elin och Frida hem och vi andra åkte ner till Köpenhamn. Vi stannade en natt på vägen dit på ett litet hotell. Dagen efter åkte vi ner till Köpenhamn och bodde på ett jättefint hotell. det var två stycken walk-in-closet på rummet. Den ena använde barnen till lekrum :-) De hade nog fått plats att sova där båda två.
Vi gick många timmar på tivoli och sen gick vi ner till Nyhavn och åt en god middag.

Sen bar det av till Småland och familjen Jonsson. Det är alltid lika trevligt hos dem! Vi var vid havet och badade, gick på ALV och umgicks.

Men igår när det var dags att åka hem så var det riktigt skönt att få komma hem :-) Borta bra, men hemma bäst heter det ju...

Vi hade ca 700 bilder i kameran när vi kom hem...












Finbesök

Just nu är Jenni och Robert här och hälsar på oss. Jättetrevligt!
Men de åker igen imorgonbitti. Idag har vi ia´lla fall hunnit med en heldag på stranden. Jag tror att vi allihop har fått massor av färg.
Imorgon är planen att åka till Skagen. Det ska bli kul. Det är 16 år sedan jag var där senast.

Nu ska jag krypa ner i säng och sova...


Danmark

Nu sitter vi i huset i Danmark och tar ett glas vin innan det är dags att krypa ner i säng. Imorgon ska vi gå på Fårup sommarland hela dagen. Då ska jag återuppliva gamla barndomsminnen. Där brukade vi vara på somrarna när jag var barn. Det ska bli jättekul!
Vi bor i ett jättefint hus ca 1 km från havet. <det finns en pool med rutchkana och en bubbelpool inne i huset. Den har barnen (och vi vuxna) använt flitigt :-)
Just nu är Elin och frida på nattpromenad till stranden, så jag ska vänta in dem och sen gå och lägga mig.
Förmodligen kommer Jenni och Robert hit imorgon! Mysigt!!!

Det blir inte så mycket bloggande för vi har en dator med oss och den är upptagen mest hela tiden.
Och så har jag fullt upp med annat.
Vi har haft otroligt fina dagar, suttit ute till sent och igår spelade vi dutt halva natten.

Mirakel

Jo, visst sker det mirakel då och då!
Igår skedde ett!!!
En nära vän till oss som vi inte trodde att vi skulle få träffa igen kom tillbaka tilll livet!!!
Under några dagar har hoppet gått upp och ner. Under vissa stunder har man helt gett upp.
Och man uppskattar helt plötsligt vardagen och inser att andra problem inte är så stora...

Så ge inte upp; det sker mirakel lite titt som tätt!!!

Värmebölja...

Det är otroligt varmt just  nu...
Man orkar inte göra någonting. Har tusen grejjor jag borde, men jag väntar tills det blir svalare och jobbar inatt istället :-)
Just nu är det Nilecity på tv. Ett stycke nostalgi!!! Det är sååå bra!

Oscar gör konster i sängen och Alva sitter med feber i soffan. Hoppas att de kan komma till ro snar och somna. Det blir en lång dag imorgon.

Alva hade barnkalas här i onsdags. De var tretton tjejer här som åt tacos och lekte lekar. Det var jättemysigt och de skötte sig jättebra! Men jag var HELT slut när de hade gått. Jennifer var kvar och sov här. På morgonen efter så packade vi ihop oss och åkte och badade med Mange, Jeanette och Hampus. Det var trevligt. Oscar vägrade bada igen. Fram till 10 minuter innan vi skulle åka. Då kom han på hur kul det var, hoppade från kanten och simmade omkring :-)


RSS 2.0