SEMESTER!!!!

Nu är den här!!! I sex långa veckor ska jag njuta och koppla av. Inga (?) måsten, bara göra som man vill.
Har bara en hel del att göra först... Sen ska jag slå mig ner på gräsmattan och läsa böcker medans barnen leker tyst och fint runt omkring ;) Önskedrömmar
Jag hann nog dte mesta som jag ville på jobbet idag. Jag hann tom städa undan från mitt skrivbord så att de kan flytta det och ta in de nya möblerna som ska komma samma dag som jag kommer tillbaka från semestern.
 
Alva hade avslutning på friidrotten idag. De ahr tävlat hela dgen och hon tycker att det var jättekul. Hon har sagt att hon vill börja träna friidrott efter sommaren. Kul tycker jag!
Clae stog sin lunch med sig och åkte ner och tittade på dem.
 
Nu ska jag strax gå och sova för imorgon är det gosedjurskalas här hemma :-)
 
 
 

Bara 1 dag kvar

Men det känns som att jag har jobb för flera veckor som måste vara klart när jag går hem efter mina 5 timmar imorgon... Vet inte riktigt hur det ska gå till, men... Jag får väl åka in i helgen annars.
Alva har gått friidrottsskola hela veckan och imorgon är sista dagen. Då ska de ha tävling :-)
Idag sa hon att hon gärna vill börja efter sommaren, så det ska vi kolla upp.
Efter maten stack Alva och jag iväg till ö&b och köpte servetter och tallrikar m.m till hennes kalas och sen åkte vi hem och gjorde godispåsar. Vi hann även in en sväng till Barnens hus för att byta några av dubletterna hon fick igår.
Snart är det dags för sängen så jag orkar med allt jag ska hinna på jobbet.
 
 
 
 

Alva 8 år!!!!

Idag fyller Alva 8 år!!!
Tänk att hon blivit så stor :)
Jag har varit ledig idag, men eftersom Alva går på friidrottsskola så fick Oscar också gå på dagis. Så jag har varit hemma och städat och fixat inför kvällen.
Vi "väckte" Alva med sång och paket imorse. Hon var vaken långt innan, men låtsades sova när jag tittade in på henne ;)
Hon fick bl a en onepiece med dragkedja hela vägen som hon önskat sig och inlines med skydd.
har det varit fullt hus här. Vi grillade hamburgare med massa tillbehör och sen blev det äppelpaj. Alva tycker inte om tårta så hon hade beställt paj. Bra val, tycker jag.
Nu har jag tagit hand om det mesta av disken och halvkollat på fotboll, så nu är det dags att sova.
Jag får visa lite bilder imorgon när jag laddat ner dem.
 

Tack Jenny!!!

Tidigt i torsdags morse åkte vi ner till Linköping.
Jenny fyller 40 imorgon och hade fest på midsommarafton.
Så vi åkte ner tidigt för att hjälpa till. Claes jobbade halvdag och vi fixade hemma i huset. Det var jättefint väder så barnen badade i flera timmar :-)
Vi fick en hel del gjort och det kom mer folk under dagen och hjälpte till.
På midsommarafton gick vi iväg till en festplats och dansade kring midsommarstången innan vi gick tillbaka till huset. Det var ca 60 vuxna och 50 barn. Men det kändes inte som så mycket folk. De hade ordnat massor med aktiviteter för både vuxna och barn.
Det fanns massor med mat och en bar med allt man kan tänka sig. Det var verkligen supertrevligt!!! En toppenfest helt enkelt! Stort tack till Jenny och Ronnie!!!
 
Vi hängde kvar hela lördagen också och badade och tog det lungt. Efter middagen åkte vi hem så idag har vi haft hela dagen hemma.
Alva har haft kompisar här och Claes och jag har fixat en massa som vi inte hunnit med tidigare. Så till middagen kunde vi sitta ute i nyslipade och nyoljade möbler. Trevligt!
På onsdag ska vi ha släktkalas för Alva och på lördag ska hon ha barnkalas här hemma. Och nästa helg är det vår 40-års fest. Messor med kul :-) Men också massor med jobb...
 
 
Jenny styr upp kvällen innan festen :-)
Mina fina barn på väg till midsommardans
Claes hjälper till att resa stången
Oscar vann bilar
Jag och mina tjejer!!!
Sumobrottning
Jenny och Jack badar

Snart midsommar och fest!!!

Nu är det inte många dagar kvar :)
Väldigt tidigt på torsdag morgon åker vi till Linköping och ska vara där över midsommar. Jenny ska ha 40-års fest på midsommarafton. Vi åker tidigare för att hjälpa till. Hur mycket Jenny och jag nu får gjort under torsdagen när karlarna jobbar och vi ska underhålla alla barnen... Jaja, det blir nog bra.

Igår var Alva hos en kompis på dagen och de var på sommarkyrkis och sedan hade fortsatt att pyssla hemma hos kompisen. Ytterligare en tjej var där som de har gått på dagis tillsammans med. Hennes mamma gick bort i cancer för några veckor sedan. Alva pratade lite om det, men inte så mycket. Men när det var dags att sova så kom hon in till mig i sovrummet och grät och ville vara med mamma. Jag vet inte om det var därför och hon sa att hon bara var ledsen, hon visste inte varför. Så hon fick ligga där med mig tills hon somnade. Pluttan!
Mamman som gick bort var bara 5 år äldre än mig och hade tre barn. Det är ofattbart hur sånt får hända!!! Mina tankar har hela dan idag och igår gått till familjen.

Jag var en sväng till Sollentuna Centrum igår och kollade kläder, men jag hittade inget som ens var värt att prova... Jaja, det löser sig väl. Jag behöver ju ha något nu ihelgen, men även till vår fest och till bröllopet vi ska på i sommar.


regn, regn och regn

Vaknade imorse av att det smattrade på fönstret... Inte kul då planen för idag var att fixa i trädgården. Vi har ju inte hunnit med det och det är snart midsommar.
Så vi ändrade planer och åkte iväg för att köpa blommor och annat istället.
Vi kom hem med lite blommor och en massa annat. Vi tog en sväng till Ica Maxi också. Där ville Oscar bli inlämnad så det fick han. Han hade haft jättekul!
Vi träffade även min kusin och hennes man och deras lilla nya bebis. Sååå söt!!!
Har även hunnit med en hel del yvätt och annat plock här hemma. Nu tittar Claes på fotboll och jag ligger i sängen pch tittar på nån film som jag inser att jag redan sett...
Elin försvann ut med en kompis...
Jag har hamnat i någon slags semestermood, så det känns jättekonstigt att gå till jobbet imorgon. Men nu är det bara två veckor kvar :-)

Åland t/r

Imorse gick vi upp med tuppen och packade in Alva och Oscar i bilen. Den bar det av till Kapellskär och en Ålandskryssning. Målet med resan var att bunkra upp inför stundande 40-års fest. Men vi passade på att göra en heldags utflykt med familjen och Robert :-) Jenni skulle ha följt med, men tyvärr blev hon sjuk och fick stanna hemma. Vi saknade henne, men hade väldigt trevligt ändå.
Elin bestämde sig igår kväll för att stanna hemma och det känns som ett klokt beslut, jag vet inte om hon hade haft så kul.
På båten bänkade vi oss vid barnhörnan så barnen fick springa av sig. I Mariehamn så gick vi och tittade lite innan vi hittade en kombinerad restaurang och äventyrsgolf. Så efter lite god mat blev det nio hål för Alva, Claes och Robert. Jag och Oscar sprang mest okring och var ivägen. Han fick låna Alvas klubba och boll ibland och då sa han: -Det här är nästan som golf :-)
Vi hann med ett glasstopp också innan det var dags att åka tillbaka till båten.
Nu är vi hemma igen med en tungt lassad bil :-)

Igår tog ut lite komp från jobbet för jag hade ett jobbmöte i stan 15. Vi åkte in hela familjen och gick och strosade coh fikade innan jag tog bussen till mötet. Då visade det sig att jag var en timme fel!!! Jag skulle ha varit där 14 :( Inget kul alls! Mår lite dåligt av det, men jag kan ju inte göra något åt det. Det är bara boka en ny tid och glömma...
Vi hade ialla fall en trevlig dag i stan. Vi gick och åt på en grekisk restaurang innan vi åkte hem.
När vi kom hem var det fotboll för hela slanten. Inte så kul!!! Det såg ju bra ut i vissa stunder, men tyvärr inte i slutet.

Avslutningar

Igår var det avslutningsfika på dagis. Oscar ska ju gå ett par veckor till, men... Vi hade eget fika med och satt på filtar i solen och svettades. Så fort vi rullade ihop våra filtar kom regnet. Snacka om tur med vädret.
Igår kom äntligen Elins klänningar så efter dagis åkte jag hem och hämtade dem och leverarade dem till Elin. Hon kunde ha båda!!! Men den hon köpte i panik var bättre, så den fick det bli till balen. Hon var jättefin!!!
Men jag såg henne inte när hon var riktigt klar, har inte fått se några bilder heller... Men jag hittade denna fb, som en av hennes kompisar lag upp. Jag snor den :-)



Idag har det varit skolavslutning både för Alva och Elin. Jag hjälpte Alva att göra sig iordning och sen skjutsade jag Oscar till dagis. Snabbt hem och koka kaffe till alla föräldrar på Elins avslutning. Det var uppträdande, fika och betyygsutdelning. Sen var det kramkalas och massor av tårar. Nu ska de splittras efter fyra år tillsammans. Kommer ihåg precis hur det var. Och det är ju verkligen så att vissa träffar man aldrig igen :-(
Vi hade några klassträffar efter, men alla kom inte. Skulle vara riktigt kula tt träffa alla igen och se vad de gör nu för tiden. 
Efter att ha väntat på Elin tills hon gråtit och kramats klart så åkte hon, jag, Alva och Krille ner till Tiger och åt avslutningslunch.
Väl hemma igen har vi lekt på baksidan, ätit, kollat fotboll och Alva har varit iväg och badat (i pool).
Elin har stuckit ut till polarna, så vi får väl se hur länge jag blir vaken. Jag har lovat att hämta henne om de skulle någon annanstans än till Norrviken. Jaja, jag börjar lite senare imorgon, så det får väl gå...


Fina Alva!!!

Skolavslutning i Bollstanässkolan



Skolavslutning i Södervikskolan

Fina tjejer: Elin och Hannah

Delar av 9A

Sista gången Elin går ut från Södervikskolan ;-)

Nedräkningen har börjat

Ialla fall till skol och dagisavslutningar. Men jag jobbar ett par veckor till innan semestern.
Imorgon är det avslutning på dagis och Elin har bal och på onsdag är det skolavslutning för tjejerna :-)
Vi beställde bal och avslutningsklänningar till Elin för ett tag sen och de har fortfarande inte kommit... Nu har Elin varit i stan och köpt en ny balklänning så får vi hoppas att klänningarna kommer imorgon så hon har en avslutningsklänning.... Men jag har inte mycket hopp...

Skön lördag

Imorse blev jag väckt nio av Oscar :-) Tror att alla aktiviteter på kvällarna den här veckan har tagit ut sin rätt på honom. Skönt att få sova så länge.
Vi tog en lugn förmiddag och sen packade vi ihop och åkte till Vilundabadet. Alva hade en kompis med sig också. Vi hade jättemysiga timmar, men efter nästan fyra timmar gav jag upp. Barnen protesterade förstås, men inte så högljutt.
När vi kom hem fortsatte tjejerna leka på Alvas rum och Oscara kollade på tv, så jag laddade med en kopp kaffe och lite tidningar. Men jag somnade :-)
Jag hann nog bara sova i tio minuter innan Claes kom hem. Men det behövdes nog.
Nu har vi ätit en god grillmiddag och sitter och tittar på fotboll. Det är likabra att hänga med för det lär ju bli massor av fotboll nu fram över...
Vi väntar snart hem Elin, hon borde komma vid halv nio. Så får vi se hur länge hon stannar.

P-dagar

Igår och idag har vi haft personaldagar på jobbet. Igår em kom våra datorer igåmg så hela em och hela dagen idag har jag jobbat med att komma ikapp...
Igår var vi kvar på jobbet och grillade. Trevligt!
Jag var hemma vid halv elva och imorse vid 6 så åkte Claes till Linköping och kommer hem imorgon. Vi nöter inte på varandra i alla fall :-)
Elin är på klassresa på Gotland. Det verkar som att hon har det jättebra!!!
Idag har jag och barnenvarit på studentuppvaktning. Fick stressa som vanligt, men när vi väl kom dit så var det väldigt trevligt. Nu har vi handlat och lagt Oscar. Han sover som en stock. Alva har också lagt sig, men hon ligger och läser. Hon är jätteduktig :-)

Jag hjälpte Elin i måndags att beställa klänningar. De har INTE kommit än... Förhoppningsvis kommer de på mån och förhoppningsvis kan hon ha dem. Annars blir det lite lätt panik!!!
JAg vet inte riktigt hur det ska lösas annars... Det måste bara gå 

Grillfest

Idag har vi varit på grillfest med UVGK. Det var toppgruppen som samlades och grillade, badade, hoppade och pratade. Mycket trevligt!
Hela familjen tog en promenad dit. Barnen cyklade, eller Alva cyklade hela vägen och Oscar en liten, liten bit.



Igår kväll var det brännbollscup med Elins klass. Elin och Claes spelade och de gjorde det bra. De kom 2:a!!!
JAg och barnen var där och hejjade. Alva fastnade i gytja och när jag drog upp henne så satt skorna kvar :-)
Så idag har jag diskat dem...


Mycket aktivitet

Inte så bra på det här just nu...
Det är mycket aktiviteter överallt just nu.
Träningar, klädinköp, brännbollsturneringar, tjejträff, grillningar, kalas osv.
Imorgon ska jag till läkaren igen. Röntgen visade ingenting så hon hade tydligen förslag på några fler undersökningar. Ska se vad hon ahr att säga imorgon.
Vi har skolavslutning på jobbet imorgon, kkänns lite konstigt då det är kallt och regnigt ute...
I lördags hade vi tjejklubbsträff. Jättetrevligt! Vi fick stuva om lite i aktiviteterna pg av vädret, men det blev jättebra. Först var vi på fotografiska. Mycket fina bilder, men en hel del konstiga/provocerande. Sen gick vi till Mamas och Tapas och åt/drack lite och sen var det boule. På kvällen var vi på mordmiddag. Vi fick alla en varsin karaktär att spela och skulle ta reda på en massa saker. Det var superkul!
Sent blev det och jag var inte så pigg dagen efter...
Idag började dagen med att min handväska gick sönder :( Och sen funkade inte datorerna på jobbet... Måndag!!!
Nu är jag trött och har ont så nu kryper jag ner i säng!

RSS 2.0