Full fart

Just nu är det full fart på alla plan...
Avslutningar på alla aktiviteter, sjukt mycket på jobbet, tävlingar och läger i trampolinen som ska planeras och vara med på, födelsedagar, picknickar m.m. m.m.
Sen jag skrev sist så har vår lilla kille hunnit bli 4 år!!! Inte så liten längre alltså.
På själva födelsedagen så var jag och Oscar lediga så vi var med Jenni i centrum och fikade och han fick välja present själv. När Alva kom hem så var vi i över tre timmar i badhuset. Jag var helt slut, men Oscar var väldigt nöjd!
 
I helgen som var så arrangerade vi SM här i Väsby. Det gick jättebra och vi fick massor av beröm. Kul! Jag fick kalla in Claes i sista sekund som speaker och han skötte det galant! Tyvärr så bra så att han säkert kommer att bli tillfrågad igen ;-)
 
Idag är den enda kvällen denna vecka som vi inte hade något inplanerat så Claes och Alva har åkt och storhandlat. Det ekar i alla skåpen så det behövs verkligen.
 
I tisdags utförde jag en bragd. Jag sprang Vårruset!!! Det är 5 km, och de som känner mig väl vet att det är väldigt långt för mig. Jag trodde faktiskt att jag skulle dö ett tag, men jag kom runt och sprang mesta tiden på ca 36 min. Jag är väldigt stolt över mig själv!!!
Nu hoppas jag att jag kan hålla i det här och fortsätta att träna...
 
Oscars gympaavslutning
 
Så här hittade vi Oscar när vi kom in och sjöng för honom på morgonen när han fyllde år :-)
 

Kalajs :-)

I söndags tjuvstartade vi och hade kalas för vår kille som fyller 4 år på onsdag :-)
Trevliga gäster och massor med fina paket som vi har lekt med. Jag har bl a byggt star wars lego idag och konstatera att legobitarna såg annorlunda ut när jag var liten.
 
I fredags skjutsade Claes iväg Alva på scoutläger och hämtade inte hem henne förren lagom till kalaset på söndag. Hon har sovit i tält och lagat sin egen mat :-) Hon var eld och lågor och har haft det jättebra! Jag har varit lite halvnipprig över att hon skulle vara borta så länge själv, men det klarade hon galant (och jag med ).
 
I måndags när vi var på 4-års kontroll så frågade sköterskan Oscar om han var allergisk mot något. Han var snabb på att svara: -ägg och nötter!
-Men Oscar, det är du väl inte, sa jag då.
-Jo, jag får ju inte äta ägg med skal på...
Ja, vad säger man!
 
I lördags var Claes ut och hälsade på Alva på lägret och Oscar och jag var på cirkus. Det var riktigt bra! Och Oscar var jätteduktig och satt still och tittade ända till slutet. När det var ca 5 min kvar lessnade han. Han stack iväg och var på väg in i manegen, men cirkusdirektören hann stoppa honom. Då skämdes jag ganska bra :-( Men på det stora hela hade vi det jättebra och han har pratat om det jättemycket.
 
 
Det har varit en lång och skön helg med sol! Men nu är det tillbkaa in i verkligheten igen. Claes åkte till gbg imorse och kommer inte hem förrens på fredag kväll. Och ALLT händer denna vecka. Aktiviteter både på fritids, dagis, scouter och annat... Puuh, jag är trött redan innan veckan börjat...
 
 
Undra om Oscar uppskattade vår sång???
 
 
Nya cykeln skruvas ihop :-)
 

Mysdag

Igår hade vi en härlig familjedag (utan Elin :( ). Vi startade med långfrukost och nybakade croassanter och sen åkte vi in till kungsan och tittade på körsbärsträden som stod i blom.
Jag sprang över till Donken och köpte lunch som vi intog på en gräsmatta mitt i kungsan. Massor med folk och strålande sol. Härligt!!!
Sen strosade vi omkring lite och tittade innan vi gick tillbaka till bilen. Vi skulle till Bromma, men innan dess så skulle vi äta glass så till slut hamnade vi på ett fik någonstans vid Alvik (tror jag). Det var ett hus mitt i skogen vid vattnet med udda sittgrupper i hela trädgården. Där inne hade de dukat upp ett fika bord och ställt en burk där man la sin betalning. Supermysigt!!!
Sen for vi till Bromma och inköpte en rygga och en sovsäck till Alva. När vi satt i bilen igen var klockan så mycket så istället för att åka hem och laga sen middag så gick vi på restaurang :-)
Oscar somnade nästan på en gång när vi kom hem och Alva hjälpte till att packa sina grejjer.
Imorse körde Claes iväg Alva till Steninge. Hon ska på scoutläger och vi ska inte hämta henne förrens på söndag!!! Hoppas att hon får det jättekul!
 
 
 
 
 

Sommaren är på intåg

Just nu är jag så arg att jag kokar. På mina barn... Jag fattar inte att de inte kan lyssna på vad man säger.
Jo, jag vet att det hör till, men ändå.
Jag har precis stoppat dem i säng och förklarat att fast jag blir jättearg så älskar jag dem jättemycket!
Idag har Alva och jag varit med Oscar på 4-års kontroll. Det gick bra! Han fick anstränga sig lite föra tt se det han skulle se med ena ögat, men klarade det med nöd och näppe. Hörseltesten gick jättebra och han ritade och pratade hur bra som helst. Han fick även gå balansgång, hoppa på ett ben och gå baklänges. Det klarade han galant!
Sen fördrev vi några timmar i centrum innan det var dags för träning.
Jag är helt slut nu!
 
I lördags var det tävlingar för Alva och jag dömde. Hon var jätteduktig, men det gick inte så bra. Hon hoppade fel, men det verkade inte bekomma henne. Hon verkade mest tycka att det var kul att tävla :-)
Igår hade hon friidrotts träning och jag följde med. Min tanke var att gå ut och ta en powerwalk, men redan efter ett par minuter så hostade jag jättemycket och fick ont i halsen :( Nu vill jag bli av med den här skiten!
 

Drömmar

Både Claes och jag drömmer ibland om att flytta. Någonstans nära, men större, finare och nyare. Det finns så mycket vi skulle behöva göra härhemma för att få vårat drömhus...  Vi hittade ett hus på nätet som båda tyckte såg fint ut, så idag var vi på visning. Det var egentligen för dyrt för oss, men som sagt, drömma måste man ju.
Huset var verkligen superfint. Nyrenoverat kök, badrum, tvättstuga och pool med poolhus. För oss var det en stor nackdel förutom priset. Det var för litet.. Kanske inte kvadratmässigt, men alldeles för några sovrum. Det hade varit perfekt om man var två vuxna och ett barn.
Jaja, men nu har vi sett det och kan sluta drömma ett tag...
 
Imorgon är det fredag igen :-)
På lördag är det trampolintävlingar, jag ska döma igen, men den här gången är det Alva som ska tävla :-) Sen har vi inte så mycket mer planer för helgen. Skönt! Jag skulle vilja sitta i soffan coh äta ostbågar...
 

Är det söndag idag???

Jag brukar ju vara ledig på onsdagar, men idag har hela familjen varit ledig och det har varit strålande väder. Härligt!
Igår, på Valborg var vi hos mamma och åt mat och gick ner till brasan en sttund. God mat och trevligt sällskap! Väl nere vid brasa fick jag ett träningspass. Oscar sprang hela tiden... Och jag efter. Upp och ner i backen. Så jag var helt slut när vi kom tillbaka till mamma.
Idag har vi varit ute i trädgården hela dagen och jag har hunnit få ner lite penseer i krukor, så nu har vi vår här hemma :-)
Idag hälsar vi Maj välkommen! Men jag vet inte hur mysigt det blir med maj... Allt ska ju hända i maj... Jaja, jag får väl öva mig på att bara vara där jag själv vill och verkligen behövs. Inte lätt, men nödvändigt!
 
 
 
 
 

RSS 2.0