...

Vissa dagar blir inte som man tänkt sig!!!
Igår var en sån dag.
Den började bra, barnen och jag var ner till Norrviken ch badade. Oscar som vägrade bada i poolen i Linköping fick jag inte upp ur Norrviken....
Vi hade ialla fall ett par mysiga timmar.

Sen fick jag två väldigt tråkiga besked på 5 minuter :-(
Jag får berätta mer senare, just nu orkar jag inte..

Kram till alla därute och kämpa vad ni än håller på med

Semester!!!

Nu är vi hemma igen efter att ha varit i Linköping hela helgen. Vi har haft jättemysigt!!!
Ska ladda ner lite bilder sen så då lägger jag nog ut något, för nu orkar jag inte berätta mer...
Imorgon fyller Alva år!!! Så vi ska upp tidigt och sjunga för henne :-)

Jag har semester nu! I fem långa härliga veckor!
Den här veckan blir det fullt upp med att fira Alva, ordna barnkalas och packa. Det ser ut som att det ska bli fint väder så så kanske vi ska passa på att bada lite också.

Kalasinbjudningar

Idag efter jobbet så hämtade jag Alva och så åkte vi och köpte inbjudningskort till hennes kalas. Sen åkte vi hem och skrev dem. Jag fick kramp i handen... snacka om att man inte är van att skriva med penna längre :-)
Efter middagen och när Claes hade kommit hem så tog Alva och jag en runda och stoppade kort i brevlådor. Nu har vi vissa kvar tills imorgon. (De som jag inte har adress till...och Jennifer)
Alva har bestämt att hon ska ha taco-middag. Så nu håller vi på och planerar lekar. Elin kommer vara här då och jag tänker kolla om hon har någon kompis som vill komma och hjälpa till också.



Jag har verkkligen tokmycket på jobbet just nu... Massor som ska vara klart denna vecka. Egentligen borde jag ha en ledig dag, men det hinns inte med. Nu hoppas jag att jag blir klar så att jag slipper gå in nästa vecka och jobba.

Var hos sjukgymnasten imorse. Hon plågade mig som vanligt. Knakade så det ekade och gjorde sk-tont. Men förhoppningsvis blir det bättre om ett par dagar.
Hoppas ialla fall på att kunna röra mig på midsommar. Någon måste ju hoppa små grodorna med barnen :-)

Måndag...

Imorse körde Claes Alva till fritids och sen åkte han vidare till Växjö. Han kommer hem imorgon igen.
Han lämnade Alva i Breddenskolan, där de ska vara nu över sommaren medans de bygger om hennes skola. Hon hade blivit lite ledsen imorse, men när jag hämtade henne så var allt bra och hon hade varit glad hela dagen. Vi kollade även lite vilka som ska gå när hon kommer tillbaka från semestern. De är inte många barn som komme ratt vara där då :-( Men ialla fall en tjej till från hennes klass som hon brukar leka med. Så det känns skönt. Ska se om jag kan pussla lite så att hon kan vara ledig några dagar till då.
Oscar har varit på dagis, så det var två trötta barn jag fick hem idag. Eller tre trötta. Elin har sovit hos en kompis, eller sovit och sovit...
Själv är jag också otroligt trött så det passade bra. Jag har också fortfarande väldigt ont, så lugna aktiviteter har passat mig idag.
Nu ska jag nog göra mig iordning för sängen och krypa ner och fortsätta titta på en film jag börjat titta på.
Jag ska bara få över Alva i sin säng först. Hon somnade i min säng medans hon tittade på Lotta på Liseberg :-)


Kalas

Idag har vi haft kalas för Alva och Oscar. Nu är jag helt slut, ska skriva det här och sen hoppar jag i säng. Det är arbetsdag imorgon...
Vi hade förberett det mesta så vi hade ganska lungt idag. Tyvärr fick jag jätteont i nacken på fm. Jag tror att jag fick ett ordentligt nackskott. Hur som så gör det ont så fort jag rör armarna och jag har svårt att vrida på huvudet.
Kalaset gick jättebra, men det regnade. Det brukar alltid vara fint väder när vi har kalas för Alva och Oscar. Men vi fick vara inne. Vi var totalt 25 personer så ljudnivån var "ganska" hög.
Och som vanligt när man har kalas så hinner man inte prata med någon...
Jag passar på att tacka dem som var här för att ni kom, det var jättetrevligt! Och tack för de fina presenterna till barnen!!!


Paketöppning, Alva får hjälp av Sofie och Jennifer...


och Oscar får hjälp av Elin och Hampus

Barnen blåser ut ljusen på glassbomberna

Det blev trångt i köket när alla skulle sjunga


Det var ett glatt kalas


SötOscar!!! (dags att klippa honom...)


Sen var det dags för SHOW!!!

Bara en vecka kvar...

sen är det semester. Då försvinner ialla fall ett stressmoment för ett par veckor framåt. Närmre bestämt 5 veckor!!!
Jag sa ju att det skulle bli lugnare bara maj var över, men att jag inte lär mig. Juni är minst lika stressig...
Hur mycket som helst på jobbet och fullt schema när man åker därifrån. Just nu passar jag på att baka lite inför söndag. Alva och Claes tittar på surf´s up och Elin är på bio. Oscar har vi lagt, men inte sover han inte. Han är så himla gnällig hela dagarna just nu och nätterna också. Fattar inte vad det är. Men jobbigt är det både för honom och för oss.

Idag var jag tvungen att packa ihop mina saker från jobbet. Nästa vecka ska de börja bygga om receptionen, så jag ska få ny arbetsplats :-) Om det blir som vi tänkt så kommer det att bli jättefint! Under tiden får jag dela ett litet rum med en annan kollega, men det är ju inte så lång tid så det ska nog gå bra.


Skolavslutningar!!!

Igår efter mitt inlägg satt jag och hade dåligt samvete för att jag inte kunde gå på Elins avslutning. Det lät som att hon ville att någona v oss skulle vara där. Så jag messade henne och frågade, men fick inget svar. Under natten kom jag fram till att jag kanske skulle åka dit en sväng ialla fall...
När jag sen vaknade (för sent...) så skulle jag hoppa in i duschen och då hörde jag röster från badrummet... Det var Elins telefon :-) Hon hade glömt både den och sin nycklar här.

Alva och jag skjutsade Oscar till skolan och sen gick vi på skolavslutning. Det var jättefint väder och de började ute vid sjön med tal och sånger. Sen var det fika i klassrummet. Efter det fick Alva promenera hem med grannarna. (Tack!) Jag åkte till Södervik och hann vara med i klassrummet under betygsutdelning och tal. Kul! Och jag tror att det var uppskattat av Elin att jag kom.














Jag hade lovat att handla till jobbet på vägen in så klockan var ganska mycket när jag väl kom till jobbet. Men jag han få en hel del gjort innan det var dags att åka och hämta Oscar.

Alva hade sån tur att hon fick följa med en kompis hem och äta lunch och bada innan de gick till sommarkyrkis.

Efter middagen började det att regna och vi hade vattenspridaren på, så barnen kom in ich ville ha paraplyer. Sen stod de i vattenspridaren med paraplyer!!! Tokungar!

När jag och Oscar kom hem idag så hade vi besök:



Alva visar hur mycket hon fryser :-)

Ren tvätt!!!

Det mesta tvättar jag på 40 grader, vissa saker på 60 grader och så någon gång ibland så kör jag underkläder, lakan och handdukar på 90 grader. Det gjorde jag igår. Och maskinen gick och gick och gick... Till slut fick Claes stoppa det och köra tömning. Sen satte han på den igen och den gick och gick och gick... Nu idag har han rensat rören och hittat lite gamla pengar och hårspännen så nu går kläderna en omgång till... Nu har de gått i säkert 20 timmar, ska bli spännande att se om det är något kvar av kläderna. Nästan alla mina trosor ligger i maskinen så jag får väl åka och shoppa lite nya snart.

Idag har Oscar varit feberfri så han får gå på dagis imorgon. Jiiipppiiii!!!
Claes har fått penecillin för halsfluss, så nu blir han också snart frisk. Jiiipppiiiii!!!

Imorgon har både Elin och Alva skolavslutning. Jag kommer att vara med Alva, men sen måste jag åka och jobba. Så tyvärr hinner jag inte med Elins. Krille kunde inte heller så hon får åka alldeles själv :-( Men nästa år kommer jag att vara där!!! Oavsett var som händer!
(Sorry, Elin, hoppas att det är ok ändå)


Mulleavslutning och kakbak


Killarna har fortfarande feber!!!
Men idag har de båda två legat på 39,0 och strax under. Så det går åt rätt håll ialla fall. Men har de fortfarande så hög feber imorgon får vi nog kontakta en läkare.

Dagen började med Mulleavslutning, jag var inte ett dugg sugen på att åka dit av olika anledningar, men vi hade några bra timmar i skogen med korvgrillning, Alva och jag.
När vi kom hem så planterade jag lite fler blommor och sen åkte jag och köpte tidningen. Iden fanns ett recept på en kakdeg som man kunde göra sju sorters kakor av. Så jag satte igång :-) Oscar och Alva hjälpte till. Tre sorter hann vi få klara innan det var läggdags. Så nu har jag deg kvar tills imorgon.


Här är två av sorterna, vill ni ha recept får ni titta in på min matblogg :-)
http://nybergsmat.blogg.se

Dags att ladda för en ny vecka med skolavslutningar och dagisavslutning, om Oscar är frisk. Jobb och studiedagar och så avslutar vi med kalas för Alva och Oscar.




Hög feber i denna värme :-(

Både Claes och Oscar har fortfarande hög feber. Oscar ligger strax över 40 och Claes strax över 39. Inte så pigga killar...
Jag är inte ett dugg avundsjuk! Jag tycker att det är tillräckligt varmt ändå.
Jag som hade sett fram emot en helg då vi inte hade något planerat. Att bara få vara i solen och slappa, men någon ville något annat...
Jag får knappt sova på nätterna för Oscar ropar på mig hela tiden. Han har inte riktigt ro att sova och inte jag heller. Och jag har inte mage att väcka Claes eftersom han har så hög feber han också.
Jeanette var så snäll och tog med sig Alva när hon och barnen och mamma åkte och badade idag. Hon hämtade Alva halv elva och lämnade henne vid halv sex :-) Tack igen!!!
Alva hade inte haft någon kul dag härhemma.
När det var dags för Oscar att sova middag passade jag på att åka och handla. Jag åkte först till plantagen och köpte lite växter och sen till Ica för att handla mat.

Imorgon är det Mulleavslutning och jag hade hoppats på att Claes skulle vara frisk till dess, men det verkar som att jag får åka med Alva. Men jag har inte ett dugg lust med det...
Nej, nu får killarna bli friska så jag får vila lite :-)

Stackars mina små killar! Jag undrar vad det är de har fått för något. Claes har ont i hela kroppen, så det är väl någon influensa.








Sjuka killar

När jag kom hem igår satt restena v familjen i soffan och såg helt slut ut. Oscar var jättevarm så jag tog tempen på honom pch då hade han 39.8, det steg sen till 40.3. Han var inte så pigg då...
Jag tog med honom och satte mig med honom i knät på altanen. När vi kom in igen efter någon timme så hade Claes tagit tempen och han hade 38.3.
Nu har jag fått iväg Alva till skolan och Claes sover. Jag coh Oscar har inte sovit så mycket i natt, han har haft svårt att sova pg av den höga febern, Men jag hoppas att jag kan sova med honom när han blir trött sen.
Nu har han 39,4, så han borde bli trött om ett tag... Han har också en massa prickar i ansiktet, skulle kunna vara början till vattkoppor, men de var där och såg likadana ut igår kväll, så jag misstänker att det har varit många eleka myggor istället. Men vi får väl se hur det utvecklas...


Excursion

Igår hade vi excursion inne i Stockholm. Vi träffades kl 9 på Medis och hade genomgång om vad vi skulle göra under dagen. Vi fick två uppgifter, den ena var att ta sig ganska långa shok kommunalt och det andra var att hitta en plats att vara stilla på under ca 1,5-2 timmar.
Under båda dessa uppgifter så skulle vi titta, lyssna, lukta och uppleva. Bara ta in det vi såg och sen försöka känna och analysera det vi såg och upplevde. Det var väldigt spännande!
Min absolut största utmaning under dagen var jag själv. Att gå i lugn takt, att bara sitta och bara vara, det är inte saker som jag är bra på!!!
Vi fick gärna välja platser och miljöer som vi inte var vana vid. Så jag började med att åka tunnelbana till Norsborg. När vi hade passerat Skärholmen så var jag nog den enda på tunnelbanan som pratade svenska. Utanför fönstrena var det bara höghus. Och det kändes som att områdena blev mer nergångna ju längre ut jag kom... Jag klev av i Norsborg och gick och köpte en dricka och tittade mig omkring lite. Då var det flera stycken som vände sig om och tittade på mig... Och då hade jag åkt tunnelbana i 37 min från t-centralen.
När jag åkte tillbaka så satt jag kvar och åkte förbi centralen, då kom jag till Östermalmstorg, Karlaplan m.m. En HELT annan värld och helt andra typer av människor som klev av och på.
Väldigt intressant, men samtidigt väldigt skrämmande tycker jag. Att samhället är segregerat vet jag, men det blev så otroligt tydligt bara av att sitta där på tunnelbanan.
Efter lunchen bestämde jag mig för att min plats att sitta på fick bli plattan. Jag har varit där många gånger, men aldrig stannat och bara varit där. Så jag satte mig i trappan och tittade på folk. Efter en stund blev jag rastlös och tittade på klockan, då hade jag suttit där i 7 min!!! Som sagt så är jag inte bra på att sitta stilla, så jag fick jobba mycket med mig själv, men jag lyckades till slut sitta i en hel timme!!!
Efter att ha sett en massa olika människor som kom och gick så såg jag efter att ha suttit där i 45 min en hel del fölk som smög omkring och samlaade flaskor och annat. Den människogruppen hade jag inte sett från början, men de var förmodligen där hela tiden.

När dagen var slut vid fem så var jag HELT slut. Det hjälpte ju inte att det var supervarmt ute hela dagen. Och att det var tredje dagen på raken som jag jobbade heldag. Jag tror också att det tog en hel del på mina krafter att bara vara. :-)

Personaldagar

Åkte till jobbet igår morse och kom hem vid halv sex idag. Och imorgon är det heldag igen. Men då ska vi vara i stan och ha exposure. Jag är inte riktigt säker på vad det innebär, så jag får berätta om det imorgon.
Men det är tufft att jobba två heldagar efter varandra när man inte är van... Men jag ska vara ledig på fredag, så jag får vila då.
Jag kan fortfarande bli helt galen på mina kollegor och mitt jobb. Vissa saker sköts så dåligt så man blir helt tokig... Men samtidigt så är det så mycket förändringar på gång, så jag hoppas att det kommer att vara mycket bättre efter sommaren. Om det inte är det så får jag ta tag i det då.
Igår kväll n när vi hade jobbat klart så var det middag och sen tog några kollegor fram gittarens och sånghäften. Så vi satte igång att sjunga allsång :-) Allt ifrån Winnerbäck till gamla godingar. Det var jättekul! Men fram emot elva kom myggen så då gick  jag och lade mig.

Ännu en trampolinhelg

I torsdags åkte vi till Herrljunga. Jag har inte varit där på ett par år, men det var sig likt...
Jag har dömt och Elin har tävlat. Hon kom fyra i DMT, bara 0.4 från prispallen. Jag tror att hon är ganska nöjd.
Jag har delat husvagn med Jenni ocg Robert. Det var bra mycket bättre än att sova i klassrum, men jag har konstaterat att det inte blir någon husvagn i vår familj :-)
Det var jättemysigt att komma hem. Jag tror att barnen har saknat mig. Oscar släppte inte mig på flera timmar. Jag fick inte ens gå på  toaletten själv...
Men nu sover barnen och snart jag med. Jag är helt slut!!!

Studentfirande

Idag har vi haft skolavslutning på jobbet!
Så förhoppningsvis så slutar alla irra runt som yra höns nu och blir som vanligt igen.
En kollega som jag hade nära samarbete med slutade i tisdags, så det kommer att bli tomt utan henne. På tisdag kommer det in en vikarie för henne som ska vara där till sista juni, men sen vet vi inte alls vad som händer...

Efter jobbet idag hämtade jag barnen och tog en promenad till Nordfors. Jonas tog studenten idag!!! Det var massor med folk där, mest uvgk:are. Väldigt trevligt!!! God mat och trevligt sällskap är egentligen det enda som behövs, men när det sen är strålande sol och varmt också så kan det ju inte bli annat än lyckat :-)

Nu hade jag tänkt att packa för vi åker till Herrljunga imorgon. Men jag orkar inte. Tog en öl istället... Och så packar jag imorgon.
Jag ska väl döma mest hela tiden så jag behöver väl bara domarkläder.
Skulle vilja veta redan nu vad och hur mycket jag ska döma, men jag får väl vänta tills imorgon kväll.

Elin ska tävla både i dmt och trampolin, så håll tummarna för henne på fre och lör.

 

RSS 2.0