Avslutning på kyrkis

Imorse gick vi med Alva till Kyrkis. Sen hoppade Oscar och jag in i bilen och åkte till Frihamnen och hämtade mamma. Väl hemma igen så åt vi väldigt sen frukost och sen var det dags att hämta Alva igen.

Anette, Albin, Annica och Linnea skulle åka iväg och äta lunch och frågade om vi ville följa med.Jag tyckte att det lät som en bra idé och gjorde det. Vi skulle till en handelsträdgård/fik strax utanför Väsby. Men när vi väl kom dit så var det stängt mån och tis. Så då åkte vi till nästa ställe, som även de hade stängt på mån... Vi hamnade till slut på Burger King. Och när vi handlat all mat och fått barn och hundar på plats så började det regna... Det var bara att packa ihop allt och sätta oss inne. Alva och Albin hade ialla fall jättekul och lekte i bollhavet och på lekplatsen. Oscar lekte också i bollhavet och tyckte att det var jättekul!

När vi kom hem så var vi helt slut alla tre, så jag satte Alva framför tv:n och mig och Oscar i varsin säng. Jag hann sova i 30 min innan det var dags att gå upp, men jag behövde verkligen det. HElgen tog nog hårdare på mig än vad jag trodde.

Klockan fem var det avslutning på kyrkis. Vi mötte upp mamma vid bussen och så gick vi dit. Först var det tipsfrågor och sen sjöng barnen. Sen sjöng vi allihop innan det var dags för mat. De bjöd på tunnbrödsrulle och glass.

Sen gick vi hem och hämtade bilen och skjutsade hem mamma. Jag passade på att göra några ärenden på vägen när jag hade barnvakt i bilen.

Claes åkte till Oslo tidigt imorse, men han kommer hem imorgon kväll.

Oscar vägrade somna ikväll. Jag hade tänkt att plocka och dammsuga här när jag hade lagt dem. Men han somnade inte förrens halv tio. Men nu har jag varit nere och plockat lite och även dragit ett varv med dammsugaren. Så nu ska jag strax krypa ner i sängen...

Trampolinläger

Nu har HELA familjen varit på trampolinläger på Rådmansö! Det har varit jätteroligt, men man är ganska slut nu...

Hade klockan ställd på före sex igår morse... Vi var ute på Rådmansö strax före nio och sen var det full aktivitet fram till elva på kvällen. Jag, Alva och Oscar somnade inte förrens vid halv tolv. Sen vaknade Oscar runt sex oxh Alva strax efter och så full fart hela dan idag igen.
Alva fick vara med i en av grupperna och träna. Min tanke var att hon skulle få prova lite, men hon var med dem hela dan och var jätteduktig. Hon stod coh väntade på sin tur och hoppade jättebra! Hon gjorde till och med volt på dmt:n. Med hjälp förstås!
Elin körde också jättebra. Det är så kul att se henne, jag har inte sett henne träna på länge och det har verkligen hänt mycket.
Oscar har mest sprungit omkring. Men han har trivts.
Jag och Claes har hoppat lite också :-) Claes gjorde volt på dmt:n!!! Och jag kunde ju inte hålla mig därifrån heller... Först körde jag ett par hopp på dmt:n, men det gjorde så ont så jag gick och körde en serie på trampolinen. Jaja, gör man det en gång om året så kan det vara värta tt ha ordentligt ont sen... Jag klarade fortfarande att köra en hel serie :-)

Alva kunde ju inte missa Mulle, så hon och Claes gick ut i skogen i förmiddags och hade egen Mulle :-)

När vi kom hem så var det fint väder så vi gick ut på baksidan ett tag, men vi var alla så trötta så det blev en kort stund och sen blev det dusch och middag innan barnen kröpp ner i säng. Nu sitter Claes och jag och tittar på söndagsfilmen och ska snart gå och sova vi med.
Claes åker till Norge tidigt imorgon bitti och vi har fullt schema hela dan...

   

Elin, vilken tjej!!!

Elin har varit iväg med skolan och tävlat på Skol-DM idag. Hon var med på 80 m och hör och häpna: Hon kom 3:a!!!
Jag fattar inte hur jag kunnat få en dotter som är så duktig på allt!!! Hon är helt otrolig!

Jag gick upp tidigt och duschade för min tanke var att jag skulle åka och kolla på henne, men jag insåg att jag inte skulle hinna så jag lämnade Alva och så åkte Oscar och jag och handlade färskt bröd och en tidning och sen hem och tog en lång frukost. Och väntade otåligt på att Elin skulle höra av sig...

Jag hämtade Alva klockan två som vanligt. Det var hennes sista dag på dagis!!! Konstigt, hon har ju ändå gått där i ganska många år. JAg kommer att sakna hennes fröknar, de har varit så bra. Nu kommer ju Oscar att börja där efter sommaren, men det blir ju en annan avdelning.
Det blev många kramar, men hon ska träffa dem redan på tisdag igen för då är det skolbesök igen och sen ska vi dit på avslutning.

Vi åkte ner till centrum och bytte lite kläder och köpte presenter till kyrkisfröknarna. Sen åkte vi till McDonalds för att äta met. Klockan var bara 16.30... så det blev tidig middag, men jag skulle aldrig orka åka hem och sen ut igen.
När vi kom hem så var vi ute på baksidan ett bra tag och försökte göra barnen trötta. Och jag tror att det lyckades för båda sov 20.20!!!
Nu har jag kollat på tv och surfat runt lite. Det är just nu semi på eurovision och det behöver man inte koncentrera sig så mycket för att se...


Onsdag

Idag har Alva varit på Junibacken med dagis. Claes stekte pannkisar till henne igår, så imorse gick jag upp och packade iordning allt. Innan hon skulle gå så satte hon på sig sin rygga och keps och sa -Mamma, ser jag ut som en tjej som ska till Junibaken nu, eller?!
Så söt!
Hon hade haft det jättebra!
Oscar och jag var på öppna förskolan i fm, de har ju sångsamling påonsdagar. HAn var lika blyg idag och vägrade att släppa mig den första kvarten. Men sen stack han iväg. Under sångsamlingen så fick de små ägg som maraccas och då blev han alldeles till sig och skakade och kastade dem. Det var en mamma som til loch med tog bort sitt barn från honom och tittade på honom som att han var en liten huligan :-) Vilket han ioch för sig var, men ändå.

Vi har även skjutsat mamma till Frihamnen. Hon skulle till Jurmala på spa. Hoppas att de får det riktigt skönt!

Oscar somnade inte förrens klockan tio så allt det jag hade tänkt att göra fick bli efter det. Räkningar och annat. MEn nu har datorn börjat strula så nu ska jag nog gå och sova och så får Claes fixa det när han kommer hem. Men jag är rädd att det inte går att "fixa" man måste nog helt enkelt köpa nya program... Och de lär ju kosta en slant :-(

Jag hade tänkta tt ta en dusch innan jag går och lägger mig, men jag tror inte att jag vågar det så här sent...
Jag får ställa klockan imorgon bitti istället...

Natti natti


Rösta på Oscar

Idag har jag lånat Claes kamera för att ta några nya fina bilder på Oscar. Vi föräldrar har en omslagstävling, där jag har anmält Oscar. Det är just nu uppe i över 35000 bidrag och de som fått flest röster går vidare. Så jag tror inte att vi har så stor chans, men det är kul att försöka ialla fall :-)
Jag lyckades få några fina bilder på honom, men det var inte lätt. Han vägrar ju att stå stilla... Det var lite lättare med Alva sen, men Elin var svår. Hon stod stilla, men ville helst inte vara med på bild...

Klicka här för att komma in och rösta på lillprinsen!!!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Borde gjort mycket mer, men Oscar har knölat så mycket inatt så jag har varit jättetrött hela dan. Men jag har varit hos mamma och gjort hennes räkningar och varit in hos grannen och tittat på teater. Alva och Zara bjöd in :-) De hade ritat små älvor och klippt ut och gömde sig under bordet och spelade dockteater. Så söta!!!

Efter maten så åkte Claes och Elin iväg och köpte löparskor till Elin. Hon ska vara med på Skol-DM på torsdag och då vill inte jag att hon springer i sina tygskor...


Det här är tävlingsbilden!!!





Kan man vara annat än stolt mamma till de där tre????


Vems barn???

Dessa fina kort tog Claes på Oscar på hans födelsedag. Synd bara att han ser ut som Henrik Dorsins son...







Bilder på 1-åringen!!!


Mamma, pappa och Alva kom med sång, välling och paket. Oscar började storgråta, men då fick han sin välling :-)

     
Sen var det dags att öppna paket. Syrran fick rycka in och hjälpa till


Alva skulle först på kalas till Zara, och valde kläder och acossearer själv :-)

                          



Många gäster, många paket, god mat och god tårta! Oscar åt och var glad hela dan! Och vädret var på vår sida, jättevarmt och skönt hela dan!

Tack alla som kom och gratulerade Oscar!!!

Sol, sol, sol

Den senaste veckan har det varit så otroligt fint väder så jag har prioriterat att vara ute istället för att sitta vid datorn :-)
Oscars 1-års dag blev perfekt!!! Jag lägger upp lite bilder senare.

I måndags var jag på möte med jobbet. Jag var där från 9-21 och vi hade möte från 10-21!!! Jag  var HELT slut i huvudet efteråt...

Nu har dagarna bara rullat förbi och det har blivit sena kvällar... Och klockan är redan 23, igen...
Elin packar för fulla muggar, hon ska på SM imorgon!

Hon var och tävlade förra helgen också, så var hon i Herrljunga på Frivolten cup. Hon kom 2:a i DMT!!! Vilken tjej!!!

Nu ska jag bara betala en räkning och sen är det sängen som gäller...

Vart tar tiden vägen???

Imorgon fyller Oscar 1 år!!!
Det innebär att det är ett helt år sedan han föddes... Det känns som igår, samtidigt som det känns som att han funnits i vår familj jämt.
Han var ju en putteliten skrutt alldeles nyss och nu är han en stadig kille som springe och klättrar.
Vilket han faktiskt gör just nu, för han vägrar att somna...

Jag var och tog spruta på honom i onsdags. Och han hade jätteont hela kvällen, bara gnällde och grät. Stackars kille!!!
I onsdags var Claes och hämtade sin nys bil, så han var inte hemma förrens efter nio. Men då hade han stannat och köpt ost på vägen och jag hade ställt in en flaska vin i kylen. Så när han kom så åt vi ost, drack vin och tittade på film. Jag somnade i soffan... Det var ett tag sen jag gjorde det, men jag känner mig ganska trött nu så det kanske inte är så konstigt.

Igår var vi hemma och fixade ute i trädgården, men även lite här inne innan vi åkte och storhandlade.

Idag smet jag iväg på fm och åkte till Thuns med Jenni, Carina och Raija. Det var jättetrevligt. Jag köpte lite strumpor och tights till familjen. När vi var mindre så åkte vi dit och hanndlade ibland, men då var det för att det var billigt där. Det var det inte nu, plus att det var så stort så jag tappade suget.
JAg har kommit på att jag har varit lite så senaste tiden om det är för stora och för röriga affärer. 
Men hur som helst så var det väldigt trevligt!

Nu ska jag ta en runda till här innan jag ska krypa ner i säng.

Jenni kommer och uppvaktar Oscar redan vid 10, för sen ska hon till Grekland. Resten av gästerna har vi bjudit hit på mat och tårta kl 16. 
Alva ska till grannen på kalas mellan 13 och 15.
Så det lär bli full fart här hemma.

      


Elin är i Herrljunga och tävlar och de streamar hela tävlingen. Så idag satt vi hela familjen och tittade på när hon tävlade, fast vi var hemma i köket. Det är ganska fantastiskt att man kan vara med, fast man är hemma :-)
I dmt så kom hon till final, det gick inte så bra enligt henne men de börjar om från 0 i finalen, så allt kan hända.
I trampolin snå såg vi ju serierna och hennes första serie var bland det bästa jag sett henne göra. Ialla fall de 8 första övningarna, sen blev det lite tokigt och slutade med att hon klev på blå skyddet och fick en massa avdrag från alla domare.

Snabba Elin

Idag har Elin haft friluftsdag. De har haft friidrott på Vilundavallen. Hon kom hem och var väldigt nöjd!!! Hon hade nästan inte alls ont i ryggen, det hade känts lite vid längd och höjdhoppen. Men då gjorde hon bara ett försök på varje. Smart tjej!
På 60 m så vann hon över alla tjejerna i sjuan!!! Och hennes klass vann stafetten, de var fyra stycken i laget. Så idag är jag extra stolt över henne!!!
Hon var på träningen ikväll och hade kunnat träna i en timme och en kvart. Så det har blivit bättre i ryggen. Skönt! Hon åker ju till Herrljunga i helgen, så då är det ju bra om ryggen funkar och hon kan tävla ordentligt.

I förmiddags började jag leta efter mina solglasögon och det slutade med att jag hade städat hallen och rensat en hel del i tvättstugan. Men jag hittade inte solglasögonen... Tills Claes kom hem och berättade att han hade flyttat på dem...
Claes var hemma vid lunch och har suttit och jobbat sen dess. Han gjorde ett avbrott vid middagen och efter det åkte vi till Kista en sväng. Men nu sitter han där igen... Kul när han för en gångs skull är hemma...

I Kista skulle vi kolla lite på present till Oscar, men hittade inte det jag var ute efter. Men jag ska till Barkarby imorgon, så jag får köpa nåt där.

Oscar har precis somnat :-( Halv elva idag igen.  Jag gillar inte de här nya rutinerna.

Imorgon åker Elin till Krille och Claes kommer inte hem förrens vid 20-tiden. Undra vad jag och barnen ska hitta på då? Hade tänkt att åka till bvc på em med Oscar. Han ska få spruta då, så han kanske sover på em sen... Önskedrömmar??? 

Helgen som varit

Det har gått ett par dar sen jag skrev sist och jag orkar inte tala om allt som har hänt...

Jag hade ialla fall välddigt trevligt i fredags kväll men Jenni. Vi åt mat, drack många drinkar och pratade och pratade. Sen var det inte lika trevligt i lördags... Men det var det värt.
Jag kom ialla fall upp och in till Zara på kalas :-) Vi hade köpt ett badlakan med Kitty på. Det verkade som det var uppskattat.
Claes fick stå för handling och matlagning då jag var väldigt seg...
 
Oscar fick smaka glass för första gången. Det var sådär...

I söndags gjorde vi inte så mycket, tog det lungt och fixade lite småsaker härhemma.

I förmiddags var jag iväg med Elin till sjukgymnasten. Hon har haft ont i ryggen ett tag. Och jag förstår varför. Hon var helt sne i nedre delen av ryggen. Men det fixade sjukgymnasten till... Det knakade till och sen var hon rak :-) Hon fick även endel övningar hon ska göra för att det inte ska bli så igen.
Så nu ska hon väl kunna köra ordetligt på Frivolten och SM, hoppas vi.

När jag var ute i fredags så ammade jag inte Oscar på kvällen eller på morgonen så då passade vi på att sluta amma. Vi har pratat om det ett tag och det känndes helt rätt nu. Han har varit så duktig och tagit flaskan utan protest efter det. Även av mig. Det jobbiga är att det gör så ont på mig. Men det ska väl vara så... Det är tur att man glömmer från gång till gång. Jag hoppas att det inte kommer att göra ont så länge till... Någon som kommer ihåg?
Det känns också som att detta har satt mina hormoner i rubbning. Jag har blivit jätteretlig och har börjat gråta för ingenting.
Och det i kombination med en trött man...
Med andra ord så har det varit sådär härhemma i ett par dar.

Han åkte till Gävle imorse och kommer hem imorgon lunch. Så jag är ensam med barnen ikväll igen...
Men vi har inga tider att passa för Elin ska inte träna så det gör inget. Jag känner mig som sagt inte så social ialla fall. 

Oscar klättrar mer och mer för varje dag nu. Vart ska det här sluta? Trappor, pallar och annat. Igår hittade jag honom i fotöljen i hans rum. Och han satt inte fint och läste en bok...




Snart är veckan slut...

det går så fort så jag hinner knappt med.
Igår försökte jag göra lite saker så jag slapp ha så tråkigt som i tisdags...
Så först var jag i Sollentuna C och fikade med Jenni, åkte hem och åt lunch, sen var det sjukgymnasten och sen till Stinsen. Shoppa lite och åt middag.
Så nu har vi present till Zara som ska ha kalas på lördag. Så skönt att ha det avklarat. Och jag känner mig nöjd. En praktisk present som jag tror att hon blir glad av :-)

Idag har jag försökt att städa lite och ta hand om en del av tvätten. Dessvärre har jag hunnit tvätta nytt så nu finns det nog lika mycket igen att ta hand om...

Claes har inte varit hemma så mycket denna vecka och det ser inte ut att bli så mycket bättre nästa vecka. Ialla fall inte i början av veckan. Men det är väl bra. Vi nöter inte ut varandra ialla fall...
Jag har prel. bokat en resa nu. 2 veckor till Gran canaria. Så då lär vi få umgås!!!

Imorgon ska jag och Jenni åka in till stan och dricka drinkar och prata och titta på folk. Ska bli sååååå kul!!! Vi har pratat om det hur länge som helst. Hoppas att det blir lite sol så att vi kan sitta på nån uteservering.


Parantesdag

Idag är sån dag som man kan sätta en parantes runt. Det har inte hänt någonting idag. Jag har lämnat Alva, handlat, gjort lunch, hämtat Alva, ätit middag, lagt barn. Ungefär så spännande har min dag varit...

Claes har jobbat hemifrån så han satt vid sin dator hela förmiddagen och sen åkte han och köpte en ny torktumlare. Så nu kan jag tvätta igen. Jippi!!!
På em åkte han iväg till Nacka Strandoch skulel äta middag där med sina nya chefer.

Försöker kolla resor inför sommaren, men det är inte så lätt. Vet inte vart vi vill åka och inte när vi kan... Jag sa till Alva idag att vi kanske är i något varmt land och badar när hon fyller år, men då började hon storgråta. Hon vill vara hemma på sin födelsedag...

Oscar fick äta själv idag. Han åt med hela ansiktet, kroppen och ändå hamnade det mesta på golvet...
Efteråt så sa jag att jag var tvungen att sanera golvet under Oscar. Aava frågade vad sanera var och då förklarade jag att det var som att städa fast väldigt mycket. Då undrade hon varför det hette så? Det hade jag inte svar på och då undrade hon varför det inte bara kunde heta jättestäda???

Alva lekte med kameran.




Undra vad Alva gör för att hennes bror ska reagera så???

Trött, arg och irriterad

Det har varit min sinnesstämning idag och igår... Känns inte så kul, men inte heller något jag kan göra nåt åt.
Min egen amatörspykolog tolkning av det hela är att nu när Claes har kommit hem så har jag slappnat av och kännt efter lite. Och då känner jag hur trött jag är och hur ont jag har...

Idag har det ialla fall varit avslutning på gympan. Det gick jättebra och vi har bestämt att vi kör på i en termin till. Så skjuter vi besluten en termin till :-)
De är så duktiga alla barnen! Ska bli kul att följa dem och se om någon fortsätter med gymnastiken senare. Alva kommer ju att gå i samma klass som flera av tjejerna (coh killarna) så man har ju chans att följa dem ett par år.

   
Alva värmer upp           Jag och Jennifer värmer upp    I väntan på diplom och klubba


I fm så stack Anette, jag och Oscar iväg till Märsta för att titta i en nyöppnad butik. De hade väldigt mycket fina saker, men det var så stort och mycket att det nästan blev för mycket. Men det var trevligt att komma iväg i alla fall.

Igår blev inte många knop gjorda... Jessica och Wille var här på fm och fikade, sen åkte jag och handlade och sen var Anders och Birgtta här och fikade.



I lördags var jag och Elin iväg till Täby centrum. Det var bara hon och jag. Det var mysigt! Men jag insåg att jag inte är så jätteroad av att gå i klädesaffärer i ett centrum...


RSS 2.0