Oscar vill inte sova...

Han har sovit bra på dan idag så nu har han ingen lust att sova. Så nu sitter jag här med datorn i knät och tittar på när han ålar omkring på golvet. Nu går det fort framåt!
Igår kväll upptäckte vi att det har tittat fram en liten tand i överkäken. Men inte en av framtänderna utan den bredvid :-)

Jag skjutsade barnen på kalas idag, de skulle vara där i två timmar och jag hade lagt Oscar innan jag åkte, så jag hade två timmar för mig själv! Jag började med att handla mat och sen åkte jag runt till lite olika butiker och kikade. Det var jätteskönt att vara själv en liten stund. 
När jag hämtat barnen igen så åkte vi hem och fixade lite härhemma. Jag pyntade klart, plockade lite och påbörjade maten. Sen åkte Claes och hämtade Jonas och mamma. När de kom så åt vi mat och sen tittade killarna på fotboll.

Innan de åkte hem så tittade vi på lite gamla filmer som vi har filmat. Det var jättekul.

Nu ska jag se om jag kan leka Oscar trött så att jag får gå och sova för jag är ialla fall helt slut!!!  


Första advent

Det är idag man ska ha en lugn och skön långfrukost med hela familjen väl? Tända adventsljuset och mysa.
Så här såg vår morgon ut:
Claes gick upp före åtta, lastade bilen och åkte till Sigma (Elins klass ska ha loppis där idag). Jag gick upp och väckte alla barnen och såg till att Alva var klar när Claes kom och hämtade henne 9.40. Dags för skridskoskola! Jag och Oscar skjutsade hem Elin till Krille och åkte hem och tog en macka.
Nu matar jag Oscar och hör att Alva och Claes kom hem. Om ca 30 min ska vi skjutsa iväg Alva på kalas.
Tänkte passa på att handla när hon är borta sa vi hinner fixa lite härhemma innan mamma och Jonas kommer hit på middag.

Så ser en "lugn" söndag i advent ut här hos oss...

Grattis mamma!!!

Idag fyller mamma år! Så vi har varit där ikväll och ätit middag. Det är full fart när vi träffas nu med våra tre barn och brorsans två. Alva och Jennifer har så kul ihop och älskar att leka tillsammans, men det är oftast inte så stillsamma lekar :-)

Har haft ytterligare en jobbig natt, men knappt någon sömn. Claes och Alva var upp på skridskoskolan imorse och jag sov tills de kom hem (för då hade Oscar äntligen somnat). När jag var på väg kom mina svärföräldrar och hälsade på så det tog ett tag innan jag kom iväg. Men till slut så... Jag åkte och hämtade Jenni och så åkte vi till en butik/café som hon hade varit till tidigare. Vi kikade och sen fikade vi innan vi shoppade och åkte hem. De hade jättemycket fint. Dit ska jag absolut åka igen. Sen var det mysigt att få sitta ner och fika i lugn och ro och prata med Jenni.

När jag kom hem så gick jag bara in och hämtade Alva och så gick vi upp till församlingshemmet. Där var det pyssel. Man betalade 10:-/person och så fick man pyssla på 4 olika stationer. Det var jättemysigt. Grannarna var där också så Alva trivdes som aldrig förr. Så nu har vi några fina ljus, en tomte och ett julkort härhemma.

Alva och Claes hade satt upp alla adventsljusstakar i fönstrena när jag kom hem idag. Och det hade TÄNT dem. Det får man inte göra förrens imorgon bitti...

Vi åkte direkt från pysslet till mamma och kom hem därifrån nu ( ca 01.00) Så idag har jag inte varit hemma någonting alls...

Imorgon är det första advent med allt vad det innebär :-) 

Vilken karl

Lite uppskattning är han värd min man! Han brukar stå för fredagsmiddagen. Och det gjorde han idag också. Det blev både förrätt och varmrätt och efter det gick jag, Alva och Oscar upp och tittade på Idol och åt popcorn och då tog han hand om disken :-)
Idag har jag haft fint besök, av en gammal arbetskamrat. Det var jättekul att träffa henne och hennes dotter. De kom hit vid halv ett, så då åt vi lunch och fikade och så han flickorna leka lite. Vid strax efter två så bar det av till Arlanda, vi skulle hämta Jonas. Då åkte de med dit, då skulle de bli upplockade där. Hon fick med sig en hel flyttlåda full med kläder :-) Snacka om win win, de fick en massa fina kläder och vi fick mer plats i förrådet.
När vi hade hämtat Jonas så åkte vi hem till mamma och fikade. Måns (katten) är så rolig. När han ser att det ligger någon lite på golvet så går ha omvägar för att slippa komma nära. Små barn är tydligen farliga.
I förmiddags innan vi fick gäster så bad jag Alva att städa sitt rum. Och det gjorde hon faktiskt. Hon bäddade till och med sängen själv :-) Men överkastet hamnade underst, hihi. Så nu har hon döpt om det till underkast.

Igår var jag på utvecklingssamtal för Elin. Och som vanligt så var hon jätteduktig. Hon kunde bli mer positiv och mer aktiv i klassrummet. Men skolarbetet kunde inte bli bättre :-) Min duktiga tjej!!! Men jag tror inte att hon själv tycker att de där mötena är så roliga...

Jag var i Kista centrum igår hela dan. Jag lýckade köpa några saker till mig själv och ett par julklappar, men jag hade hoppats på fler. Var hur som helst helt slut när jag kom hem. Oscar sov några 20 min pass på hela dan och då hade han knappt sovit på natten.
Inatt sov han knapp heller.. Idag på dan har han sovit lite bättre så nu hoppas jag att den här natten blir bättre. Jag känner att jag inte orkar så många fler sånna här nätter.
Nu sitter han själv kortare stunder och blir bättre och bättre på att ta sig fram genom att "åla". Det är så kul att se. Och han blir själv så glad när han kommer fram till saker.

Alva och jag har fixat adventsstaken idag, resten fixar vi imorgon. Men jag var tvungen att ta kort på några av våra fina änglar. Tomtar är fina och hör julen till, men det är något speciellt med änglar.








Mycket gjort utan att stressa

Idag har jag hunnit med otroligt mycket känns det som, men jag har inte stressat. Skönt! Och detta trots att jag knappt har sovit inatt. Oscar har knölat hela natten. Han har gnällt och inte velat ta varken nappen eller bröstet. Ett tag ville han inte ligga ner heller, då var det bara att sitta upp och hålla honom...
Vi fick ialla dall iväg Alva i tid till dagis, med Mulleryggsäck och allt. Sen hem och duscha och packa ihop skötväskan. Klockan halv elva var vi på öppna förskolans sångsamling. Jag har bara varit en gång tidigare med Oscar och han tyckte att det var jättekul. Han satt själv nästan hela tiden! Så nu måste vi försöka gå flera gånger. Det är bara två gånger kvar innan jullovet.
 Oscar sitter själv!

 Sitta är kul!!!

 Men ibland trillar man ur bild...

  hihi



Efter sången åkte vi till mitt jobb för att hälsa på och äta lunch. Det var kul att träffa alla igen. Men jag är glad att jag ska vara hemma ett tag till. Vissa saker som inte var bra innan jag gick hem var precis likadana nu.
Jag såg knappt Oscar på hela tiden, han gick från famn till famn och var jättenöjd. Vi åkte därifrån halv två och då hade han bara sovit i fem minuter på hela dan. Men han somnade i bilen och sov i ca 20 min :-) 
Vi hämtade Alva och åkte och köpte saffran. Antingen så har jag blivit lurad eller så har jag aldrig reflekterat över vad saffran kostar. Jag vet ju att det är dyrt, men jag har nog aldrig köpt bara saffran. Nu köpte jag två påsar på 0.5 gram styck och fick betala 75:-!!!
Jaja, vi åkte ialla fall hem och bakade. Först gav jag Oscar mat och la honom i sängen och då sov han i ca 2.5 timme. Alva och jag hjälptes åt. När degen jästa så tittade Alva på tv och jag lagade mat.

Alva bakar     

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och hoppas att jag får sova lite mer inatt. Håll tummarna!!!


Julkänslor

Vi tog en promenad till dagis idag. Det duggade lite, men det var ändå skönt att gå. Konstigt nog tog det säkert 4 gånger så lång tid att gå hem som dit :-) Alva stannade vid klätterträdet, hon hade inga problem med att det var fuktigt och halt på grenarna. Hon är verkligen totalt orädd. Jag vet inte om det är bra eller dåligt...

När vi väl kom hem så tog vi det lite lungt, lekte, tittade på tv, gjorde räkningar och påbörjade middagen.
När vi hade ätit åkte Alva och jag till Ica och köpte jäst så att vi kan baka lussebullar imorgon. F-n nu kom jag på att vi glömde att köpa saffran...

Nu har vi lagt barnen och varit upp en sväng på vinden. Plockade upp lite kläder som vi fått ärva till Oscar och tog ner lite kläder som vi ska lämna tillbaka. Och så tog vi ner adventslådan :-) Det är ju faktiskt 1:a advent på söndag!!!
Jag börjar redan få lite julkänslor, så det ska bli riktig mysigt att få adventspynta. Lite änglar, hjärtan och lampor blir det nu, men inga tomtar förrens den 23:e dec.



Lugn fm

Har haft en riktigt lugn och skön fm. Hunnit fixa endel och ringt några samtal som jag tänkt göra länge...
Bland annat har jag ringt optikern, för nu när jag inte har några linser att använda så skulle jag ju använda mina glasögpn mer, men jag har insett att jag inte ser i dem heller... De skulle ringa tillbaka och tala om hur jag ska göra fram till vi kan hitta en lösning. Det skulle vara så skönt att kunna se! Jag känner mig så handikappad.

Skulle vilja baka saffransbullar, men har ingen jäst hemma och orkar inte åka och handla, så det får väl bli imorgon efter dagis istället :-).

Imorgon ska jag till jobbet och hälsa på och äta lunch. Det ska bli trevligt!

Nu är det dags för lunch, sen ska jag hämta Alva och då blir det full fart här igen ;-)

Hon har knäckt koden!!!

Vet inte riktigt vad jag har gjort idag, men tiden har gått ialla fall. Jag har ju gjort de där vanliga sakerna: tvättat, plockat ur och i diskmaskin, lagat lunch, lagat middag, dammsugit, pratat i telefon...
Och så har vi ju haft gympa idag! Som vanligt ett helt gäng med tjejer som är taggade till tusen. Ibland kan man tro  att de suttit stilla under hela veckan för att få röra sig de 45 minuterna på måndagar.
Vi åt middag när vi kom hem och sen åkte Oscar och jag till Ica maxi. Vi gick där i ca 2,5 timme. Jag hade en kupong med mig så att jag fick 50% på alla barnkläder. Så jag fick med mig en hel del kläder till Oscar och Alva hem :-) Till Alva lägger jag undan vissa saker till jul. 

Idag har Alva kommit på hur man läser!!! Hon bad mig skriva ord (men de fick inte vara mer än 4-5 bokstäver) och så ljudade hon. Hon var jätteduktig och blev superglad för varje ord hon klarade.

Är avacado gott???

Så här tyckte Oscar:

       

GRATTIS!!!

Grattis Wilma och Molly på eran födelsedag!!!
Tänk att det "bara" var ett år sen Jenny ringde och nästan skällde på mig för att jag hade valt att gå igenom detta tre gånger :-)

Nu har jag var och lämnat Alva på öppna förskolan och tagit en promenad på nästan en timme. Skönt!
Oscar har fått mat och leker nu på golvet och jag tar mig en macka innan jag ska fixa lite.

Söndagsshopping

När Alva och Claes kom hemifrån skridskorna så lagade Claes lunch medans jag röjde och gjorde mig iordning. När vi hade ätit så åkte vi hela familjen till Sollentuna centrum. Jag tänkte börja kolla julklappar, passa på medans de hade en massa erbjudande och reor. Men jag köpte ingenting.
När vi hade gått en sväng så gick vi till Waynes för att fika. Det gick på över 200:- för oss att ta en fika...

När vi kom hem så satte jag igång och laga mat och Claes tände en brasa och fixade glögg. Första för i år!!!

Nu har alla TRE barnen somnat och vi sitter i soffan med en varsin laptop och tittar på söndagsfilmen. Jag ska försöka gå och lägga mig snart jag också.

 


Tack Elin!!!

Nu har Elin suttit och jobbat med min andra blogg. Hon har lagt in en annan bakgrund och gjort en header. Hon är inte riktigt nöjd, men vi har det så ett tag, så får vi se om och vad vi ändrar på.




Borta igen!!!

Jaha, så har jag gjort det igen... Skriviet ett ganska långt inlägg, som sen försvinner spårlöst från skärmen. JAg undrar vart alla inläggen tar vägen. Ja, det är väl bara att skriva om och göra rätt.

Igår kväll var familjen Glimmerud här. Det var jättetrevligt! De hade "bytt ut" ett av barnen mot en hund :-) Alva och Tim lekte jättefint med varandra, och efter maten tog Elin upp alla barnen i sitt rum och gjorde make over på dem. De blev jättefina.
Snart åker de till USA och ska vara där i två år. Jag blir så himla avis, jag vill också resa bort sådär. JAg har ju drömt om det så länge jag kan minnas. Men jag har svårt att tro att jag kan få ett halvtidsjobb där jag kan försörja hela familjen, så jag får nog lite på att min kära man hittar på något. Men jag lär få drömma vidare :-)

Nu har Claes och Alva precis åkt till skridskoskolan, jag hade tänkt att åka idag, men kom på att det blir svårt att åka utan Oscar och då blir det så bökigt. Så Claes åkte, så lovade jag att röjja lite här. Vi var alltför trötta inatt. Så så fort gästerna hade gått så kastade vi oss i säng, vilket innebär att det står disk överallt därnere.

Idag har jag ordentligt ont i nacken, jag undrar om jag sovit dåligt eller om det har med att jag skalade ganska mycket potatis, morötter och palsternacka igår... Oscar har knölat väldigt mycket inatt, så jag har knappt sovit något och fått vända mig titt som tätt för att byta sida

.

 

En god gärning!!!

Igår kväll var vi borta på middag, det var bara jag, Claes och Oscar. Alva var hos mormor och Elin var hemma med en kompis. Mange och Nettan var med också.
Vi var hemma hos brorsans svärföräldrar, hihi. (De är ett par år äldre än oss) Det var väldigt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Oscar som knappt sovit på hela dan var på ett strålande humör. Han var vaken och glad mest hela tiden :-)

På vägen hem så körde vi förbi en kille som gick på landsvägen iklädd svarta kläder. Han var ganska vinglig och det var knappt så att man såg honom. Vi vände efter ett tag och åkte tillbaka och gav honom en reflexväst som vi hade i bilen. Det visade sig att han skulle gå ända till Vallentuna. Så vi kände att vi hade gjort en god gärning :-)

Claes var iväg med Alva på skridskoskolan imorse, så nu har han gått och lagt sig igen. Han (och Mange och lite Nettan) var väldigt pigg och glad igår kväll/natt så han behöver nog vil lite :-)

Själv ska jag skriva en inköpslista och plocka lite, för vi ska ha gäster ikväll!

Några bilder från barnens djungel igår:






Barnens djungel

Nu sitter jag på barnens djungel, bloggar, dricker latte och ammar. Det är tur att man har simultankapacitet... Jag försöker ha någon sorts koll på Alva också... Hon gör kullerbyttor uppe i klätterställningen :-)
Elin kom hem och åt lunch med oss. Trevligt! När hon hade gjort provet, som var jättelätt, så var det två timmar kvar innan nästa lektion och ingen god mat i skolan.
Nu har Oscar bitit mig i bröstet (det gör skitont fast han inte har några tänder) två gånger. Och när jag höjer rösten och säger till honom så bara skrattar han...

Sysselsättning

Nu har vi velat fram och tillbaka. Vad ska vi göra idag? JAg känner att jag måste aktivera Alva, annars kommer vi att gå varandra på nerverna. Hon skulle ioch för sig kunna sitta framför tv:n i flera timmar. Men jag vet inte om det är så bra :-)
Alva röstade på tekniska museet. Det var det museet vi var på sist. Ja, barn är härliga och villgärna göra det som de vet är kul.
Men, jag känner inte för att åka in till stan, så efter många turer fram och tillbaka har vi nu bestämt oss för barnens djungel i Arlanda stad. Men vi äter lunch hemma först.
Så då ska jag passa på att ta en dusch och sortera lite tvätt nu...

Läxförhör

Så har resten av kvällen också försvunnit. Jag har inte hunnit något av det jag skulle...
Elin har varit jätteduktig och pluggat hela kvällen! Hon har NO prov imorgon. Jag har föhört henne och jag tror att det kommer att gå bra på provet.
Vi åt nachos idag, det var gott. Oscar fick först potatis/palsternacka/morots puré och sen gav Elin honom mangopuré.


Färdigmatad Oscar när Elin hade matat honom klart :-)

Shopping

Lämnade Alva på dagis 08.20 för de skulle iväg och åka skridskor :-)
Sen åkte jag hem och matade Oscar och fixade mig lite.
09.30 var jag hos sjukgymnasten. Skönt! Eller egentligen är det inte så skönt. Det gör mest ont när jag är där. Jag förstår inte varför jag sätter på mig mascara innan jag ska dit.
När vi var klara där så åkte vi (jag, mamma och Oscar) till Sollentuna centrum. De hade invigning idag. De har byggt om och öppnat en massa nya butiker. Det är jättefint. De hade en hel del erbjudanden idag och resten av helgen. Bl a hade de 20% på allt på cozy, min favoritaffär.
Det blev lite shopping: jeans till Alva, kofta till mig, en del bokstäver på Cozy.

Nu har jag hämtat Alva från dagis så nu har hon en kompis här och Elin har kommit hem så nu ska jag röjja lite innan det är dags att börja med maten.


Bajskväll

Elin lagade mat och sen hann vi knappt äta upp innan det var dags att klä på alla barnen för att skjutsa Elin till träningen. När jag, Oscar och Alva kom hem sen så var hela köket upp och ner. Hon är väldigt duktig på att laga mat, men inte riktigt lika duktig på att röjja efter...
Mitt i allt så vaknade Oscar och hade bajsat ner sig totalt, samtidigt som det var dags för Alva att borsta tänderna. Sen skrek Oscar för att han var så hungrig, så han fick mat, då satte sig Alva på toa...
Ett tag var jag väldigt nära att bara sätta mig ner och stortjuta. Alva har till råga på allt varit helt hopplös ikväll. Hon har inte lyssnat på något jag har sagt...
Jaja, jag fick henne i säng och lade Oscar i babygymet och gick ner för att ta tag i köket. Jag hann nästan allt innan han började att protestera. Jag satte mig och lekte med honom en stund så då blev han nöjd :-)
Sen tog vi en dusch innan Grays. Claes kom lagom tills jag skulle kolla på tv, så det var bara att sätta sig i sängen och kolla. Claes skulle kolla på fotboll, och det finns tydligen regler på att man måste kolla på den stora tv:n då...


Vem är årets hjälte???

Klicka på länken så får ni svaret:

http://www.tackfilm.se/?id=1258560485295RA89


Papper, papper, papper

Lämnade Alva på dagis och Elin i skolan och sen var det nästan en timme innan jag skulle hämta I på stationen. Jag åkte förbi McDonalds och köpte en kaffe och en toast. Sen satt Oscar och jag i bilen i ca 40 min och väntade... Inte så kul.
När I kom så åkte vi hem till mamma och började gå igenom boupptäckningen. Hon hade sammanställt endel och så plockade vi fram lite uppgifter. Så nu ska hon sätta ihop allt och sen är det klart. Hon behöver ringa endel samtal och skicka efter lite papper först bara. Men målet är att det ska vara klart den 13 dec.
Det kommer att vara skönt när det är klart.

När vi var klara så skjutsade jag I till tåget och mamma, jag och Oscar åkte till Kom. Först åt vi en snabb lunch och sen handlade vi lite. Sen var det dags att hämta Alva, lämna mamma, hämta Elin och så hem....

Nu har vi precis kommit hem, tjejerna tar lite mellis därnere och jag har just gett Oscar mat. Nu ska jag tvätta Alvas ytterkläder för imorgon på dagis måste de ha rena ytterkläder om de ska åka skridskor :-)

Elin har frågat om hon får laga middag idag. Och det får hon :-)
Claes ska på teater så han kommer hem senare, så han missar hennes soppa.

Ny blogg

Elin och Claes kollar på nån film. Någon vampyrfilm... Inget för mig! Så jag hade som plan att lägga mig i badet. Men som ni har förstått vid det här laget så blir mina planer sällan som jag har tänkt :-)
Jag satte mig istället och skapade en ny blogg!!! En matblogg! Där tänker jag bara skriva om mat :-)

www.nybergsmat.blogg.se

Vi får väl se hur det utvecklar sig...


Middag

Idag har vi ätit citronkyckling. Ännu en favorit härhemma. Snabbt, få ingredienser och väldigt gott!!!
http://www4.arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=15327


Trädgårdsarbete i regnkläder...

det är inte ofta det händer, men Alva fick bestämma vad vi skulle göra. Så nu ligger det några fina högar med löv i trädgården. Jag började plocka upp dem, men det regnade bara mer och mer... JAg har även klippt ner lite rosor ( ja, jag vet att det är fel årstid...)
Nu ska jag ta med mina små barn ner och fika lite. Förmodligen kommer väl den stora hem snart också :-)
Jag har precis läst Elins omdömen från lärarna i skolan. Det var väldigt trevlig läsning! Hon skulle kunna vara lite mera sktiv på lektionerna och jobba på sitt självförtroende, men annars är allt på topp!!!
Det är tur att det är så långt mellan barnen så att de slipper jämföra sig med varandra. Det kommer inte att vara lätt för de andra att komma upp i hennes nivå. Men man vet ju inte, ALva är ju jätteduktig hon med på att läsa och skriva.

Sovmorgon

på en tisdag... det var inte meningen.
Jag somnade medans jag la Oscar igår, så jag ställde ingen klocka. Så idag (man får väl inte säga imorse) så kom Alva in 9.40 och väckte mig. Oscar sov fortfarande! Vi behövde nog det.
Men klockan var så mycket så det kändes inte som någon idé att lämna Alva på dagis. Det har varit så fullt upp hela helgen så vi kanske behöver en lugn dag hemma :-)

Igår var det kyrkis på fm. Jag skickade med lite fikabröd som tack för att de räddade oss ur nyckelknipan i lördags. Sen var det lunch och lekdags tills det var gympa. På gympan bestämdes det att det ska vara avslutning den 7 dec. Samma dag och tid som avslutningen på kyrkis. Så Alva blev jätteledsen och ville helst inte välja, men sen så valde hon kyrkis. Jag får nog fråga henne igen om det är det hon vill :-)

Nu ska jag byta blöja på Oscar och sen ska jag stänga av Tv:n och se vad Alva vill hitta på idag :-)

Dagens Alva

Hon säger så mycket klokt/tokigt/roligt/knasigt hela tiden att jag bara måste dela med mig. Så det här får bli en återkommande rubrik.
Idag när jag hämtade från Kyrkis så konstaterade hon att hennes jeans är alldeles för små. Hon har väldigt dåligt med byxor så då sa jag att vi måste köpa nya byxor till henne i veckan.
-Jag skulle kunna hämta dig från dagis nån dag och så kan vi åka ner till centrum och handla. Eller vill du hellre att vi tittar på datorn och köper på nätet? Men då får du vänta längre innan du får nya byxor.
- Jag orkar inte gå i affärer så vi klickar lite på datorn istället!



Lyckad dag

Mina underbara barn
Det blev en jättelyckad dag igår!
Allting flöt på under morgonen och fm. Alva var på skridskoskola och Claes hämtade tårta och handlade mat medans jag fixade det sista härhemma.
Oscar var glad under hela dopet! Han var jätteduktig och sjöng och skrattade :-) När själva dopdelen var så stoppade han ner händerna i vattnet och plaskade, sötnos!
Prästen var lite förvirrad och läste själv det stycke som Elin skulle ha läst. Synd, för jag tror att Elin hade gjort det jättebra!

  Många söta barn 

Sen åkte vi till församlingshemmet och fikade. Det blev ett STORT fikabord =) Det var några som ringt under dagen och "sjukanmält" sig, men vi blev ändå 48 vuxna och 28 barn. Så det var full fart och hög ljudvolym.
När alla fikat och vi hjälpt Oscar att öppna alla fina paket så gick vissa hem till oss för vidare firande. Jag och några till stannade kvar och städade. När jag skulle gå och låsa så upptäckte jag att nycklarna var inlåsta i städskrubben :-( Och jag hittade inga telefonnummer på papprena jag hade fått. Efter mycket om och men fick vi tag på hon som är ansvarig för barnverksamheten där så hon kom och låste upp... Pinsamt! Men jag tar med och bjuder på lite fikabröd imogon, så hoppas jag att de glömmer...



När jag väl kom hem så var det full fart härhemma. Det var 19 barn och 21 vuxna. Så många är nog vårat hus egentligen inte gjort för, ialla fall inte möblerat. Men det var väldigt trevligt :-) Vi bjöd på rostbiff, potatissallad, bröd, ost och lite tillbehör. Vi hade bestämt att det skulle vara nåt som var enkelt att förbereda och det var det. Och jag tror att det var uppskattat. Åh, vad jag önskar att jag hade mer tid att umgås med våra vänner. De är så trevliga allihop!

Skillnaden från fester för ett par år sen och nu är att vid 22, hade alla åkt hem. Många trötta barn blev det =) Jenni och Robert stannade kvar och Elin tog hit en kompis, så när Oscar och Alva hade somnat så spelade vi spel. Jag släckte nog inte lampan förrens vid 02.15.

Dagen idag har runnit förbi. Alva och Claes var på skridskoskola imorse, sen har vi gått och plockat lite här. Jag, Alva och Oscar tog en promenad i regnet på em och Elin har varit på träning. Idag blev det rösti, fläskfilé och sås. Det var gott!

Nää, nu har klockan blivit sådär mycket igen... natti natti

Stor dag imorgon

Dags att gå och sova. Det blir en lång dag imorgon. Förhoppningsvis rolig och trevlig men troligtvis även krävande. Barnen sover i sina sängar och Claes sover i soffan. (Med en halv öl framför sig och fjärren i handen...)

Jag hade rätt angående idol. Och det var rätt person som fick åka hem. Nästa vecka får Reza åka. De andra fyra är i en annan klass...

Jag lär nog inte skriva något imorgon, men på söndag ska jag försöka både skriva och lägga in bilder...


Idol

Hmmm, det är fredag kväll och jag sitter alldeles själv och tittar på Idol. Eller själv och själv, Oscar är här. Han pratar/skriker/sjunger till dem på tv:n så att jag knappt hör något. Alva är i sitt rum och lyssnar på Nalle Puh på stereon, med dörren öppen... Telefonen ringer mest hela tiden. Claes är där nere och stryker kläder inför morgondagen.

Nu har alla sjungit och idag tycker jag nog att alla var duktiga. Men jag tror att Reza och Eddie hänger löst. Men det beror väl kanske på duetterna... Och de har de ju inte sjungit än...

Jag har dukat klart och ätit mat och städat lite mer, så jag är värd att få titta på tv en stund. (Och jag har ju två barn att ta hand om samtidigt...) (Undra vem jag försöker övertala (mig själv förmodligen))

duka

nu sitter jag med en kopp kaffe och har precis ätit en toggi, Alva äter också youghurt. Så fort hon är klar så ska vi klä på oss och gå till öppna förskolan. Jag ska hämta nycklarna, eftersom det är där vi ska vara imorgonoch fika. Vi passar nog på att vara kvar en stund och leka så att Alva står ut med sin tråkiga mamma resten av dagen...
Jag hoppas att jag får komma in ganska tidigt och duka. Jag har ju redan en bild av hur det ska se ut. MEn det brukar ju sällan bli som jag har tänkt mig... Men förmodligen är det väl ingen som tänker på det ialla fall... Så jag har bestämt mig för att det får bli som det blir helt enkelt...

Ska försöka åka en sväng och köpa servetter och ljus, lär väl inte hitta vad jag är ute efter (det är ju fredagen den 13:e) men någonting att torka sig på som inte är svindyrt ska vi väl hitta =)

Inga bilder på länge...

...så här kommer en fin bild på Måns:

Måns

trampolin på olika nivåer

Jonas Nordfors är just nu i Ryssland och tävlar i VM. Han kör både trampolin och DMT. Igår var det trampolin, han gjorde en jättebra första serie, men hoppade tyvärr ut sig på andra serien. Idag var det dmt och då missade han också ett hopp. Synd! Han skulle ha kommit till final i DMT annars. Jag har försökt att följa tävlingarna via webben, samtidigt som jag har städat och fixat här.
Imorse så stod det trampolin med Elins klass på schemat! Det gick jättebra och de var jätteduktiga. Jag var tvunngen att hjälpa till lite med att fälla upp och fälla ihop och det var inte kul med min kropp.
När jag hade släppt av Elin och hennes kompis i skolan var det drygt en timme kvar tills jag skulle hämta Alva. Så det kändes inte som nån idé att åka hem och påbörja något. Så jag åkte till mamma och drack kaffe istället :-)

Sen jag kom hem har jag städat, lagat mat och lekt farfars kalsonger...
Idag blev det broccoligratäng. Ett nytt recept som jag hittade på en blogg. Tack! Det var gott tyckte vi allihop och det finns kvar till lunch till mig och Alva imorgon.

Nu orkar jag inte städa mer. Nu ska jag dricka ett glas fanta och äta några ballerina med pepparkakssmak. Mums! Min nya favvo :-)


9 år!!!

Idag är det 9 år sen Claes och jag träffades :-)
Och hur firar vi det? Vi städar! Korv stroganoff blev det till middag. Jag hade visst glömt bort :-) Men inte Claes, så jag fick en fin orkidé.
Samtidigt som det känns som att vi har kännt varandra i hela livet så känns det ibland som att vi inte känner varandra alls. Jag älskar Claes så otroligt mycket, men det finns samtidigt ingen som kan göra mig så arg som han kan. Och jag blir förvånad över hur mycket jag kan förlåta honom. Hade någon annan gjort samma saker som han gör ibland hade jag inte varit lika snabb på att förlåta. (Claes, detta betyder inte att du ska fortsätta göra saker som du vet att jag inte gillar...) Tänk att vi ska döpa vårat andra barn på lördag. Det var nog inte vad vi trodde den där kvällen på båten :-)
När jag har slutat amma och Oscar tar flaskan så hoppas jag att vi kan gå ut och äta en god middag och dela på en flaska vin :-)

tar en paus

sitter med en kopp kaffe. Ska bara sitta i tio minuter sen måste jag köra igång igen, men just nu har jag så ont så hela kroppen skriker...
Imorse var det drop-in-frukost på dagis. Mycket trevligt! Claes hade kundbesök så han kunde inte följa med, men jag, Alva och Oscar var där. Sen lämnade vi kvar Alva och åkte till Öppna förskolan där det var fotografering. Men det var så många före mig så jag trodde inte att vi skulle hinna. Men de var så snälla så jag fick gå före. Snabbt in och foto Oscar och sen in i bilen igen och åka och hämta mamma och sen till sjukgymnasten. Jag har ju så jä-la ont i svanskotan... Hon kollade och hela det partiet var snett och vridet, så hon försökte göra vissa justeringar där. Det var inte skönt :-( Hon tror även att jag har problem med ligamenten, vilket är vanligt om man är gravid eller ammar, så det kommer förmodligen inte att gå över förrens jag slutar att amma. Kul! Jag som knappt kan röra mig och än mindre bära Oscar.
Vi gick och handlade innan jag lämnade mamma och åkte hem. När jag kom hem var kl 12.30, så jag hann vara hemma i en dryg timme innan jag hämtade Alva. Då hann både jag och Oscar äta lunch. Jag fick resterna från igår och Oscar fick potatis och broccolipuré. HAn verkar tycka att det är gott, men får ändå lite kvälvningar. Men det är nog bara för att han inte är van vid konsistensen. Jag matade honom med lite vatten på en sked, och det var jättegott! OCh jättekul att prutta i för då skvätte det på hela mamma :-)
Nu har Alva ätit mellis och jag har matat Oscar och han har somnat i sin säng. Så förhoppningsvis kan han sova lite längre än de två 5-minuters passen han har tagit tidigare idag.
Själv ska jag städa lite mer innan det är dags att laga mat.

hinner inte med just nu...

Igår kväll var för arg för att skriva...
Dessa dagar har bestått av bak och städning! Det är endel att stå i inför lördag.
Idag har jag fått hem dopklänningen och dopskålen :-)
Efter maten idag var jag och mamma på stinsen och köpte en klänning till mig och en blus till henne så nu behöver inte vi vara nakna på lördag. JAg funderade på i vilken ända man skulle börja, om man skulle köpa nagellack eller klänning först. Men sen kom jag på att om jag inte hinner måla naglarna, måste jag gå naken då???
Hur som så har jag köpt klänning nu och jag har ett nagellack som matchar hemma.

Igår åt vi pasta med sås som jag gjorde på resterna av madeira och trattissåsen. JAg hade i lite stek som jag hittade i frysen, det blev riktigt gott. Idag tog jag fram lövbiff och gjorde en "gryta" av den och lök och champinjonjer. Kryddade grädden med sambal och soya. Till det åt vi couscous.

Nu ska jag ta hand om Oscar och se om han vill sova...    hoppas det

Fulltecknad dag...

Sitter medd kopp kaffe och funderar på i vilken ända jag ska börja... Har en del jag tänkt hinna med idag: duscha, tvätta, plocka lite och baka. Och så har vi ju gympa ikväll och så ska det väl göras lunch och middag...
Lika bra att sätta igång...
Vi var och hämtade Alva hos Jennifer imorse och skjutsade henne till Kyrkis. Hon såg jättestor ut när hon kom själv nedför trappan :-)
(Tack för hjälpen med barnvakt igår Jeanette och Mange!!!)
Just det Elin ska till tandläkaren idag också. Får inte glömma det...

Jä-la skit!!!

Det blev ingen konsert idag... Den var inställd pg av sjukdom. Jag som hade packat väskor och grejjer till barnen och lämnat Alva hos Jennifer och åkt till Jenni och Robert för att lämna Oscra. Så skulle Claes bara kolla om det var något förband och när de i så fall skulle börja. Då står det att det är inställt istället. Vi blev helt ställda först, men det var ju bara att gilla läget. Det blir konsert 14 dec istället. Hoppas att det blir av då :-)
Vi beställde hem mat till Jenni och Robert istället och så spelade killarna hockey och Jenni och jag snackade skit, så det blev trevligt ialla fall, men inte vad vi tänkt oss...

Imorse så mådde jag så fruktansvärt illa så jag tog det lite lungt och åkte lite senare till hallen. När vi kom fram fanns det INGEN parkeringsplats så vi åkte runt lite innan jag stannade och släppte av Alva och Elin. Elin fick springa in med Alva i ishallen och börja hjälpa henne. Till slut ställde jag mig utanför dörren till gympahallen :-) och sprang in och hjälpte tjejerna. När Alva väl var ute på isen så gick jag in till trampolintävlingarna. Det var ganska många starter idag. Kul! Allt gick bra! Sen är det klart att det alltid är strul med datorer och sånt, ,men det är inte så många fler än jag som märker.

När tävlingarna var slut så skyndade jag mig hem för att byta om och packa inför kvällen. Vilket jag nu med facit i hand vet att jag inte behövt...

Claes har fixat lite i Alvas rum idag. Det blev jättebra. Det är inte färdigt än, men en bra bit på väg.

Jag har så fruktansvärt ont i ryggslutet. Jag kan knappt gå... Ser ut som jag har gjort på mig... Nere i hallen idag trodde någon att det var ischiasnerven som var i kläm. Hur som så gör det så ont att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Hoppas att det blir bättre snart.

Alvas rum 

Projekt Alvas rum

Blev väckt av att telefonen ringde, det var Claes som undrade om jag var vaken? HAn satt hos grannen och drack kaffe. Jag tyckte att han var lite knäpp, emn när jag lagt på så såg jag att klockan var tio. De hade redan varit på skridskoskola och kommit tillbaka...
Jag gick upp och gjorde mig iordning och så åkte jag, Claes, Alva och Oscar till Sollentuna centrum och tittade. Jag köpte några småsaker till dopet. Så nu är Oscars och Alvas kläder färdiga, då är det bara resten kvar...
Det blir nog väldigt fint där när allt är klart. Men jag såg att jag måste åka tillbaka innan jul för det fanns lite roliga affärer.

När vi kom hem så var det dags för mig att ta tag i dagens projekt: Alvas rum! Så nu har jag tillbringat em och kvällen där. Med undantag av matlagning och ätande (och lite matande).
Jag har en säck som ska till soporna och en som ska på loppis. Men ändå är det alldeles för mycket kvar. Jaja, Claes ska fixa därinne imorgon och då lär det ryka fler saker, han är inte lika nostalgisk som jag. Mina förhoppningar är att han ska ha fått upp lite saker på väggarna som vi köpte på ikea för länge sen.

Idag har vi ätit potatisgratäng, fläskfilé och madeirasås med trattisar. Det var väldogt gött! Jag har varit sugen på potatisgratäng länge.
Sen hade Claes köpt Ben & Jerry glass till Elins stora glädje. Den var riktigt god; bohemian rasberry.

Nu har Claes suttit med ett glas vin i vardagsrummet och lyssnat på musik sen vi ätit klart. Så nu har jag också flyttat ner och bloggar med ett glas vin och får musikunderhållning samtidigt. Det är lite svårt att koncentrera sig när han snackar och ska ha mig att tycka till om musik hela tiden...

Imorgon blir det Vilundahoppet på dan och Winnerbäck på kvällen. Hoppas att det går bra med Oscar, jag är lite nervös... Alva ska vara hos Jennifer så det går nog bra :-) Jag är ialla fall inte nervös för henne...


Fredagsmys

Imorse tog vi det lite lungt och klädde på oss. Jag satte på Oscar en tröja som det står sötnos på magen. Alva ville inte vara sämre så hon bad mig skriva en lapp som hon tejpade fast på tröjan. "Alla älskar mig" stod det på lappen :-). 
Det är inte många mer än 5-åringar som kommer undan med det...

Sen gick vi till öppna förskolan och lekte en stund (med lappen på magen).
Vid 12 gick vi hem och åt lunch, sen pysslade vi bordsdekorationer till dopet. Alva gjorde en fin skylt som ska sitta på dörren också.

Vid tre-tiden kom Elin och hennes kompis hem, så då kunde jag åka och handla själv. JAg kom iväg vid 16.45 och då förstod jag varför jag aldrig handlar på fredagar...
Jag kom hem samtidigt som Claes och då satte vi igång och göra pizza. Jag lydde Nettans råd och köpte kittet. Jag delade degen på två och kavlade ut på varsinn plåt, och så drygade jag ut såsen med krossad tomat, färsk basilika och oregano. 
Jag bredde ut såsen och hade på rikligt med riven ost, sen blev det lite olika. Salami och lök, skinka och champinjon, skinka och banan och skinka och färsk tomat. Det blev gott, men inget jag gör varje fredag. Det finns godare mat.
Nu har vi tittat på idol och jag tyckte för en gångs skull att rätt person åkte ur.
Oscar har precis somnat och tjejerna har bestämt att Eve ska sova över, så det sitter med min dator och fixar (jag fick låna Elins en stund)
Nu ska jag se till så att tjejerna bäddar och börjar ta sig till sängen så de kan ligga där och fnittra. Själv ska jag gå och sova!!!


pizzatips

Jag funderar på att göra pizza till middag imorgon.
(Jag gillar inte hämtpizza, så jag hoppas att det här blir bra)
Men jag behöver lite tips. Det får inte vara för krångligt, gärna snabbt och väldigt gott.
Jag har tidigare provat det färdiga pizzakittet som finns att köpa med deg och tomatsås. Men Elin vill ha tunn deg och jag har för mig att tomatsåsen inte var så god...
Så är det någon som har tips?

Bakar

Just nu har jag stoppat in sista plåtarna drömmar i ugnen. Jag hoppas att de blir bra. Den första blev inte det, men sen hade jag i mer margarin och då kändes degan bättre ialla fall.
Jag (och Alva) har även gjort kokostoppar och de blev bra!
Så nu ska jag städa upp här i köket innan jag börjar med maten, idag blir det stekt falukorv och råstekt potatis.

Imorse skjutsade jag iväg Alva med skridskor till dagis :-) Det hade gått bra.
-Jag halkade omkring en massa, sa hon.

Sen var jag, mamma och Oscar hos sjukgymnasten. Hon tittade bara på mammas knä och sa till henne att åka och röntga. Mig behandlade hon som vanligt. Och som vanligt så gjorde det så ont att jag skrek och tårarna började rinna. Man kan ju tro att man borde vänja sig när man har varit där i stort sett varje vecka i snart 12 år...

Sen åkte vi hem och åt lunch, mamma följde med och Elin var hemma. Jag lagade omelette med skinka, mozarella och purjo medans mamma matade Oscar med palsernacka och majspuré.

Klockan halv två skulle jag vara på dagis på utvecklingssamtal. Stackars Oscar, varje gång han har somnat idag har det varit dags att åka så han har vaknat :-(
Man tror knappt att det är våt trotsiga Alva de pratar om. Allt är jättebra, hon är duktig på bokstäver, siffror, att ta instruktioner, leker bra med alla både i grupp och två och två. Ja, ALLT är verkligen bra om man ska lyssna på dem, och det ska man väl.

Nu sover ialla fall Oscar, han har fått sova i två timmar nu och ska få sova tills han vaknar av sig självt. Sen ska han inte få sova nåt mer innan det är dags för natt. Så förhoppningsvis blir det natt tidigare än 12 idag.... Håll tummarna!

Vaken...

Inte sjutton sov han bara för att det var tyst därinne...
Så nu har han och jag tittat på en massa dålig tv.
Nu tror jag på riktigt att han somnar snart.
Då ska jag bara titta till Elin och borsta tänderna så får jag äntligen gå och sova.

Allt som jag hade tänkt att göra ikväll får helt enkelt vänta tills imorgon för nu är klockan redan 00.30 och det lär ta en stund innan jag somnar...

Stackars Elin!!!

Natten har varit jobbig. Oscar har sovit ganska bra, men däremot har Claes snarkat så att jag inte kunnat sova...
Vi lämnade Alva imorse och sen åkte vi hem och åt frukost, när Oscar somnat så satte jag igång att baka. Det blev drömmar och kokostoppar som blev riktigt bra. Och en omgång kärleksmums som inte blev bra, den ska kastas imorgon. Men först ska Alva få äta lite mer av den...

När vi hade ätit lunch och fixat oss, så var det dags att hämta Alva på dagis. De har haft maskerad idag, så hon var utklädd när jag lämnade henne. Hon var ett bi :-) 




Sen åkte vi till arlanda och hämtade två frusna Madridresenärer.
Mamma hade glömt kvar sina hemnycklar i Spanien så vi åkte förbi och hämtade våra extranycklar.

När vi väl var hemma så började jag med middagen det blev Kyckling cashew (som vi kallar det härhemma, eller ´Kinainspirerad kyckling" som det står i receptet. Det är hur som helst en favorit i det här hemmet. Lätt, snabbt och väldigt gott!!!
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15552
Prova! Jag brukar alltid ta dubbla mängden grädde och soya, och så använder jag mellangrädde iställer för matlagningsgrädde. Men den här familjen äter sås i otroligt stora mängder...

Efter maten så skjutsade jag Elin till träningen och så åkte jag och handlade.
Jag och barnen åt tillsammans och sen mötte vi Claes i dörren så han fick gå in och ta de två minsta så att jag kunde åka.
Claes hämtade Elin sen och när hon kom hem så klagade hon på huvudvärk och att hon såg konstigt...
Huvudvärken blev bara värre och värre och till slut så grät hon bara. Jag lade henne i sängen och släckte lampan. Det tog inte lång stund innan hon började må illa och sen kräktes hon 5 ggr.
Jag slog på nätet på migrän och allt stämde. Det kan utlösas av bl a sömnbist och tryckändringar.
Nu sover hon! Hoppas att hon får sova hela natten och att hon är ok imorgon.

Igår var vi på 6 mån koll med Oscar. Han är 68,5 cm lång och väger 8740. Han är en STOR kille :-) Allt annat såg också bra ut!

Nu har det tysnat i vårat sovrum så nu kanske Oscar sover. Då ska jag också passa på att sova lite.

Sov dags!

Idag blir det inget mer än ett god natt!
Nu har familjen somnat så nu ska jag också passa på!!!

Har varit på 6-mån kontroll med min STORA kille idag. Berättar med imorgon.

SOV GOTT!!!

Söndag igen?

Det har kännts som att det har varit Söndag idag igen... Jag har mest såsat omkring och gjort ingenting, men samtidigt småplockat lite.
Oscar är snorig och hängig, har knappt sovit idag, vill bara hänga på mig.
Alva var på kyrkis på fm, sen åt hon, jag och Albin resterna av gårdagens middag till lunch. Tacos!

Vid fem-tiden var det dags att åka till gympan. Carro var inte där idag, så Sofie och jag fick klara oss själva. Men jag tror att det gick riktigt bra.

När vi kom hem var Claes hemma och hade lagat mat så det var klart när vi kom. Det blev makaroner och köttbullar.

Nu har Oscar legat inne hos Claes en stund, men han vägrar att somna. Inte Claes alltså... Så nu sitter han hos mig och tittar på tv.

30 min senare: nu har han gallskrikigt ett bra tag igen, så nu har han fått panodil ifall det är så att han har ont i halsen. Han är ju snorig som Claes och jag och vi har ju ont i halsen så det vore ju inte helt otänkbart. Plus att efter så många nätter utan sömn så är jag redo att ta till vad som helst...
Jag känner att det inte är någon idé att gå och lägga mig innan han har somnat för då hinner jag väl precis somna innan han ska ha mat eller vaggas eller nåt annat.

Jag känner att det här med sömnen börjar tära på mig nu. Jag är trött hela tiden och väldigt lättirriterad.

Nä nu skriker han igen...

Önskedrömmar

Jag önskar att jag var en sån som gick upp jättetidigt och tog en dusch och gjorde mig iordning innan jag gjorde frukost. Sen skulle jag gå runt och tända en massa ljus och sätta på radion innan jag väckte min familj och hjälpte dem att komma iväg.
Då skulle jag nog få familjen att må bättre på dagarna och äta bättre frukost.

Jag önskar att jag vore händig. Då skulle jag få saker gjorda härhemma...

Jag önskar att jag hade mycket bättre tålamod, framför allt när det gäller min familj.


Men detta är som sagt bara önskedrömmar :-)

Mål för veckan

Det är lika bra att jag skriver ner det så känns det som att jag måste följa det...

1. Sova ikapp!!!

(Oscar och jag gick och la oss vid 2 inatt och har varit vakna från och till fram till 5 då var vi vakna en lite längre stund och sen från och till fram till 8 då det var dags att gå upp... Och så har det varit ett tag nu. Efter ett tag måste man nog samla ihop krafterna igen för att orka med)

2. Inget småätande!!!

(skulle vilja skriva motion också, men vet inte om jag pallar det med denna förkylning... Det handlar inte om vikten utan om välmåendet. Den här veckan när Claes har varit borta så ahr jag druckit läsk och ätit godis/chips varje kväll...)

Skulle kunna fylla på listan, men det ska jag inte. Det är bättre med två saker som jag måste koncentrera mig på.

Helgen som försvann...

Sitter och väntar på att Oscar ska bli trött... Alva och Claes sover och jag skulle vilja gå och lägga mig också. Men än så länge ser det inte så lovande ut...

Igår var vi på Halloween middag hos Jenni och Robert. På väg dit stannade vi först vid Fresta och sen vid Hammarby kyrka. Det är så himla fint när alla ljusen är tända. Samtidigt var det jättejobbigt.
När vi kom fram så skulle vi byta om, för vi ville inte ha draculakläder på kyrkogården, så vi böt om i trapphuset. Jag har aldrig mött så mycket folk där innan...
När vi plingade på så hade de oxå klätt ut sig! Och halloweenpyntat hela lägenheten. Det var jättefint.

Alva var en läskig tiger  Värdparet 

Vi fick jättegod mat och sen spelade vi TP (på Playstation?) Jag vann i alla fall en omgång så jag är nöjd :-)

Vi var inte hemma förens vid tre-tiden och då var Oscar klarvaken och ville leka. Så vi var uppe ett tag han och jag. Så loggade jag in på fb och då var Jenny också inloggad. Hon hade precis vaknat i Thailand. Coolt! Vad tekniken är bra när man kan prata med varandra fast man har sånna avstånd.

Oscar har snorat och strulat halva natten så jag fick sova lite längre imorse. Sen var jag iväg med "granntanterna" till en lite inredningsbutik. Vi shoppade lite och åkte nöjda hem, då var det männens tur att ha kul ett tag. Det var SM-final i fotboll!!! AIK vann och Claes (och de andra) var glad och nöjd! Sen åt vi tacos och tog det lungt. 


RSS 2.0