Blommor

Idag har jag varit ledig :-)
Jag hade ledig dag i onsdags och var hemma med Oscar, så idag har han varit på dagis. Bryggan (förskolan) fyllde år så de har firat och ätit tacos.
Själv har jag varit på äventyr med en vän. Jag började med att hämta henne och titta på deras nya lägenhet. De bor jättefint och man blir så avis på alla som bor i nyproducerat. Allt ser så fräscht ut!
Sen gav vi oss av till Zeta trädgårdar i Skärholmen. Vi strosade lite och sen var det dags för lunch. MEn det var fullt så vi hoppade in i bilen och åkte till Ulriksdal istället. Det tog sin tid för det var någon olycka på vägen... Men vi hann ialla fall prata ikapp oss. Väl framme åt vi en jättegod vegetarisk buffe och jag shoppade några blommor.
På vägen hem insåg jag att min kusin och mina syskonbarn var i närheten av vårat hus så de kom och möt upp på dagis och sen följde de med hem och fikade och lekte. Alva följde med dem hem och ska sova där.
Nu ska jag titta lite på trampolinregler innan jag kryper ner i säng.
Håll tumamrna för att jag får sova inatt, för natten som var sov jag typ ingenting... Har hostat så jag trodde att jag skulle gå sönder.
Resten av helgen ska jag tillbringa i en gympahall i Uppsala.
 

Liten och ynklig...

Inatt har jag hostat mig igenom hela natten. Bllev inte mycket sömn alls...
Men jag kände efter imorse och tog beslutet att jag ändå kunde åka in till jobbet. Fel beslut! Jag orkade bara vara kvar till halv tolv. Jag bara hostade och kraxade, så det var bara att åka hem och lägga sig en stund innan det var dags att hämta barn och laga mat.
Efter maten har Claes och Alva varit iväg till kyrkan och firat scouternas skyddshelgon. Hon fick ett nytt märke också :-)
Imorgon ska Oscar och jag vara hemma. Jag ska försöka att bli frisk! Och Oscar har sagt att han ska sova hela dagen...
Jag ska även försöka att fylla ien del av alla papper till försäkringsbolaget :-(
 
 
 

Ny vecka, nya tag

Så var det måndag igen. Veckorna bara rinner iväg...
Vi har haft en trevlig helg med middagsgäster på lördagen och en solig söndag med mycket aktivitet.
Elin och jag avslutade helgen med att åka till Kista C i två timmar. Jag ville hitta ett par svarta byxor och lite vårkläder, men jag kom hem helt tomhänt. Elin däremot shoppade loss ordentligt :-)
 
Den här veckan ska jag ha två lediga dagar, en med Oscar och en själv! Lyx! Jag ska träffa en kompis på fredag som är ledig på fredagar. Vet inte vad vi ska hitta på, men trevligt ska det bli.
I helgen är det tävlingar, så då blir det att vara inne i en gympahall hela helgen.
 
Det är lite lugnare ett tag på jobbet nu, så min tanke är att komma ikapp och ta tag i alla de där högarna som ligger. Och jag har kommit en bra bit på vägen idag. Skönt!!!
 

Ajajaj

Inte någon rolig dag idag....
Har dessutom kännt av lite halsont de senaste dagarna och idag kom huvudvärken...
Men jag ska inte bli sjuk!!! Inte än ialla fall...
Ska ta mig en kopp the och krypa ner tidigt i sängen så att det förhoppningsvis känns bättre imorgon.
 
Igår var Oscar och jag lediga, så på fm var vi på öppna förskolan och sen vårstädade vi både hans och Alvas garderober. Alvas urvuxna kläder åkte jag iväg med på en gång. Skönt att bli av med dem och förhoppningsvis så blir de använda också :-)
Oscar fick syn på en gympa/ballerinadräkt som han genast tog på sig. Sen hade han den resten av kvällen. Han tyckte själv att han var jättefin och sa att han hette Regnbåge när han hade den på :-)
 
 
 
 
 

Majblommor

 
Fredagen var jättejobbig!!! Men det var en fin begravning.
På kvällen var hela släkten hos min farbror och faster och åt middag. Trevligt!
Man vill ju inte sitta ensam en sån kväll, men man vill vara med andra som förstår varför man är lite låg.
 
I lördags hade vi gäster här på middag. Tredje gången gillt... Vi har försökt att träffas flera gånger men deras son har varit sjuk. Men nu så...
 
I söndags vet jag inte vad vi gjorde. C och O var på Knytte, A på friidrott. Sen fick A med sig två kompisar hit och Jenni var här och fikade. C och A åkte till musikskolan och sen var det middag. Full fart med andra ord!
 
Igår var Claes och jag äntligen på champangeprovning! Han fick det i 40-års present av min släkt och nu över ett år senare kom vi iväg. Det var jättetrevligt och kändes extra lyxigt att starta veckan med :-)
 
 
Idag har jag varit på gymmet!!! Snacka om att jag har dålig kondis.... I julas bestämde vi att vi ska springa vårruset. Då hade jag inte räknat med att jag skulle krocka och bli stillasittande i flera månader...
Men jag tog en tur på löpbandet idag. Jag gick fort och sprang lite. Så 2 km blev det ialla fall. Man måste ju börja någonstans :-)
Undra hur min kropp kommer att må imorgon???
Alva har varit på scouterna idag och de har sålt majblommor. Nu får hon ha väskan hemma och sälja fram till mitten av maj. Hon verkar tycka att det är kul! Och det är en lättsåld produkt.
 
 
 

Lugn onsdag???

Vaknade av att vi försovit oss, men jag fick iväg Alva i tid. Hon hade kommit lite sent bara.
Sen har Oscar och jag bakat muffins, sockerkaka och en paj. Det tog halva dan...
Han har även hunnit med att måla med pensel och sax efter önskemål.
Jag har vattnat blommor, tvättat och diskat under tiden.
Vid halv tre tog vi en promenad och hämtade Alva och lämnade sockerkakan i skolan. Sen fick de leka lite på hemvägen och Oscar han bada (trilla) i en djup vattenpöl.
Väl hemma väntade vi in Elin och sen fikade jag med alla barnen och Oscar fick bjuda på muffinsen som vi hade gjort på fm.
Nu har jag lagat mat, ätit dammsugit och försöker lägga barn.
SÅ inte vet jag om det kallas att ta det lugnt, men....
En del av min inre stress kanske försvinner när jag fått lite gjort.
 
Här kommer lite fler bilder från när vi var i Örebro:
 
Oscar trillade i leran även den dagen...
Korvgrillning
Barnen byggde ett bo i skogen.
Här klättrade Alva upp lätt som en plätt, och Oscar efter... Det gick tyvärr lite för lätt även för honom...
...så jag var tvungen att skicka upp Claes efter dem :-) Det var väldigt högt när man stod på marken.

Fullspäckad vecka

 
Men det känns som att det är bra att jag har tankarna på annat inför fredag.
På fredag är det nämligen dags att begrava min älskade farmor!
Inte en dag jag ser fram emot...
Claes åkte tidigt igår morse och kommer inte hem förrens sent på torsdag.
Igår var det jobb, handla, hämta barn, laga och äta och sen träning för mig och Alva. Elin fick passa Oscar. Det gick sådär. Han vägrade att sova... Han somnade inte förrens nio.
Idag var det jobb ett par timmar, men sen var jag tvungen att åka hem för jag hade så ont. Så jag åt lite lunch och hann ligga på sängen i 40 min innan det var dags för sjukgymnasten och sen utvecklingssamtal med Alva. Alva fick med sig en kompis hem och så åt vi innan de skulle på scouterna.
Imorgon är jag ledig och ska försöka ta det lite lugnt! Men jag har några saker som jag måste hinna med... Och Oscar ska ju vara hemma.
Torsdag är det full fart igen med invigning på alvas skola då jag ska servera fika och sen har Oscar gympa.
Sen är det fredag....
 
 
 
Ibland håller de sams :-)

mat, mat, mat

 
Nu är jag hemma igen efter att ha hjälpt till att laga mat.
Det började med att vi fastnade i köer och det tog en bra bit över en timme att komma in till stan och sen hittade vi ingen parkering. Men efter att ha suttit i bilen i två timmar så kunde vi gå in och hjälpa till.
Det var lasange, kycklinggryta och kladdkaka till ca 150 pers som skulle tillagas.
Men det gick snabbt och smidigt. Det som tog lång tid var att vänta på att maten skulle kallna så att vi kunde ta den med oss därifrån.
Nu är jag helt slut och ska ta och krypa ner för imorgon blir det en lång dag.
 
Häromdagen så tog jag tag i projekt sanera kylskåpet. Det var sannerligen dags... Förmodligen hade jag inte fått servera någon mat till min famij om hälsovårdsmyndigheten kommit på besök.
Så här såg det ut på köksbordet när jag tömt kylskåpet.

UVGK Cup

Ihelgen är det dags för trampolintävlingar. Det är vår klubb som är arrangörer, så om några minuter ska jag åka in till stan med ett helt gäng och laga mat till hela helgen. Det är ca 150 pers som ska ha lunch och middag :-)
 
Vi har varit lediga sen i torsdags, med undantag från igår då jag jobbade. Skönt med långledigt, men jag skulle gott kunna vara ledig ett tag till...
 
Nähä, nu måste jag åka!
Trevlig helg!!!
 

RSS 2.0