Hemmamys

Det är vad jag inbillar mig att jag har idag. Egentligen ligger jag på soffan med kramper i magen och superont i ryggen...
Det är Nalledag på dagis idag, så Oscar är där fast jag är ledig. Men det är bra så jag får vila upp mig.
I måndags hade jag så ont att jag gick hem från jobbet och åkte till läkaren. De hittade inget, vilket i och för sig är skönt. Men jag har ju fortfarande ont...
Den enda tiden jag har att passa idag är när jag ska hämta barnen. Sen ska jag väl försöka få till någon middag också. Men det är bara jag, Alva och Oscar hemma ikväll så det får bli något snabbt och enkelt.
Vi har faktsikt ytterligare en helg utan så mycket inplanerat. Och nästa vecka är det höstlov så då ska jag bara jobba på måndagen. Så lite vila ska väl göra susen.

Stora tjejen!!!

 
Idag har jag och Oscar varit lediga. Så Alva fick gå själv till skolan imorse. Hon har velat göra det länge och nu när vi hade tid och jag kände att JAG var hyfsat mogen så fick hon gå. Så det var en stolt tjej som gick iväg imorse.
Jag var tvungen att säkra upp med att gå in till grannen och be dem kolla så att hon hade kommit fram när de lämnade sitt barn.
När Alva gick så var även den andra grannen på väg så hon ringde till mig senare och sa att Alva var framme ordentligt ;-)
Jag vet inte riktigt vad jag är orolig för. Det är inte speciellt långt, hon behöver inte gå över några trafikerade vägar utan bara grusväg hela vägen. Det är massor av andra barn som går den vägen samtidigt. Och jag har svårt att tro att det kommer någon och rövar bort henne. Så jag fattar inte vad jag är så orolig för.
När hon går hem själv så finns jag ju hemma och ser att hon kommer hem. Annars kan jag gå och möta henne eller leta efter henne. Det är väl det att händer det något på ditvägen så får jag inte ens veta det på en gång. Hmmmm, kan det vara så att mitt kontrollbehov spökar även här???
Hur gjorde våra föräldrar? Vad jag kommer ihåg så gick man själv till och från skolan tidigt. Hade de samma funderingar? Jag måste fråga mamma!
 
Oscar och jag har på hans begäran varit på Öppna förskolan idag. Vi har lekt och sjungit. När vi är hemma så kan jag inte leka med honom på samma sätt. Det finns så mycket annat mina tankar försvinner iväg på hemma. Jag går iväg och stoppar i lite tvätt, lagar lite mat, plockar lite osv. osv.
Men på öppna förskola finns inget sånt och just nu känner jag inga som är där så han får min totala uppmärksamhet. Så vi har lekt med djur och dinosaurier och efter sångstunden var vi dockvrån. Där lagade Oscar mat och bjöd mig på och sen hade vi picknick på golvet. Då var man tvungen att ha kungakrona på sig. Eller jag fick inte ha kungakrona för det var för killar. Jag fick ha en tjejmodell :-)
 
 
 

Kyligt!

Igår var det jättekallt på jobbet. Det drog otroligt från fönstrena så jag var tvungen att "täta" mina fönster med handdukar. Men det drog ändå. Så jag kompade faktiskt ut en halvtimme och åkte hem. Jag var även tvungen att beklaga mig för minna kollegor innan jag åkte hem... Och det lönade sig för när jag kom till jobbet idag så stod det ett extra element i mitt rum och det var varmt! :-)
(Typiskt när jag klätt mig jättevarmt )
 
Idag har jag haft en ganska jobbig dag. Vi har haft ganska jobbiga samtal på jobbet, men det gör förhoppningsvis att det blir bättre. Sen var det utvecklingssamtal på dagis. Det var inte tungt alls, Oscar fick bara beröm. Stolt mamma!!! Men huvudvärken, tröttheten och nackvärken har inte varit kul idag.
Claes äe hemma!!! Skönt! Just nu lägger han Oscar, han har också lagat mat och passat upp på mig. Fast jag vet att han också är helt slut efter några jobbiga dagar.
Så det blir nog en tidig kväll.
Imorgon är det shopping och sen middagsgäster på schemat.
 
Trevlig helg!!!
 

När bryter det ut???

 
Vi hade en jättemysig em på naturhistoriska igår. Bara jag, Alva och Oscar. Vi gick i deras tempo och stannade och tittade mer på det de ville. Det är ju lättare när man varit där flera gånger så att jag har sett allt. Nu är det bara spännande att få se deras nyfikenhet. Supermysigt!!!
På hemvägen stannade vi och köpte med oss mat från McDonalds.
På kvällen när jag skulle gå och lägga mig så var det dags att blöda näsblod igen :-(
 
Idag på jobbet har det varit superkallt så jag åkte faktiskt hem lite tidigare. Kröp ner under täcket och slocknade. Jag sov i en halvtimme innan det var dags att åka till sjukgymnasten. Efter att ha hämtat barnen och lagat/ätit mat så var det dags för gympa. Precis innan vi skulle åka så började jag blöda näsblod igen.... Men jag fick stop på det och vi kom iväg.
Nu har båda barnen krypit ner i säng. Oscar somnade på två röda. Alva ligger och vrider sig lite. Men nu ska jag ha lite soffhäng innan jag också ska sova.
Huvudvärk, ont i kroppen och lite förhöjd kroppstemp. Inget kul med andra ord.
Nu får det antingen bryta ut helt eller försvinna. För det här mellanläget är jobbigt!
 
 
På naturhistoriska
 
Alva gör läxan i omklädningsrummet :-)

Höst!!!

 
Ja, nu är den här på riktigt! 1,5 grader på morgonen när vi skulle skjutsa Alva. Jag fick springa ut i förrådet och leta fram en av Elins gamla jackor. Hoppas att hon slipper frysa nu.
Oscar och jag åkte hem igen och nu har jag plockat ich fixat här hemma. Planen är att åka till naturhistoriska när vi har hämtat Alva idag. Vi har ingen tid att passa och det är bara jag, Alva och Oscar hemma. Så vi tar en lugn fm och åker sen.
Jag tror att min kropp håller på och protestera över något... Jag har haft mer eller mindre huvudvärk i flera veckor nu, har även en trötthetskänsla som inte vill gå över. Sen har jag ju den vanliga nack och ryggvärken... Igår kväll blev jag lite yr i huvudet och sen började jag blöda näsblod. Det fullkomligt forsade i 10 min och jag fick inte stop på det. Det var så mycket så det kom ur både näsborrarna och ur munnen. Efter det så snurrade det ännu mer i huvudet, så jag gick och la mig. Det känns lite bättre idag.
 
Ihelgen var vi i Mölnlycke på tävlingar. Jag åkte ner och skötte sekreteriatet. Det gick jättebra! För våra hoppare var det blandade resultat, men på det stora hela får vi vara nöjda. 4 medaljer blev det!!!!
Elins rygg ville inte alls vara med. Hon kunde knappt gå, men provade ändå att hoppa synkron (det är väl där hon behöver ta i minnst) Det gick så bra att hon och Frida kom på en tredje plats!
Vi ledare var så övertrötta så vi flippade ur totalt på lördags kvällen. Det var länge sen jag skrattade så mycket!!!
 
Här är det kvällsfika när vi kom fram på fredags kvällen.

Egentligen borde jag...

Imorgon åker vi till Sjövalla på trampolintävlingar. Så jag borde packa istället för att ligga här på sängen och glo på tv! Men jag orkar verkligen inte... Jag är helt slut idag. Jag får packa mentalt istället så att det bara är att kasta ner grejer imorgon när jag kommer hem.
Ska börja morgonen med ett besök hos sjukgymnasten. Hoppas det blir lite bättre, har inte varit så bra sista tiden.
Ihelgen ska jag sköta sekretariatet, så det blir mycket jobb men känns ändå lungt. Jag behöver inte fundera så mycket. Det är ju sånt som jag kan.

Idag är det kanelbullens dag så jag köpte med mig bullar hem! (Men nu kom jag på att Alva aldrig fick sin... Hon var hos en kompis. Jag får packa in den ordentligt så hon kan äta den imorgon. Till frukost kanske :) )


Ledig

 
Idag är Oscar och jag lediga och vi har inga planer alls...
Jag skulle tycka att det var skönt att inte göra något alls, men jag tror Oscar vill att vi gör något ialla fall. Vi får se. Känns som att det blir en dag härhemma med lite spel och så.
 
Igår var jag inne i stan och åt middag med en kollega och en före detta kollega. Väldigt trevligt!!!
Men jag kom med fel tåg så jag fick stå  i Rotebro i 20 min och vänta på bussen och när den väl kom så körde den bara förbi. Jag hade stått på fel busshållsplats :-( Så det var bara att vänta i ytterligare 30 min... Jag var inte så glad och väldigt kall.
 
Här är en bild på Oscra från förra onsdagen då vi bakade på vår lediga dag :-)

RSS 2.0