Snart advent

Vi åker ju på kryssning till Tallin imorgon och ska fira min mamma som fyller 60!!!
Det innebär att vi inte är hemma på söndag, när det är första advent, så planen är att plocka fram adventspyntet imorgon fm. Men jag tjuvstartade lite nu ikväll :-)
Bl a så plockade jag fram min nya adventsljusstake och fixade med lite blommor. Jag försökte även få till kransen som ska hänga på dörren, men den ska jag nog fixa lite till imorgon.





Till min man

Här kommer en önskelista :-)

         
Jag kan inte bestämma vilken som är finast... Alla dessa ringar är från Edblad http://www.edbladco.com/se/ de har hur många fina som helst, även jättefina armband och halsband. Och de är inte jättedyra :-)


skålar och formar från Rice



skålar och formar från IB Laursen i olika färger (gärna frukostskålar)

 


Ett snyggt tårtfat typ ett av dem här ovanför. De är ifrån IB Laursen och Rice.


pyjamasbyxor
termosmugg
berlock från Thomas Sabo
snyggt och praktiskt fodral ill min iphone
tallrikar och porslin från Matteus





Trött, tröttare...

Jag är så trött just nu och har varit det i flera dagar. Men det verkar inte bara vara jag. De flesta jag har pratat med senaste tiden verkar vara lika trötta. Det måste vara detta novembermörker. Men på söndag så tänds det ju en massa ljus runtom så då blir det lite ljusare ialla fall och mycket mysigare :-) Sen när snön kommer blir det ju också ljusare, men det verkar ta lång tid innan det kommer. Claes kom hem lagom till middagen idag och sen har jag tagit hand om tvätt och disk och han försöker lägga Oscar. Jag hoppas att Oscar somnar snart för jag har massor jag skulle behöva prata med Claes om. Julklappsideér till barnen, vad vi ska bjuda på för mat den 1 dec, vilka behandlingar vi ska ta nästa helg, vad vi ska packa nu till helgen, hur barnen ska vara lediga i jul m.m. m.m. Ja ni ser det är inga världsproblem vi ska lösa, men ändå saker vi måste prata om :-)

Grattis Molly!!!

och Wilma som fyller år idag! Claes skulle till Linköping och jobba idag så igår efter middagen åkte Alva och jag iväg och köpte presenter. Så kan de få sina presenter på rätt dag, ibland har det hänt att de inte får dem förrens efter jul... Jag var helt slut igår då jag kom hem frn konferensen. Så det är extra skönt att vara ledig idag :-) Oscar var nog också extra trött för han sov jättelänge. Jag fick be grannen ta med Alva till skolan så jag slapp väcka lilleman... Idag kommer sotaren någon gång mellan 11-14, så vi tar oss inte så långt idag... Men vi har inte firat Max än, som fyllde ett för ett tag sen, så han och Jessica kommer hit och leker idag. Nu ska jag försöka göra ett ryck och ta hand en dusch, äta frukost, tvätta och diska... Eller så sitter jag bara kvar i soffan och softar...

Yasuragi

Ligger just nu på min låga säng på yasuragi efter en väldigt lång konferensdag. Jag ska gå och bada lite innan middagen. Vi var jätteduktiga imorse och gick upp tidigt och var och badade innan sju... Men nu är vi trötta. Ikväll blir det lång middag med prisutdelning och dans. Får se hur mycket man orkar.


Stora killen!!!

Idag har Oscar varit och lekt med en kompis. Själv!!! (Eller Alva var i samma hus, men varken jag eller Claes)
Vi skulle bara följa med  Alva som skulle leka med en kompis och hon har en lillebror som är lika gammal som Oscar. De går på samma dagis men på olika avdelningar. De har lekt lite förrut, men då har ju alltid någon av oss varit med.
Men när vi hade lämnat Alva och skulle gå hem så ville Oscar stanna och då frågade föräldrarna om han inte kunde stanna en stund :-) Så jag gick hem ensam och satt och rullade tummarna i en timme innan jag gick tillbaka och hämtade honom.
Det hade gått jättebra!
Alva och hennes kompis fortsatte och leka och var även här ett par timmar. Mysigt!
Oscar var helt slut så han somnade i soffan en stund :-)

Nu har Yasemin och barnen varit här och ätit tacos och lekt en stund. Så nu är det dags för de små att sova.
Båda papporna är ute på stan och svirar så vi passade på att få vuxet middagssällskap.

Elin har haft kompisar här hela helgen, de har kommit och gått och sovit kvar :-)

Imorgon ska jag iväg på konferens och kommer inte hem förrens på tisdag. Konferensen är på Yasuragi. Ska bli kul, skönt, mysigt, trevligt, men också jobbigt. Tight schema och utan familjen i flera dagar.

Igår var vi hos Luis på 40-års fest. Det var jättetrevligt!!!
Så har snart en helg till gått...


Stolt mor till en grym tjej!!!

Den här veckan har Elin varit helt fantastisk på träningarna!!!
3 nya övningar på samma vecka!!!
Det har verkligen släppt för henne nu, hon kör dubbelvolter som att hon aldrig gjort annat :-)
Och jag är verkligen en stolt mamma!!!
Och så är det så himla kul att se hur glad hon blir.
Glad och nöjd dotter=glad och nöjd mamma


Den här fina bilden på Elin har Alva tagit :-)

Farligt att kramas

Det kan vara farligt att kramas med sin lillebror.
Alva kom nog lite i vägen för sin lillebror i fredags...
Flera stycken har frågat om hon har sminkat sig :-)
Jaja, hon slipper göra det imorgon när det är maskerad i klassen.




Vilken helg!!!

Vilken underbar helg jag har haft. Men intensiv!!!
Det började i fredags då jag och Sofie var i Älvsjö på Mitt kök-mässan. Väldigt trevligt!!!
I lördags var Alva på lek och bus med Sofie och Jennifer och sen kom Jenni och Robert och hämtade våra barn. Då gjorde vi oss iordning och gick på 2x40-års fest. Det var en jättekul fest. Supertrevligt!!!
Vi var nog inte hemma förrens 03 och sen på söndagen var vi nere i gympahallen hela dagen. Det var Vilundahoppet och Alvas första trampolintävling. Jennifer tävlade också, de var så söta i sina fina gympadräkter och flätor i håret :-) Och duktiga var de också. Alva körde jättebra andra serien, så nu är det bara att öva till nästa tävling.
(De kom på 17:e och 20:e plats av 21)
Claes körde ner till Göteborg strax efter prisutdelningen. Så ikväll har Oscar varit med nere i hallan. Och nu är han så uppe i varv att han inte kan somna...
Alva däremot, hon sover som en stock.








Så onödigt...

Jag har så fruktansvärt ont i sidan, har vaknat på nätterna sen i fredags. Inte kul! Igår när jag var hos sjukgymnasten så bad jag henne kolla, men hon skicka mig vidare till läkaren. Som tur var fick jag tid efter bara en timme. Hon kunde konstatera att mina lungor lät jättebra, men hon var ganska säker på att jag har en spricka på revbenet längst ner.
Dessvärre har jag ingen aning om vad jag har gjort. Misstänker att det är hostan. Läkaren sa att man hade som ondast en vecka efter. Och det stämmer ju ganska bra.
Men om man nu ska ha så här ont så hade det ju varit roligare om man hade gjort något spännande när man gjorde illa sig...
Jag hoppas att det går över snart för det här är inte kul alls. Som att jag inte hade ont nog...

Nu ska jag inte klaga mer.
Imorgon ska jag på matmässan i Älvsjö, på lördag ska vi på 40x2-års fest och på söndag är det Vilundahoppet. Så det blir en fullspäckad helg. :-)

Nya kompisar

Jag har inte riktigt orkat att blogga de senaste dagarna. Är inte på humör, helt enkelt.
Men jag vill visa er mina nya kompisar, som just nu får bo i en påse i tvättstugan, men om ett par veckor ska de få bo i vår hall.





Ja, det är faktiskt inte så långt kvar till jul. Jag har lyckats köpa tre julklappar.
Men sen är jag otroligt nöjd att jag har hittat en krans att ha på ytterdörren och så har jag beställt
en adventsljusstake.
Någon krans har vi inte haft på flera år för jag har inte hittat någon som jag vill ha.
Adventsljusstaken hittade jag redan förra året, men då var den slut överallt.
Så nu börjar julen sakta krypa in över tröskeln hemma hos oss :-)

Jobbig dag

Idag har jag varit på begravning. Det är aldrig kul!!! Och det här var riktigt jobbigt. Det var första begravningen jag har varit på efter pappa. Det var mycket som kom tillbaka...
Det var en vännina till mamma som gick bort. Hon har umgåtts med mamma och pappa sen innan jag föddes, så hon har alltid funnits där.
Hennes förre detta man sjöng solosång på begravningen och det var en låt som jag verkligen förknippar med dem och med hela min barndom och runt omkring mig satt mamma och pappas vänner. Det var en märklig känsla, men samtidigt kändes det som att pappa och Carina satt där också :-)
När jag kom hem var jag helt slut, så jag la mig och sov en stund på soffan och sen har jag kännt mig ganska låg hela kvällen. Men det är väl inte så konstigt.
Jag är otroligt gråtmild och har varit det de senaste dagarna. Det här har förmodligen legat och lurat i flera dagar och påverkat mer än vad jag har trott.

Vi har inga planer alls för resten av helgen och det känns skönt samtidigt som det är lite skrämmande...

Vi har haft jättebra dagar i Linköping, men jag orkar inte skriva mer om det nu. Jag tar det en dag då jag är lite gladare.

Carina älskade lila så de flesta gästerna ar något lila och nästan alla blommor gick i lila. Vi hade även lila kistblommor istället för den sedvanliga röda rosen.


Höstlov

Nu sitter vi äntligen i bilen på väg mot Linköping. Jag fattar inte att det alltid ska ta så mycket längre tid att komma iväg än vad man räknat med. Och då räknar jag ändå högt för jag känner mig själv och min familj.
Nu hoppas jag att vi får några trevliga dagar i Linköping.

Igår satte Claes Oscar på en pall framför tv:n och klippte honom. Jag måste erkänna att han blev jättefin. Och han protesterade inte så jättemycket...


RSS 2.0