Undersökningen from hell

Nu är klockan tio och jag har just avslutat dagens sysslor. Eller inte riktigt, tror jag har en maskin tvätt där nere som har gått klart...
Den här veckan har det varit helt galet på jobbet. Mycket att göra och många sjuka. Massor av bränder att släcka och jag hinner inte det jag borde. Och jag som ska vara ledig hela nästa vecka. Ja, på något sätt så måste jag hinna. Om inte annat får jag väl åka in ett par timmar i helgen.
 
Igår hade jag tagit ledig dag för jag skulle till läkaren i Vällingby och göra en nervkoll. Mina armar och ben domnar ju från och till och då ville man utesluta att det är någon nervskada.
Det var INTE kul. Först gav de mig stötar i musklerna och mätte hur nerverna reagerade. För att kunna mäta ordentligt så var de tvungna att ge ordentliga stötar. Det gjorde jätteont!!!
Sen fick jag vänta ett par minuter innan nästa test. Så stoppade de nålar i musklerna och mätta. Det gjorde SKITONT. OCh när han väl fått in nålen så var jag tvungen att spänna muskeln så det gjorde ännu ondare. Jag hoppas att jag aldrig mer behöver göra denna undersökning!!!
Han hittade ingen skada utan sa att det såg normalt ut för att vara på en whiplash patient. Vad nu det innebär???
 
I lördags var vi ute i skogen och plockade svamp. Riktigt mysigt!!!
Efter flera timmar i skogen var man ganska mör... Men hem och duscha och iväg till mamma på kräftskiva. Trevligt!
 

Fikapaus :-)

På kräftskiva ska man ha kräfthatt oavsett om man äter kräftor eller inte :-)
 

Tittskåp

Alva och alla ettor i hennes skola fick i sommaruppgift att läsa en bok och sen göra ett tittslåp om boken... Ingen liten uppgift för 8 åringar. Jag kan ju tycka vad jag vill om att ge läxor på sommarlovet. Men det behöver jag inte ta nu.
Alva började redan i början av sommarlovet och har haft en plan, men som vanligt står vi där i sista minut och färdigställer... Så idag har vi pysslat hela em och kvällen. Själva lådan och alla figurer var redan gjorda. Nu gällde det att få dem att sitta fast... Inte det lättaste och jag var tvungen att vara väldigt kreativ, men vi lyckades till slut. Alva var jätteduktig!!! Hon har bestämt allt själv och gjort det mesta. Jag har bara kommit med lösningar och visst finlir.
Hon har läst en bok som heter Trolle på cirkus, som handlar om en vanlig häst som råkar bli cirkushäst.
 
 
 
Oscar och jag har varit lediga idag. Claes åkte till Linköping imorse och kommer hem fre eller lör.
Alva hade skolstart idag, så vi tog en promenad till skolan imorse. På hemvägen stannade jag och Oscar och lekte vid några ställen. Sen åkte vi och hälsade på min farmor. Det var jättelänge sen jag var där och jag har haft väldigt dåligt samvete.
Det var trevligt att se henne. Oscar och mamma var med. Och farmor tyckte att det var jättetrevligt att vi kom, speciellt Oscar :-)
Hon är väldigt glömsk. Frågade samma fråga ca 20 ggr på 10 min. Men det märktes att hon blev glad och det är det jag tar med mig. Och jag tyckte att det var kul att träffa henne.
Snart kommer Elin hem, hon har avrit hos Krille i en vecka. Det ska bli skönt att ha henne hemma igen.
 
Igår efter jobbet åkte jag in och träffade Kristin. Vi drack lite vin och åt god mat. Men framför allt så pratade vi. Man har ju en del att ta igen närman bara ses två ggr per år :-) Supertrevligt!!!
 

4-kamp på Simpnäs

Första grenen på 4-kampen; kubb
 
Andra grenen: kasta boll
 
Tredje grenen: spotta gröna godisgrodor ;-)
Jag bjuder på denna...
 
Fjärde grenen: blåsa pilar
 

Första arbetsveckan är avklarad

och jag är trött som aldrig förr...
 
Skrev precis ett långt inlägg som bara försvann.... Typiskt när jag väl tog mig tid att blogga. Jaja.
Nu är vi ialla fall inne i vardagen igen.
I helgen har vi inte gjort så jättemycket, men det är väl det som behövs just nu. Vi har tagit dagarna som de har kommit. Igår var vi ner i centrum en sväng och kolalde på Elin och resten landslaget som var med på UVGKs uppvisning. Träffade massa folk som vi kände, tog en fika och shoppade lite.
Idag har jag och Oscar varit nere i hallen i 3,5 timme. Jag tror att han satt stilla i 5 minuter... Fattar inte vart han får all energi ifrån. 
 
Förra helgen var vi och hälsade på familjen Sjöberg/Jeppsson på deras land. Väldigt trevligt! Sol, god mat, lek, bad, trevliga samtal och bara slapp. Skönt!
Innan vi åkte hem på söndagen så hade de ordnat femkamp. Kul!!!
 
Nähä, nu funkar det inte att lägga upp bilder heller... Det går lite emot mig det här. Återkommer förhoppningsvis med några bilder
 
 

Jag är här...

Jag började jobba igår efter 6 veckors semester. Så jag är helt slut. Det märks att jag har kunnat släppa helt, för det är svårta tt komma tillbaka. Jag är inte så van att tänka ;-)
Jag fick nya möbler på jobbet igår!!! Så nu ska jag lära mig ett nytt sätt att sitta. Jag har också fått en mousetrapper, så det blir ett helt nytt sätt att jobba på. Kul, men jobbigt!
Kommer förmodligen att ha endel träningsvärk för att jag inte är van att sitta/stå på det nya sättet. Men i längden ska det bli bättre.
 
När jag hämtade barnen idag så var det jättevarmt så vi bjöd hem oss till svärföräldrarna på ett dopp. Vi blev även bjudna på middag :-) Vardagslyx!
 
Claes är borta ikväll, men kommer hem imorgon kväll så jag ska passa på att gå och lägga mig itid så jag orkar upp imorgon.
 

Cypern!!!

Igår kväll kom vi hem efter en vecka på Cypern!
Vi har haft en lugn, skön och VARM vecka. Det har varit 36-38 grader på dagarna och väldigt varmt på kvällar och nätter. Luftfuktigheten har varit hög, men det är väl som det ska vara :-)
På dagarna har jag mest letat skugga, har försökt att ligga i solen under kortare stunder, men det har varit för varmt. Så så mycket färg har jag inte fått... Men det har varit skönt. Barnen har varit på barnklubbar mellan 10 och 12 på dagarna. De var jättenöjda!!! Så idag har de lekt Bamseklubb hela förmiddagen :-)
Jag har hunnit läsa ut två böcker. Jag läser ju nästan bara böcker på semestern, känner inte att jag har ro annars.
Vattnet var helt otroligt! Alldeles turkost! Det var 32 grader i poolen och 27 i havet, så det var i havet man gick för att svalka av sig. Oscar tyckte att havet smakade som saltlakrits :-) (vilket han för övrigt aldrig har smakat)
Vi har snorklat massor, det var jättekul. Det var bara Oscar som inte snorklade. Det var till och med så att Elin valde att bada i havet istället för i poolen.
På kvällarna gick vi in i "byn" och åt mat och strosade. De flesta restauranger hade lekplatser inne på området. Tyvärr var maten inte den bästa, men vi hade trevligt.
 Jag ska kolla igenom våra bilder och visa lite sen, men här kommer några :-)
 
Claes ovanför "vår" lilla badvik. (första dagen, så solbrännan har inte kommit än...)
O
 
Oscar visar hur mycket han vill krama Bamse
 
 
Alva sjunger "Hej Sofia" på stora scenen
Alva på Superkids (eller Superkiss, som Oscar sa) de var ute hela tiden, så det gällde att ladda med solskydd, vatten och chips.

RSS 2.0