Skogspromenad

Vi packade ihop lunch och fika, på med gummistövlar och överdragskläder och in i bilen. Både Claes och jag hade samma ide om vart vi skulle så det var inget svårt beslut. Runsa blev det :-)
Ett par mysig timmar i skogen där det ingick promenad, klättring, undersökning av olika saker, picknick och samtal på olika nivåer.
När vi kom hem var vi helt slut allihop, jag gick och la mig och sov en timme :-)
Nu har vi ätit och tittar på så mycket bättre från igår.


Hostan från helvetet

Nu är min högsta önskan att jag ska sluta hosta. För det här är inte kul längre. Inte nog med att det är skitjobbigt att hosta och att jag får ont i halsen och träningsvärk i magen så blir jag skittrött och grinig. Mitt tålamod är på noll och humöret sviktar :-(
Sitter och funderar på om vi ska orka hitta på något idag. Egentligen gör jag nog inte det, men barnen skulle nog behöva sysselsättas...

Igår på fm packade vi ihop oss och åkte till Täby centrum och gick på bio. Det var första gången för Oscar. Och det gick jättebra, både han och Alva satt som små ljus inne på bion.
Sen frågade vi Oscar om han ville ha lunch, men det ville han inte. Han ville ha hamburgare :-) Så det fick bli ett besök på McDonalds innan vi åkte hem.
Vi hann också köpa lite bokmärken till Alva. De har börjat byta i skolan. Så nu valde hon några med Hello Kitty och några med brudpar och det är precis samma kartor som jag hade när jag var liten :-)

På kvällen kom Jenni, Robert och Emil hit och åt mat. Jättetrevligt!!! Det slutade med att vi spelade spel halva natten. Vi kom inte i säng förrens 04.45. Som tur var fick vi ju ändra klockan så att den "bara" var 03.45. Men det hjälpte ju inte så mycket imorse. Jag tror att vi hade glömt att tala om för barnen att de fick sova en timme längre...


En mycket nöjd kille som fick äte potatisskruvar och titta på film på Roberts padda.
Förresten använde han inte napp på hela dan igår, inte ens när han skulle sova :-)


Duktig kille!

Under några kvällar har Oscar legat och bitít på sina nappar. Så mycket så att det till och med har gått hål i napparna. Det känns ganska läskigt för tänk om den går av och han sätter den i halsen.
Så imorse på väg till dagis så talade jag om för Oscar och sa att han nog fick sova utan napp idag. Och det hade han gjort!!!
Så nu testade vi på kvällen, och det gick jättebra. Det var Claes som la honom och han somnade nästan på en gång och han frågade inte ens efter nappen :-)
Vi får se hur det går imorgon... Håll tummarna!

I bilen på väg till jobbet imorse så kom jag på att även fast det är ganske struligt på jobbet ibland så tycker jag verkligen om mitt jobb. Det kändes riktigt bra! Så kom jag till jobbet och ALLT var kaos... Men när vi hade löst det mest så kändes det bra igen. Och nu är jag ledig i en vecka :-)


Härlig höstdag

Inatt har jag fått sova!!! Jätteskönt! Så jag kände mig (nästan) som en ny människa i förmiddags. Jag orkade ta tag i lite disk och tvätt innan jag vilade lite till. Sen tog jag en promenad och hämtade barnen. Solen sken och det var så vackra höstfärger ute så jag tog med mig kameran. Så här kommer lite glada höstbilder:












Morgonstund har guld i mun

Vissa morgnar är mysigare än andra :-)


Monster

Monster har vi haft gott om här hemma idag.

Mina två yngsta barn har blivit riktiga små tv-monster. De skulle kunna kolla på tv hur mycket som helst om de fick. Och sånna här dagar när jag inte mår bra och Claes inte är hemma så orkar jag inte engagera mig i att hitta annan sysselsättning. (dålig mamma)

Det resulterar i att Oscar blir ett litet monster som vägrar att sova. Han har alldeles för mycket energi kvar när det är dags. Vi höll på i flera timmar idag och då blir jag ett monster... Först låg jag hos honom, men jag bara hostade så då fick han ligga själv, men då kom han uppspringandes flera gånger, satt och lekte i sitt rum, möblerade om osv. Det låter jättegulligt, men det är faktiskt inte kul när man är mitt i det.

Sitter hemma i soffan

och tycker lite synd om mig själv...
Har hostat hela natten IGEN! Inte kul. Jag somnade nog vid halv sex och sov i ca 1 timme innan det var dags att gå upp och fixa barnen. Claes åkte till Linköping imorse.
När jag kom hem så kröp jag ner i sängen och lyckades sova i någon timme till.
Nu ska jag försöka ta mig ner till duschen och sen ska jag till apoteket och se om de har någon bra hostmedicin som är receptfri.
Jag orkar inte med en sån här natt till :-(

Gymnasieguiden

Sitter och läser gymnasieguiden och försöker förstå vad jag läser så att jag sedan kan svara på Elins frågor och funderingar. Det är inte helt lätt. Sen ska man ju ge henne råd så att hon kan välja själv samtidigt som man vill visa lite riktning. Inte helt lätt... Men jag tror att vi vill ungefär samma sak. Och det viktiga är ju att hon läser något hon tycker är intressant så att hon inte ledsnar.
Det gick ialla fall bra på utvecklingssamtalet och vi fick bra svar på våra frågor. Hennes mentor skrev även ner vilka ämnen Elin försöker höja sitt betyg i och ska tala om det för resp lärare så att de kan tala om vad som krävs. Det kändes bra!
I lördags var vi bjudna först på fikakalas och sen på fest hos Mange och Jeanette. De har fyllt 25 båda två. Men när vi vaknade så hade Oscar feber och Elin kom hem från en kompis och hade ont i magen och mådde illa. Så det blev snabba ändringar av planerna. Alva och jag åkte dit och fikade och sen åkte vi hem och åt middag. Sen åkte jag tillbaka på kvällen och när Oscar hade somnat så kom även Claes. Elin mådde bättre då så hon och Alva tittade på film och sen la de sig. Det kändes lite konstigt att lämna barnen hemma, men Elin är ju 15 år och jag vet flera som anlitar så gott som okända barnvakter i den åldern så då borde jag inte ha dåligt samvete när deras egen syrra passar dem... JAg var mycket yngre när jag var barnvakt till barn jag knappt kände och då sov vi ibland över.
Under söndagen var Oscar feberfrii igen, men jag kände mig sämre och sämre ju längre dagen gick. På em/kväll så hade jag ont i magen, mådde illa och höll på att hosta lungorna ur mig. Så jag har nog fått allt från alla barn... Det har resulterat i att jag inte sovit alls.. Gick upp och åkte tilljobbet, men åkte hem efter tre timmar. sen sov jag i flera timmar på dan, det brukar innebära att man inte är helt frisk.
Nu har Claes åkt med Alva till trampolinträningen och Elin har åkt till skolan på öppet hus.

Utvecklingssamtal

Snart dags för utvecklingssamtal för Elin. Jag har suttit och kollat på hennes omdömen och blir lite upprörd. Det är väldigt få lärare som skriver var hon ligger i betygsskalan och hur hon ska göra för att inte sänka eller för att höjja. Jag tycker ändå att det är ganska intressant när man går i nian. Hon vill ju veta om hon är på väg att sänka något betyg och vad hon i så fall ska göra för att få behålla det. Eller om hon vill jobba upp något betyg så borde hon ju få veta även där vad som krävs.
Men jag ska ta upp detta med hennes mentor och se vad tanken är.
Det är ju inte direkt så att jag är orolig för hennes skolgång... Men tycker ändå att man borde få bättre information. Det är jättebra att man koncentrerar sig på de elever som har svårt och har IG-varning. De behöver verkligen all hjälp de kan få så här sista året. Men man får inte glömma bort de andra eleverna för det.
Jaja, jag ska inte jaga upp mig så mycket innan jag har varit där och pratat med dem.

Försöker planera

Nu har jag fått äran att buzza parmesan och även fått reda på att jag ska få buzza Santa Marias Tex Mex Tapas. Det innebär att jag skulle vilja bjuda in lite folk på två olika provningar. Frågan är bara när man ska hinna... Men eftersom det är roliga saker och jag kan säkert blanda in lite vin i det hela så ska jag nog hitta några datum.
Om ni vill veta mer om själva buzzningen så kommer jag att skriva om det sen i min matblogg.

Idag har Oscar och jag haft ledig dag. Han har tjatat ända sen vi var i Turkiet efter muffins varje dag. Så idag bakade vi äppelmuffins :-) Jessica och Max var här och lekte och fikade en stund.

Imorgon kommer Rut så jag ska gå ner och plocka undan ungefär 1000 par skor så att de kommer in... Jag fattar inte hur mycket skor det kan finnas i en familj. Och ändå var vi och köpte nya skor till Oscar och Alva igår :-)




Oscar redo att baka :-)


Också det bästa med att baka


Och en fin bild på vårat leksällskap idag

Vart tog det vägen???

Jag skrev ett inlägg igår om min trevliga fredagskväll och middagsbjudningen med jättegod mat och trevligt sällskap i lördags och den inte så lyckade shoppingturen i söndag...
Men allt är borta!!!
Och jag orkar verkligen inte göra om.
Nu är jag trött och ska försöka komma på någon middagsmat tills imorgon. Claes ska handla på lunchen imorgon.

Gå gärna in och rösta på min matblogg:
http://www.matbloggspriset.se/?page_id=63

min blogg hottar ni här: http://nybergsmat.blogg.se

Trevligt samtal :-)

Ikväll fick jag ett trevligt samtal, med en fråga om jag vill gå på Ladys night imorgon kväll :-)
Så klart jag vill!!!
Så vi åker in till stan och går på restaurang och sen åker vi till Globen.




En tur till centrum

blev det idag. Jag behövde köpa vantar till Oscar och pyamasar till både Alva och Oscar.
Det var så himla kallt imorse och då funderade jag på vad jag ska klä på Alva på morgnarna. Så jag köpte ett par manchesterbyxor till henne på vinst och förlust. Hon har så himla bestämd uppfattning om hur byxor ska se ut. Men det känns som att de är varmare än hennes tights iallafall. Och de fick godkänt!!! Jag tror att det var hjärtdetaljerna som gjorde det :-)
Sen kunde jag inte låte bli att köpa ett par byxor och en tröja till Oscar. Ett par tighta röda jeans med döskalledetaljer och en svart tröja till. Så nu blir han Rock-Oscar :-) Det fanns även en svart cool kofta till som förmodligen kommer att ligga i hans garderob snart, men kunde inte med att köpa den idag...
Till mig blev det ett nagellack, bodyscrub och vantar.
Sen passade jag på att köpa lite presenter också.
Det konstiga var att när jag kom hem och packade upp så hittade jag lite ljuslyktor i påsen. Jättekonstigt!!! Jag har ju fått köpförbud på ljuslyktor så jag förstår inte hur de har kunnat hamna där. Men de var väldigt snygga och kommer att passa jättebra härhemma :-)


Alva med nya byxorna


Rock-Oscar


Redo för sängen i nya pyamasar

Min dag!!!

Idag har jag ledig dag, men eftersom Oscar har varit sjuk så länge och gick första dan på över en vecka igår så får han vara på dagis idag.
Så när jag hade lämnat barnen åkte jag ner och solade och sen åkte jag hem och tränade lite.
6,5 min i roddmaskinen och så mitt program med gummibandet.
Jag känner att jag skulle kunna köra mer. Men jag är rädd att jag får för ont då, så jag får börja köra lite varje gång. Så får jag väl öka efter ett tag.
Nu sitter jag med en stor frukost och tittar på morgon-tv innan det är dags för duschen.
Sen är planen att åka och strosa i några affärer. Både Alva och Oscar behöver nya pyamasar bl a. Ska kolla igenom vantförrådet innan jag åker för när vi åkte imorse var det minusgrader :-(


Håll tummarna!!!

Planen just nu är att alla ska gå till resp jobb/skola/dagis imorgon.
Vi har en hel natt där allt kan gå fel...

Jobb, middag, träning =måndag


Jag ger upp

Oscar är fortfarande inte bra. Och nu är både Claes och Alva dåliga. Vi får se om det håller i sig i en vecka på dem också.
Igår morse gick jag upp med Oscar och bytte på honom och insåg att han inte hade blivit bättre alls. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och ville ha lite råd. Hon sa att vi skulle fortsätta att ge lite mat itaget, gärna kokta morötter, rivet äpple, majsvälling osv. Sen skulle hon ringa tillbaka efter ca 4 timmar.
Jag kände mig lite lugnare och gjorde mig iordning för dagens tjejklubbsaktivitet.
Efter ca 4 timmar när jag stod med jackan på så ringde de, och hon jag pratade med då tyckte att vi skulle åkain till Danderyd på en gång.
Efter mycket velande fram och tillbaka så åkte jag till tjejklubben och Claes åkte till Danderyd med Oscar. Jag vet inte hur många gånger jag var på väg att be Jenny skjutsa mig till sjukhuset.
Som tur var behövde de inte stanna länge. De hade konstaterat att han inte var uttorkad och så tog de lite prover. Läkaren på sjukhuset hade sagt att vi ska låta Oscar äta hur mycket han vill och vad han vill. Det är bra bara han får i sig något. Konstigt att de säger precis tvärtemot varandra...
Så nu har vi kört lite mittemellan och idag har han varit betydligt piggare och kanske en antydan till att han är på väg att bli bättre.

På tjejträffen så var vi hemma hos en av tjejerna. De har precis byggt hus i Täby. Jättefint! Det kom dit en tjej och hade lite kurs med oss i scrapbooking :-)
Sen blev vi uppdelade i lag och fick laga mat.
Jättetrevligt! Skumpa, gott vin, god mat och trevliga människor.
Det var precis vad jag behövde efter en vecka i "hemmafängelset" :-)
Efetrsom vi var i Täby och det är svårt att ta sig därifrån kommunalt och jag blev erbjuden skjuts så tackade jag inte nej. (Tack Jenny!) Men klockan var inte så mycket och jag såg på fb att Jeanette skulle ut och dricka öl i Väsby. Så jag bjöd in mig. Skulle bara ta ett glas vin.... Men var inte hemma förrens 2.45


Nu får det vara slut

på eländet!!! Nu har jag bytt 6 blöjor på mindre än en timme och det enda Oscar har fått i sig är 50 ml majsvälling. Fattar inte ens hur det kan ge så mycket. Och varje gång har det gått igenom, så nu har jag ett visst antal byxor att tvätta också. Jag är ju inte sysslolös ialla fall.
Idag är han väldigt hängig och spak. Stackars liten!!!
Jag känner mig så otroligt maktlös. Tycker så väldigt synd om honom.
Men hjälp m ig att hålla era tummar att det här ska vända nu så att han får må bra igen.


Alva har sån tur att hon ska få åka till Lek och Bus med Jennifer och hennes familj efter skolan idag. Och Elin skulle nog hitta på nåt med sina kompisar ikväll.

Idag kommer Claes hem!!! Samtidigt som den här veckan har varit en av de långsamaste i mitt liv så har den ändå gått fort. När jag är förberedd på att han ska vara borta så här länge så tycker jag att det inte är så jobbigt. Det är mer när det kommer snabba beslut och jag har annat så att det blir en massa pusslande. Nu har ju jag varit väldigt fast härhemma...

Jobbiga besked

Idag ringde mamma och berättade att en av hennes närmsta vänninor gick bort igår... Hon har varit sjuk länge, väldigt sjuk, så man förstod nog att det inte var så långt kvar. Men det var jobbigt att höra ändå.
Mina föräldrar kände henne innan jag föddes så hon har alltid funnits där.
Idag har tankarna funnits hos hennes sambo, barn och barnbarn.

Jag får väl innbilla mig att hon har det bättre där hon är nu, hon slipper ialla fall plågas mer. Jag får väl hoppas att hon och pappa sitter och dricker ett gott glas vin ihop nu...

Stackars lilla killen

Det rinner fortfarande som vatten ur Oscar och febern pendlar mellan 37.5 och 38.5. Idag är han inte så kaxig :-( Men det är inte så konstigt, han har hållt på så här sen i söndags em nu. Jag ringde bvc imorse och fick lite tips. Bl a skulle jag ge honom majsvälling, bara 50 ml i taget. Som tur var så hade grannen det hemma :-)
Det är ialla fall rent och fint här nu. Rut har varit här och medans dom höll på därnere så lekte Oscar och jag i hans rum och när de gick upp så lånade vi Elins rum och tittade på tv.




Äntligen!!!

Ikväll är det säsongspremiär på Grays!!! Då passar det bra att barnen sover och jag är ensam hemma. Ska ta en filt och bara mysa :-)
Bara en halvtimme efter mitt förra inlägg så kom Oscars feber igen.
Shit, nu kom jag på att jag inte ringt dagis idag... Får göra det imorgon bitti.
Jag har ialla fall ringt jobbet och sagt att jag inte kommer denna vecka.

Nu har vi dividerat fram och tillbaka angående mammas födelsedag. Men nu tror jag att vi har bestämt Tallin. Jag ska ialla fall boka imorgon. Så säger ingen nåt innan så bokar och betalar jag imorrn :-) 2 nätter på båten och en på hotell inne i stan. Det komemr nog att bli jättebra :-)


Nu är jag trött på att byta blöjor!!!

Oscar är fortfarande dålig :-(
Han har ingen feber idag och är hyfsat pigg, men det rinner fortfarande ur honom...
Läste precis på nätet att om det är maginfluensa som kommer den vägen så kan det hålla i sig i en vecka. Men det konstiga är att varken jag eller Alva känner någonting. Så jag är lite tveksam till att det är maginfluensa ialla fall. Jag avvaktar en dag till och har det inte blivit bättre så får jag ringa bvc eller nåt.

Nu ska jag hitta på nån lunch till oss. (Oscar äter ju inget ialla fall så det spelar väl ingen roll vad det blir) och sen ska jag se om jag kan få honom att vila.


Höstmys

Jag stod och tittade på min korg med filtar som jag har gjort iordning för svala sommarkvällar. Då insåg jag att den får nog stå kvar så man kan värma sig inomhus under höst och vinter :-)


Oscar fortfarande sjuk

det rinner ur ändan på honom och han har feber...
och det känns inte som att han blir bättre :-(
Imorgon har jag ledig dag så då blir vi hemma ialla fall. Men jag hoppas verkligen att han är frisk så att jag kan gå och jobba på torsdag.
Om inte annat så för att få komma hemifrån. Så här när barnen är sjuka och Claes är borta så känns det nästan som att man sitter i ett fängelse.
Det blir ju inte bättre av att Oscar (och jag)knappt har sovit inatt.

Nu har jag diskat, tvättat, vikt ca 5 maskiner tvätt, fått iväg Alva till skolan och bytt x antal blöjor.

Oj, det blev ett gnälligt inlägg. Så himla dåligt är det inte. Det är ganska mysigt att få umgås med Oscar. Och det är nog inte helt fel för min kropp att bara gå hemma och ta det lungt.

Idag är det kanelbullens dag så jag ska nog köpa några bullar som vi kan festa på efter middagen :-)

Sjövalla cup

Tävlingarna igår flöt på bra och Elin var nöjd med sina resultat. Med tanke på vilken uppladdning hon har haft (ont i handen, semester och sjuk) så var det riktigt bra att ta sig till final i alla tre grenar. Hon slutade 5:a i trampolin, 5:a i dmt och 5:a i synkron :-)


Vab :-(

Kom hem sent igår. Så det var bara att krypa ner i säng på en gång... Claes åkte till Linköping redan vid 6 imorse. Då hade han bytt på Oscar en gång redan, när jag sen fick byta på honom ca 30 min senare så insåg jag att han nog ska vara hemma idag. Vi gjorde Alva iordning för skolan och när jag satte på Oscar skorna så var det dags igen. Som tur var så var grannanrna precis på väg till skolan så jag kollade och det var ok att Alva åkte med dem och jag gick in och bytte på Oscar ännu en gång... Nu har det varit lungt ett par timmer, men han är ganska hängig, så vi får se vart det här slutar... Men är det inte typiskt att barnen har inte varit sjuka på jättelänge, men nu när Claes åker bort och ska vara borta hela veckan och jag måste ta alla vab-dagar själv så är dte dags... :-(

Borde sova

Men jag ligger här på hotellet och grejjar med min telefon. Det har varit tävlingar hela dan så man är ganska trött just nu...
Elin har gjort jättebra fast hon mår dåligt och inte har tränat på länge. Hon ligger 5:a i trampolin, dmt och synkron. Så hon kör tre finaler imorgon. Håll tummarna!!!
Imorgon är det finaler fram till ca 15 sen kör vi hem.
På måndag morgon drar Claes till Linköping och blir borta hela veckan :-(


RSS 2.0