Askonsdag och en ny familj har flyttat in

Idag var det påsklunch på dagis så Oscar fick gå fast jag hade ledig dag. Han åkte dit som en söt Påskgumma :-)
 
Jag hjälpte Claes och barnen iväg och sen tog Elin och jag en lyxvardagsfrukost med smoothie och varma ciabatta. 9.20 var vi i Täby och hade utvecklingssamtal med hennes mentor. Det gick bra! Sen åkte vi raka vägen till Friskis och tränade.Jag har ju inte tränat sen bilolyckan och det kändes. Fick ont på en gång fast jag försökte vara försiktig och inte göra så mycket. Men det var skönt ialla fall. Och trevligt att träna med Elin.
Hem och duscha och så kom Claes och hämtade mig. Vi åkte till Vallentuna och åt lunch och gick i en affär jag länge tänkt att åka till. Vi trodde att de skulle ha mer inredning än vad de hade, men det var mest kläder. Väldigt fina kläder! Så jag kom hem med en kofta.
När jag hämtat hem barnen var det pysseldags. Vi hade köpt ett kit på Panduro för ett tag sedan som de fick pyssla ihop. Det blev jättefint!!!
 
 
Nu ska jag packa väskor till barnen för imorgon ska Claes och jag iväg på äventyr så de ska få sova hos mormor :-)

Veckans konstnär

Så har ytterligare en vecka gått. Den här veckan har inte varit så kul. Jag har haft fruktansvärt ont och då är humöret inte på topp. Känner att jag inte varit så trevlig den här veckan, men hoppas på bättring för så här vill vi inte ha det.
Men även den här veckan har haft sina ljuspunkter :-)
Häromdagen när jag hämtade Oscar på dagis så satt det en jättefin teckning som hade gjort uppe på väggen. Han var veckans konstnär den här veckan och det jag blev verkligen jätteimpad över vad han hade målat. Han är inne i en period då han älskar att måla och pyssla. Och det märks från dag till dag att han gör framsteg :-)
 
 
På jobbet är det tokmycket just nu. Hinner inte med det jag ska... Men idag bad jag min chef om ett möte på måndag då hon får hjälpa mig att sortera bland allt som ligger i mina högar och måste göras... Om inte annat så vet hon efter det mötet hur mycket jag har och hur jag prioriterar. Vi har lite lugnare med grupper osv under ett par veckor så förhoppningsvis så kommer jag ikapp då.
 

Älskade farmor!

I torsdags fick jag det tunga beskedet att min farmor gått bort!
Mamma ringde mig på jobbet och berättade och jag fick mer eller mindre en chock. Även fast hon hade åldern emot sig, så har hon inte varit sjuk. Så vi var inte beredda alls...
Efter att ha samlat ihop mig lite så satte jag mig i bilen och åkte. Skulle nog med facit i hand inte ha kört bil just då... Men jag åkte ialla fall till minneslunden där farfar ligger. Satte mig där en stund och bröt ihop igen och tog ett beslut. De andra skulle åka till hemmet där farmor bodde och ta farväl av henne, men jag bestämde mig för att inte göra det. Jag vet att det är den bilden jag kommer att bära med mig om jag åker dit, och jag vill inte ha den bilden. Jag vill ha kvar bilden av den hon var för mig. Världens bästa farmor!!!
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om henne, men jag orkar faktiskt inte det...
 
Farmor och Sofie sommaren 2010 i Varberg
 
Farmoe och Andreas julafton 2012

Bocka av

Idag har Oscar och jag virit lediga och vi har bara softat. Han har klippt, degat, badat och ritat ochjag har fått flera saker gjorde som legat på min "att göra" lista länge.
Men nu kan jag bocka av dem. Skönt!!! Bla har jag ringt mitt försäkringsbolag ang min personskada, ryggen, från i januari. Det var ett inledande samtal och hon skulle sätta in pengar för sveda och värk för den månaden jag var sjukskriven och utlägg för medeciner redan idag!!! Sen skulle hon skicka hem papper så att jag får ersättning för förlorad inkomst. Nästa gång vi ska höras är i novenber, då är det nästan ett år tills olyckan har varit och då ska hon kolla om jag har någon smärta kvar.
Skönt att vissa samtal är lättare än vad man tror :-)
Onsdagar är ju min tv-kväll så jag har tvättat hela dagen så jag har något att sysselsätta mig med framför tv:n :-)
 
 

Bilder

Började morgonen med utvecklingssamtal för Oscar och sen sjuggymnasten och handling innan jag åkte till jobbet. Samtalet gick jättebra och det verkar bara vara här hemma som han trotsar. Även fast jag blir galen på honom ibland så är det ju skönt att han kan uppföra sig på dagis :-)
De sa att det är klart att han är speedad ibland, men oftast om han inte har något att göra, så då brukar de få honom att hitta någon aktivitet. Han är väldigt bra på att sitta stilla och koncentrera sig när han spelar spel, lyssnar på saga eller pysslar.
Jag hann jobba ett par timmar innan det var dags för personaldag. Vi gick igenom brandsäkerhet och krishantering. I och för sig nyttiga saker, men när man vet att det är alldeles för mycket som ligger på skrivbordet som skulle ha gjorts för länge sedan så är det inte så lätt att ta in...
Nu har vi ätit, hämtat Alva på scouterna och tittat lite på tv. Så nu ska jag strax bädda ner mig.
Elin åkte till Krille idag, men innan hon åkte så laddade vi ner hennes bilder på min dator. Det var ca 370 från Mello och ca 550 från London. Så jag ska gå igenom dem lite innan jag bjuder er på några.
Imorgon ska Oscar och jag vara lediga. Än så länge inga planer mer än att jag har två samtal som jag måste ringa.
 
En bild får ni :-)
George, Andrea och Elin
 

Mello-helg!

Vi började helgen med att gå på genrepet på mello i Friends arena. Vi träffades först på Tiger och åt middag, 4 vuxna, 5 barn och två mittemellan (Elin och Frida). Sen tog vi oss till Friends arena. Innan det hela började så var det en del jippon i korridorerna. Jag lyckades vinna en box från Santa Maria med ett pizza kit :-) Sen var vi med på en frågesport, med mellofrågor, och jag vann!!! Eller vi vann, Alva var med i mitt lag :-) Vi vann en presentcheck på coop på 300 :-
Vi hade jättebra platser och alla som var med tyckte att det var jättebra!
I lördags stack Alva och Claes till Väsjöbacken och Elin till Solna centrum, så Oscar och jag packade lite fika och tog en promenad i solen.
Sen kom Anders och Birgitta hit och fikade. De har ju varit borta i en månad så de ville träffa oss; läs barnen.
När de åkte var det dags att fixa mat och snacks inför kvällens final.
Elin gick ut till nån kompis och vi andra bänkade oss framför tv:n. Det blev en spännande och oväntad kväll. Men vi var nöjda. Det var en riktiigt bra låt som vann!!!
Idag har Alva haft friidrott och sen hade hon 3 kompisar med sig hem. Jag och Oscar flydde från 4 sjungande 8-åringar och åkte till Ica Maxi. Jag lämnade in honom i lekrummet och han hade haft jättekul. Det var inte så många barn så han hade full fokus från tjejerna som jobbade där. De spelade spel med honom.
Avslutade helgen med ett föräldramöte på trampolinen.
Så även fast vi inte haft något planerat så har vi haft fullt upp.
 
Mer av det som fanns i boxen hittar ni på min matblogg: http://nybergsmat.blogg.se

Snart helg igen

Redan torsdag!!! Skönt! Den här veckan har gått otroligt fort.
Vi kom ju hem i måndags em och sen var det jobb tis och ledig med Oscar igår. Idag har jag jobbat igen och nu har vi kommit hem efter Oscars gympa. Alva fick följa med idag för Claes är borta. Hon var med därinne och hjälpte till. Det hade gått jättebra!
Claes åkte igår morse och kommer hem lagom tills vi sla åka imorgon. Ja, vi sliter ju inte på avrandra direkt...
Jag, Elin och Alva ska på genrepet av Mello imorgon så vi blir bara borta på kvällen. Det ska bli riktigt kul!
Alva är nog den som ser fram emot det mest :-)
Vi lämnade in min bil för två veckor sen, men den är fortfarande inte klar... Nu väntar de på reservdelar, men jag kunde hämta den och ha den undertiden. Så vi får se när jag kan komma iväg och hämta den...
 
Nä, nu har det varit full fart hela dan så nu ska jag vänta på att barnen somnar och så ska jag bara slappa i soffan ett tag.

Borde sova...

Just nu borde jag ligga i sängen och sova, men här sitter jag...
Jag ska berätta om London senare, men vi har haft det superbra!
Jag väntar på lite bilder från tjejerna så jag kan visa lite.
Under tiden ska jag bjuda på lite av det jag har shoppat :-)
 
Vi hittade m&m's world. En affär med 4(!) våningar. Så Oscar och Alva fick en varsin ätbar present.
 
Alvas fina glittriga skor. 70:- på Primark :-)
 
Och på flygplatsen hittade jag ett par skor till mig
 
Och en handväska som jag tänker inviga på fredag
 
Jag köpte även en hel serie med hudvård. Jag har använt dag och nattkrämen tidigare, men nu blev det även serum och rengöringsprodukter och en bb-kräm. Har inte riktigt förstått hur jag ska använda allt än... Så om någon vet får ni gärna tipsa.
 
Vi var in på Victorias secret och då var man ju "tvungen" att shoppa lite...
 
 
 

RSS 2.0