Hjärtekrossare

Undra hur många tjejers hjärtan han kommer att krossa med de där ögonen???

När jag fotade maten idag så ropade Oscar på mig och ville att jag skulle fota honom :-)


Sorry Alva!

Självklart menar jag att vi bara fick höra ROS! om Alva igår :-)


Skryt mamma!!!

Ibland måste man som mamma få skryta över sina barn!
Idag är en sån dag :-)
Och då passar jag på att göra det här. Detta läser ju bara de som känner mig och mina barn. Och vill ni inte läsa så slutar ni här.

Vi har varit på utvecklingssamtal med Alva idag och hon fick bara ris!!! Vi fick höra att det är en väldigt duktig och klok tjej vi har. Hon har ett bra utvecklat språk och kan ta instruktioner bra. Bara positiva ord! Och två stolta föräldrar och en nöjd tjej gick därifrån!!!

Elin har varit och tävlat i Skol-DM. Hon sprang 100 m och jag har fått uppdateringar på sms under dagen.
Hon VANN finalen!!! Hon är helt otrolig!!! Jag fattar inte vart hon får allt ifrån, inte nog med att hon är duktig i skolan hon är även duktig på idrott. Jag har inte nog med superlativ för att säga vad jag tycker om henne :-)
Jag måste dubbelkolla med henne om vilken tid hon hade, men jag har för mig att det var 12.7 och i så fall har jag förstått nu att det är en grym tid.

Sådana här dagar FÅR man vara stolt mamma!!!

Intensiv helg!!!

Igår var Alva på kalas, tre timmar på Lek & Bus. Sen fick hon åka med en kompis hem tills vi kom och hämtade henne. Snacka om att hon var trött när vi kom...
Vi andra åkte in till stan och gick på dop. Det var Catarina och Jörgens son Axel som döptes. Oscar hade "lite" svårt att sitta stilla i kyrkan, men det var ett väldigt trevligt dop. När vi hade fikat och socialiserat och Oscar hade sprungit omkring konstant så hoppade vi in i bilen och styrde mot Rådmansö.
Vi kom lagom så barnen hann springa lite innan det var dags för middag.
Efter maten var det mer lek och brännboll. Oscar och jag provade lite olika lekplatser och gick i skogen.
Klockan var ganska mycket när vi sen hade fått upp luftmadrasser och hittat ett ställe att sova på. Så det gick lätt att söva honom för en gångs skull. Alva fick vara uppe lite till, men till slut var hon så trött så hon orkade inte gå upp för trappan själv :-)
Jag tror att de andra har sovit ganska bra inatt, men jag vaknade titt som tätt av att jag frös och kunde inte somna om.
Innan frukosten fick jag ett fint paket av mina barn! Ett jättefint halsband!
Sen var det träning och bus fram till lunch. 
Jag har ju så svårt att låta bli... så jag var tvungen att gå upp på trampolinen och köra en serie :-) Men jag känner redan nu att jag kommer att få sota för det...
Men kul var det och jag bevisade framför allt för mig själv att tanten fortfarande kan!!!

När vi kom hem mså åkte jag och barnen en sväng till mamma med en liten mors dags present. När vi kom hem så la jag mig på soffan och tvärslocknade. Vaknade av att maten var klar :-) Då hade Alva gjort ett jättefint Mors dags kort och Claes hade köpt fina blommor som stod på bordet. Jättegodmat fick jag också!
En riktigt bra Mors dag med andra ord!
(Jag fick en liten extra present av Elin; hon satte fliffisen!!!)


Jättefin bukett! Jag älskar gerbera och när de är rosa så blir det ju inte sämre ;-)

Mitt fina kort som Alva har gjort!






Här har jag mutat Oscar i kyrkan med lite snacks, då satt han stilla så pass att Claes hann ta ett kort


Bevis på att jag voltade


Alva övar balansen


men här tappar hon den...


Även Claes har rört på sig under helgen. Här är han med på trampolinstafett.
Ska bli kul att se hur han mår imorgon


Elin kör piksalto


Läkarbesök

Idag har Oscar och jag varit på ks på återbesök på brännskadeenheten. De tyckte att det såg bra ut, men vi ska fortsätta att massera och ha plåster på i ett halvår till. Sen får vi komma tillbaka på en ny koll så får vi se vad som händer.
Annars har vi bara varit hemma idag. Busat och lekt! Alva hade med sig en kompis hem efter skolan. Trevligt!
Sen blev det tacos och fredagsmys framför tv:n. Det händer inte ofta här, men Alva ville ha tacos så det fick det bli.
Imorgon ska Alva på kalas på Lek & Bus och vi andra ska på dop inne i stan. Alva får följa med en kompis hem tills vi hämtar henne. Och när vi gör det så åker vi raka vägen ut till Rådmansö. Där är det trampolinläger. Vi ska sova på luftmadrass hela familjen. Spännande!
Vi blir kvar där till sön em. Sen har jag sagt att jag ska ligga på  soffan och äta praliner och bli uppassad :-) Det är ju Mors dag då!

Svensk sommar :-)

Idag på jobbet har jag suttit i möte halva dagen och när jag sen skulle sätta mig och jobba så funkade inte våra datorer... Inte så ovanligt på mitt jobb, men otroligt irriterande. Så jag gick och fikade och åkte hem istället. I och för sig var klockan två då så det var mer än dags ändå.

Jag hämtade barnen och åkte till Sandaskogen. Förra året hittade vi ett jättebra liljekonvaljställe där. Och det fanns massor nu med :-) Så det blev en bukett hem och en till mamma. Vi åkte hem till henne på en gång för att lämna. På vägen så hade jordgubbsförsäljaren öppnat, så jag stannade och köpte med mig svenska jordgubbar. Mamma och jag fick varsinn, resten delade Alva och Oscar på...



När vi kom dit så hade Oscar bajsat och jag hade inga blöjor med mig. Han har varit lös i magen ett par dar nu så han var alldeles röd och bara gallskrek när jag försökte tvätta honom. Stackars liten :-(
Han fick gå naken där och låna med sig en handduka att sitta på i bilen. Jag bad honom säga till om han behövde kissa, men det gjorde han inte utan han gick och skvätte lite här och där.
Jag som hade tänkt att vi skulle pottträna i sommar, känns inte riktigt som att han är redo för det...

Nu har vi ätit och innan barnen skulle lägga sig fick de prova kläderna jag köpte igår. Oscar tyckte att han var så fin så han var tvungen att gå ut och visa grannarna. Han som aldrig brytt sig om kläder tidigare.


Jiihooo

Båda barnen somnade innan nio. Jag hann göra lite dipp och tog upp chips och dricka. Så nu har jag haft lilllördag med Grays :-)
Och så har jag ju börjat titta på programmet efteråt, det är snart slut så då ska jag krypa ner i säng.

Efter att ha fixat lite härhemma så åkte jag till Sollntuna C och shoppade :-)
Det blev lite till barnen, som vanligt när jag går i affärer... Men jag köpte faktiskt en tröja och ett par tights till mig själv :-)

Den här köpte jag till Alva, ska få henne att prova den imorgon. Men hon tyckte att den var snygg ialla fall...

När jag hämtata barnen så målade/ritade vi lite och så tittade de på tv medans jag lagade mat. Efter maten så satte jag Oscar i vagnen och Alva fick ta sin cykel. Vi gick en liten sväng, men hann med två lekplatser och titta på lite ankor.
Läggningen tog tid idag, men jag tycker ändå att det gick bra. Det enda som var lite "konstigt" var att Oscar började låtsasgråta när jag sjöng vaggvisor för honom. Då frågade jag om jag skulle sjunga mer och han var väldigt bestämd när han svarade NEJ!



Askonsdag :-)

Idag är jag ledig, har inga barn hemma och inget planerat!!!
Men jag har en lista på saker jag borde göra och så skulle jag vilja åka till något centrum en sväng. Jaja vi får se vad som händer.
Dagarna bara försvinner iväg och jag sitter knappt vid datorn på kvällarna så det blir dåligt med bloggande.

I lördags var det dags för tjejklubb. Jättetrevligt! Först körde vi ett Zumba pass. Skitkul och SKITjobbigt. Jag trodde inte att jag skulle kunna gå efteråt, men det var inte så farligt. Jag orkade vara med på nästan hela passet, på slutet fick jag jätteont i nacken så jag fick lägga av.
Sen åt vi lunch och efter det så var vi drejjningskurs. Nu har jag provat det :-) Kommer nog inte att göra det igen. Det var ingen bra aktivitet för en whiplashskadad... Läraren vi hade var mycket speciell och det gjorde tyvärr hela upplevelsen lite mindre kul. Men som sagt det var kul att ha provat och det är alltid kul att träffa alla tjejerna!!!
När vi kom hem så var det bara att sätta fart. Strax efter att vi kom hem så fick vi middagsgäster. Vi var sex vuxna och lika många barn. Senare kom även Elin och en kompis hem så det var fullt hus här :-)

Söndagen gick åt till att plocka, städa, diska och bara ta det lungt. Grannarna hade visning på sitt hus. Det var fullt med folk som var där och kollade. Samtidigt som jag hoppas för deras skull att de får ett jättebra bud på huset så hoppas jag att det inte går så bra så att de inte flyttar... Jag vill inte ha några nya grannar!

Förra veckan var jag på ks med Oscar och visade upp hans navel. Doktorn tyckte att det såg bra ut och trodde med största sannolikhet att det kommer att växa bort inom två år. Så nu hoppas vi på det.
På fredag ska vi till KS igen, men den här gången med armen...

Nu hoppas jag på att det snart blir sommar på riktigt!!!
Tror att min kropp skulle må bra av det. Den här blåsten är inte bra alls för nacken...


Zumba


Jenny och Anna drejjar


Alla barnen i köket...


...och de vuxna i vardagsrummet


avslappnad grillmästare :-)

Fredag igen!!!

Veckorna går sååå otroligt fort. Jag hänger inte riktigt med... Det har varit så väldigt mycket nu i maj. Men jag ser ljusningen. Det är inte långt kvar till skolavslutningar och semester nu. Skönt!!!
I och för sig så gillar jag när det är mycket, men det får ju vara någon måtta på allt :-)
Den här veckan har ioch för sig varit ganska lugn. Jag var ut och åt med några jobbarkompisar i onsdags och i torsdags var det träning som vanligt. Alva hade avslutning på sin träning. Men jag fortsätter att gå ner på torsdagar fram till sommarlovet. Tävlingsgruppen har ju ett läger och en tävling kvar.

Imorgon har vi tjejklubbsträff, det ska bli jättekul!!! Jag har inte funderat så mycket på vad vi ska göra, men jag har lite misstankar...
På kvällen ska vi ha middagsgäster härhemma.
Men på söndag har vi absolut ingenting inplanerat, Undra hur det ska gå :-)

Nu ska jag strax hoppa in i bilen och hämta Elin. Hon är på Mulleängen!!!


Oscar 2 år!!!

I söndags fyllde Oscar 2 år!!!
Jag har haft fullt upp hela veckan och inte suttit vid datorn så jag har inte hunnit blogga något. Nu känns det som att det var jättelänge sedan.
Vi väckte honom ialla fall på hotellrummet med sång, välling och paket. Först blev han lite blyg men sen fick han syn på paketen :-)
Han blev jätteglad för alla presenterna.
Dagen fick han tillbringa i en gympahall...
När vi kom hem så satte vi honom framför tv:n i fem minuter och trollade fram ett kalas. Vi hittade både serpentiner, ballonger och glasstårta.

Nu har vi bestämt att vi kör ihop Alva och Oscars kalas den 19:e maj! Så då får han väl bli firad lite mer.


Morgonfrisyren är på plats :-)

Här får nya dinosaurien en puss

Trött 2-åring har somnat på läktaren

Kalas hemma i köket

Testar nya presenterna

SM BRONS!!!

Det gick bra i helgen!!! UVGK plockade medalj efter medalj. Alla hoppare var otroligt duktiga. Man var väldigt stolt över att vara tränare för dem :-)
Men stoltast var jag ändå som mamma till ELIN som tog brons i USM!!!

Jag var huvuddomare för tjejerna och då får man inte vara partisk förstås. Och det var jag ju inte, men jag hade svårt att inte visa några känslor. Jag var rent ut sagt skitnervös när hon skulle hoppa.

Men efter en vecka själv med barnen så var det en mycket jobbig helg. Sena kvällar, tidiga morgnar och full fart med många bollar i luften och beslut som ska tas.












Försöker packa...

inte lätt. Jag hatar att packa. Jag har kommit så långt som att Oscars kläder ligger i väskan. Nu är det bara mina och Alvas kläder och allt annat...
Idag har det varit fullspäckat schema som vanligt. Jobb, sjukgymnast, laga mat, träning och så lite tvätt och disk däremellan...
Jag skulle vilja ha det mesta packat och klart ikväll, så att vi kan ta det hyfsat lungt imorgon.
Ikväll var det ialla fall inga problem att lägga barnen. De var helt slut efter träningen.
Tyvärr börjar Elin få ont i halsen och är täppt i näsan. Inte bra :-( Bara hoppas att det inte bryter ut ordentligt förrens efter SM. Håll alla tummar ni kan för att det går bra för henne ihelgen.


Claes borta...

Han åkte till Göteborg igår och sen kommer han direkt till Halmstad på fre em/kväll.
Och jag har fullt upp denna vecka och mitt i allt ska jag försöka hinna tvätta och packa också. Ja, jag lär vara HELT slut på söndag. Men förhoppningsvis blir det kul :-)
Imorgon är det fritidshemmetsdag så då ska vi stanna på fritids en stund och titta lite på vad de har för sig.

Oscar började bråka på en gång igår när jag skulle lägga honom. Jag höll på i mer än 2,5 timme.
-Nu är mamma ARG, sa jag och då svarade den lilla skitungen
-Okka ARG
Efter någon timme var jag så slut så  jag nästan grät och då sa jag:
-Nu blir mamma ledsen, och han svarade:
-Okka ledsen, Okkka ARG

Vad gör man???!!!

Idag gick det lite bättre. Det tog bara en timme :-) Men då får man ha i åtanke att han somnade 21.30 igår, vaknade 06.45 och har varit på dagis hela dag. Sen har det varit bus, lek och bad härhemma. Men han somnade inte förrens 20.30 ialla fall.
Jag börjar allvarligt fundera på om det är något fel på honom...
Häromdagen fick jag höra på dagis att han är inne i en "väldigt speedad" period just nu. NÄHÄ!!!

Nu ska jag gå ner och ta hand om disk/tvätt och lite annat. Måste komma på vad vi ska äta imorgon också...
Shit, jag måste ju göra lite pengaöverföringar innan jga kryper ner också. Lika bra jag sätter fart!


I tordags när vi kom hem så hade vi besök:


Tävling imorgon

Nu har våra gäster åkt hem och jag har uppdaterat mig på trampolinreglerna. Imorgon är det tävlingar i Åkersberga. Elin ska tävla och jag ska gå huvuddomare.
Ni får hålla tummarna för Elin! Hoppas att det går bra för henne, det är hon värd.
Jenni och Robert har varit här ikväll och ätit mat. Jättetrevligt! Vi körde även lite musikquiz, och det är bara att konstatera att jag är värdelös på det. Förhoppningsvis är jag bättre på annat...
Nu ska jag sova så jag orkar vara alert imorgon på tävlingen.

Trevlig helg!!!

Dårhuset nästa

Ja, snart tar jag och lägger in mig någonstans...
Det är mina barn som håller på att ta kål på mig.
Eftersom de inte är trötta när jag försöker lägga dem, så
har jag två dar i rad provat attlagga dem lite senare. Men tror ni att det hjälper????
Alva somnade relativt smärtfritt idag, men Oscar...
Ett tag satt jag här och visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Då hade jag hållit på i
två timmar och han vägrade. Han satt i sin säng och hade satt nallen mittimot sig och satt och pratade med nallen. Ursöt! Om det hade varit någon annan gång...

Imorgon kommer Rut och jag har en del att fixa innan, men när läggningarna tar hela kvällen så vet jag inte riktigt när jag ska hinna annat. Inte nog med att det tar tid, jag blir helt slut också!!!


Snart födelsedag...

Idag var den dagen som jag kunde komma iväg och köpa present till min kille som snart fyller 2 år!!! Helt ofattbart...
Vi åkte till Toysrus och han var i himmelriket. Det fanns hur mycket bollar, rutchkanor och annat som helst där.
Han tyckte att det var jättespännande med sånt han kände igen: Händige Manny, Byggare Bob, Mimmi och Musse, Dora m fl som han sett på tv.
Jag hittade en del smått och gott till honom. Jag hittade även bra presenter till Hampus, så nu är det klart :-)
Oscar växer ju så det knakar så vi gick en sväng till mexx. Jag försökte prova lite kläder. Behöver nya domarkläder... MEn det gick inte så bra, han kan ju inte vara lugn i 30 sek. Jag lyckades ialla fall få med mig två tröjor till Oscar.
Och när vi kom hem så låg det ett paket från Villervalla i brevlådan. Jag beställde två tröjor till honom häromdagen. Jag är verkligen förtjust i deras mönster och färger. Jag hade även beställt en solhatt. Jag kan inte prova på honom nu för han sover, men hatten kunde jag ha :-) Men det finns en dragsko på den så den kanske funkar ändå.


Kamomillare i Rövarstad



...eller något sånt :-)
Vi har varit på en jättefin musikal idag!!!!
Det var Alvas klass och en klass till som spelade och sjöng. De var verkligen jätteduktiga!
Jag är superimpad av allt arbete de har lagt ner och vad duktiga de var allihop, men framförallt är jag imponerad av Alva som sjöng solo inför alla. Hon var superduktig! Idag är jag en stolt mamma!!!


Eller jag var ialla fall till hon "råkade" ta sandpapper och provade att slipa vår nya högglansvita garderob. Då var jag inte så glad på henne... Men hon fattade att hon gjort fel och kom själv och erkände.

Idag har varit en konstig dag. Vaknade av att det snöade stora vita flingor ute. Inte kul! Sen har jag och de flesta i min omgivning varit väldigt hängiga och nere hela dan. Det måste ju bero på vädret?!


Alva och Ida som Fru Bastian


Mycket publik :-)


Såååå fina!!!!


Min duktiga tjej!!!


Demokrati

Jag är lika trött idag...
Tankte ta en lugn morgon och åka in till jobbet lite senare. Men då kom jag på att jag hade sjukgymnasttid, så då fick jag brottom ialla fall. Ja, det var ialla fall bra att komma dit, hoppas att det hjälper litegrann...
På jobbet idag så hade vi personaldag från 13-16.30. Det var en kvinna där och höll en workshop om demokrati. Vi har pratat en del om hur vi ska få mer elevinflytande och faktiskt få eleverna att engagera sig. Så detta var jätteintressant. Jag kan även se många saker man kan applicera på klubben.

När jag kom hem åt vi och sen har jag inte hunnit med så mycket mer än disk, tvätt, läggningar och lite tv-tittande.
Och nu är det strax läggdags för mig också. Jag ska bara titta klart på nittileaks :-)

Trött

Det var en jättetrevligt Valborg igår! Jag kan berätta mer någon annan dag. Just nu är jag så trött så jag orkar inte hålla ögonen öppna längre.
Jag ska ta mig ner och släcka för Claes snarkar redan i soffan...

God natt så hörs vi en annan gång!

RSS 2.0