Trevlig Valborg!

Sitter i soffan en liten stund innan jag ska ta tag i en massa grejjer igen.
Claes har varit på Mio och hämtat vår byrå och satt ihop den. Det var sista grejjen till hallen. Nu är det bara piffning kvar :-)
Jag har varit med mamma och handlat mat inför kvällen, så nu ska jag göra mig iordning och sen ska vi åka dit.
Planen är att barnen ska äta först så att vi hinner till brasan i lugn och ro och sen ska vi vuxna äta!

Igår fyllde Bryggan 5 år!
Det var femte året på raken som vi var med och firade. Barnen sjöng för oss föräldrar och Oscar var jätteduktig och var med på nästan alla rörelser.

Sen tog jag bussen till stan och mötte Jenni. Vi åt mat och drack drinkar och snackade en massa! Supertrevligt!!! Vi var hemma hyfsat tidigt, men lite trött är jag nog idag ialla fall ;-)


Ledig torsdag

Idag har jag varit ledig. Jag började med att gå upp 07.00 och väcka barnen och få dem iordning. Sen hade jag lovat Alva att hon skulle få cykla till skolan för första gången :-) Så jag satte Oscar i vagnen och halvt sprang till skola/dagis. När jag kom hem igen var jag helt slut och genomsvettig. Snacka om dålig kondis :-(
Efter att ha tvättat och diskat lite så tänkte jag sova en stund. Det slutade med att jag låg i sängen och tittade på dålig dagtv och kunde inte somna. JAg var till och med så uttråkad att jag tyckte att träningsmaskinerna på tv-shop såg intressanta ut...
När jag hade duschat och fixat så åkte jag ner till centrum och lunchade med min kära man! Vi passade även på att gå på mq och systemet. På väg ut från centrum så såg jag att de hade erbjudande på en klänning som jag provat tidigare. Så jag köpte den ;-)

Jag hann även med att handla mat och när jag kom hem blev det en kaffe i solen. Det är såå mysigt när det är fint väder.
Sen var det springmarch igen och hämta barnen. Alva är jätteduktig på att cykla nu! Men det går snabbt och jag hinner inte med...

Efter middag och lek ute så var det dags för trampolinträning. Jag har ju fortfarande så otroligt ont i nacken så jag satt mest på bänken och ropade kommentarer till hopparna. Men det var tre andra tränare nere så jag kände att jag kunde sitta där. Någon nytta kanske jag gjorde ändå.

Nu är Claes och grannen hurtiga och är ute och springer medans jag sitter i soffan och äter ostbollar och tittar på tv. Imorgon ska jag ut och springa: PÅ STAN! JAg ska träffa Jenni efter dagiskalaset och äta och ta några glas vin med henne. Ska bli supertrevligt. Både att få komma ut en kväll och att få umgås med Jenni, det var jättelänge sen sist.


Länkar

Nu har jag lagt till några länkar till kompisars bloggar som jag följer.
Jag vill tipsa lite extra om Sandkattens pyssel.
Hon är så jätteduktig på att sy och pyssla.
Jag är lite sugen på att bställa en fin klänning till Oscar, men något säger mig att jag inte ska...


Påskafton i bilder


Dags att köpa större sandlåda?


Oscar har letat och hittat sitt påskägg :-) Dagen till ära har han vaknat med fluff i håret...

Äggmålning hos mormor

Oscar koncentrerar sig. (lägg märke till mitt påskgula fina nagellack)


Söta Hampus flörtar med kameran

Undra vad han funderar på?

Bubbel!!!!


Min snygga man!!!

Tjejerna letar ägg och löser rebusar.

Nu närmar det sig vardag...

Om 40 min är det vardag igen...
Inte kul alls, det har varit så skönt och varit ledig.
Hallen börjar bli klar och det blir så fint att jag funderar på att flytta ner dit ;-)
Claes har varit så himla duktig, varenda ledig minut har han kämpat. Alva tror att han är vaken hela nätterna och jobbar därnere.
Det var jättetrevligt hos mamma i lördags. Barnen målade ägg, letade påskägg och lekte hela kvällen. Vi vuxna åt och åt och åt...
Igår var det bara fix härhemma. Det har varit sommar här de här dagarna så vi har försökt att vara ute en massa också. MEn det har som sagt varit massor att göra inne så...
Idag har vi varit och firat Carmen på em. De dukade fram en massa tapas på deras baksida. Det stod två bord precis vid lekplatsen. Perfekt! Jättetrevligt!
Nu ska jag gå och sova så jag orkar med imorgon. JAg laddar upp lite bilder från helgen imorgon. Nu får ni några bilder från idag.


Oscar cyklar och Claes övervakar


Alva, Jennifer, Jeanette, Mange och Hampus väntar på att få hugga in på alla godsaker

Mamma och födelsedagsbarnet



Alva och Jennifer samlar ekollon medans grabbarna har hittat ett garage

GLAD PÅSK!!!

Idag ska vi till mamma och fira påsk! Jag åker dit innan, så fixar mamma och jag maten. Jeanette jobbar så henne hämtar jag senare. Claes och Mange får roa barnen så att de är trötta och sitter stilla och snälla hela middagen :-)
Iförgår och igår jobbade vi järnet härhemma. Så igår när vi fick gäster kl 16, så såg det helt ok ut härhemma. Vi har gömt en hel del grejjer på olika ställen, så jag hoppas att vi hittar dem sen...
Jag går mest omkring och myser för det kommer att bli så bra i vår halll. Vi hittade en garderobslösning till hallen som kommer att bli såååå bra.
Catarina och Jörgen var här med barnen igår, det var supertrevligt. De kom vid fyra så då fick barnen leka av sig medans vi tog en drink i solen. Sen försökte vi sitta och äta, men det blev en hel del spring. Framförallt av två-åringarna...


Barnen gör iordning påskriset


Här klär de även trädet med fjädrar. Alva sätter fast dem och Oscar räcker henne fjädrarna :-)

Nästan klart


Alla fyra barnen sitter stilla på en gång!!! Lite dricka och tilltugg gör susen.

Det är INTE ok att vakna 03.30!!!

Igår var vi bara hemma hela dan och jag försökte plocka lite. Tyvärrr gick det inte så bra eftersom min kropp inte riktigt vill vara med... Men jag gjorde så gott jag kunde och fick till slut en hel del gjort.
Bla så var jag upp på vinden och rensade bland kläder. Jag orkar inte spara mer nu, Jessica (som var och hälsade på) fick med sig tre pappkassar och så slängde jag en hel svart sopsäck med barnkläder. Det var lite jobbigt för flera av kläderna var riktigt fina...
Vi planterade även lite penseér i krukor så nu är det vårfint ute :-)
Alva och Albin lekte ute på baksidan hela em och kvällen. Det är så mysigt när de kan vara ute. Och helt plötsligt så har vi grannar börjat umgås igen.
Idag kommer Rut så vi försökte röjja så att hon kommer fram och kan städa. Inte så lätt, men jag tror att vi kan få ganska rent i alla fall.
Vi ska en sväng till Ikea idag och se om vi hittar några möbler till hallen. Vi måste även köpa lite lister och annat. Men det blir nog klart någongång.
Igår sov inte Oscar middag så han somnade i soffan vid strax efter 18. Det resulterade i att han vaknade 03.30 och vägrade somna om... 04.45 var jag ner och gjorde välling, då hade jag hittat honom inne hos Alva två ggr. Första gången stod han och klappade henne, så som jag lärt honom att man gör när man ska väcka någon. Andra gången hade han krypit ner bredved henne i sängen ;-)
Nu undrar jag när han ska somna igen??? Hela våran planering har gått åt skogen redan...

Mor/Dotter dag

Idag har Alva och  jag haft egentid! Det har varit jättemysigt!
Oscar har jag ju hemma en dag i veckan och Elinhinner jag träffa på kvällarna när de andra sover.
Och Alva och jag har inte riktigt kommit överrens sista veckorna. Vi är inte riktigt på samma våglängd, så vi behövde det här båda två!
Jag var och lämnade Oscra på dagis imorse och då var Alva helt ensam hemma!!! Hon ville det och jag var ju bara borta en kort stund.
Sen åkte vi till Naturhistoriska museet och gick i Alvas takt. Stannade och läste och tittade på det hon ville. Vi pausade och åt lunch på deras uteservering och sen gick vi nån timme till.
Efter en stund var Alva fikasugen så då tog vi bilen över till andra sidan och fikadde i Bergianska. Vi gick en promenad och tittade på träd och blommor också. Det hade inte kommit upp så mycket så vi bestämde att vi ska ta med resten av familjen om någon månad och gå titta (och fika).

När vi kom hem var vi ute på baksidan i ett par timmar innan det var dag att börja med maten. Det är så himla mysigt nu när man kan vara ute en stund på em. Det känns som att dagarna är mycket längre.

Tyvärr blir nacken bara värre och värre. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har börjat knapra mer tabletter än vanligt, men det hjälper inte :-(
Det finns hur mycket som helst att göra härhemma, men jag orkar ingenting, skulle helst bara vilja sätta mig ner och gråta...








Botox

Jag har glömt att berätta för er att jag fick botox i torsdags morse. Halv åtta var jag hos läkaren. Han stack mig på sex olika ställen och det gjorde (skit)ont. Tyvärr tycker jag inte att det har blivit bättre, snarare sämre. Jag har så ont just nu så jag jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen...
Har massor jag borde göra, men känner inte att jag klarar av det just nu. Ska försöka ta mig ner och ta ett par tabletter och se om jag kan få sova inatt.
Imorgon ska Alva och jag ha mysdag. Vi ska till Naturhistoriska museet och gå omkring i Alvas takt.
Claes har åkt till Östersund idag. Han jobbade hemma idag och fick massor gjort härhemma. Så nu är det tapetserat och målat. Nu är det bara resten kvar...
Vi ska ha gäster på fredag och vi lär vara långt ifrån klara då. Men förhoppningsvis har vi fått undan så att vi kan sitta i vardagsrummet.

Barnen vägrar sova som vanligt när jag försöker lägga dem, så nu har jag gett upp... Jag har hållt på i två timmar nu och tålamodet är slut!





Lite lister och snygga möbler på det här så kommer det att bli jättebra!!!

(Skulle ha velat tagit bort valven också, men om jag frågar Claes så tycker han nog att vi ska köpa nytt hus istället... Så jag avvaktar ett par år tills han glömt innan jag föreslår det :-) )

Bye bye 80-tal

Idaghar vi inlett projekt "göra om hallen"!!!
Ska bli så skönt! Vi har pratat om det sen vi flyttade in, och det är ju ett tag sen nu.

Jag insåg igår att vi nog inte är som alla andra... Jag inbillar mig att andra familljer planerar renoveringar ganska länge och tänker ut vilka färger/tapeter och möbler de vill ha långt innan de påbörjar jobbet.
Igår var Claes och jag på färgaffären och skulle kolla tapeter. Det slutade med att vi fick gå därifrån tomhänta för det var leverans på 7-10 dagar. Och vi hade ju bara en dag på oss. Vi fick åka till Rusta istället... Vi hittade en tapet som kommer att bli jättebra! Men jag har svårt att släppa den tapeten vi såg på färgaffären. Funderar på vart vi kan ha den :-)

Nu har vi ialla fall bestämt vilken färg (eller icke-färg (vit)) vi ska ha på väggarna och vilken tapet som ska upp. Så nu får Claes och hans pappa jobba med det ihelgen så har vi några kvällar nästa vecka på oss att hitta möbler. Nästa fredag ska vi ha gäster så då måste det vara klart.

Vi vill ha en garderob/hylla med skjutdörrar som är ca 40 djup, 220 hög och 180 bred. Så om det är någon som har förslag, hojta till!!! Den ska vara vit!

Här kommer några "FÖRE" bilder, så håller vi tummarna för att "EFTER" bilderna är snyggare...








Dubbeldate

Igår hade Catarina och jag dubbeldate med våra killar :-)
Vi promenerade runt i Sumpan, gick till en lekpark som Oscar tyckte var jättekul! Och sen gick vi och åt lunch. Supertrevligt!
Oscar somnade i bilen så när vi kom hem  så fick jag lite gjort i hallen. Började att plocka undan saker ur kommoden som är full med grejjer. Eller inte nu längre, nu är tvättstugan full med grejjer istället...
Efter maten så skjutsade vi Elin till träningen och då gick vi in i hallen och barnen fick spring/hoppa sig trötta i 40 min.
Sen vägrade Oscar att somna... Han somnade nog inte förrens nio.
Elin sprang hem från träningen :-) Hon har varit ute och sprungit tre dagar i rad. Jag är impad!!!

 Idag ville jag inte gå upp ur sängen överhuvudtaget. Så jag låg kvar alldeles för länge, så morgonen blev så där kaosig som det kan bli ibland. Alva och jag bråkade mycket och jag var alldeles gråtfärdig när jag satt i bilen och skulle åka från dagisparkeringen.
När jag väl kom till jobbet så hann jag jobba en stund innan det var dags för onsdagsmöte. Och det spårade ur totalt! En kollega var så otrevlig mot en annan att hon reste sig upp och gick med tårar i ögonen. Vi andra satt som förstummade medans vår chef försökte medla. Jag fattar inte hur vuxna människor kan bete sig.
Sen satt jag med en kostig känska i magen resten av dagen...

Efter middagen planterade Oscar och Alva persilja och basilika. Det var färdiga kit som jag köpt på ikea, jättesmidigt! Nu hoppas vi bara att det växer så det knakar.
Sen passade vi på att baka muffins. Alva trillade av trampolinen för jättelängesedan. Och då kräver traditionen att man ska ha tårta med sig. men någon tårta orkade vi inte göra, så vi pimpade muffinsarna istället.

Nu hoppas jag att barnen somnar snart!

Om ca 30 min kommer Claes hem!!! Han är efterlängtad, nu börjar jag bli less på att sitta själv på kvällarna. Men just ikväll är jag inte så social, massor av bra på tv och en trött, grinig och slutkörd Pernilla!










Trädgårdsdag

Barnen vaknade supertidigt idag igen... Hur ska jag få dem att fatta att man får sova längre på helgerna???
Vi fick ialla fall iväg Alva till Mulle med matsäck och allt, sen åkte Oscar och jag hem och gick ut på baksidan. Jag fixade i trädgården och Oscar satt mest i sandlådan. Efter ett par timmar kom Jessica och Max och hälsade på.
Vi försökte oss på en promenad med vagnarna för att få killarna att somna, men Oscar vägrade. Så jag la honom i sängen och åkte och hämtade Alva. När jag kom hem så sov Oscar fortfarande inte, så vi gick ut en stund till... Jag åkte och handlade och lagade mat. Vi åt innan Elins träning så när vi kom hem så var vi ute en stund till :-)
Oscar fick ett utbrott vid maten för att han inte fick äta bara sås, så det slutade med att han inte åt någonting. Senare åt han en banan ch två digestivekex. Jag vet inte om det var så bra middag, men... Vissa dagar blir det ju inte riktigt som man tänkt sig med en tvååring i huset.
Nu har Claes kommit hem och vi ska försöka titta på filmen som jag somnade till igår. Får se om jag orkar vara vaken idag...


Fruktpaus






Oscar har fått syn på en fågel

En glad och nojd Max kom på besök

Öppet hus!!!

Idag har jag, Alva och Oscar varit på mitt jobb mellan 12 och 15. Det var folkhögskolans dag och vi hade öppet hus. Det var en massa aktiviteter, bl a barnteater och teckningsworkshop som Alva var med på. Oscar och jag var med en stund på teatern, men sen tyckte han att det var läskigt så då gick vi ut. Det var en trevlig dag!
På hemvägen stannade vi och fikade hos mamma. Oscar tjatar varje dag att han vill åka till mormor :-) Mange, Jeanette och barnen kom också dit. Det är så himla mysigt att se barnen leka ihop. Alva och Jennifer är verkligen bästa vänner och Hampus och Oscar älskar att träffas och leka med varandra.
Vi var hemma ganska sent så då var det bara att sätta igång med maten.
Efter maten tog jag hand om disken och gjorde efterrätt medans Elin gjorde iordning Oscar för kvällen och lade honom i sängen. Hon fick honom att somna på en gång!!!
Nu tittar vi på körslaget, men snart får Alva lägga sig i min säng och kolla på det för Elin och jag ska kolla på "The social network" som jag har hyrt idag.
Hoppas att den är bra!


Mysungar!!!

shopping

Idag har Eva varit och gästspelat på jobbet. Det var kul att träffa henne. Nu märkte jag hur mycket jag har saknat henne. Det är 6 veckor sedan hon gick i pension.

Efter jobbet hämtade jag barnen och ssen åkte vi till stinsen. Jag var tvungen att gå till MQ och reklamera några saker :-( De skulle lämna in dem till skräddaren så får jag hämta det om en vecka. Hoppas att det är återställt då.
Sen skulle jag rätta till mina glasögon som var alldeles snea. Hon bara böjde till dem, så det var nästan löjligt att gå dit med dem. Men nu vet jag till nästa gång hur jag ska göra.

Sen var det dags för vårskor till barnen... På Stadium hade de ta tre betala för två för vissa medlemmar. Så alla tre barnen fick varsitt par. Och jag är väldigt avundsjuk på Elins rosa converse... Oscar fick ett par som kanske inte är de mest foträtta, men de var snygga!!! (hoppas att Claes tycker att det var ok, det är ju ändå han som får betala i slutändan)
Elin fick ett par springbyxor också så nu vill jag se henne ute i spåret :-)
Det blev också lite annat smått och gott. Det är farligt att släppa iväg mig själv till Stinsen en fredagskväll... Eller själv var jag ju inte, jag hade ju alla barnen med mig. Men ingen vuxen som stoppade mig i min shoppingorgie. De hejjade snarare på.

Vi åt middag i Stinsen så slapp jag laga mat idag. Elin släppte vi av på vägen hos någon klasskompis. Sen var det bara hem och göra välling och lägga lilleman. Nu har Alva och jag tittat på Så ska det låta och ätit popcorn, så nu är det snart dags för henne att krypa ner också.
Just nu är jag mer shoppingsugen så det kan bli lite nätshopping innan jag går och lägger mig...

Vårkänslor



Vaknade inatt av att jag hade ont både i halsen och i örat.
Skönt att det var ledig dag. Men jag var ju ändå tvungen att gå upp och se till så att Alva kom till skolan.
När vi hade lämant henne så passade Oscar och jag på att handla. Jag visste ju inte om jag skulle orka ta mig ut fler gånger. Det var jättemysigt att handla med honom i hans takt när vi inte hade någon tid att passa. Han var jätteduktig och det var bara några varor som jag inte hade valt som låg i korgen när vi kom till kassan :-)
Efter en långfrukost så ställdejag Oscar i diskbaljan medans jag bakade biscotti.
Sen var vi helt slut båda två så jag passade på att sova en stund med honom.

Efter middagen var det så fint väder så jag fick med mig alla mina tre barn på en promenad :-) Mysigt!!!
Elin hade beep-test i skolan idag och var skakis, yr och trött så hon hoppade över träningen. Tror inte att det var så nyttigt så här efter att hon varit sjuk, men...

Nu har jag tittat på alla mina favoritprogram. Fattar inte varför alla måste visas samma kväll... Så nu ska jag plocka det sista så att Rut kan städa här imorgon.
Claes kom hem vid halv åtta, men han åker till Hamburg imorgon. Så det är bara en kort visit han gör härhemma.








Ingen botox idag heller....

Vaknade och var fortfarande förkyld.... Hade jag inte haft läkartiden så vet jag inte om jag hade gått till jobbet. Men jag pallrade mig dit och satt och snörvlade. Då ringde telefonen och det var en sköterska som berättade att läkaren var sjuk :-(
Men jag fick en ny tid nästa vecka. Så nu håller vi tummarna för att det blir av då.

Just nu sitter jag med en filt och en kopp thé i soffan. På bordet har jag laddat med bafucin, näsdroppar och snorpapper. Håll tummarna för att jag mår bättre imorgon.
Jag är ledig imorgon, men har bestämt träff med en kompis. Det är ingen idé att tro att man ska få vila när man har Oscar hemma så det är bättre att sysselsätta honom på fm och sen passa på att vila när han sover.

Nu ska jag dricka upp mitt thé och sen ska jag krypa ner i sängen och titta på tv.


Förkylning :-(

Nu får det väl vara nog! Jag har fått världens förkylning och har NOLL tålamod.
Det har gått ganska bra fram, tills nu...
När vi kom hem så stannade Alva ute i ca en timme. Mysigt nu när man kan göra det.
Jag lagade mat medans Oscar satt framför tv:n. Han var så trött att han nästan somnade.
Efter maten har barnen badat och nu ligger de båda två. Jag har legat inne hos Oscar i ca 45 min och ändå bara bråkar han när jag går därifrån.
Jag känner mig helt gråtfärdig...

Imorgon ska jag få botox... Så min brist på tålamod kan ju ha att göra med smärta och nervositet också :-)
MEn nu hoppas jag att det ska bli bättre av det här. Billigt var det ialla fall inte. Jag fick gå till apoteket och hämta ut botoxen själv och det gick på ca 1400:-

Idag på jobbet har det varit en man från arbetsförmedlingen ang. mitt lönebidrag. Samtidigt som jag vet att de har rätt till bidraget och jag vill att de ska få det så känns det konstigt att de ska få bidrag för att jag ska jobba hos dem. Jag vet att jag inte ska ta det personligt, men självförtroendet får sig en knäck av sånt här... Som att de måste få betalt för att "ta hand" om mig.

För ett tag sen så köpte vi en ny pyamas till Oscar, han fick ha den häromdagen. Jag försökte foto honom, men det gick inte så bra... Jag fick något kort på hur han såg ut ialla fall...


Vår lilla polis!!!


Sötnos!!!!
 


UVGK Cup

Nu i helgen har det varit UVGK Cup. För mig innebär det en rolig, men jobbig helg! Mycket jobb. Man är nere i hallen från tidig morgon till sen kväll och måste vara helskärpt hela tiden så att allt blir rätt. Men kul är det!
Tyvärr blev Elin sjuk så hon kunde inte tävla. Vi trodde att hon bara var nervös, hon brukar ha ont i magen och må lite illa innan tävling, men det visade sig senare att hon var verkligen magsjuk stackaren!
Krille tog med henne hem så hon fick sova.
Jag har pratat med henne idag och hon mår mycket bättre nu! Hon ska till skolan imorgon och sen ska hon, Claes och Hannah in till stan på något seminarium och lära sig om sina kameror.

Nu är jag helt slut så jag ska alldeles strax gå och sova.
Råkade kolla i almenackan och insåg att Claes kommer att vara borta jättemycket nu ett tag :-(
Men å andra sidan har han varit hemma en del nu.


JA, ni ser ju själva hur hon mådde...


Underbar bild på Jonas. Svårt att tro av den här bilden att han vann DMT-klassen

RSS 2.0