Höst!!!

Nu är verkligen hösten här!!!
Jag känner lite både och inför det... Idag har det varit mysigt, dra omkring inne och pyssla. Tända ljus och göra långkok till middag.
Min stora 8-åring har varit iväg ett dygn på läger. Sovit borta och varit utan oss. Då är man en stor tjej!!! Hon har haft det jättekul.
 
Nu är det lite soffhäng innan veckan är slut!
Full fart igen nästa vecka...
Nästa helg är det tävling igen så då åker vi till Mölnlycke.

Föräldramöten

 
I tisdags var det föräldramöte i Elins skola. Kändes lite konstigt att få gå på föräldramöte i en gymnasieskola... Är jag så gammal???
Men det kändes som att det var en riktigt bra skola. Jag fick ett riktigt bra första intryck och Elins handledare verkar jättetrevlig.
Igår var det föräldramöte på dagis. Så nu har jag klarat av alla tre :-)
Men snart börjar väl alla utvecklingssamtal...
Idag har jag varit med Oscar på gympan.
Så imorgon ska jag bara vara hemma på kvällen, för helgen är fullbokad.
Igår var Oscar och jag lediga. Skönt! Vi gjorde ganska lite för det var vad vi behövde. Jessica och Max var över och lekte ett par timmar och så tog vi en promenad tillsammans och hämtade Alva. Mysigt!
Alva fotades i tisdags på skolan och imorgon är det Oscars tur. På morgonen har de gruppbild och på em är det enskilda bilder, då måste man som förälder vara med. Så det är bara att se till att komma från jobbet i tid.
Imorgonbitti får jag också lämna ifrån mig jourtelefonen. Skönt! Det har i och för sig inte ringt någonting än, men bara känslan av att man måste vara nåbar hele tiden är skön att slippa.
 

Redan måndag igen

Tyckte att det var måndag igår... Fattar inte hur snabbt veckorna går.
Jag har känt mig ganska låg idag, men jag vet inte varför.
När mina fem timmar hade gått på jobbet packade jag ihop och åkte hem. Hann med en kaffe
i lugn och ro innan jag tog en promenad och hämtade barnen.
Sen hängde jag i soffan ett tag innan det var dags att laga mat och sen ner till gympahallen.
Finnarna poppar upp, magen är svullen och jag är lättirriterad och låg. Det kan ju bara vara en sak på g...
Det är så konstigt, jag har aldrig varit pms:ig tidigare, men de senaste månaderna har jag det.
Men det kanske är en åldersgrej...
Snart får det bli sängen och så nya tag imorgon!
 

Är helgen slut nu?

Söndagskväll i soffan efter en god middag. Just nu tittar vi på x-factor och sen blir det nog beck innan det är dags att krypa ner i sängen.
X-factor är ganska kul, men ibland är det så pinsamt att man vill gömma sig bakom kudden. Därför sitter jag med datorn i knät och kan skriva/läsa när det är som mest pinsamt...
I går var vi hemma och fixade på dan. Claes var ute i trädgården och fick massor gjort. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men tiden sprang iväg ialla fall. Jennifer var här och lekte ett par timmar och sen åkte Alva med dit och lekte. Hampus och Jeanette var in en stund och fikade/lekte.
Jag var ner till cenntrum en sväng och skulle göra några ärenden. Det gick inte så bra, men jag lyckades hitta en present till Jenni ialla fall. Hon fyllde nämligen år och vi skulle dit på middag. God mat, trevligt sällskap och så pricken över i så vann jag kvällens spel :-)
Idag har Oscar och Claes varit på Knytte medans jag fick sovmmorgon :-) Alva och jag var och köpte present och sen släppte jag henne på badkalas. En sväng till affären och sen till mamma för att hämta svamp och plommon.
Lite lunch och sen en prommmis för att hämta Alva.
Men sen har vi "bara" varit hemma. Rensat svamp, tvättat och förberett middag.
Veckan som kommer är det full fart med aktiviteter varje kväll, kurs hela helgen som toppas med en 40-års fest på lördagen. Kommer att vara helt slut!

Fina barn

Försökte ta kort på mina fina barn innan vi åkte igår. Men det är inte så lätt... Oscar kan verkligen inte stå stilla ;)


Äntligen fredag!!!

Om någon timme kommer Claes hem!!! Han åkte ju tidigt i tisdags morse, så nu är han efterlängtad. Både av mig och barnen.
Barnen sitter just nu i soffan och läser en bok tillsammans och äter snacks :-) Sötisar!
Jag har jouren på jobbet en vecka nu. Det innebär att från idag och en vecka fram så har jag jourtelefonen och ska svara i den dygnet runt. Om det är något jag inte kan lösa hemifrån så ska jag åka in till jobbet och lösa det. Vi är flera som delar på uppgiften så det blir ca två veckor per termin man behöver ha jouren.
Det har varit ca 2 samtal i veckan sedan vi startade med det här, så det är inte så betungande. Men jag ska inte ropa hej förrens veckan är över.
Vi har inte så mycket planerat denna helg. Förmodligen middag hos Jenni och Robert imorgon och på söndag har Oscar Knytte och Alva ska på badkalas. Resten av tiden ska jag försöka slappa och vila. Det behöver både min kropp och mitt huvud :-)
 

Boktips!!!

Nu har det varit semester och det är då jag läser böcker. Under veckan på Cypern blev det tre böcker och nu under Portugals resan blev det en.
Sen har jag börjat med en lista på böcker jag vill läsa. Jag kanske till och med tar med tid att läsa lite på "vanliga" veckor nu :-)
Jag tänkte börja med att tipsa om de jag läste i Cypern:

En annorlunda bok som var bra. Den var krypande på ett sätt så att man ville inte riktigt läsa för vissa av personerna var så obehagliga. Men man kunde ändå inte lägga ifrån sig boken. Det var en befrielse när boken var slut :-)
Men jag kan verkligen rekommendera den om man vill läsa en psykopattriller.
 

En otroligt fängslande bok om en engelsk tjej som hamnar i fängelse i Bangkok. Man får följa henne innan hon åker fast och får en förklaring till vad som hände. Sen får man även följa med henne under fängelsetiden. Hon försöker aldrig skylla ifrån sig, utan berättar sin historia.
En riktigt bra bok!!!
 

En riktig sträckläsare!!! Kunde knappt släppa den för man ville veta vad som skulle hända.
Ett tåg spårar ur i en snöstorm och alla passagerare blir evakuerade till ett hotell. Där sker ett mord!
Man får följa alla passagerare medans de försöker lösa mordet.
Rekommenderar även denna varmt!!!
 
För er som bor i närheten och är intresserade så finns dessa i min bokhylla.
Det är bara komma förbi och låna :-)

Varannan vecka?

Igår åkte Claes till Sälen och kommer hem på fredag kväll. Vi kör lite varannan vecka här hemma :-)
Vi nöter ju inte på varandra ialla fall...
Idag har jag ledig dag och Oscar är hemma med mig. Vi tog en promenad med Alva till skolan och sen åkte vi och handlade. Nu har Oscar badat och jag har packat upp min väska. Nu ska jag bara sitta en stund innan dte är dags för lunch.
I em får vi finbesök av Jenny, Molly och Jack!!! Ska bli jättekul för det var länge sedan vi sågs.
 
Igår kväll var det föräldramöte i Alvas klass. Alva skulle till Scouterna samma tid och Claes var ju som sagt borta. Men eftersom elin skadat foten så skulle hon inte träna. Så hon fick passa barnen :-) Först gick hon och Oscar med Alva till scouterna. När jag kom hem hade Alva kommit hem och låg i sängen och Oscar sov! Så Elin får gärna vara barnvakt igen.
 
Imorgon börjar Oscars gympa. Han har sett fram emot det jättelänge, så hoppas att tycker att det blir kul nu.
Nu drar alla aktiviteter snart igång. Så det lär bli full fart här. Men det är klart att med tre barn och två vuxna som alla har olika aktiviteter så blir det mycket.
Alva vill ju fortsätta på trampolinen och så ska hon gå på musikskola. Men det är på fredagar på skoltid, så det är ingen tid vi behöver passa.
Just nu är det scouterna på tisdagar. Hon ska prova tre gånger och se om hon vill börja. I okt börjar friidrotten och där får man också prova tre gånger innan man bestämmer sig. Vi får nog ta ett snack för det får inte bli för mycket för henne heller.
Oscar har ju gympa på torsdagar och Knytte på söndagar. Och Elin har träning 5 dagar i veckan...
Elin kör ju i istort sett året om, några veckor på sommaren och någon under jul som de har ledigt. De andra barnens terminer är ju mycket kortare. Det är ca 10 ggr per termin på resp aktivitet.

Portugal!!

Igår kom vi hem efter en vecka i Portugal.
Vi har haft det jättebra!!!
Varmt och skönt! Det har varit strax över 30 grader hela veckan.
Vi har förstås tillbringat den mesta tiden i gympahallen, men vi har även hunnit med att bada och slappa lite.
På ditvägen var planet försenat så vi fick tillbringa massor med timmar i Lissabon och kom inte fram förrens vid 4-tiden på natten. Så första fm så gick vi till beachen. Jättehärligt!
Sen åkte vi och tränade. Elin lyckades göra illa insidan av låret. Förmodligen en sträckning i muskeln. Ont hade hon! Hon fick voltaren, bandage och ispåse.
Dagen efter var det lite bättre, så hon kunde träna litegrann.
På torsdagen var det dags för tjejerna att tävla. Hon hade jätteont, men bet ihop och körde ändå. Först hoppet misslyckades helt. Andra såg ut att bli bättre tills hon landade... Då stukade hon foten rejält :( Ont som attan fick hon och kunde knappt gå på flera dagar. Nu har hon fortfarande väldigt ont, men hon kan ialla fall gå.
Jag har ju varit domare. Det var jättekul, men väldigt långa dagar. Både tor och fre så höll tävlingarna på till 23...
Jag var säker på att jag inte skulle få döma svårighet eller vara huvuddomare, men var lite nyfiken på vad jag skulle få döma. På domarmötet så sa de bara vilka som skulle vara hd den första kvällen. Och jag var en av dem!!! Smickrande, men lite läskigt! Jag läste snabbt på reglerna och satte igång. Det gick jättebra!
Sen fick jag döma stil resten av passen. Jag fick blodad tand och vill gärna åka med på fler tävlingar.
För resten av laget var det blandade resultat. En silvermedalj och en fjärdeplats var de bästa placeringarna!
Vi var ett gäng på 18 personer, 11 gymnaster och resten ledare och domare. ett jättebra gäng! Mycket kul har hänt dessa dagar.
 

Vi hade Sverigetröjor på oss när vi åkte. Så vi syntes bra på Arlanda :-)
 

I väntan på planet till Faro, efter 6 timmars väntan på Lissabons flygplats...
 

Lek i poolen

Och så här pigga var de efter att ha varit vakna hela sista natten...

Semester igen ;-)

Efter en fullkomligt hysterisk vecka på jobbet så ska jag ha en veckas semester :-)
På måndag åker jag till Portugal. Det är ju inte en semester resa, men det ska bli kul och skönt ändå. Jag ska åka på tävling. Jag ska döma och Elin ska tävla. Vi åker med trampolin och dmt landslaget. Ska bli jättekul och fast det inte lät så, så hoppas jag på lite tid utanför hallen.
Ikväll ska vi på middag till svärföräldrarna, Alva ska först på kalas. Så idag blir det inköp av presenter och så skajag se om jag hinner klippa mig.
Igår hade vi personaldag på em, men eftersom alla andra är sjuka så jobbade jag även fm. Blev även lång dag i torsdags. Vilket märktes på både mig och barnen igår. Jag var så trött så jag höll på att somna redan innan middagen... Och ont har jag...
Men nu har jag en vecka i värmen och vila upp mig lite...
Imorse väckte Oscar mig kl 7 och sa: -mamma, jag har kissat utanför mig.
Vilket innebar att blöjan hade läckt. Så det var bara att gå upp och byta blöja och röjja ur sängkläderna.
Vi har även hunnit med att öva kullerbyttor och hjulningar nu på morgonen :-)
 
Ha en bra helg!!!
 

RSS 2.0