Alva 6 år!!!

Idag fyller min lilla prinsessa 6 år!!!
Hon har blivit sååå stor.
Vi hade kalas för hennes kompisar mellan 11 och 13. Det var jättemysigt! De blev "bara" 8 st.
Klockan 14 hade vi kalas för släkt och "större" vänner.
Så det har varit full fart här idag...

Det har det varit hela veckan för den delen, plus attd et varit så fint väder så jag har valt att vara ute istället för att sitta vid datorn...
Nu blir det inget bloggande på ett tag framöver då det är semester!!!

Just nu har jag varken ork eller lust att skriva mer, så vi hörs senare!

Lite blandade bilder från de senaste veckorna:

LINKÖPING!!!
           


BLANDAT:

     


MIDSOMMAR:

             


Idag, ALVA 6 ÅR!!!

                 

Linköping!

Borde egentligen packa eller hoppa in i duschen. Något annat än att sitta här borde jag ta för mig när Oscar sover :-)
Jaja, 5 minuters paus måste man väl få ta ibland???
I em ska vi åka och hälsa på familjen Bergdahl. Ska bli jättetrevligt! Jenny har jag ju sett lite då och då. Men Ronnie var det evigheter sen vi träffade och även om det inte var superlänge sen jag såg Molly så händer det ju grejjer med de små...

Tyvärr verkar inte vädret vara på vår sida, men vi kanske kan klämma in ett dopp i poolen ändå.

Nu ska jag in i duschen och sen se hur mycket jag hinner packa innan lillmonstret vaknar igen :-)

Dagisavslutning

Vi började dagen med att skriva inbjudningskort till Alvas kalas och baka muffins till dagisavslutningen på em.
Efter lunch så var Alva på sommarkyrkis en stund innan Claes hämtade henne. Jag tog en promenad till dagis och passade på att lämna några inbjudningskort på vägen.



När vi kom till dagis kl 15 så började vi med att ta fram vår filt och fika, sen var det sång av barnen. De var jätteduktiga!!! Fröknarna delade ut kort, pärmar och lite annat och sen fick de presenter som vi samlat ihop till.

   
 
Sen tog jag och barnen en prommis hem. När vi kom hem var vi ute på baksidan och lekte en stund. Sen kom Jonas och hälsade på en stund. Han, Oscar och Claes kollade lite på fotboll medans jag lagade mat.

De har ringt från ett företag och erbjudit honom jobb idag!!! :-) Så han ville bolla lite med oss om hur han ska göra, men det verkar luta mot att han tar det. Kul!

Efter maten så åkte Claes och Alva och lämnade de sista inbjudningarna.

Elin har varit på grönan hela dan med kompisar. Jag sa först Nej, men det var för att jag trodde att de skulle åka in på kvällen. När Elin sa att det var på dagen så tyckte jag att det var ok. Hon var jätteglad och stolt när kom hem för hon som aldrig brukar våga hade åkt en massa saker...

Nu är klockan tolv idag igen... dags att krypa ner.

natti natti




Utmaning!!!

Jag har blivit utmanad!!!
(Eller jag tror ialla fall att jag har det. På en blogg som jag följer så stod det att hon utmanade Pernilla, och är inte det jag så gör jag det ialla fall :-)  )

Utmaningen går ut på att publicera den tionde bilden man någonsin lade ut på sin blogg.
Så här är min bild:

Limeglass och bär

Fina Elin på middag hos Jenni och Robert! Taget för ca 1 år sedan...


Man ska skicka vidare utmaningen till tre personer.
Dessa skickar jag vidare till:
Jenni, Jeanette och Carro

Alva!!!

Igår kom Alva ut från sitt rum över en timme efter att vi hade lagt henne. Hon berättade att hon inte kunde ligga i sin säng längre för alla andra sov redan och då kunde hon väcka dem :-)
Hon fick lägga sig i vår säng och försöka sova. Efter en stund gick Claes in och skulle kolla om hon sov, men då låg hon och kollade på fotboll :-)




Innan jag åkte på bio i torsdags så satte jag upp en lapp på kylskåpet. Tanken var att Claes skulle komma hem och att vi skulle skratta åt det tillsammans, men jag hade glömt bort den så han upptäckte den när jag var iväg. Det gjorde Alva också.


 -Pappa, vad står det där? -Det står att händiga män får mer pussar och kramar. -Nej, det står inte pussar någonstans...
Henne kan man inte lura mer :-)


Pucko!!!

Jag har de senaste dagarna varit olustig i hela kroppen, inte haft någon ork, varit extra känslig för höga ljud och starkt ljus, varit illamående till och från.
Jag har tyckt att det är konstigt, men tänkt att jag är väl på väg att bli sjuk, eller så är det pms eller något annat.

Idag slog det mig att det är klart att det är nacken... Alla tecken finns ju där, plus att jag har haft SKITont de senaste veckorna...

Att man inte lär sig... Jag har ju bara haft min whiplash skada i 12 år!!! Jaja, förnekelse funkar tydligen fortfarande.

Men idag blir det en lugn dag!!!
Så just nu sitter jag i soffan med en filt och en kopp kaffe och kollar på fotboll!!!

Helgen är slut igen!!!

Har hänt en del, så som vanligt orkar jag inte skriva... Men här kommer helgen i bilder istället :-)

   

Jag fotade Elin efter skolavslutningen och fick sååå många fina bilder. Här är några av dem.




Igår hade vi finbesök från Småland! Här sitter Alice och bloggar


     

Mulleavslutning vid Sandakärret


     

Vi har även hunnit med att fira Malins 30-års dag!!! Tyvärr inga kort på födelsedagsbarnet...

Nu är klocka över tolv igen, så nu ska jag alldeles strax krypa ner...

Skolavslutning

Elin är på skolavslutning och jag sitter här hemma... med dåligt samvete...
Jag hade tänkt att ta med mig Alva och Oscar och åka dit och vara med på den gemensamma delen ute, men när vi vaknade så öste regnet ner. Och då hade jag ingen lust att står ute med dem. Så jag ringde Elin och sa det och kollade om det var ok. Och det var det, men ändå sitter jag här med oroskänsla i magen och dåligt samvete...

JAg har ialla fall lovat att åka och hämta henne och bjuda på avslutningsfika härhemma. Så nu ska jag lägga Oscar i sängen och hoppas att han somnar så jag slipper ta med mig honom...

Love2010

Idag har jag, Alva och Oscar varit inne i stan hela dan. Vi skulle komma iväg tidigare än vad vi  gjorde, men jag är ju inte så bra på sånt... Det tar sin tid att sysselsätta dem så att jag kan duscha, göra mig iordning och packa ihop vad man kan tänkas behöva under en dag... Precis när vi skulle gå till busseen så hade förstås Oscar bajsat och medans jag bytte på  honom så passade Alva på också. Till slut kom vi ialla fall iväg! Och klockan var halv elva så det var inte så illa...

Jonas hade varit på anställninsintervjuv så vi mötte upp honom och gick och gjorde några ärenden. Sen strosa vi bort till "festivalområdet" men det var inte så mycket att hänga i granen så där mitt på dan. Vi hamnade till slut på af Chapman och åt lunch. Väldigt trevligt! Maten var ok, men inte så mycket mer.

Sen tog vi båten till Galärparken. (Jonas vinkade av oss vid båten och åkte hem) I Galärparken hade de lite saker för barn. Det var inte så jättemycket, men vi lyckades vara där ett par timmar ialla fall. Alva tittade på barnteater och vi spelade minigolf bl a.
Sen gick vi tillbaka till stan. Längs med Strandvägen kom hela tiden flak med studenter. Jag var lite rädd att jag skulle bli dränkt med öl så vi höll oss så långt in till husväggen som möjligt.
Halvvägs fick vi sällskap av Jenni som precis slutade jobbet när vi gick förbi.
Vi tog sällskap till centralen och Jenni tog tåget hem, medan jag och barnen åt middag. Alva ville ha nudlar och kyckling så det var bara att leta upp det :-)
Sen tog vi också tåget och bussen hem.
Oscar har bara sovit 35 min på hela dan och nu först har det tystnat i hans rum (21:50), även i Alvas rum har det tystnat nu...
Det har varit en jättemysig dag och barnen har verkligen skött sig exemplariskt!!!


Nu har jag precis tittat på Grays och det var ett jättekonstigt avsnitt. Det var näst sista denna säsong. De visar sista på kanal5 paly, så jag tror att jag ska kolla det tills Claes kommer hem...







Sköna lugna dagar

Nu har jag haft några lugna sköna dagar. Bara tagit dagarna som de kommer. Varit ute mycket, men samtidigt tagit tag i lite städning här hemma. Det har varit/är dyngskitigt här. Men sent igår kväll plockade jag och dammsög där nere och idag har jag tagit allrummet och toa uppe. Känns jätteskönt. Nu vågar jag faktiskt ta in folk här om någon skulle dyka upp oinbjuden :-)

Igår var jag på föräldramöte på dagis, det var inför Oscars inskolning. Han ska få börja på samma avdelning som Alva gjorde när hon först började på Bryggan. Två av hennes gamla fröknar är kvar och det känns jättebra!
När jag kom hem ifrån mötet så hoppade Claes in i bilen och åkte till Göteborg. Han kommer hem imorgon kväll...

Just nu har jag jätteont i magen, jag kan knappt ställa mig upp... Men förhoppningsvis så går det över tills imorgon för min plan är att åka in till stan med Oscar och Alva.

Fixat i trädgården

Alva har varit på prinsesskalas idag. Det stod en hel hög med söta prinsessor på trappen när jag lämnade henne :-) De var så söta!
När vi lämnat henne så åkte jag, Claes och Oscar till plantagen och shoppade lite. De hade inte allt vi skulle ha, så när vi kom hem så åkte jag och hämtade Alva medans Claes lastade ur bilen och tog en sväng till nästa plantagen.
Sen höll jag på hela em och planterade och fixade. Jag lyckade få det mesta gjort innan Claes hade maten klar. Ska bara fixa lite imorgon, sen blir det nog fint här. Blaens annat så hängde jag upp lite ljuslyktor i ett träd och då frågade Alva :-Mamma, tycker du verkligen att det där är somrigt????
Nu sover de små och vi andra sitter och tittar på tv och datar.
Vi satte på Pingpongkingen och den var inte så bra, så jag försöker fördriva tiden med annat, men jag tror att det blir sängen snart...


Student

Idag har vi varit och firat Lovisa som har tagit studenten!!!!
Det var jättetrevligt!
Claes var inte med så jag fick mest springa efter Oscar och han inte prata så mycket med folk, men det var kul att träffa alla ialla fall. Många var det ett bra tag sedan jag såg.
Tänk att lilla söta Lovisa har vuxit och blivit så stor att hon har tagit studenten :-)
Fortfarande lika söt!

När jag och barnen satt på bussen hem så var det fullt med studenter och då kändes som att det var igår man själv var där... Men det var nog lite längre sen. (I förrgår?)

Både Alva och Oscar somnade ganska snabbt när vi kom hem och Elin och jag tog varsin dator och satte oss i soffan. Det dröjde inte så länge förrens Claes kom hem och gjorde oss sällskap.

         

Förkyld :-(

Igår låg jag däckad!!! Idag är det lite bättre, jag står ialla fall på benen.
Igår passade jag på att sova när Oscar gjorde det. Claes jobbade hemma så på dan när han skulle iväg och göra några ärenden så fick Alva följa med.
På kvällen gick jag på föräldramöte i Bollstanässkolan. Det höll på i ca en timme. Ganska lagom när man var hel sänkt. Sen åkte jag till Mamma och lämnade lite saker och till Krille och hämtade några saker. Sen åkte jag hem och lade mig.
Det var egentligen inget nytt på föräldramötet. Men känns ändå viktigt att gå dit. Kul också att se alla fröknar så att man får ett ansikte på dem.
Men det var inga grupper klara... Det hade ju jag hoppats på, men det kommer när det kommer...

På måndag är det föräldramöte för Oscar. Men då hoppas jag att jag får veta vilken avdelning han ska börja på.

Idag har jag och Alva varit iväg och gjort en massa ärenden på fm är Oscar sov. Claes jobbade hemma idag också så då kunde vi sticka iväg utan honom, det går lite fortare då... Vi lyckaeds komma hem med både studentpresent och kalaspresent och så lite annat.
Vi handlade även med oss lunch hem. När vi hade ätit (på baksidan) så var vi kvar ute hela em och kvällen. Jessica kom och fikade, det var trevligt.
Under middagen så ringde han som gör pappas deklaration och hade några frågor. Så större delen av resten av kvällen har gått åt till att ringa runt till mamma, Meta, Johan, mamma och Johan igen... 
Men nu tror jag att jag vet hur vi ska göra. Så nu ska jag bara ringa revisorn imorgon och se om jag har förstått allt rätt. 
Jag blir galen ibland när jag inte förstår saker. Känner mig verkligen urblåst...
Men förhoppningsvis så lär jag mig en massa på kuppen.
Det som känns viktigast är att det blir rätt nu och att mamma inte får några efterdyningar senare. Då får det hellre ta lite mer tid nu.

Snart är det dags att krypa ner i sängen. Imorgon ska vi fira att Lovisa tar studenten!!!
Helt ofattbart att jag har kompisar vars barn tar studenten imorgon.


Trött tjej

Alva har fortfarande inte kommit ikapp efter helgen. Hon har svårt att somna på kvällarna och vaknar jättetidigt på morgnarna. Och så är hon gnällig hela dagarna... Nu fick jag nog så jag tog in henne mot högljudda protester och satte henne framför tv:n. Men nu har hon lugnat ner sig så snart ska hon få lite kvällsmål och titta på halv åta hos mig. Sen är det sängen som gäller. Håll tummarna för att hon kan sova lite längre imorgon.
Eftersom jag själv inte påverkas så mycket av oregelbundna tider och för lite sömn, så har jag så svårt att förstå mig på henne, när det gäller det...
Ska bli kul att se vilken typ Oscar blir...
Läste en artikel idag där det bland annat stod om kvällmänniskor och morgonmänniskor och att det av någon konstig anledning anses finare att vara morgonmänniska. Det där har jag alltid kännt av. MAn har ju alltid fått höra: -Ska du sova bort hela dan?  Men de då som sover bort hela kvällen och halva natten? De missar ju massor oxå. Hur som så kan man ju faktiskt inte rå för vilken typ man är. Det är genetiskt!

Idag har Alva varit och besökt skolan igen. Hon hade det jättebra idag igen och hon hade ätit jättegod mat :-) Jag hämtade henne klockan elva och så gick vi och en dagiskompis och hennes mamma och lillasyster till parken och lekte. Vi hade fika med oss. Det var jättetrevligt och tiden bara flög iväg.

Jag har även hunnit med en sväng till centrum. Oscar och Alva var hos mamma och jag hade tid hos optikern. Nu ska jag få ytterligare ett par provlinser så får vi se om det blir bättre...

Det är så himla mysigt väder nu. Skönt att man kan gå ut utan nästan inga kläder alls... Vi har varit ute nästan hela dan idag.

Ikväll kommer Claes hem!!!

RSS 2.0