Modiga barn!!!

På fm så var Oscar och jag på öppna förskolan, så att Oscar fick leka av sig. Tanken var att han skulle bli trött så att han skulle sova en stund. Den planen förstod inte riktigt Oscar...

Vi hämtade Alva och hade ett samtal inbokat med hennes nya fröken. Hon ville lära känna alla barnen och har bokat in 15 min med alla föräldrar. Vi fick berätta lite om Alva och vad hon gillar.

Vi hade packat bilen med badkläder och åkte till Fyrishov. Vi var där vid 15.30 och helt plötsligt var kl 18. Vi hade det jättebra, det var inte så mycket folk där och det gjorde mycket.
Barnen var helt galna. Åkte alla rutschkanor som fanns flera gånger. Vi fick knappt dem därifrån. Sen gick Alva och jag till hopptornet och hon hoppade utan problem från 1 m svikten. Sen hoppade hon även från 3:an!!! Galenpanna :-) Hon tyckte att det var jättekul! Oscar ville också så han gick ända ut på 1 m svikten, men sen ångrade han sig och gick tillbaka... Men det lär inte ta så lång tid innan det händer.
På hemvägen stannade vi på McDonalds och sen somnade Oscar i bilen. Alva somnade som en stock så fort vi kom hem. Jag åkte till mamma och hjälpte henne lite. Så nu är jag HELT slut... Ska nog krypa ner i säng för imorgon blir en lång dag.

Trött, trött, trött

men det är inte bara jag har jag förstått. Verkar som att alla jag pratat med också är supertrötta.
Undrar om det är hösten som börjar kännas.
Blir man piggare om man gör höstmysigt och tänder en massa ljus??? Kanske ska prova.
Claes ska åka och hämta Elin nu så jag kanske ska överraska och tända massor av ljus häruppe och servera lite thé :-)

Ledig dag imorgon och inget planerat. Kanske ska låta det vara så... Men samtidigt vill jag passa på att hitta på nåt med Claes nu när han är hemma.

Det är inte lätt när det är svårt

Idag har nackvärken utökat med ilningar och rörelsenedsättning i vänster arm och ben. Och kramper i vänster skinka. Känns inte sååå kul. Men magen känns ialla fall lite bättre idag. Alltid något...

Idag har jag haft möte med min chef. Vi har gått om varandra på mammaledigheter i tre år, så det är ett tag sen vi jobbade ihop. Men det kändes jättebra. Jag fick tala om hur min situation är och hur jag känner det. Det kändes jätteskönt.


Friidrott

Nu har friidrotts-VM dragit igång!
Det värsta är att det visas på så konstiga tider. Ialla fall om man ska kunna jobba. Nätter och fm. Men idag passar det ganska bra att sitta i soffan och glo på de duktiga idrottarna.

Igår var vi hos Jenni och Robert. Vi skulle prova drinkar inför Jennis 40-års fest :-) Väldigt trevligt! Jag tror att det blir goda drinkar :-)
Elin var hos en kompis, så vår tanke var att komma hem samtidigt som henne. Så vi ringde taxi strax före 12. Men efter många turer med samtal och uteblivna bilar så var vi hemma vid 02. Man kan faktiskt lita bättre på SL än på taxibolagen, känns det som.

Jag har så himla ont i magen, har haft det i ca en vecka nu. Det är inte hela tiden, men det kommer och går. Fruktansvärt irriterande!
Jag misstänker att det kanske kan vara stressrelaterat, men jag har aldrig haft problem med det tidigare så jag vet inte hur det känns.

Arg, ledsen och irriterad

Igår var det personaldag och sen personalfest på jobbet. Ett jättebra band som var där och spelade.
Sen var det både bra och dåliga saker som hände.
Jag sov kvar på jobbet, men det blev inte sent. Jag sov nog mer än vad jag gjort på länge.
Men jag är så trött idag, det känns att det är fredag... och så pms på det... och så hände en sak när jag kom hem som gjorde att jag blev väldigt ledsen, irriterad, arg och fundersam på en gång.
Men det är väl bara ta nya tag och se till att bry sig om det som man känner är viktigt.

Nu ska jag se till så att barnen (ialla fall de yngsta) somnar och titta lite på tv innan det är dags för mig att krypa ner.
Imorgon är en annan dag och det blir nog en bra dag. Vi ska hem till Jenni och Robert och det ska bli sååå kul för det var evigheter sen vi träffades. Saknar dem som attan!

Oväntat besök

Jobb idag... Idag har jag fått höra några positiva saker. De hade pratat om min arbetssituation på ledningsgruppsmötet igår och kommit fram till att jag har för mycket. Nähä! Men de hade ialla fall beslutat att ta bort några delar från mig. Skönt! Nu hoppas jag att det sker snart :-) Sen har de i stort sett beslutat om vilket bokningssystem vi ska ha och att det blir snart. Så förhoppningsvis så börjar det hända nu :-)

Imorgon ska vi ha personaldag och senare personalfest. Jag har bestämt mig för att sova kvar. Känns onödigt att Claes ska komma och hämta mig vid elva (eller vad klockan blir) och sen ska jag åka jättetidigt. Då kan jag lika gärna sova kvar.

Efter jobbet så hämtade jag först Elin sen Oscar och till sist Alva. Mysigt att ha dem hemma allihop :-)
Tyvärr så mår inte Elin så bra. Ont i halsen :-( Hoppas att det blir bra snart!!!

När jag var i köket efter maten så hörde jag Elin skrika i badrummet. Hon hade fått oväntat sällskap :-)


True talant

Idag har det varit shopping hela dan. Jag var och lämnade Alva i skolan och sen hem och gjorde mig iordning. Klockan tio var jag på Ica Maxi medans Claes och Oscar åkte till Stinsen och -jysk. Sen kom de och hjälpte mig. När vi var klara åkte vi till SOllentuna och åt lunch och shoppade några saker. Sen somnade Oscar i vagnen så då passade Claes och jag på att ta en kopp kaffe i lugn och ro. Härligt!!!

Just nu tittar jag på det nya tv-programmet True talant. Jag vet inte riktigt vad jag tycker än så länge. Men jag hade bestämt att titta på första programmet. Just nu känns det som att jag kommer att titta om jag är hemma men är jag inte hemma så gör det absolut ingenting.
Har ni sett det och vad tycker ni?


Första skoldagen!!!



Idag var det första riktiga skoldagen för Alva!!!!




Läger

I helgen har jag ju varit på trampolinläger. Det var verkligen kul! Jag har lärt mig massor, fått inspiration och träffat en massa trevliga människor. Hopparna har varit jätteduktiga!
I lördags satt jag i och för sig på sjukhuset nästan hela dan. En av våra killar skadade sig och fick åka ambulans. Jag fick låna en bil och köra efter. Men allt var bra med honom så vi fick åka hem igen. Skönt!!!
Vi har redan bestämt att vi ska åka på samma läger nästa år.
Men då ska jag INTE gå spokvandringen på natten. Det var bland det läskigaste jag har varit med om. Men det var samtidigt otroligt kul. Det var länge sen jag skrattade så mycket! Jag fick kramper i magen.

Nu ska jag försöka planera middagar för en vecka framåt. Jag är ledig imrogon och har som plan att åka till IcaMaxi.


Borde packa...

Nu åker jag om 1,5 timme och jag borde verkligen packa, men...
Har varit och lämnat Oscar på dagis, så jag ska ta en dusch, äta frulle, göra matsäck och packa....
Så det är väl bara att sätta fart. Och ändå sitter jag här :-)

Redan less...

idag har det varit mer struligt än vanligt på jobbet. Ett tag var jag så less på allt att det enda jag kunde göra var att skratta åt eländet.
Ja, imorgon är jag ledig och sen får jag ta nya tag på måndag.
Imorgon ska jag iväg på trampolinläger i Herrljunga. Jag ska vara tränare hela helgen, eller så mycket som min kropp klarar av :-) Vi är 14 st som åker från Väsby, 10 gymnaster och 4 tränare. Ska bli jättekul!
Men innan dess ska jag packa, göra matsäck och nu ikväll är det möte på kansliet.

Nu har jag inget mer att skylla på :-)

På fredag ska jag på trampolinläger och vara tränare hela helgen.
Jag kom på igår att jag inte har några träningskläder så efter jobbet idag träffade jag Claes på Eurostop och shoppade ett par gympadojjor och lite kläder. Så nu är jag redo. Nu kan jag börja träna själv också :-)
Skorna var nog inte de bästa, men de kostade bara 250:- och de är nog bättre än de jag köpte när jag var aupair i USA 1991. Det är dem jag har haft sen dess, så det var nog dags att köpa nya...


Jaha, så var vardagen här :-)

Ganska skönt faktiskt...
Oscar och Alva har varit på dagis och fritids idag och har haft det jättebra.
När jag kom hem från jobb och sjukgymnast så tog Claes och jag en promenad och hämtade barnen. Vi fick med oss Lovisa hem också. Så tjejerna her lekt jättefint på Alvas rum och Oscar har lekt på sitt.
Nu har vi ätit och Claes håller på att göra iordning Oscar för sängen.
Jag är supertrött idag, men borde tat tag i tvätthögen.

Idag har Claes sålt alla Alvas barbies. Så nu ska vi sätta in 800:- på hennes konto :-)
Dockskåpet ligger också på blocket, där ska tjejerna dela på pengarn, men det kommer kanske bara att bli hälften av barbiesarna.

Vi har kommit fram till att Elin behöver tjäna extrapengar. Jag har erbjudit henne att vara barnvakt, men hon vägrar att byta blöja, så då blir det lite svårt. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men till nästa sommar ska hon få söka jobb i alla fall.



Ledig dag

Idag har jag söndag :-)
Såsar omkring i mysbyxor, tvättar, diskar, bakar och plockar.
Jätteskönt!!!

Ikväll har jag lovat att ta träningen. Ska bli riktigt kul!

Imorgon är det jobb igen. Oscar ska få gå på dagis och jag tror att vi har bestämt att Alva ska  till fritids.
Eftersom Claes inte har något jobb att gå till så kan de ju välja även denna vecka. Men Oscar måste nog gå, så att han blir av med lite energi :-) Till Alva är det ju lättare att hitta kompisar och låta dem leka. Där är det mer bök när det gäller Oscar. Man kan ju inte skjutsa iväg honom till en kompis direkt :-)

Just nu är jag så sugen på att åka utomlands att jag skulle kunna gr vad som helst.. Men eftersom vi inte vet hur framtiden ser ut för Claes så känns det inte som att det är något vi ska planera in just nu. Men det skulle vara guld om han fick något klart snart och godkännande om att vara ledig på höstlovet. Då bokar jag in nåt på en gång.... Jaja, drömma måste man få göra.


Väddö

I fredags efter jobbet åkte vi ut till Väddö för att hälsa på familjen Jeppsson/sjöberg. Vi åkte därifrån imorse. Vi har hunnit med att grilla, bada i havet (bara några av oss), sitta i badtunna och dricka bubbel, kräftskiva, lek, massor av prat och skatt. En underbar helg alltså!

Vi gick upp tidigt imorse (och det blev sent igår...) och åkte hem så att jag kunde åka till jobbet. Efter 4,5 timmes jobb var det dags att åka hem.

Nu sitter jag i soffan och myser innan jag strax kommer att somna.
Ledig imorgon, jätteskönt!!!
Jag har hela våren sett fram emot att få komma tillbaka till jobbet efter sommaren, eftersom det skulle hända så mycket nytt. Vi har ju fått en ny reception som är jättefin. Vi  har ett nytt telefonsystem, ny restaurang, ska snart få ett nytt bokningssystem. Ni ser, förutsättningarna är jättebra!!! Ändå har det kännts det precis som vanligt de här två veckorna. Ingen som riktigt tar ansvar för något, allt blir bara gjort till hälften och tar man några egna initiativ så trampar man någon på tårna.
Hoppas att det vänder snart, för annars vet inte jag om jag orkar mer...

Jobbar igen...

och nu så är jag så trött så det bara snurrar i huvudet. Så jag tar en liten paus så jag orkar fortsätta igen sen.
Ska vara kvar i 45 min.
Imorgon blir det kort arbetsdag och sen far vi iväg hela familjen till Jeppsson/sjöbergs land. Skönt!!!
Men på sön far vi hem tidigt för då ska jag jobba igen...

Lugn kväll :-)

Oscar sover sen ett tag tillbaka, Alva har åkt till en kompis för att sova över och Claes är ute och fixar i trädgården.
Och jag sitter helt själv och tar igen mig efter en lång dag i soffan :-)
Imorgon jobbar jag em/kväll så jag behöver inte gå upp jättetidigt heller. Skönt!

Nu hoppas vi att det går bra för Alva, det är första gången hon sover hos en kompis (som inte är Jennifer).

Mulle Meck

Idag har vi haft en klasskompis till Alva här hela dan. De fick inte ihop schemat riktigt. Och för oss är det ju nästan enklare om hon har kompis. Så vi packade ihop lite lunch och fika och åkte till Mulle Meck parken. Alla tre barnen lekte jättemycket och Claes och jag turades om att passa dem och väskorna.
På em har jag varit hos sjukgymnasten, första gången sen semestern började. Det behövdes!!!

Efter maten tog hela familjen en promenad/cykel/vagntur. Härligt!!!
Vi gick förbi en annan kompis till Alva, så de bestämde att de ska leka imorgon.

Idag har jag varit ledig, men imorgon är det jobb igen. Då jobbar jag ungefär vanlig dag, men på ons och tor så jobbar jag kväll igen.


Oscar kör bil hos Mulle Meck


Alva och Ebba går balansgång i vattnet


Det var inte många bilder i kameran från helgen. Men den här sammanfattar nog allt: MYS!!!


Fina Alva på väg på pooldisco



Jobbar...

Just nu är jag på jobbet. Jobbar 14-21 idag, en söndag...
Men det gjorde inte så mycket idag när regnet öser ner.
Här är det ganska lungt, men jag har massor att göra. Tyvärr komer jag inte åt allt på min dator och alla som jag har bett uppgifter av har inte gett dem till mig, så jag kan inte göra så mycket.... Mer än att maila till alla och klaga, och det är ju inte kul :-(

Vi har ialla fall haft det jättebra i Dalarna!!! Trots regn. För er som inte har varit på Dalhalla: ÅK DIT!!! Vilken upplevelse, sen gjorde det ju inte något att det var bra artister :-)
Hotellet var supermysigt: Klockargården.
Ska se om jag har några bilder i kameran när jag kommer hem så ni får se.

Näää, nu ska jag jobba lite till, bara 1,5 timme kvar...

Imorgon minisemester

jag längtar såååå
Ska bli så skönt att få komma iväg ett dygn med bara Claes.
Jag älskar mina barn, men ibland måste man få ladda även mammabatterierna. Jag tror att man är bättre förälder om man får göra annat ibland.

Idag när jag åkte hem från jobbet kände jag mig lite orolig att de inte kommer att bli klara innan lördag då gästerna kommer. Men jag kan inte göra så mycket. Jag måste lära mig att jag bara jobbar halvtid och inte hinner göra allt jag vill.

Jag laddade just ner foton från kameran för att lägga upp nån fin bild på Alva och Oscar när de kramas. Då hittade jag bilder från när de var och badade hos farmor igår. Så jag måste bjuda på en bild ¨på Oscar. Elin och jag har skrattat gott åt denna bild :-)






Övertid

Jag skulle ju inte jobba någon övertid den här veckan. De två första dagarna gick bra :-) Men inte så bra idag... Kom inte från jobbet förrens 16.30.
Jag ska ju vara ledig på fredag och jag har jättemycket jag måste hinna med imorgon. MEn jag har å andra sidan saker inplanerat direkt efter så att det ska bli svårare att jobba över.

Idag köpte jag med mig McDonalds mat hem och sen åkte Alva och jag med Elin på träningen en stund. Hon ledsnade efter ett tag så då stack vi till Stinsen och köpte skor till henne. Ett par ballerina och ett par höst/vinter stövlar. Jag betalade 149:- för båda paren tillsammans :-)


Nytt utseende på matbloggen

Nu har Elin gjort en ny design till mig på min matblogg!
TACK!!!
Nu hoppas jag att hon kan göra en ny headder till den här sidan ;-)
Ska bara hitta några bilder först...

http://nybergsmat.blogg.se

Grattis Carin!!!

Idag har Carin namnsdag!!!
Så jag vill passa på att gratta alla som heter Carin.
Bla så gör jag det :-) och mina döttrar och min brorsdotter och min mamma och jag tror båda mina kusiner ;-)
Så grattis till oss och alla andra Carin!!!

Vardag igen...

Så känns det som att vardagen är här igen. Jobb idag igen och Elins träning började idag, så nu är det tidiga middagar igen.
Barnen har inte kommit in i vardagen igen, de sover längre än vanligt på  morgnarna och det gör inte så mycket. Men det här att de aldrig somnar på kvällarna, det gör mig galen. Nu skulle ju jag behöva någon timmes egentid på kvbällen. Det är ju då tvätten/disken och annat ska fixas och även vissa datajobb. MEn nu somnar de nästan senare än mig och vi håller på med läggproceduren i flera timmar. Och både jag och Claes blir irriterade.

Almanackan börjar bli full, både vardagar och helger...

Jobb

Jaha, så har man jobbat första dagen på fem veckor :-)
Jag var faktiskt på jobbet klockan åtta och det händer ju inte så ofta.
Men eftersom Claes är hemma med barnen och de sov när jag gick upp så gick det smidigt på morgonen.

Jag skulle kunna jobba dygnet runt, så mycket är det att göra. Men när mina 5 timmar var slut så ställde jag mig upp och gick hem :-) Kände mig riktigt duktig (fast med dåligt samvete...) Men jag har redan så mycket övertid och det kommer att bli mer nästa vecka.

Efter att inte ha gjort så mycket under en tid så fick jag massor av energi av att jobba, så jag handlade på vägen hem och sen har jag gjort canneloni. Efter middagen tig jag en rask promenad. Nu tittar jag på tv, men sen ska jag ta en dusch och gå och lägga mig. Hoppas att jag kan somna då, för igår hade jag verkligen svårt att somna.


RSS 2.0