Sjukgymnast

Det härnder ju inte så mycket härhemma. Jag går upp med familjen och hjälper Claes att få barnen iordning och när de åker så har jag så ont så jag måste vila ett par timmar innan jag orkar stoppa i en maskin tvätt, ta en dusch eller något annat. Sen är det vila igen... Ja, ni förstår att det inte blir så mycket gjort.
Idag skulle jag dessutom på utflykt. Jag hade tid hos sjukgymnaten. Hon körde en omgång med ultraljud på ländryggen, och det känns faktisk lite bättre nu.
Sen tog jag mig iväg och hämtade barnen, men sen var det dags att vila igen för då hade jag så ont...
Efter maten åkte Claes och Oscar iväg till gympan och då passade Alva och jag på att titta på en film. Jättemysigt!
Sjukgymnasten tyckte förresten att jag skulle vara sjukskriven en vecka till, men jag vet inte... Vi får se hur det känns imorgon.
 
Claes har fixat någon ny filmtjänst. Eftersom jag inte är så intresserad av sånt i vanliga fall så passade det ju bra nu när jag är fast i soffan. Så jag har sett en film igår och en idag
 
Den här såg jag igår. Den var bra, men inget man ska se om man redan är ledsen. Jag grät floder!
 
Det här var dagens film. En bra feelgood film! (Jag grät lite även idag...)
 
Och här är filmen som Alva och jag såg :-) Jag gillar ju inte tecknade filmer, men den här var en jättebra film att titta på med henne.
 
Så här mycket film har jag nog inte sett sammanlagt på flera år

Sjukskriven

Idag har Claes varit iväg med min bil för koll. De kommer att ta in bilen den 20 feb och det skulle ta ca 5 arbetsdagar att fixa den. Vi som hade räknat med ett par timmar. Jaja, jag får den fixad ialla fall och eftersom det inte var mitt fel så behöver vi inte betala någon självrisk, så något positivt.
Jag pratade med försäkringsbolaget idag ang ev hyrbil under tiden min bil är på verstaden och då fick jag reda på att jag ska fylla i en massa papper eftersom jag är skadad. Så imorgon ska jag sätta mig med det.
 
Igår kväll när barnen hade lagt sig så passade Elin, Claes och jag på att titta på film. Vi har fått låna Hypnotisören. Den var väldigt bra, men läskig!!! Så jag rekommenderar den, men se till att ha någon att hålla i handen :-)
 
 

Less

Nu är jag less på att ha så här ont.
För bara en vecka sen tyckte jag att livet började ta en vändning, jag hade kommit igång ordentligt med träningen, tagit tag i andra saker som legat. Och visst jag hade ont, men ...
Och så kom den där jä-la bilen och förstörde  ALLT!!! Just nu känns inget kul, Jag har ingen lust till någonting och jag skäms för att jag inte klarar att göra något.
Jag skulle vilja klara att åtminstone hämta/lämna mina barn, leka med dem och laga mat till dem. Just nu klarar jag ingenting. Jag känner mig helt värdelös!
Av erfarenhet så vet jag att detta är en period som går över och att jag kommer att bli bättre, men det är inte alltid så lätt att se att glaset är halvfullt istället för halvtomt.
Och sen är det väl så att man måste få vara neggo ibland också. :-)
 
Jag tror att det känns extra tungt idag för ikväll skulle Claes och jag ha varit på champangeprovning. Men det fick vi ställa in :-(
Hoppas nu att vi kan få en ny tid så att vi inte förlorar de pengarna. De hade sagt att de ville ha läkarintyg och jag ska till läkaren i em, så jag hoppas att ialla fall det löser sig.

Födelsedagslunch

Imorse tog jag mig upp och gjorde mig iordning. Jag gjorde allt i lagom takt. Jag var på jobbet vid 9 och jobbade fram till 11.15
Sen åkte jag iväg in till byn i Sigtuna och åt lunch med några nya och gamla kollegor. Väldigt trevligt! Det är inte så ofta man hinner sitta ner och prata ordentligt på jobbet och en av de som var med var en kollega som gick i pension för två år sen. Alltid lika trevligt att träffa henne.
Jag blev bjuden på lunch och fick en jättefin blomma :-)
Det var verkligen rätt dag! Jag behövde det idag!!!
Efter lunchen var det bara att åka raka vägen hem och vila för då var jag så trött och hade så ont...
Min tanke är att jobba ett par timmar imorgon också. Känns som en bra ide att starta långsamt. Hoppas att det hjälper med att vila.
 

Våga mig ut

 Nu har jag legat i sängen sen i måndags. Det känns lite bättre idag, men jag har fortfarande mycket ont. Jag har gjort som läkaren sa och ätit tabletter och vilat. Claes har fått dra hela lasset och det känns jättekonstigt när jag ligger i sängen och hör hur de håller på. Hade varit mycket lättare om jag var bortrest...Men jag har inget att klaga på, han har gjort det jättebra, det är bara mitt dåliga samvete som spökar.
Imorgon tänkte jag ta mig upp ur sängen och åka till jobbet någon timme, sen har jag lunchdate med en pensionerad arbetskamrat och några nuvarande. Det ska bli trevligt! Sen åker jag hem och vilar och så får vi se om jag orkar/klarar att hämta barn/ laga mat/ skjutsa osv. Eller om jag blir sängliggande resten av em/kvällen.
 
Idag kom Elin hit så nu är hela familjen samlad!!!

Svart måndag

Igår var ingen kul dag. Jag hade planerat allt så bra.Skulle till tandläkaren kl 13 och sen hinna träna innan jag hämtade barnen. Men allt blev ändrat.
Tänk vad en tiondelssekund kan göra...
När jag hade lämnat av barnen och skulle åka till jobbet så var det som vanligt kaos på parkeringen och vägarne utanför skola/dagis.
Jag kom till ett ställe där det var enfiligt och de hade föeträde från andra hållet. Så jag stod snällt där medasn ca 25 bilar körde förbi. Sen var det en liten paus och då var det en snäll chafför som stannade på andra sidan så att vi kunde åka. Vilket jag gjorde. Då kom det en idiot och körde om hen och körde in på det enfiliga därjag redan hunnit halvvägs. Så jag var tvungen att stanna. Vilket hon bakom inte hann med att se... Så hon körde in i mig.
Min första tanke var NEJ!!! det här händer inte. Om jag inte går ur bilen så kanske hela situationen försvinner...
Jag var helt skakis och åkte, efter samtal med hon som körde in i mig, hem och tog en kopp kaffe. När jag lugnat ner mig så åkte jag till jobbet.
Men väl där fick jag ondare och kunde knappt samla tankarna, var nog mer chokad än vad jag trodde.
Jag fick tid på närakuten och fick träffa en helt underbar läkare. Det är man inte van med... Hon sa många bra saker. Bla sa hon att jag ska vila ett par dagar och ta ordentligt med tabletter så att det inte blir någon dålig spiral med spänningar osv.
Igår blev det bara värre och värre och när jag väl kom hem så låg jag bara i sängen. Tog till och med en halv morfintablett innan jag la mig för natten. Men jag har inte vaknat så många gånger inatt, så den gjorde nog gott. När jag vaknade imorse så kändes det lite bättre, så nu håller jag tummarna för att det inte blir värre.
Jag har ledig dag imorgon så då ska jag bara vara hemma och vila. Men jag är redan rastlös, så vi får se hur det går...
 
I lördadgs var vi i Stinsen en sväng för att köpa nya byxxor till barnen. Så här fina och färgglada blev de när de fick välja själva :-)

Känner mig duktig!

Idag har jag varit och tränat igen! Jag kom iväg i lördags också :-)
Så nu har det faktiskt blivit två ggr i veckan. Det känns jättebra. Tyvärr får jag så otroligt ont i nacken, men jag hoppas att om jag är envis så ger det med sig. Jag ska ialla fall ge det ett ordentligt försök.
 
I lördags var vi bara hemma och städade bort julen. Sen var jag otroligt sällskapssjuk och rastlös, så jag bjöd över Jenni och Robert. De kom vid 19 och tog en fika och blev kvar till 2... Trevligt!
I söndags var det superfint väder så efter lunch gjorde vi fika och tog en promenad på isen. Alva följde med en kompis hem efter friidrotten, men Elin följde med ut. Kors i taket!!!
Sen på em kom Jonas över och tog en fika och lämnade lite saker vi hade beställt från Madrid.
 
Igår var det trampolinträning för Elin, Alva och mig.
Jag tog ett beslut för någon vecka sedan som jag har låtit få gro hos mig, utan att prata med någon om det. Nu har jag funderat fram och tillbaka och det känns som att jag har tagit rätt beslut, så igår talade jag om för Therese att jag inte vill gå den internationella domarkursen. Däremot vill jag gärna gå den nationella. Men det känns jätteskönt att inte ha den pressen på mig. Om jag verkligen velat och haft tid/ork/intresse så hade jag nog tränat en massa vid det här laget. Men jag har bara skjutit bort det och det betyder nog att jag inte vill. Skönt ialla fall att ta beslut som känns bra!
 
 
 
 
 

En hel helg framför oss

Fredagskväll!!!
Blev sen från jobbet, så den packade träningsväskan förblev ouppackad :-(
(Jag ska försöka ta igen det imorgon fm)
Handlade och hämtade barnen. Tog som vanligt denna vecka otroligt lång tid och mycket tålamod att hämta Oscar...
Väl hemma var det dags att börja med maten och ändå var vi inte klara förens ganska sent.
Men det är ganska skönt å fredagar då det inte gör så mycket att det blir sen mat och man kan ta det lungt och till och med ta en öl medans man lagar maten.
Nu har vi ätit god mat och umgåtts hela familjen. Det är vad jag kallar mysfredag!!!
 
Nu har Oscar somnat, Elin gått ut med sina kompisar och Alva ligger i vår säng och tittar på Gladiatorerna och vi har tittat på På spåret. Men jag ska nog strax gå och lägga mig. Orkar inte mer... Men känner jag mig rätt så lär det ta ett tag innan jag kommer i säng :-)
 
Trevlig helg!!!

Trevlig vår!!!

Jag inser att Claes och jag kommer att få en väldigt trevlig vår :-)
När vi hade fest i somras så fick vi flera upplevelse-boxar. De har bara ett års giltighet, så vi måste boka aktiviteter under våren. Det får bli en i månaden. Stackars oss ;-)
Jag har försökt att kolla när det finns lediga datum att boka, men det var inte det lättaste. Jag får kolla med Claes när det passar honom och sen ringa och boka.
En aktivitet har vi bokat, så den 28 jan ska vi på champangeprovning. Trevligt!!!
Den fick Claes i 40-års present av min släkt.
 

Imorgon är det dags...

Det är 18 dagar sen jag var på jobbet... Men imorgon är det dags.
Vi börjar med möte nästan hela dagen imorgon och på on och to så ska vi jobba praktiskt med våra boende rum.  Det ska bli jättekul och med små medel kan vi göra ganska mycket.
Idag, sista dagen på ledigheten, så var Oscar och jag med Jeanette, Hampus och Jennifer till Lek & Bus. Vi var inte ensamma där direkt. Det var fler än Oscar som var lediga idag...
Han fick ju ialla fall springa av sig :-)
Sen hämtade vi Alva och hon fick en kompis med sig hem. De lekte jättefint och hon blev hämtad strax efter fem. Då åt vi mat och sen var det dags för mig att åka ner och ta träningen.
Första träningen efter lovet för hopparna. Och det märktes... Men det var kul!

Snart vardag igen...

Imorgon ska Claes jobba och Alva gå i skolan. Oscars dagis har studiedag, så han och jag är hemma en dag till. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, med han måste sysselsättas...
Igår var det inget bra på tv, så Claes och jag tog fram Travspelet. Vi började spela vid nio och var inte klara förrens vid 3... Så det var inga pigga föräldrar som vaknade idag. Vi fick fikagäster vid 14, så vi plockade lite härhemma innan de kom. Jag och barnen bakade lite muffins också.
Det var Jessica, Göran och Max som kom och hälsade på. Trevligt! Det var ett tag sen jag såg dem nu. Jessica ska ha barn i slutet av månaden och hon såg ut att må så bra. Max fick en försenad födelsedagspresent av oss och jag fick av dem. Två flaskor vin och en flaska skumpa :-)
När de åkte så åkte Claes iväg till ica maxi och handlade. Han ska vara borta lite i nästa vecka och då är det skönt om jag slipper handla så mycket.
Jag hade tänkt att träna idag, men jag var för trött och så har jag grymt ont i nacken. Hoppas att det inte är sviter från träningen. Imorgon hinner jag inte, men på tisdag ska jag komma iväg. Jag tänker inte ge upp pg a "lite" smärta. Men det är ju inte så lätt när man knappt kan röra på högerarmen...
Igår sysselsatte vi oss med att göra olika paket av de leksaker som Alva inte vill ha kvar och la ut på blocket. Det tog hela dag. Men skönt när det är gjort. Så nu har vi massor med olika små påsar i hallen med sorterade paket i.
Ett av paketen :-)
 

Fnissiga tjejer

Idag gick vi upp tidigt igen och åkte iväg till husdjursmässan. Först var Oscar och Claes iväg till tippen och slängde hans skötbord. Det var tydligen jätteviktigt att Oscar skulle vara med själv och slänga det :-)
När vi kom till mässan mötte vi upp Jennifer, Hampus, Jeanette och Magnus. Sen gick vi där i flera timmar. Barnen fick rida på hästar och klappa en massa djur; marsvin, råttor, ormar och andra mer eller mindre trevliga djur. Det hade klart räckt att vara där i två timmar, men vi hade bestämt med Claes att han skulle hämtaoss 14.40. Så vi var där i 4 timmar...
Men jag tror att barnen hade kul. Vi hamnade ett tag och tittade på agility tävlingar. Jeanette och jag var som levande frågetecken, men resten av publiken verkade roade.
Efter mässan fick vi med oss Jennifer och åkte till min kusin med familj och hälsade på. Trevligt! De flyttade för 2 år sen, men vi har inte varit där förrens nu, så det var på tiden.
Jennifer följde med hit sen och vi har ätit, tittat på Gladiatorerna och de har lekt. Nu ligger de i sängen och fnittrar. Jag har varit in och sagt till dem flera gånger, men... Jaja, de måste ju få fnittra också, det är ju halva grejjen med att sova över.  

Shopping

Sitter i bilen på väg hem från Vingåker. Jenni och Robert kom och hämtade Alva och Oscar imorse och skulle leka med dem hela dagen. De åkte till Tom Tits i Södertälje och har haft jättekul!
Så vi blev barnfria hela dagen. Vi har pratat i flera år om att åka till Vingåker, men det har inte blivit av. Alldeles för långt för barnen att sitta i bilen och inget roligt när man väl kommer fram. Så det passade ju jättebra idag 😉
Jag hittade en klänning, en tröja och ett halsband till mig. Claes hittade en hel garderob 😀
Han har letat länge efter en kostym och nu hittade han två!!! Och lite annat.
Så nöjda, glada och trötta är vi nu på väg att hämta barnen!!!


Nya planer och nytt år!!!

Vi vaknade på natten till nyårsafton av att Oscar väkte oss med magsjuka :-(
Som tur var kom det bara ur ändan och bara några gånger. Så han var pigg och åt hela tiden.
Men vi kunde ju inte åka iväg på fest och smitta ner alla andra så det var bara att göra om planerna och stanna hemma.
Vi gjorde det bästa av situationen ch hade en jättemysig kväll.
Nyårsklänningen hängde ju redan framme så den fick åka på och så gjorde vi god mat och skålade i champange :-)
 
 
 
Alva sprang ut för att titta på fyrverkerier. Ser lite kallt ut :-)
Ta kort på mig tjatade Oscar och såg ut så här när jag tog kort...
 
 
 
Idag har Alva och jag varit i hennes rum hela dagen och rensat och vi är långt ifrån klara... Får nog hålla på minst en dag till. Vi ska ta ut allt hon inte leker med och det tär en hel del.
Hon vill inte ha kvar några Hello Kitty grejjer bl a, så vi ska göra några olika oaket och lägga ut på blocket.
Men nu känns det att jag suttit på konstiga sätt hela dagen. Så nu har jag sjunkit ner i soffan coh tänker sitta här en stund innan läggdags.
 
 
God fortsättning!!!!

RSS 2.0