Nu ska vi in i rutiner igen!!!

Igår var det full fart hela dan... Vi vaknade och packade ihop oss hemma hos mamma, sen åkte vi hem och hade 20 min på oss. Sen skulle Alva vara på kalas hos en dagiskompis. Men det gick bra med mycket hjälp av en snäll storesyster :-)
Sen gick jag hem och hann tvätta några maskiner och plocka lite härhemma innan det var dags att hämta Alva. Kalaset hon var på slutade 14 och nästa kalas började 14 så jag fick med mig 4 st barn som skulle vidare.
När jag lämnat henne där så hade Claes kommit hem och vi satte oss med varsin dator vid köksbordet. Jag gjorde räkningarna och han gjorde något annat. Elin hann städa både sitt och Alvas rum under tiden :-)
Hon får pengar för vissa saker hon hjälper till med härhemma, men bara om hennes rum är städat på söndagen. Annars blir pengarna innestående. Så den här veckan har hon plockat i och ur diskmaskinen ett par gånger och städat Alvas rum.
Till middag grillade vi pepparbiff, halloumi och zucchini och till det åt vi pommes och sallad. Smarrig avslutning på veckan.
Sen försökte vi få familjen i säng i hyfsad tid, med blandade resultat...

Idag åkte Elin till Krille efter skolan och ska vara där i en vecka. Men hon var och hämtade lite saker på em.
Alva har varit på kyrkis idag melllan 9 och 12. Sen åt vi lunch och på em så åkte vi tillsammans med mamma till Ica Maxi. Både hon och vi behövde fylla på förråden. Vi var inte hemma förrens vid 18 så det blev pyttipanna med ägg och rödbetor idag.

Alva äter spagetti till lunch

Vi har efter mycket tjafs fram och tillbaka fått rätt angående dagis frågan. Så jag har i dagarna fått pengar tillbaka för halva juni och hela juli. Aug har jag inte betalat. Känns så skönt!!!!
Det gäller bara att inte ge sig :-)

Imorgon ska Alva till dagis för första gången sedan den 16 juni. Så nu ska vi försöka få vardag igen och komma in i någon sorts rutiner. Ska faktiskt bli riktigt skönt :-)  Glad kille


Längtar till sängen

Nu sitter jag i mammas kök igen. Elin håller på att titta på en film och sen ska vi gå och sova. Jag är jättetrött!!! Men filmen är slut om ca 10 min. Alva och mamma har gått ner och lagt sig och Oscar sover sen en bra stund tillbaka. Så han lär väl vakna lagom tills jag går och lägger mig :-)
Claes är på kick off med jobbet. Han blev hämtad tidigt imorse.

Alva var på kalas hos en dagiskompis idag mellan 11.30 och 14. Oscar och jag skjutsade dit henne sen åkte vi hem och jag gjorde mig iordning, väckte Elin, åt lite lunch och packade ihop lite saker.
Klockan 14 hämtade vi Alva och åkte till Jessica, hon hade öppet hus för hon fyllde 40 igår. (Jag körde vilse på vägen dit fast jag har varit där hur många gånger som helst... Jag är mer förvirrad/tankspridd än jag vill erkänna just nu.
Det var jättetrevligt där! Och som en extra bonus fick jag träffa Molly :-) Hon är så himla söt.

På vägen därifrån så stannade vi och köpte pizza/kinamat och åkte hem till mamma och åt. Efter maten satte sig tjejerna och påbörjade en tidning och sen sjöng och dansade Alva medans jag skulle filma.

Nu kommer Elin så nu är filmen slut och jag får gå och lägga mig:-)

God natt!!!

Kräftor

Vi var kvar fram till 12 hos mamma igår. Till slut sa Alva til mig: -Mamma, du bara ringer samtal och samtal nu får du inte ringa fler samtal. Så då insåg jag att det var dags att sluta ringa en stund :-)
Men då hade jag hunnit ringa och fixa flera saker så det var skönt.
Vi åkte hem och åt lunch och sen komm Jessica över ett tag, Alva gick över till grannen när de kom hem så fick hon leka.
På em gick telefonen varm härhemma, men nu är det ialla fall beslutat vem som gör boupptäckningen och det känns skönt.
Sen röjde jag av nedervåningen och kl sju kom våra grannanr in och så åt vi kräftor. Eller de andra åt kräftor, Elin och jag åt kronärtsskockor, quesedillas och paj. Det var i alla fall väldigt trevligt!!!


Oscar, Zara, Albin och Alva



Mycket att göra, men inget blir gjort...

Just nu sitter jag i mammas kök med en kopp kaffe. Alva sitter och tittar på barnprogram och Oscar och mamma sover. Jag och barnen har sovit här inatt, så Elin har redan gått till skolan. Vi kom inte hit förrens 22 igår kväll.
Jag ska försöka ringa några samtal idag innan jag åker härifrån, det är så mycket som måste fixas innan begravningen.

Igår så hämtade vi mamma vid 11-tiden. Då åkte vi först och kollade något förrpåd som pappa hede via firman. Vi kollade vad som fanns däri och pratade med dem så att mamma inte behöver fortsätta betala det. Men det var inga problem bara vi hade tomt där innan 30 sep. Frågan är bara vart vi ska göra av sakerna???
Sen åkte vi ner till Vilundaförsamlingshem där begravningen ska vara och tittade. Det blir nog bra. Vaktmästaren som vi träffade där var jättetrevlig och visade oss runt och förklarade.
Efter det så åkte vi ner till stationen där mamma uträttade några ärenden och så åt vi lunch i korvmojjen.

Sen åkte vi hem igen och gick raka vägen upp till Öppna förskolan. Albin följde med. Det var bra, så fick Alva leka av sig.

Väl hemma så var det dags att flytta sakerna från det gamla kylskåpet till det nya. Och sen torka ur det gamla för det har vi bestämt att det ska stå i förrådet som "drickakyl".

När Elin kom hem från träningen så åt vi club sandwich. Det var jättegott och vi åt alla jättemycket.

Alva fick välja kläder åt Oscar igår så han hade skjorta och hängseljeans på sig och så talade hon om för mig att pappa är finast när han har slips :-) (Oscar bajsade igår! Så den här gången gick det "bara" 6 dagar emellan)

Jaha, dags för bilen att krångla...

Var hos sjukgymnasten 10.40. Fattar inte hur svårt det kan vara att planera för att komma iväg... Men till slut var jag, Alva och Oscar färdiga. Regnet fullkommligt öste ner så jag hade ingen lust att montera vagn så jag bar Oscar i bilbarnstolen. Men den är så förbenat tung och otymplig. Inte så lämpligt när jag var färdigbehandlad....

När vi ändå var inpackade i bilen så åkte vi till Barkarby. Första stoppet var efter Alvas begäran McDonalsd där vi åt lunch. På vägen dit så började bilen "hoppa" och en konstig lampa började blinka. Jag stannade och ringde Claes, men vi kom överrens om att jag kunde försöka åka vidare. Men jag var bra nervös...
Efter lunchen åkte vi till Toysrus. Alva är nämligen bjuden på 3 kalas i helgen, så vi införskaffade presenter till dem och en jättesöt snuttefilt till Oscar.
Sen gick vi i två affärer till innnan vi gav oss hemåt. Bilen hoppade likamycket på vägen hem. Efter bara tre minuter började även bensinlampan att lysa... Men det gick det ju att göra nåt åt.

När vi kom hem blev vi inbjudna på fika hos grannen. Albin fyller 5 år idag så vi fick tårta :-)

Klockan sex skulle Elin vara på träning så innan dess lagade jag mat och vi hann äta också. Idag blev det köttfärsbiffar som jag kryddade med bl a spiskummin, till det blev det couscous och myntasås. Gott!

När jag släppt av Elin på träningen så hämtade jag upp Mange och så åkte vi till mamma. Dit kom även hon som ska hålla i begravningen. Vi skulle planera den. Det var jobbigt, men inte så jobbigt som jag trodde. Hon ville att vi skulle berätta om pappa och det är så mycket man vill säga och berätta så att alla förstår hur han var. Men å andra sidan så kommer alla som kommer att vara där att veta det redan,de är ju där för att de kände och tyckte om honom. När hon gått sen så kom vi på mer och mer saker som vi glömt att säga, så mamma ska ringa henne imorgon och fylla på med lite saker...

Nu är klockan snart tolv och det är en dag imorgon oxå... Så det är dags att krypa ner i sängen. God natt!!!

(Imorgon får Claes ta min hoppiga bil till jobbet och se om de i verkstaden kan hitta vad som felar...)

Ännu en hektisk dag

Halv tio var vi färdiga. Jag hade duschat och barnen (inte Elin för hon var redan i skolan) var klädda och redo. Så gick vi upp till Öppna förskolan. Jeanette och Jennifer kom dit och lekte med Alva medans jag och Ooscar var på babaymassage. Han tyckte nog att det var mysigt. Han fick ju mammas uppmärksamhet i en hel timme :-)

Sen gick jag, Alva, Oscar och JEnnifer hem till oss och åt lunch ( korv och makaroner) och lekte en stund. Sen var det dags att ge sig iväg igen. Först lämnade vi av Jennifer, hämtade upp Elin och åkte ner till centrum. Jag hade tid för efterkontroll på mvc, så jag bjöd tjejerna på glass under tiden. Sen var vi på banken och hämtade Elins leg.

När vi kom hem från centrum påbörjade jag matlagningen. Vi halvt kastade i oss maten innan Claes skjutsade Elin till träningen. Det blev vitlöksfisk med pinjenötter och pressad potatis. En favorit i det här huset.

För en liten stund sen ringde Krille och berättade att någon ringt på deras telefonsvarare och sagt att de hittat Elins busskort!!! Så nu har Claes och Elin varit där och hämtat det och gett killen som hittade det hittelön. Så nu är alla glada och nöjda igen!!!

Kyrkis, Massage och brand i köket...

Imorse var det dags för Alvas första dag på Kyrkans barntimmar. Hon ska gå där på måndagar mellan 9 och 12. De är 6 barn och 2-3 fröknar :-) Det kommer nog att bli jättebra.
Idag var det bara upprop så det höll bara på till 10.30. Alva ville att jag skulle vara med denna gång. Så jag satt och pratade med de andra mammorna.
Sen gick vi hem och åt lunch och lekte lite. Jag var och hämtade Elin hemma hos Krille. Hon var jätteledsen. Hon hade tappat sitt busskort. Förmodligen på toaletten i skolan och då lär hon ju inte få tillbaka det. Och denna gång som jag gett med mig och köpt ett som gäller dygnet runt och är dubbelt så dyrt... Ja vi håller tummarna och hoppas att någon snäll människa har hittat det så att hon får tillbaka det imorgon.
Efter lunch var jag tillbaka till öpnna förskolan på information om babymassagen som börjar imorgon. Det ska bli jättemysigt!
När jag kom hem så torkade jag ur frysen som var färdig frostad och sen satte jag på den. Efter ett tag så gick jag in i köket och då luktade det apa därinne. Jag insåg snabbt att det kom från frysen och att det inte var bra. Så jag hämtade grannen så att hon fick komma in och lukta. Vi misstänkte att det brann bakom och låg och pyrde där. Jag ringde Claes som bokade av sina möten på em och kom raka vägen hem. Han och en kompis lyfte ut skåpet och mycket riktigt så har det brunnit där. Läskigt! Tänk om jag bestämt mig för att sätta på det innan vi gick och la oss, eller när jag skulle iväg någonstans.
Hur som så åkte Claes iväg och köpte ny kyl och frys. Sen har han hållt på att få frysen på plats hela kvällen. Kylen kommer på ons.
Elin har varit och tränat så jag åkte och hämtade henne och handlade lite.
Jag har pratat med den killen som jobbade hos pappa. Vi har nog kommit överrens om hur vi ska göra med företaget, vi ska bara kolla upp några saker först... Det är så himla mycket praktiskt man måste fixa med...

Alva och Albin har hällt vatten i sandlådan och sen hoppat i det idag :-)


Har gjort ett besök i verkligheten

Idag på fm så tog vi det lungt. Sen skull Alva och Claes till Råsunda och titta på fotboll, så då tog jag Oscar med mig och åkte till Solna Centrum. Jag har de bestämt träff där med Jenni. Vi hann gå i typ två affärer och sen ta en fika innan de stängde, sen tog vi en promenad runt centrum. Efter det så mötte jag upp Claes och Alva och så köpte vi med oss pizza och gick hem till Roland och barnen.
Jag hade ett behov av att få se att livet gick vidare där ute...
När jag kom hem så var jag helt slut, så förmodligen har jag spännt mig en del. Men det var trevligt!

Igår ringde jag runt till olika företag och skulle ändra så att räkningar och annat ska komma i mammas namn i fortsättningen. På några ställen var det inga problem alls, men andra var det ett himla bök. Ex med elen så var man tvungen att avsluta pappas abonnemang och göra ett nytt för mamma.
Det var telefonköer till flera ställen så jag hann inte allt, men lite ialla fall. Får fortsätta vid ett senare tillfälle.

Nedan sätter jag in några kort som man blir glad av att se. Bilder på mina fina barn!!!
Först ett fint kort på alla tre
Sen ett kort på Oscar när han för första gången får prova att sitta i en stol
och till sist ett kort på Alva som klättrar och balanserar 
Mina fina barn!!!Alva klättrar som vanligt

...

Sitter hemma hos mamma och ska försöka hjälpa henne att göra räkningarna. Det var ju alltid pappa som gjorde dem. Plus att hon inte känner sig i form att ta tag i det just nu. Men det är något fel på bankens hemsida just nu så jag får se om det funkar senare eller så får jag ta det imorgon.
Claes åkte till Nässjö idag efter jobbet och kommer hem sent imorgon kväll så då ska jag sova här. Mamma vill gärna ha sällskap. Alva har lagt sig på golvet och säger att hon vill sova där hela natten. Knasfia!
Idag på em så tog jag, mamma, Alva, Oscar, Mange, Jeanette, Jennifer och Hampus en promenad ner till Fresta kyrka och tittade på minneslunden där pappa ska ligga. Det var jättefint där. Det var jättevackert och låg enskilt så det känns som att man kan gå dit och sätta sig och prata med pappa eller gråta och få vara ifred.
Idag har det gått en vecka sen det hände.

Älskade pappa!!!

Nu har det ofattbara hänt!!! Pappa finns inte bland oss mer.
Jag vet inte hur mycket jag orkar skriva om det, men jag kan inte skriva här utan nämna det. Det kommer förmodligen att lysa igenom på min sinnesstämning att något har hänt.
Det var i torsdags...
Jag förstår inte hur vi ska klara oss utan honom.
Jag saknar honom så otroligt mycket!

Tiden går för fort...

det är redan onsdag idag. Det är i och för sig bra om tiden går fort så att Alva får börja på dagis snart. Hon klättrar ju på väg.garna härhemme... Igår så pass mycket att hon började blöda näsblod... Men jag orkar inte ens bli förvånad längre när hon har skadat sig. Inte hon heller för igår sa hon bara : -Mamma titta det blöder
Igår gjorde vi så lite som möjligt. JAg är lite bättre i ryggen nu :-) Jag prissatte en massa kläder och andra saker som Elin ska få sälja på vår garageloppis som vi ska ha i helgen. Nu ska jag bara få upp Claes på vinden så att han kan hämta ner en massa andra grejjer.
Nu har vi äntligen bestämt vad Oscar ska heta! Oscar Frö Claes!!! Nu gäller det bara att få in papperet, han blir ju 3 mån på lör.
Idag är planen att åka till bvc med de små barnen. Oscar ska vägas, mätas och få spruta och Alva ska kolla synen. Den var ju inte så bra sist.
Elin har varit hos en kompis i flera dar nu, både sovit och ätit där...Hon har varit hemma ett par ggr och packat om sin väska. Lika bra att hon passar på för snart är det skola igen.Min snygga dotter!!!

Vilket bröllop!!!

I lördags gifte sig Jenny och Ronnie!!! Det var jättevackert. Jag kunde knappt sluta gråta under vigseln.
 Strax före 9 på morgonen så träffades Jenny, Wilma och jag hos frissan. Där var vi fram till 12, sen åkte vi till make up store och blev sminkade. Vi hade en jättemysig dag!
Sen var det dags för fotografering, först familjen hemma på tomten och sen brudpar + jag och Jonas på ett annat ställe. Efter fotograferingen var det det dags för dem att säga JA! Suzzie Tapper var där och sjöng, solen sken, segelbåtarna åkte förbi och ALLT var bara perfekt!
Även middagen och festen var super. Claes var toastmaster och han var jätteduktig. Han fick massor av beröm och det var han värd. Men jag var aldrig orolig, jag visste att han skulle klara det galant :-)
Däremot var jag lite orolig för mitt tal. Jag kände inte riktigt att jag hade jobbat igenom det ordentligt, det har varit så mycket med pappa och Oscar sista tiden så jag har inte riktig prioriterat det... Men det gick jättebra! Jag är nöjd och det tror jag att Jenny är med.

BrudparetTärna och bestman

Jag har inte skrivit här på en vecka, men jag har inte hunnit... I tisdags var vi på Skansen och tittade på djuren och sen på Allsång med trampolinhoppning. I torsdags var vi på grönan. Precis när vi skulle gå därifrån så sprang Alva in i ett staket och har numera ett blått öga. Hon ser inte kllok ut :-)
Alva med blåtira

Jonas och Carmen åkte hem i fredags, men Jonas kommer nog tillbaka snart. Pappa har blivit sämre av strrålningen. Men det har de sagt att han kan bli. Så jag hoppas att det är av det och att det blir bättre. Jag har varit där en sväng idag och han är inte pigg nu...
 Alva och Zara Oscar på AllsångVem tycker att Mora Träsk är bäst???Sötnos!!!

Jag har fått ryggskott och har så ont så att jag knappt kan röra mig. Så jag har varit hos kiropraktorn idag, men jag vet inte om det blev bättre. Jag blev bara fattigare... Men ibland tar det ju ett dygn innan det blir bättre så jag hoppas på det.

Elin är hemma igen :-)

I lördags var vi hos mamma och pappa och firade Jonas och Carmen. De hade lagat en massa tapas, det var jättegott!!! I present fick de en dag i Sthlm full av överraskningar. De ska åka in imorgon, så jag kan berätta mer efter det...

OscarFar och sonCarmenMor och dotterTävling: vem äter kolaremmen snabbast?

I söndags var vi bara hemma. Vi tog det rätt soft. På em tog Yasemin och jag alla barnen med oss och gick till parken. När vi varit där i ca 10 min så öppnade sig himlen och det öste ner. Så efter en liten stund gav vi upp och gick hem, när vi var hemma igen så hade det slutat regna och var fint igen...
Claes handlade och lagade den maten jag hade beställt, för jag hade namnsdag. Trevligt!!! Vi åt grillad kyckling och risonisallad med sparris och halloumi. Sen gick vi upp till Yasemin och Luis och drack kaffe. När alla barnen sov så tände Claes och jag ljus ute på altanen och spelade backgammon. Det blev 1-1 innan Oscar vaknade och ville ha mat. Man måste ju ta vara på de få sköna kvällarna som är.

ZaraAlva, där hon trivs bäst... högst upp
Idag var vi ute på baksidan under förmiddagenoch sen tog Anders med sig alla 5-åringar på en tur i kanoten. Det var tre mycket stolta barn som gick iväg. När de kom tillbaka så tog Yasemin och jag med dem för att bada. MEn självklart blev det sämre väder precis när vi kom fram. Så det blev en snabb utflykt och väldigt lite bad... När Claes kom hem så åt vi pasta med ost och skinksås och sen åkte jag och Oscar till Ica Maxi. Nu har resten av familjen gått och lagt sig och det är väl min tur snart oxå.
Anders leker med barnen

Idag kom Elin hem och hon ska vara här i 2 veckor nu. Härligt!!!

RSS 2.0