GOTT NYTT ÅR!!!

Nu har Elin precis blivit hämtat, Oscar sover, Alva är hos kompis och Claes är och handlar. Så nu ska jag passa på att hoppa in i duschen innan jag ska välja kläder. Det är tema glamour ikväll och Claes ska ha smoking... själv har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig...

Hoppas att alla får en trevlig kväll och ett bra 2010!!!

Jag tänker inte avge något nyårslöfte, men jag ska försöka bli bättre på att säga nej och tänka lite mer på vad jag själv vill och inte anpassa mig efter alla andra hela tiden :-) Kanske min kropp skulle må bättre då? Hmmm, ett lite lugnare år alltså? Med en ettåring? Förmodligen inte... Jaja, det blir som det blir ändå.

Kram till alla!!!


Junibacken, musikal, restaurang, nytt rum...

Igår var det fullt schema. Vi åkte tolv hemifrån till Junibacken. Vi var där tillsammans med grannarna och tusen andra... Vi hade även med oss Jennifer, Elin däremot stannade hemma. Det var ialla fall väldigt trevligt, även om ljudnivån var väldigt hög. När vi väl satte oss ner och fikade ihop så var vi 6 vuxna och 6 barn...
När vi hade varit där i närmre tre timmar så åkte vi till en restaurang på söder, där vi mötte upp Elin, mamma, Mange, Jeanette och Hampus. Tyvärr hade vi en servitör som inte visste riktigt vad service var, men maten var helt ok. JAg har ätit både bättre och sämre.
Efter maten åkte jag, mamma och Nettan till Göta Lejon och såg Buddy Holly. Den var jättebra! När vi stod i toakön innan det började så frågade Nettan om vi skulle gå till höger eller vänster och då insåg jag att vi satt på första rad!!! I mitten!!! På slutet så stod hela salongen upp och dansade och klappade händerna och kändes det nästan som att vi stod på scen :-)

     
Nettan följde med hem till oss efter. Mange och barnen var redan här. Så vi tog ett glas vin och spelade Buzz. Klockan hann bli 03 innan deras taxi kom...

Imorse skulle jag till sjukgymnasten, men jag vaknade av att hon ringde och undrade vart jag var... Pinsamt! Men min mobil hade inte ringt. Jag kom ialla fall upp lite senare och åkte till Danderyds sjukhus och till barnögonmottagningen. JA, det var jag som hade tid :-) Hon konstaterade att jag skelar så pass att det måste sätta in prismor i mina glasögon, vilket innebär att jag inte kommer att kunna använda linser till vardags längre :-( 

När jag kom hem därifrån så höll Claes och hans pappa på att tapetsera i det rummet som ska bli Elins nya. Senare la de även golv. Nu har vi burit ner några av hennes möbler och bäddat sängen så att hon kan sova där inatt. Det är inte klart än för hon måste få in mer saker och tömma rummet här uppe, men det är nära nu...
Det innebär att vilken dag som helst så åker Oscars spjälsäng in i Elins gamla rum och har vi tur då så sover han bättre på nätterna.


Projekt Elins rum

Nu under ledigheten ska det ske. Elin ska flytta ner och Oscar ska få hennes rum. Det kommer att bli jättebra när det väl är klart, men det är en hel del jobb innan dess...
Ex så ska Elin ha Alvas byrå nere i sitt rum så idag tömde jag den och la Alvas kläder på hennes säng, så fick Elin stoppa sina kläder i byrån så att jag kunde lägga Oscars kläder i Elins garderob och då blev Alvas garderob ledig till hennes kläder....
Det känns som att allt vi ska göra är sådana helomvändningar. Pust!
Det tar mycket längra tid än vi räknat med...
Men nu är Elins nya rum tömt, sånär som på lite möbler. Men de kommer svärfar och hjälper till med på onsdag.
Imorgon ska Claes och Elin köpa tapeter till fondväggen och sen tar vi paus från projektet under resten av dagen. Det blir Junibacken, restaurangbesök och musikal :-)

Julhelgen avklarad!!!

På julafton var vi hos svärföräldrarna. Först var vi som vanligt hos min faster med min släkt på pappas sida och drack glögg. Sen åkte vi förbi Fresta kyrka och tände ett ljus åt pappa i minneslunden och Clas och Alva gick till Claes mammas grav. Det var fullt med folk på kyrkogården och massor av tända ljus.
När vi kom hem till Claes föräldrar så var det fika, Kalle Anka och kort väntan på tomten, men så klart så lyckades Alva göra någon sorts volt och landa på läppen så blodet rann och hon fick en ordentlig fläskläpp. Precis då kom tomten...
Jaja, det gick bra och hon var jätteduktig och tog även lillebrors paket (han sov). Och så fick tomten en stor kram innan han gick.
Sen blev det julbord och paketutdelning. Vi fick allihop massor av fina presenter!
Sen var jag så trött så jag la mig och läste saga för Alva och somnade själv...



     

På juldagen kom våra gäster vid strax efter ett. När alla var på plats tog mina bröder barnen (Alva, Jennifer och Hampus) med sig och gick ut och åkte pulka, medans vi andra fixade härhemma.
När de kom in så gjorde vi klart och sen drack vi glögg innan det var dags att hugga in på julbordet här. När vi hade ätit klart var det dags för ytterligare julklapps utdelning. Massor av fina julklappar igen :-)
Sen var klockan så mycket så tjejerna fick kolla på film, medans vi andra åt ost och senare julgodis. De kom nog inte härifrån förrens två (eller om det var ännu senare)

   



Annandagen tog vi det lungt på fm, Jeanette och Jonas och mamma kom och hämtade bilar och mat osv. Jag gjorde tårtor som vi skulle ha med oss. Klockan tre var vi på annandagsknytis hos vänner. Det är en tradition med Claes gamla gäng. Det var jättetrevligt! Första året jag var med var det ett barn med, nu var det lika många barn som vuxna :-)



Inatt skjutsade jag Jonas till centralen, han skulle ta flygbussen till Skavsta därifrån. Jag var supertrött när klockan ringde 03.00 och jag endast hade sovit i två timmar,men när jag väl kom hem så hade jag svårt att somna om.

Det har varit tre väldigt trevliga dagar, men också väldigt intensiva. Så idag har vi bara tagit det lungt. Packat upp Alva och Oscars julklappar så att de har fått leka lite med dem.
Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska bara vänta till Oscar vill sova först. Då ska jag först lägga mig på spikmattan en stund för jag har så grymt ont just nu.


GOD JUL!!!

Till alla som läser detta!
Hoppas att ni får en underbar julhelg!

Kram / Pernilla

Dan före dan före dopparedan

Nu är det inte långt kvar. Men det känns som att jag har gjort det mesta som ska göras :-)
Sen är det förstås massor att göra imorgon, klä gran, pynta, göra skinka, slå in sista julklapparna, hämta lillebror... Men det är bara roliga saker.
I förmiddags kom jag iväg till sjukgymnasten med båda barnen. Vi var lite sena, men det gick bra och de skötte sig jättebra medans jag blev plågad. Sen hann vi göra några hemliga ärenden och skjutsa hem mamma innan det var dags för sen lunch.
På em har Alva gjort fina ljuslyktor som vi ska ha ute. Vi tog urdiskade barnmatsburkar som vi strök lim på och sen rullade vi dem i strösocker osm vi hällt lite glitter och röd sand i. Några knöt vi fina band runt och några limmade Alva fast hjärtan och granar på. Sen tände vi värmeljus och la i och så fick hon gå ut och placera dem på framsidan. Det blev jättefint :-)



Sen kom Claes hem till middagen och tog en paus mellan systembolaget och ica maxi, där han är nu...

Just nu håller jag på och trötta ut Oscar. Han vaknade vid halv fem och borde ha sovit för länge sen, men jag ska prova att hålla honom vaken ett tag till så sover han förhoppnings en längre stund och jag får gå och lägga mig före 01.00.

Igår var han vaken och lekte fram till 01.15, sen sov han ca 2 timmar innan han vaknade och åt och sen vaknade Alva och kunde inte somna om så vi 5 snåret så gick jag in och la mig hos henne, där låg jag tills Oscar vaknade och ville ha mer mat... pust

Lugn dag

Vi sov ganska länge idag och sen åkte vi till bvc och mätte och vägde Oscar. Han väger 9.6 kg nu!!! och är 70 cm lång. Men nu ska väl vikten plana ut lite när han rör sig mer och mer. Han är knappt stilla alls nu, och man får passa honom hela tiden :-)
Vi köpte med oss nudelwok hem. Alva fick välja.
Väl hemma så åt vi lunch, sen städade vi Alvas rum. Efter det var Alva trött så hon fick titta lite på tv och sen läste vi bok. Hon piggade på sig och gick hem till Albin, efter en liten stund så kom hon in och klädde på sig mer och så gick de ut i snön och lekte.
Nu har vi ätit mat, badat Alva och lagt barnen.
Jag har även hunnit ta hand om en del av all tvätt och kokat knäck och kola.

Claes åkte till Nässjö imorse och skulle inventera i två dagar, men jag pratade med honom för ett tag sen och de var redan klara så han är på väg hem :-) Skönt!

Det har varit en riktigt skön dag idag!!!

Pepparkaksgubbe

När Elin och jag var i stinsen så tog Claes fram kameranoch förevigade våra yngsta :-)



   

Snö, snö, snö

och mera snö. Det verkar aldrig ta slut. Imorse när vi vaknade var allt vitt och det snöade stora vita flingor utanför fönstret. Alva klädde på sig och gick ut och åkte snowracer med Albin, efter ett par timmar så skickade jag ut en varisn toast åt dem som de satte sig i en snödriva och åt.
Claes fick gå ut och leta fram bilen under all snö, medans jag gjorde mig i ordning. När alla var klara så åkte alla utom Elin (som var för trött) till stan och drack glögg hemma hos några vänner.
Det var jättetrevligt! Mycket gott att äta och trevligt sällskap :-)
När vi kom hem så hoppade Claes, Alva och Oscar ur bilen och Elin hoppade in. Så åkte hon och jag till stinsen. Hon hade varit jätteduktig när vi var borta och städat sitt rum, hon hade t.o.m skurat golvet.
När vi kom till stinsen så hade alla andra åkt därifrån, så vi slapp trängas. Vi fick några klappar inköpta, så nu är det ytterst få kvar. Men de vet jag vart jag ska hitta.








Julstök

Idag bad jag Claes ta med sig barnen så jag kunde röjja själv härhemma. Men när han skulle åka så var det dags för Oscar att sova, så han fick vara hemma. De åkte och hämtade en kompis till Elin och lämnade av dem på stinsen. Sen åkte Claes och Alva och köpte gran :-) Sen åkte de till SOllentuna och skulle gå på bio. De hade köpt biljetter och gått in och satt sig, men filmen gick sönder 5 ggr och sen kom de en kille och beklagade och sa att de skulle få nya biljetter hemskickade. Alva hade tydligen tagit det bra.
Claes kom hem och lämnade Alva och stack igen, hen skulle iväg och kolla på Eddie Izzard.

Jag körde på härhemma från 11 till 16, och har även småplockat och så efter det. Det syns skillnad, men det är inte klart :-(
Jag och barnen har ätit pizza och slagit in julklappar.
Nu ligger Alva i sin sängoch förhoppningsvis så sover hon snart. Oscar ligger hos Elin och ser ut att somna snart. När Robinsson är slut och de små barnen sover så ska Elin och jag slå in lite fler klappar.

Snart kryper han...

Nu är det nära... Han ställer sig i krypställning hela tiden, men sen händer inte så mycket mer :-) än...



Idag har jag varit i centrum för att köpa de sista klapparna. Det gick sådär :-(
Har planerat in en resa till stinsen på söndag. Då måste jag fixa det sista.

När vi kom hem så lagade jag mat och efter maten så har jag planterat lite blommor.



 

Julträd

Julgran kommer inte in i det här huset förrens dagen före julafton. Men det har fått flytta in ett julträd :-)
Det är också bannlyst med tomtar fram till den 23:e, några som barnen har gjort har fått dispens, därför hänger det änglar och en lucia i trädet.

 

Funderar på om jag kanske ska hänga lite polkagriskäppar i trädet.

Nähä, dags att sova så jag orkar med morgondagen. Sjukgymnast och sen centrum med alla barnen, hoppas att klara av de sista julklapparna. I alla fall några...

Dyrt att gå på ikea

Imorse släppte vi Albin och Alva på dagis och sen åkte jag och Anette (grannen) och Oscar till Ikea. Vi började med att ta en frukostbricka för 10:- :-) Sen gick vi och tittade, jag skulle ha servetter och lite andra småsaker, men kom därifrån med 3 stora pappkassar fulla med grejjer... Jag tror på allvar att det inte går att gå på ikea och gå ut genom kassorna utan att betala 1000:-...
Vi tog en lunchpaus innan vi åkte hem och sen fick vi skynda till kassorna och ändå var vi sena till dagis. Tiden bara rann iväg idag igen.
När vi kom ut till bilen så var det snöstorm ute! Jag såg knappt vägen när jag körde hem.
Vi hämtade barnen och åkte hem. Albin gick med in här och har varit här hela em och halva kvällen. Kul! Han brukar vilja gå hem efter ett tag, men idag gick det bra.
Nu har vi ätit och fixat lite. Så nu ska jag gå och hjälpa Alva att borsta tänderna, sen kommer Elin snart hem och då ska hon och jag göra lite godis.
Claes är på julbord med jobbet så han ramlar väl in här inatt nån gång. 

Tid

Idag har jag inte fått så mycket gjort. Jag fattar inte vart tiden tar vägen. Alva är på dagis i 5 timmar och jag hinner knappt duscha och äta lunch. Jag har plockat lite bland sånt som inte syns... och så har jag börjat strukturera julmaten, det blir nog bra till slut. Jag har tagit på mig att göra tjocka revben, så det jar jag gjort idag. Det var första gången, men det gick nog bra. Har inte smakat på dem...
Jag tog en promenad och hämtade Alva från dagis idag. Det tog ca 8 min dit och 55 min hem :-) Vi gick tillsammans med en dagiskompis och hans pappa och lillebror. Så Alva och kompisen drog varandra i pulkan...

Efter middagen så åkte jag och barnen till Sofie som fyller år idag! Vi var där ett par timmar och kom inte hem förrens halv nio. Nu sover de minsta barnen och jag har tagit hand om disken och stoppat revbenen i frysen. Så nu ska jag snart ta och krypa ner i sängen och läsa min nia tidning som kom i brevlådan idag :-)


SNÖ

Igår kväll började det snöa och sen har det hållit på sen dess....





Elin och jag har suttit en stund nu ikväll och slagit in lite julklappar. Det har jag aldrig gjort så här tidigt förr :-) Men jag är dessvärre inte klar med inköpen än. Har en hel del att fixa... Undra bara när jag ska hinna det?

Så lite tid, så mycket att göra!!!

spruta eller inte spruta det är frågan...

hade nästan bestämt mig för att åka och ge Alva (och kanske Oscar) vaccinationen idag... Men så var öppettiderna inte vad jag hade tänkt. Så kom jag på att det är ju bara jag som har funderat fram och tillbaka och frågat alla möjliga hur de ska göra osv. Men jag har nog aldrig riktigt pratat med Claes om det.
Vi pratade om det en del igår och nu har vi pratat igen och vi känner oss inte helt hundra på att spruta in en massa gift i våra barn. Så vi säger inte helt nej, men vi skjuter upp det en vecka till...

Konserten igår var jättebra!!! Sen är det ju inte samma sak att sitta ner på en konsert som att stå i folkhavet, men det passade mig ganska bra igår.
Och det hade gått jättebra för Jenni och Robert med Oscar! Så skönt! Jag hade varit lite orolig innan, inte lika orolig som förra gången, men ändå...
Men nu har han ju blivit större och äter mer. Han hade ätit två flaskor välling under kvällen.

På em var vi på luciafirande på dagis. Som vanligt var det jättefint! Alva sjöng jättefint och man kunde höra hennes röst hela tiden :-) Plus att hon kan ju inte stå still, hon dansade hela tiden. OCh så läste hon vers. De var tre barn som läste tillsammans, och de var förstås jätteduktiga! Tyvärr fick vi inga bra bilder på Alva, men mamma hade kameran med sig så hon kanske fick några bra.


Städa, plocka, tvätta...

det är sånt jag borde göra idag. Men jag har inte bestämt om jag har lust...
Lite lär det nog bli, men inte allt som skulle behövas. Tänker ta det lungt idag och mysa av en ledig dag.
I em är det luciafirande på dagis och sen ska vi lämna barnen på olika ställen innan vi ska till stan och förhoppningsvis få se Winnerbäck!!!
Ska bli så kul! Och trevligt att få göra något bara Claes och jag. Det var länge sen sist.

Lucia och tredje advent

Oopps, nu kom jag precis på att vi glömt att tända det tredje ljuset idag. Och nu vågar jag inte... Alva har gått och lagt sig och skulle bli alldeles tokig om vi tänder när hon sover. Så vi får tända en liten stund till frukost imorgon :-)

Idag har vi varit i Sigtuna och tittat på julmarknadenoch luciatåget. Det var hysteriskt mycket folk, så man såg och hörde inte så mycket. Men vi köpte brända mandlar och frös om tårna, det är väl sånt man ska göra på en julmarknad....

När vi kom hem så tände vi en brasa och drack glögg innan middagen påbörjades. Det blev mat ganska sent så Alva gick och lade sig strax efter. Nu har vi kollat på söndagsfilmen och Claes har monterat spjälsäng och sittvagn. Shit, har jag ingen bebis längre nu? Betyder det här att han har blivit stor???
Hur som helst så sover han gott i spjälsängen just nu :-)

Vi fotade våra små tomtar idag. Eller Alva var tomte och Oscar var tomtenisse enligt Alva.






foton i telefonen

Ibland när Elin har varit här så har jag en massa foton i min telefon som jag inte har tagit :-)



Nu blir det Idol för hela slanten!

Lucka 10

Kolla här!!!

http://www.upplandsvasby.se/Resultatenheter/Bollstanas/Bollstanas/Forskolan/Bryggan/Avdelning-Flotet/Flotets-Julkalender-09.html

Klicka på lucka 10!!!

Paket :-)

Födelsedag!!!
Tänk vad spännande det var när man var liten :-)
Nu är det inte lika spännande längre. Men jag har haft en riktigt mysig dag!
Blev väkt imorse av att Claes, Alva och Oscar kom och sjöng för mig och hade paket med sig. Två stycken! I det ena var det en spikmatta. HAr provat att ligga ett par minuter och det kändes bra. Imorgon ska jag ligga lite längre.
Det andra paketet hade Alva gjort själv. Ja inte innehållet, men själva paketet. Det var jättefint!!!



När jag hade lämnat Alva på dagis så hämtade jag mamma och så åkte vi till Kista och shoppade julklappar :-)
Hon bjöd mig på födelsedagslunch också innan vi åkte och hämtade Alva.
Vi åkte hem och tog det lungt ett par timmar innan Claes kom. Då åkte vi ivväg till Rotsunda och gick på Indisk restaurant. Det var gott!

Nu på kvällen har Oscar strulat. Han gallskriker under perioder, som att han skulle ha ont någonstans, men sen går det över. Så har han hållt på så i flera timmar nu.
Just nu sover han, så jag ska också passa på.

God natt!
Tack för alla gratulationer på telefon, sms, bloggar och fb!!!


Fadderbarn

Idag har vi fått ett fadderbarn. Hon heter Doreen och bor i Uganda. Hon är 1 vecka yngre än Alva :-)
Alva tyckte att det var jättespännande när jag läste om Doreen och om hur hon har det. 
När Zara kom och jag berättade för henne att det tar ca 30 min för Doreean att gå till dagis varje dag och lika långt hem så var hennes svar: -Men det finns ju bilar.
De har nog ett och annat att lära våra barn.  :-)

Oscar somnade när jag tänkte gå till öppna förskolan och dansa kring granen, så vi tog en lugn fm istället. Passade på att åka till Barnens hus och fixa några julklappar och till Ica och handla mat innan jag hämtade Alva.

Ikväll efter maten ska jag iväg på julpyssel kväll på Idérika. Ska bli jättemysigt! Elin, mamma, Jeanette, Sofie och Anneli ska också med. Vi ska få lära oss inslagningstekniker och göra julgodis. Tror att det var nåt mer, men vi får väl se. Ska bli skönt att komma hemifrån lite. Oscar ska få vara hemma med Claes :-) 

Träning

Nu börjar snart brothers & sisters. Det är mitt program på tisdagar. Så jag tänkte blogga lite samtigt för jag har ingen lust att titta så jättenoga. En av huvudrollerna har nämligen fått cancer och det känns lite för nära just nu... Jag fattar inte varför alla program jag följer just nu drabbas av cancer? Har det varit så förrut med bara att jag inte tänkt på det?

Igår drömde jag att pappa stod och lagade mat, jag tror att det var julmat. Det kändes så tryggt att jag ville inte vakna, jag lyckades snooza flera gånger och komma tillbaka till drömmen :-)

På fm idag var jag hos sjukgymnasten. Det var skönt, eller det var det inte, det gjorde skitont!!! Men det var välbehövligt!!! Sen åkte jag och hämtade Jeanette och så åkte vi till Barkarby. Jag gick på Toysrus och gjorde av med en massa pengar fast jag inte tyckte att jag hittade något och Jeanette gick och köpte en jacka.

På kvällen har jag varit nere i hallen och hållt i träningen. Det var jättekul! Jag har inte varit nere på hela terminen, men det gav mersmak. Ska försöka gå ner lite mer nästa termin.

Oscar har sovit jättedåligt hela dan, men han har somnat nu, så jag hoppas att han inte vaknar snart och är jättepigg. Han (OCH JAG) behöver sova hela natten!!!

Avslutning och nätshopping

Har tagit en väldigt lugn dag. Jätteskönt! Jag tom vilade på fm, vilket var välbehövligt då Oscar somnade vid kvart i två och vaknade första gången vid halv fyra. Sen har han strulat hela natten...
Man ser två tänder ordentligt, men jag tycker att det ser ut som att fler är på väg. Hoppas att de väntar lite så att jag får sova lite innan de kommer...

Idag har det varit avslutning på gympan. Men vi kunde inte vara med :-(
Det var nämligen avslutning på kyrkis samtidigt och Alva fick välja. Och hon resonerade att hon hade varit på gympaavslutning tidigare, men aldrig på kyrkisavslutning.
Jag hade gärna varit på gympan och sett hur det gick för dem, de har varit så duktiga när de har tränat banan de skulle visa upp.
Men nu gick vi upp till församlinshemmet istället och lyssnade när barnen sjöng julpotpurri. De var jätteduktiga. De är bara 5 st och -alva är ensam tjej. Sen fick vi köttbullar och potatismos. Till kaffet fick vi julevangeliet uppläst och sen fick barnen en julklapp. De fick en varsin minijulkrubba. Det var väldigt trevligt.

Jag har kommit på att jag inte orkar åka runt och leta julklappar, framförallt inte innnan jag vet vad jag ska köpa. Antingen ska jag komma på det först, eller så ska jag hitta bra saker på nätet. Så nu skulle jag vilja ha er hjälp: tips på sidor på nätet där man kan hitta bra julklappar tas tacksamt emot...

Nu ska jag gå och lägga barn :-)



   

Julmarknad och föreläsning

Alva och Claes var iväg på sista skridskosklan för denna gång!
Under tiden så lekte jag och Oscar tills han blev trött och somnade. Elin sov, så jag satt alldeles ensam och drack mitt kaffe. Mysigt!
Sen åkte jag och handlade så att vi kunde äta lite lunch. Vi var bjudna på glöggfest idag, men värdparet var sjuka så vi gjorde snabbt om våra planer.
Det skulle vara julmarknad i församlingshemmet med ponnyridning och fiskdamm, så vi bestämde oss för att gå dit. De sålde även lite saker, men för att säga det fint, så var det inget i min smak :-)
Jag gick hem lite i förväg och satte på kaffe och bulla upp med fikabröd. Männen i grannhusen med söner kom in och fikade och efter ett tag var jag och tvungna att åka.
Vi åkte ner till gympahallen där det skulle vara föreläsning i mindfulness för hopparna och föräldrar var välkomna. Det var jättebra, men inte vad jag hade förväntat mig. Det var mer övningar i att känna sin kropp inifrån och lära sig lyssna på den och att vara i nuet.
Oscar var jätteduktig och ålade omkring på golvet i hallen och bara var glad.
När vi kom hem så hade Claes maten klar, så nu har vi ätit och tittat på söndagsfilmen. Resten av familjen har gått och lagt sig men någon är ju tvungen att vara uppe och leka med Oscar...




När middagen var slut, så var Oscar inte nöjd :-) Så då fick han lite ris på en tallrik.
Han hade att göra ett tag och var nöjd. Mamma var inte så nöjd efteråt, ris är
väldigt kletigt när man ska få upp det från golvet... 

Glöggparty

Nu har vi precis haft glöggparty härhemma. Alla gästerna har gått och Claes fixar där nere och vi andra sitter och vilar / sover en stund. Jag ska snart gå ner och hjälpa till. Claes har lovat att laga mat idag :-)
Det var fullt hus här och vi fick massor av fina presenter :-) Man börjar ju undra om vi fyllde jämnt...
Det var kul att träffa alla igen, vissa var ju inte så länge sen med tanke på Oscars dop, men några som inte kunde då kom nu.
Resten av kvällen ska jag bara äta god mat och umgås med min familj.

Igår kväll var vi på en restaurang i Häggvik tillsammans med familjen Jonsson. De hade åkt hemifrån på em så därför blev det inte förrens kl 20. Vi åkte därifrån vid strax efter 22, alla barnen hade varit jätteduktiga. Och vi fick en jättetrevlig middag. Gott var det också!
När vi kom hem så tittade Elin och jag på Idolutröstningen. Alva och Oscar gick och lade sig och Claes bytte om. Han åkte nämligen ut och föräldravandra på stan/byn.

Tack för alla fina presenter och trevliga sällskapet idag!!!

Italienare i Häggvik

Nu har precis de två ungsta barnen fått mat. Vi andra får vänta ända till åtta. Då ska vi nämligen träffa familjen Jonsson på en restaurang i Häggvik. Det är en liten italienare som har jättegod båda pizza och pasta. Det ska bli kul att träffa Jonssons också eftersom de blev sjuka till dopet.
Senare ikväll så ska Claes föräldra vandra med några andra föräldrar i Elins klass. Jag tycker att det är jättekonstigt att det inte är fler som ställer upp. Jag tror att det bara var ca 10 st som kommer ikväll. Jag tycker att det är en himla bra grej.

Nu är det dags att åka...

Aj,aj,aj

Idag har jag riktigt ont! Det känns att jag inte varit hos sjukgymnasten på länge. Men jag har tid på fredag. Hoppas att det ialla fall inte blir sämre tills imorgon. Just nu kan jag knappt  röra armarna... Men jag mår hur som helst inte illa längre. Alltid något :-)
Oscar och jag var och sjöng på Öppna förskolan imorse. Man kan se att han tycker att det är kul!
Sen har resten av dagen gått åt till kakbak och godistillverkning:-) Se min andra blogg: http://nybergsmat.blogg.se


Fina tjejer som bakar pepparkakor

Tycker att jag ser ytterligare tänder på Oscar. Eventuellt så är båda nere på gång eller ialla fall den ena. Hoppas att det stannar av sen så att han kan sova lite...
Jag behöver det :-)
 

GRATTIS ÄLSKLING!!!

Idag fyller min man år!!!
(Och det blev inte alls som jag hade tänkt...)

Jag är antingen magsjuk eller så har min kropp protesterat mot sömnlöshet och för mycket att göra. I vilket fall så mår jag inte bra. Igår när jag hade skjutsat Jonas till Arlanda så gick jag och lade mig och sen kom jag inte upp mer under kvällen... Idag har det varit lite bättre, men inte bra.

Jag skulle ha åkt och köpt en present till Claes igår kväll, men det blev inget. Som tur var så hade jag redan köpt några småsaker så att han fick paket. Min plan var att jag och barnen skulle åka in till stan och gå på julmarknaden i Gamla stan och sen gå på restaurang, men...
Claes köpte med sig mat hem och efter maten gick vi och la de yngsta barnen.
Ett av paketen Claes fick var Buzz med musikfrågor. Så det spelade  jag, Claes och Elin. Oscar vaknade efter ett atg och då fick han en kontroll att leka med. Efter ett tag hade han tryckt på så många knappar att det kom in en gubbe åt honom och han fick vara med och spela :-)
Elin och jag var ialla fall snälla mot Claes eftersom det är hans födelsedag så han fick vinna alla tre gångerna!

Nu ska jag gå och se om Oscar sover (tror inte det) och om han gör det så ska jag också krypa ner...
Men jag tycker att jag hör honom så det blir nog en stunds lek innan jag får sova.



Alva sover och håller i sin påse samtidigt :-)


Fint med tulpaner! Man blir glad! Dessa fick Claes av oss idag.

RSS 2.0